Irány ​a gumivár! 20 csillagozás

Adrian Plass: Irány a gumivár!

Adrian Plass focimeccset néz, lomtalanít, bevásárol, tülekedik a vonaton szóval ugyanazt éli át, mint mi mindannyian, de valahogy mégis a dolgok mögé lát, és megtalálja az üzenetet a hétköznapi történésekben. „Isten ma is példázatok segítségével tanítja gyermekeit” – vallja. Rövid karcolataival elgondolkoztatja, és hol megnevetteti, hol megríkatja olvasóit. A kötetet ezúttal is Lente István illusztrálta.

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Harmat, Budapest, 2017
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639148956 · Fordította: Gulyás Melinda · Illusztrálta: Lente István
>!
Harmat, Budapest, 2003
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639148954 · Fordította: Gulyás Melinda · Illusztrálta: Lente István
>!
Harmat, Budapest, 2003
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639148956

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
barna_kati
Adrian Plass: Irány a gumivár!

Ha nagyon bekomolyodsz, feltétlen el kell olvasnod, mielőtt komoly bajod esne! Ha meg már herótod van a komolyságtól, akkor meg kifejezetten jól fog esni. Olyan jó életszaga van.

>!
tataijucc
Adrian Plass: Irány a gumivár!

Gyakorta elővevős, nem tudom nem szeretni típusba tartozó iromány.

5 hozzászólás
>!
Sophia_Mathe
Adrian Plass: Irány a gumivár!

Ebben a könyvben A. P. nem a kegyes kétbalkezes, hanem A. P. Itt is humoros, de ezek inkább komoly dolgok közepes mennyiségű humorral. Gördülékeny, rövid történetek valami csattanóval/igazsággal a végükön. Kifejezetten megnyugtató volt olvasni, mert emberi módon beszél az esendőségről meg a jó dolgokról is. Feltárja önmagát. Semmi nagyzolás. A 2003-as kiadásban akad néhány helyesírási hiba ami zavar, de most gyorsan szemet hunytam felette.

>!
AnitaZoé P
Adrian Plass: Irány a gumivár!

Megvan benne a megszokott Adrian Plass humor, de nekem a Kegyes kétbalkezes naplója az etalon. Azt nem éri el, de érdemes ezt is elolvasni. Vannak benne komoly gondolatok, de a nevetés is garantált annak, aki vevő a humorára.

>!
Sünike
Adrian Plass: Irány a gumivár!

Kedves, hol szomorú, hol komoly, hol pedig mosolyogtató. Biztos előveszem még valamikor.

>!
Hungarianhobbitgirl
Adrian Plass: Irány a gumivár!

Nevettem, sírtam, elgondolkodtam, mélyen éreztem.
Komolytalannak látszó stílusban mélyed bele igen is súlyos és mély keresztény kérdésekbe.
Mindannyian küzdünk ezekkel a problémákkal.
Tanulságos.


Népszerű idézetek

>!
tataijucc

Nemrégiben döbbentem csak rá, hogy Istennel való kapcsolatom is igen hasonlóan működik. Fölösleges nyavalyognom amiatt, hogy távol érzem magam tőle, ha nem töltök vele értékes időt; ha nem beszélgetek vele, ha nem figyelek rá, ha nem mutatom meg neki a szeretetemet azáltal, hogy őszintén érdeklődöm a dolgai iránt. Isten barátságát nem lehet jó cselekedetekkel megvásárolni. A felszínes érdeklődés, a duzzogás vagy a harag ugyancsak nem vezet eredményre. Isten olyan, mint Joe. Igazi barátságot akar kötni velem. Ennek ára van (ahogy Joe esetében is), amit nem mindig sikerül megfizetnem, pedig ez a legfontosabb dolog a világon.

Foci - Joe

5 hozzászólás
>!
tataijucc

A találkozás nagy pillanata aztán március kilencedikén négy órakor jött el. Bridget nagyon megszenvedett vele, de nem voltak komplikációk. Mire a szülésznő felemelte újszülött gyermekünket, hogy megmutassa édesanyjának, Bridget már annyira rákészült a negyedik fiúgyermek örömteli fogadtatására, hogy a szemei elé táruló látvány ellenére is így kiáltott fel:
– Ó, a kis drágám! Fiú!
Elkövettem már néhány nevezetes baklövést életem során, de ezúttal nem tévedtem.
– Nem, Bridget – mondtam, s közben a teljes bizonyosság kedvéért még egy észrevétlen pillantást vetettem oda, ahová kell. – Semmi kétség, hogy ez lány…
A szülésznő is velem értett egyet, így Bridget, elfogadva a többség álláspontját, maga is hamar megváltoztatta a véleményét.

A fej és a szív

>!
tataijucc

Vajon miért bírálgatjuk és kárhoztatjuk egymást időnként oly nagy élvezettel? Nem egyszer félelemből vagy bizonytalanságból. Amikor egy gyerekközösség felnőtt személy felügyelete nélkül marad, és önmagukat kell irányítaniuk, rendszerint sokkal szigorúbb és kevésbé rugalmas szabályokat alkotnak maguknak, mint ha felnőtt vezető húzná meg a határokat. Ez történik a keresztény családokban és gyülekezetekben is, ha kihal belőlük az Isten iránti bizalom. A csoportok parancsokból és tiltásokból álló merev szabályrendszereket hoznak létre, hogy megvédjék magukat az őket körülvevő világ okozta bizonytalanságból és kockázatoktól. Ha valaki megszegi valamelyik szabályt, az fenyegetést jelent a csoport biztonságára nézve, ezért helyre kell igazítani vagy ki kell zárni a közösségből.
Persze érthető ez a viselkedés, ahhoz az ideálhoz azonban vajmi kevés köze van, amelyet Jézus tanított.

Foci - Kritika

>!
szibolya

Jézus nem igyekezett rabul ejteni közönségét – nem kellett igyekeznie, hiszen az emberek egyébként is boldogan hallgatták. Olyannyira boldogan, hogy legalább két esetről tudunk, amikor több ezren még az ebédjükről is elfelejtettek gondoskodni, úgy magával ragadta őket mindaz, amit Jézus mondott, és az, ahogyan beszélt. Ki törődött akkor az étellel?

68. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

John Bunyan: A zarándok útja
Bunyan János: A zarándok útja
François Garagnon: Jázmin és az élet szent rejtelmei
C. S. Lewis: A fájdalom
Szent Rita imakönyv
Gyökössy Endre: Életet adó örömhír
Watchman Nee: A győzedelmes élet
Paul Müller: Szenvedéssel formál a Mester
Füle Lajos: Napi csendességek 365 napon
Szent Rita imafüzet