Soha ​mindig néha 12 csillagozás

Adi Alsaid: Soha mindig néha

Sose ​randizz a legjobb haveroddal!
Mindig légy eredeti!
A szabályok olykor arra valók, hogy megszegjék őket.
Dave és Julia barátok. Már a középiskola elején eltökélték, hogy sosem válnak sablonos diákokká. Még saját listát is írtak – a sosemek listáját – mindarról, amit semmi szín alatt nem akartak megtenni a középiskolában. A legtöbb szabály könnyen betartható, például az 5.: sosem festjük a hajunkat a szivárvány színei között megtalálható árnyalatra, vagy a 7.: sosem szűrjük össze a levet tanárral. Dave azonban titkot őriz: nem tartja be a 8. szabályt: sosem epekedünk némán valaki után a középiskola egész tartama alatt. Máskülönben ugyanis a 10. szabályt sértené meg, miszerint sosem randizunk a legjobb haverunkkal. Így amikor a szép, vadóc és hirtelen természetű Julia azt javasolja, hogy hajtsák végre mindazt, ami a sosemek listáján szerepel, Dave örömmel megy bele a játékba. Még a haját is hajlandó borzalmas zöld árnyalatúra befesteni. Tréfának indul a dolog,… (tovább)

Eredeti mű: Adi Alsaid: Never Always Sometimes

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632618623 · Fordította: Komáromy Rudolf

Most olvassa 2

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
reddemon P
Adi Alsaid: Soha mindig néha

Kaptunk egy nagyon béna szerelmes történetet…
Dave szimpatikusabb volt, mint Julia, de ez nem menti fel a történések alól.
Adott két jó barát, és Dave spoiler. Erről szól nagyjából a könyv fele. Vagyis arról, hogy spoiler. Aztán jön Gretchen, a focis, szőke bombacsaj és persze Dave spoiler. Julia, ó a drága Julia rommá issza magát, majd rájön, hogy spoiler. Aztán teszi az agyát, nem szól róla egy szót sem. Sőt!!!! Még egy nagyon extra spoiler. Aztán elmennek együtt (Dave és Julia) egy koncertre, majd utána a tengerparton kötnek ki és spoiler. Majd ezt Julia úgy veszi, hogy spoiler. Aztán eltelik egy pici idő, és Dave rájön, hogy spoiler, mert még mindig méz illata van a párnájának. Szóval lekoptatja spoiler. Jézusom! :'D
Utána a sztori lapos és béna. Szegény egyedi spoiler, hiába van lila haja, a másik csaj mégis menőbb. Aztán hamar eljön a bál, ahol Dave és spoiler

23 hozzászólás
>!
agi452
Adi Alsaid: Soha mindig néha

Legjobb barátokból szerelmesek. Érzékeny téma, érzékeny terület. Sokan mondják, hogy nem létezik igaz barátság fiú és lány között: az egyik mindig többet akar. Itt beigazolódni látszik a tézis. Dave már évek óta szerelmes legjobb barátjába, Juliába. A középiskola kezdete előtt közösen írt Sosem listához tartva magát – és persze attól félve, hogy mi lesz a barátságukból, ha nem sikerül – titkolja érzéseit. Amikor úgy döntenek, a Sosem lista pontjait mégis megvalósítják, Dave előtt egy más világ tárul ki. Ahogy nyit az új kapcsolatok felé, úgy kezd bimbózni szívében egy érzés Gretchen iránt. Mire Julia felfedezi, hogy szerelmes Dave-be, ő már a másik lánnyal van együtt. Elkerülhetetlen, hogy ebben a helyzetben senki ne bántson meg senkit. Ami igazán furcsa volt számomra, az az, hogy ennyire könnyű lenne a megbocsátás? Én biztos nem így döntöttem volna spoiler helyében. A könyv végére már kezdett elmenni a kedvem Dave-éktől, nem éreztem túl életszerűnek a kapcsolatok alakulását. Julia vonatkozásában bejött egy tippem, ami már egy ideje sejthető volt, és mit kezdett vele az író? Semmit! Abszolút értelmét vesztette. Valahol itt döntöttem el, hogy bőven elég lesz a 4 csillag a könyvre.

>!
Viktoria_0014
Adi Alsaid: Soha mindig néha

Nekem tulajdonképpen nem volt gondom a történettel, igaz egy kicsit többet vártam. Viszont @reddemon értékelését muszáj itt hagynom. :DDD
Olvassátok el légyszi, nagyon feldobta a napom, hozzászólásokkal együtt érdemes. :D
https://moly.hu/ertekelesek/2818251

>!
pattie23
Adi Alsaid: Soha mindig néha

Soha ne mondj nemet valamire, amit még nem is próbáltál.
Mindig mond ki, amit érzel, hisz nem tudhatod kinek a napját teszed sokkal szebbé.
Néha jobb nem túlgondolni a dolgokat, hanem csak egyszerűen belevágni.

Bővebb értékelésem itt olvashatjátok: http://avalosagontul.blogspot.com/2018/06/ertekeles-adi…

>!
Oláh_Zita P
Adi Alsaid: Soha mindig néha

Valahogy az alap problémából kibontakozó cselekménnyel volt gondom. Nem volt életszagú, mert szerintem attól 16-18 éves valaki, még nem mentség, hogy nem tudja mit csinál. Ez nekem nem volt hihető és kész. Biztos vannak ilyen embereke, de én már gyerekkorom óta tisztában vagyok a tetteim súlyával és következményeivel. No félreértés ne essék, hibázni lehet, én is szoktam, hajaj, de sokszor… De ettől a regény nekem hiteltelen, és túl szenvedős.

>!
siposjuci
Adi Alsaid: Soha mindig néha

Egy olyan könyv ez, ami durván életszagú. Nagyon nehéz spoiler mentesen írni, így aki nem akarja lelőni előre a sztorit az ne olvassa tovább!
Nagyon tetszett, higy mind a két szereplő szemszögéből íródott a könyv. Már az első rész alkalmával megszerettem a srácot, nem az a könyves álompasi szinten, hanem az „abszolút megértem és együtt érzek vele” szinten. Julia nagyon ellenszenvesnek bizonyult majdnem az egéaz történet alatt, a túlzott különcsége és lazasága engem zavart. Az anyjához fűződő ok nélküli rajongása meg egyenesen idegesített. Nem beszélve pár – már az undorítóba hajló – fura szokásáról.
Ezektől eltekintve egy viszonzatlan tini szerelem nem éppen happy end végű befejezése igazán ötletes volt. Dave azért kicsit hamarabb is kapcsolhatott volna, de ez így volt jó. A végére mindenki egy kicsit felnőtt és átgondolta, hogy mi a fontos és mi nem. Egy aranyos történet, ami elgondolkodtat (max 10 percig). Egy délutáni kikapcsolódásnak ajánlom!

>!
Kedves_Könyvek I
Adi Alsaid: Soha mindig néha

Ajaj, most bajban vagyok. Tény, hogy az író gyönyörűen fogalmaz. Az alakzatok és a költői képek miatt egyenesen beszippantott a szerző a fejébe, és a fülszöveg is megfogott, mert… hát, most mit szépítsem, ugyanilyen helyzetbe kerültem a gimis éveim alatt. Szóval hamar megtaláltam a párhuzamot ezzel a könyvvel.
Viszont! Ez a könyv igazából elég unalmas volt. A párbeszédeket vontatottnak találtam, a szereplők mintha a saját kis világukban szorongtak volna, és szinte semmit sem mutattak magukból. A cselekmény… hát, reméltem, hogy csak az eleje lesz ilyen nyögve nyelős, de be kellett látnom, hogy ez a regény bizony ugyanazt a sík mezőt járta körbe és körbe, semmi mélypont, semmi tetőpont, egyszerűen nem tudtam megszeretni. Gyakrabban ásítottam, mint hogy lapoztam volna.


Népszerű idézetek

>!
lugeos

– Remélem, tisztában vagy vele, hogy ez idiótaság.
– Rosszul ejtetted ki a „zseniális” jelzőt.

61. oldal

>!
Lyx

– Nem tudom. Szerintem a sulink szalagavatója előkelőbb annál, hogy egy tál chipsszel szúrják ki a szemünket, de annyira nem előkelő, hogy franciás hideg előételekkel kínáljanak.
– Tényleg? Félig-meddig azért megyek erre a hogyishívjákra, mert szökőkutakra számítok.
– Jaj, azok semmiképpen nem maradhatnak el. Amint odaérünk, rögtön beleugrok a tejcsokoládésba.
– Beleugrasz? Mit képzelsz, Gretchen, hogy néz ki egy csokoládészökőkút?
– Tudom, hogy kicsi, de akkor is bele fogok ugrani.
– Lenyalogathatom rólad a csokit?
– Csak ott, ahol nem érem el.
– Pompás! Csoki és könyök. A két kedvenc ízem.

>!
pattie23

Szívesen képzeljük azt, hogy pontosan egyvevágó képletek vagyunk, tökéletesen egymáshoz illünk. Pedig nem. Rengeteg emberhez passzolunk többé-kevésbé.

>!
lugeos

– Mégis elmondhatnád neki. Hogy könnyíts a lelkeden.
– Nem akarok megszabadulni ettől a nyomástól. Ettől közelebb érzem magam hozzá.

42. oldal

>!
lugeos

Vajon mennyi viszonzatlan, kimondatlan szerelem töltötte be nap nap után az iskola folyosóit?

42. oldal

>!
pattie23

A szíved egy seggfej, amiért valaki mást választott.

>!
pattie23

Az emberek hajlamosak lekicsinyelni a kamaszok szerelmi bánatát.

>!
pattie23

Nem akartam lemondani róla, de mindeneki másnál jobban ismerem. Egyszer megkaphattam volna. Kis időre majdnem sikerült is. De most már a tiéd. Én bárhogy érzek, téged akar.

>!
pattie23

Nem érdemlem meg, hogy kevésbé érezzem magamat seggfejnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Kalapos Éva: D.A.C. 3. – Kéz a kézben
Róbert Katalin: Szelídíts meg!
Tavi Kata: Szívkeringő
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában
Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve