Egészséges ​finomságok 2 csillagozás

…hőkezelés nélkül, tej-, tojás- és gluténmentesen
Adorján Éva: Egészséges finomságok Adorján Éva: Egészséges finomságok

…hőkezelés nélkül, tej-, tojás- és gluténmentesen.
Stressz, energiahiány, letörtség, alvásproblémák, depresszió – ki ne tapasztalta volna néhanapján saját bőrén ezeket a tüneteket? És ki ne szeretne kiegyensúlyozottan, harmóniában élni önmagával és környezetével? Ki ne vágyna arra, hogy az elhízás veszélye nélkül ehessen igazán jókat, hogy ne kelljen órákat a konyhában töltenie, vagy a teljes havi fizetését elköltenie a bioboltban?
Adorján Éva könyve nemcsak magyarázatot ad arra, hogyan és miért esszük magunkat fáradtra és enerváltra, hanem segít felfedezni a teljes értékű étkezés izgalmas világát is. Olyan recepteket gyűjt össze, melyek alapján egyszerűen, gyorsan és egészségesen készíthetjük el a legédesebb finomságokat – cukor, tej és tojás nélkül. Sőt, sütés nélkül.

>!
Libri, Budapest, 2016
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633109137
>!
Libri, Budapest, 2013
124 oldal · ISBN: 9789633102657

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Adorján Éva: Egészséges finomságok

Adorján Éva: Egészséges finomságok …hőkezelés nélkül, tej-, tojás- és gluténmentesen

Ezerrel dübörög a vegán konyhaművészet a világban és kis hazánkban egyaránt, na nem azért, mert egyszerre mindenki meg akarná menteni a bolygót és az állatokat. Minden tiszteletem azoké, akik etikai szempontból választják ezt az életmódot, de lássuk be, azért élheti mostanában fénykorát ez a kulináris irányzat, mert kiváló alternatívát jelent a sajnos egyre több embert érintő különböző ételérzekenységek esetében, valamint büntetlen élvezetet jelent a hozzám hasonló hedonisták számára, mert isteni finomakat lehet enni vegán alapanyagokat használva, ami ugyanakkor nem hízlal. A vegán konyhának van egy szélsőséges alágazata is, mégpedig a nyers vegán étkezés, melynek az a lényege, hogy zéró sütés és főzés nélkül készülnek az ételek. Jómagam az arany középút híve vagyok, vagyis vegán kaja bármikor jöhet a szokásos étkezésem kiegészítéseként, de a nyers vegán irányzatot túlzásnak tartom, ami nem jelenti azt, hogy ne próbálnék ki időnként egy-két ilyen jellegű finomságot. Adorján Éva most megjelent szakácskönyve egyszerűen elkészíthető recepteket kínál, és nagyon szimpatikusan nem akar rábeszélni senkit sem a nyers vegán életmódra, pusztán arra biztat bennünket, hogy győzzük le az idegenkedésünket az ilyen ételekkel szemben, meghozza a kedvünket ahhoz, hogy elkészítsünk egy-két finomságot az általa kínált receptúrából. Összességében egy ínycsiklandozó ízelítőt kapunk a nyers vegán konyhából, szép fotókkal és megdöbbentően könnyen elkészíthető finomságokkal.
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2017/09/15/konyvajanlo_ado…

>!
Renáta_Kovics
Adorján Éva: Egészséges finomságok

Adorján Éva: Egészséges finomságok …hőkezelés nélkül, tej-, tojás- és gluténmentesen

Na, ezt a könyvet nekem írták! :D Bár manapság rengeteg mentes könyv készül, mégis azt kell mondanom, hogy egyik sem olyan egyszerű mint ez. :) Kezdésnek nagyon röviden és tömören bevezet a viszonylag új alapanyagok világába, mint a növényi tejek, maglisztek, különböző édesítők, valamint sűrítő- és kötőanyagok. Itt külön örültem a házi aszalás leírásának, a jövőben tervezem kipróbálni. A rövid bevezető után jöhetnek is a receptek, amelyek, mint a címből is kiderül, csak édességek és nassolni valók. Szerepel itt poharas desszert (pudingok, krémek), útravalók (mandulás hajdinakeksz, szaloncukor!), piték (liszt nélküli tésztákkal és rengeteg gyümölccsel), valamint torták és parfék. Ami nekem, az új étrenddel ismerkedőnek nagyon tetszett, hogy olyan gyönyörű és igényes süteményeket lehet készíteni, amelyek a kategórián belül viszonylag olcsók. A könyv ugyanis egyszerű alapanyagokkal dolgozik, kevés összetevővel, tehát 4-5 hozzávalóból el lehet készíteni egy pitét. Ez nagyon ritka az ilyen jellegű könyveknél, s ami nekem külön öröm, hogy nem kell hozzá semmilyen liszt! :D A házi, mindenmentes csokipudingról már nem is beszélek… a jövő héten tuti megcsinálom. :) Az adagolás és a sütőforma pontosan meg van adva, minden recepthez van illusztráció, sütési időt viszont senki ne keressen, hiszen ezek nyers ételek. Áradozásomnak viszont gátat szab pár dolog. A könyv vastagságához mérve keveslem a 40 receptet (főleg, hogy ebben a banán shake is szerepel, amihez azért nem kell séfnek lenni…), illetve még ezek is elég szellősen vannak elrendezve. Az áráról már nem is beszélek… Bármennyire is szívem csücske ez a könyv, 4000 Ft-ot akkor se ér, ha kemény fedeles. Ellenben ha egy ismerősötöknek megvan, vagy találkoztok vele a könyvtárban, mindenképpen kukkantsatok bele, érdemes! ;)


Hasonló könyvek címkék alapján

Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! A hét minden napján
Andrási Nóra: Mindenmentes
Böde János: Gluténmentes, vegetáriánus és vegán receptek
Deli Zsófia: Intuitív vegán konyha
Biokonyha
Carla Bardi: Teljes élet gluténmentesen
Ráczné Vigh Zsuzsa: Gluténmentes édességek
Lénárt Gitta: Élő ételek ünnepnapokra
Judita Wignall: Nyersen és egyszerűen