A ​végtelen ég hősei 31 csillagozás

Egy történet a testvériségről és az önfeláldozásról
Adam Makos: A végtelen ég hősei Adam Makos: A végtelen ég hősei

A könyv egy ösztönző történetet mesél el az USA hadiflottájának leghíresebb pilótapárosáról, Tom Hudner hadnagyról, egy fehér bőrű New England-i férfiról, és Jesse Brown tisztről, egy afroamerikai aratóról Mississippiből. Tom a Harvardon kitanulta a hadi repülőgépek használatát, hogy harcolhasson hazájáért. Jesse egy olyan nemzet első fekete bőrű pilótája lett, akit egy bárban sem szolgáltak volna ki akkoriban, de ő harcolt a túlélésért és a győzelemért. Amíg Amerika legnagyobb része még mindig szegregált volt, Jesse és Tom összefogtak, és a 32-es Harci Repülős Alakulat pilótái lettek. A regény az USA tengerészetének részleteibe vezet be minket, miközben követhetjük Tom és Jesse csatáját az észak-koreai megszállás során. Amikor egyikük gépét eltalálják, a másiknak szembe kell néznie élete legnehezebb döntésével: végignézze-e társa halálát, avagy megpróbáljon-e mindent megmenteni, merészen, vakmerően, egyes egyedül.

Eredeti megjelenés éve: 2014

486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617008 · Fordította: Bozai Ágota

szálloda

ZsúésKrisz_Olvas>!
Adam Makos: A végtelen ég hősei

Adam Makos: A végtelen ég hősei Egy történet a testvériségről és az önfeláldozásról

Hát ezt gyorsan letudtam másfél nap alatt a végére értem. Ez két dolog miatt sikerült egyik, hogy volt kis időm olvasni. A másik meg annyira izgalmas volt, hogy nem tudtam letenni.
Eddig csak hallottam a koreai háborúról és most betekintést nyertem e remek könyv lapjai által, hogy miként is zajlottak ott az események.
Nagyon változatos a cselekmény néha szívszorító, volt, hogy megkönnyeztem és volt olyan is, hogy nagyon izgultam egyes szereplőkért de szinte mindenki szinte a szívemhez nőtt. Örülök, hogy megismertem a történetüket ezeknek a nagyszerű katonáknak.
Új kedvencemmé lépett elő a könyv. Mindenkinek csak ajánlani tudom aki szereti a háborús igaz történeteket!

Acanthinula>!
Adam Makos: A végtelen ég hősei

Sok utánajárással megalapozott történet, egy kevésbé ismert történelmi korszakból a koreai háború idejéből. Tetszett, hogy nem csak magával a háborúval foglalkozott, az inkább csak a keretet adta, hanem az emberi sorsokkal, megismerünk tengerészgyalogosokat, pilótákat és hozzátartozókat. De még az ellenfél katonái közit különbségek is megjelennek egy villanásra, azoknak a kínai katonáknak a személyében, akik pár évvel korábban még az amerikaikkal szövetségben harcoltak. Emellett a korszak amerikájába is bepillantást nyerünk, ahol a barátság, a bajtársiasság és a hősök elismerése mellett megjelenik a faji megkülönböztetés.

Adam Makos: A végtelen ég hősei

A történet ugyanolyan jól volt megírva, gyerekkortól kezdve a háborúig és utána még betekintést kaptunk, hogy kivel mi lett később. De nem érte el azt a szintet, mint a szerző másik könyve ˙(Felettünk a csillagos ég), de valószínű csak azért, mert ez a történet nem volt olyan „izgalmas”. Ez egy kicsit más szemszögből mutatta a történéseket, faji megkülönböztetés, harc az előítéletekkel, stb. A sztori nem korlátozódott le csak Jesse-re és Tom-ra, megismerhettünk több bátor tengerészgyalogost, akik az ember szívéhez nőttek, és ugyanúgy szorítottunk nekik, hogy túléljék ezt a borzalmas háborút, amire senki se emlékszik.
spoiler

rókatündérlizi P>!
Adam Makos: A végtelen ég hősei

A koreai háborúról keveset tudtam, keveset is tanultunk róla, pedig nem sokon múlott, hogy ebből kirobbanjon a 3. világháború. Ez a könyv tökéletesen bemutatja a harci cselekményeket és építi fel a karaktereket, egészen kisgyermek kortól kezdve, így megértve, hogy ki miért olyan, amilyen, miért tart ott, ahol tart.
Megtörtént eseményeket dolgoz fel a kötet, valós személyekkel, az ő elbeszéléseik alapján.

Hogy mi is az igazi bajtársiasság, az „Egy mindenkiért, mindenki egyért!”, itt megmutatkozik; nem csupán a sztorin keresztül, hanem a katonák (pilóták, tengerészgyalogosok, stb.) érzelmi világán át is.
Adam Makos abban alkotott nagyot ezzel a művel, hogy egy történelmi eseményt, amelyeket interjúk támasztottak alá, nem száraz leírásként továbbított, hanem egy izgalmas, olvasmányos regényként, amely szívfájdítóan szép lett.

Tímea_Ungvári>!
Adam Makos: A végtelen ég hősei

Pár perce fejeztem be ezt a gyönyörű könyvet. Még most is futkos a hideg a hátamon tőle. Annyira megható a történet és annyira jól van megírva, hogy a buszon olvasva majdnem elsírtam magamat. Itthon persze meggyászoltam Jesse Brown halálát és irigykedve olvastam a Daisyhez irt csodálatosan szép levelét. Adam Makos többi könyve is teljesen magával ragadott, de ez a történet valósággal magába szippantott. Csak ajanlani tudom :))))

Shaph>!
Adam Makos: A végtelen ég hősei

Nem szeretek történelmi könyveket olvasni, mert a kis lelkivilágom nem bírja ezeket a valós sztorikat. Ajándékba akartam adni, de előtte biztosra akartam menni, így hát elolvastam.
Adam Makos fantasztikus ír olyan történetekről – eseményekről!, amelyek közelebb hozzák a múlt eseményeit a mai kor emberéhez. Bár ez egy regény, és nem száraz történelmi leírás, igazán olvasmányos. Történelmi forrásokat, interjúkat használ fel az író, hogy minél hitelesebbek legyenek a történések.
Nem egy könnyű olvasmány, de nagyon tetszett. spoiler

bond>!
Adam Makos: A végtelen ég hősei

A koreai háborúról annyit tudtam nagyjából, hogy volt. E könyv kapcsán jobban utánaolvastam az „elfeledett háborúnak”. Jól megírt könyv, sok apró történettel, amik mégis egységessé teszik és élet közelbe hozzák a háború időszakát.Tetszett, hogy a főszereplők gyerekkorától indul a történet, nem szikár háborús kalandként. Sok helyen letehetetlenül izgalmas, az ember szinte rágja a körmét. A háború amerikai szempontból ábrázolt, de az ellenséget is próbálja néhol árnyaltabban megmutatni. Kihagyhatatlan történet.

Ági_Marton>!
Adam Makos: A végtelen ég hősei

Érdekes könyv volt, nagyon tetszett. Nem egy száraz, történelmi adatoktól hemzsegő könyvet, hanem egy regényszerűen megfogalmazott történetet kaptam. Tetszett, ahogyan a két jóbarát gyerekkorától van vázolva a történet, majd a megismerkedésük és együttes szolgálatuk is. Átfogó képet kaptam a szárazföldi alakulatok sorsáról is, közöttük is mély barátságok szövődtek. A történet két főhőse, Jesse és Tom nemcsak egy elbeszélés vagy megemlékezés hősei, hanem valódiak. Kiváltképp Tom tette, ez az igazi barátság és bajtársiasság. Nagyon sajnáltam, ami végül Jesse-szel történt, még meg is könnyeztem a történet végét. Ha lett volna, még jó pár oldalt olvastam volna a történetből.

evycicuka>!
Adam Makos: A végtelen ég hősei

keveset tudok a koreai háborúról, így nagyon örültem neki ,hogy végre egy kicsit jobban belemélyedhettem. Ez számomra kevéssé volt regény, inkább olyan naplószerűnek tűnt. Ennek ellenére jól volt megírva, sokat megtudhattam belőle (a lábjegyzeteket kifejezetten szerettem :) ), csak valahogy ez az írásmód nem az én stílusom.

Örülök, hogy olvashattam ezt a kötetet, köszönöm, hogy rátalálhattam moly.hu :)

Maxim_Kiadó KU>!

– Férfi még nem szeretett annyira nőt, mint én téged.

Maxim_Kiadó KU>!

– Az emberek aszerint ítélnek meg, hogy milyen szavakat használsz…

Maxim_Kiadó KU>!

Valakinek szólnia kell azok nevében, akik már nincsenek közöttünk.

Maxim_Kiadó KU>!

Mindig a legjobbat feltételezd az emberekről. De ha valaki rossznak bizonyul, ne tétovázz, kapja meg, amit megérdemel.

BoneB P>!

Tom úgy ismerte Martyt, hogy a fiatal pilóta kiszámíthatatlan újonc, aki azzal dicsekedett, hogy egyszer elkésett a szolgálatból, és büntetésül tizenöt Bearcat gépet kellett lemosnia. Amikor a kötelékvezetője kilépett a hangárból, hogy megszemlélje a munkát, ragyogóan tiszta repülőket látott. Marty azonban csak a gépeknek a hangár felé eső oldalát mosta le.

246. oldal, 25. fejezet - Bizalom (Maxim, 2015)

Maxim_Kiadó KU>!

Remélem, nem kell embert ölnöm, mert azt egyáltalán nem szeretném. De azt hiszem, valakinek azt is tennie kell. Csak remélem, hogy nem én leszek az.

BoneB P>!

– Uraim a kimenőt visszavonták – közölte a katonai rendész.
– Mindenkinek vissza kell mennie a hajóra. Azonnal. Valami nagy dolog történt.
Jesse azt kérdezte, hogy valami baj van-e.
– Nekünk is csak annyit mondtak, uram, hogy Koreában szar került a ventillátorba – közölte a katonai rendész, azzal a következő amerikaihoz sietett.

265. oldal, 27. fejezet - Otthon (Maxim, 2015)

betarix>!

A Sasebo óta teljesített négy bevetés során Jesse repüléseit a gondosság új szintje jellemezte. Mintha megszállottan igyekezne a lehető legpontosabban teljesíteni a feladatát, és biztonságban hazaérni, mintha még soha ennyire nem akart volna élni… mintha soha ennyire nem félt volna meghalni.

betarix>!

Az átlag kínai katonának ez is csak egy menetelés volt egy életnyi háborúskodásban. Az átlag kínai katona vidéki voltföldműves, akit többnyire besoroztak azért, hogy a második világháborúban a japánok, az 1947-49-es polgárháborúban pedig honfitársai ellen harcoljon. Olvasni nem tudott, de okos volt, szenvedélymentes, és jól tűrte a fájdalmat.

BoneB P>!

A közönség nevetésben tört ki. Koenig félénken eltakarta a fejét kezével, ahogy társai vállon veregették, megpaskolták.
– Íme, így kell hazavágni egy 75 ezer dolláros Corsairt, hogy kilőjünk egy 500 dolláros tragacsot! – szólt valaki.

241. oldal, 24. fejezet - Ennyi (Maxim, 2015)