Egy ​eretnek vallomásai 5 csillagozás

A szent és a profán: a Behemoth és ami mögötte rejtőzik
Adam Nergal Darski – Mark Eglinton – Krzysztof Azarewicz – Piotr Weltrowski: Egy eretnek vallomásai

A ​lázadás szerves része a fiatalkornak és időnként bajba kerülhetsz miatta.
Kard helyett én gitárt ragadtam. Az én világom se kevésbé brutális, de Molotov-koktél helyett számítógéppel mérek csapást. Az ugyanis sokkal hatékonyabb fegyver.

Az Egy eretnek vallomásai a lengyel Behemoth metálegyüttes kreatív hajtóerejének és frontemberének önéletrajza. A zenekar a The Satanist című albumával futott be és azóta is előkelő helyet foglal el a szcéna élvonalában.

A barátok és zenésztársak által végzett interjúk sorából egy rendkívül összetett és egyben ellentmondásos személyiség bontakozik ki, aki – miközben kifejezetten egészséges életmódot él és mindenkit lenyűgöz intellektusával – szélsőséges nézeteiről és extrém zenei ízléséről vált híressé. Adam Nergal Darski többek között a lengyel katolikus egyházzal és a leukémiával vívott csatájáról is őszintén beszél.

Adam Nergal Darski 1977-ben született Lengyelországban,
Gdyniában. Mint… (tovább)

>!
Konkrét Könyvek, Budapest, 2019
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155899027 · Fordította: Dudich Ákos

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Adam Nergal Darski


Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

eeszter>!
Adam Nergal Darski – Mark Eglinton – Krzysztof Azarewicz – Piotr Weltrowski: Egy eretnek vallomásai

Nagyon jó érzés volt ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy már akkor sikerült előrendelnem, amikor elkezdődött a fordítása, így nem csak a várakozás öröme volt meg, hanem az is, hogy ezzel is előre támogathattam az elkészülését. Így nagyon hamar kézhez is kaptam, s szokásommal ellentétben – ami szerint hónapokig / évekig „érlelem” a polcon az új beszerzéseket – ennek néhány napon belül neki is álltam. Kicsit aggódtam az elején, hogy nem lesz-e fárasztó az interjú-stílus, de teljesen jó volt. Az első részben kicsit szerintem túlragozták az egyházellenességet, itt arra gondolok, hogy ha már egyszer tisztáztuk, hogy egyházellenes, akkor az x. kérdésnél, amikor már a gyerekvállalásról kezdenek beszélni, ugyan miért kérdezi meg a riporter még egyszer biztos, ami biztos, hogy vajon beíratná-e Nergal hittanra a leendő gyerekeit…? Aztán később nagyon gördülékeny a kötet stílusa, és egy fantasztikus személyiség életrajza bontakozik ki. Én mondjuk nem számítok nagy Behemoth rajongónak, hiszen szerintem a könyv olvasása előtt évekig nem is hallgattam őket, csak jóval azelőtt. Most, az életrajz hatására néztem utána az azóta megjelent új albumoknak, s igazán érdemes volt.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Altarus P>!

Komoly könyvgyűjteményem van, és sokra is tartom. Gondját viselem, mintha luxustárgyak lennének. Ez már-már a fétisem.

28. oldal

Altarus P>!

Az üzenetem végtelenül egyszerű: ne higgyetek semmilyen kőbe vésett igazságban, de még az én szavaimat se vegyétek készpénznek. Gondolkozzatok, és menjetek a magatok feje után!

30. oldal

Altarus P>!

Amikor egy sötét erdőben vezet az utad, és tudod, hogy valami leselkedik rád, de nem tudod, mi, elfog a szorongás. Ám, amint kijön az ellenséged a fényre, máris az önvédelmi stratégiádra koncentrálsz, és hogy mi lesz az első lépésed.

129. oldal

Altarus P>!

Természetfeletti erőknek nincs helye az életemben. Határozottan visszautasítom a megszemélyesített istenbe vetett hitet. Tagadom, hogy bármilyen felsőbb erő befolyásolná az életünket. Mi vagyunk sorsunk kovácsai. Ha letaszítod Istent a trónról, a helyébe léphetsz. Deus absconditus. Ez a filozófiám.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Nergal Darski

Hasonló könyvek címkék alapján

Jon Wiederhorn – Scott Ian: A gitáros faszi az Anthraxből
Al Jourgensen – Jon Wiederhorn: Ministry
Max Cavalera – Joel McIver: My Bloody Roots – A Sepulturától a Soulfly-ig és azon túl
Dudich Ákos – Pritz Péter: ABC 0-24
Duff McKagan: It's so easy
Joel McIver: Rage Against the Machine
Farkas Zoltán – Kiss László: Outcast
Bruce Springsteen: Amerikában születtem
Polgár Péter: A Metallica sztori
Mike Oldfield: Amarok – Önéletrajz