Szóval ​Jedi akarsz lenni? 16 csillagozás

Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

SZÓVAL ​JEDI AKARSZ LENNI?
Nagyon menőnek tűnik. Tárgyakat tudsz mozgatni az elméddel. Képes vagy embereket irányítani az akaratoddal. És hát a fénykardok. Azok aztán tényleg lenyűgözőek. De nem csak elmetrükkökből és fegyverré változtatott energianyalábokról szól a dolog. Egy jedinek nagyon keményen kell küzdenie. Ráadásul ott vannak a rossz fiúk. Rengeteg rossz fiú. Mind téged akarnak megölni.

MÉG MINDIG JEDI AKARSZ LENNI?
Nos, ez a könyv az egyik legnagyobb jediről szól, aki valaha létezett. Alapvetően A Birodalom visszavág című klasszikus film átdolgozása. De több annál. Megtanulhatod belőle, hogyan válj jedivé. Talán nincs rá szükséged, hogy megtudd, hogyan kell lebegni, vagy azt, hogyan tudod érzékelni a környezeted minden apró részletét bekötött szemmel is. És lehet, hogy nem akarsz fénykardokról, gyilkos hólényekről és űrhajókról hallani. Vagy esetleg mégis érdekel egy ilyen történet? És véletlenül, de csak teljesen véletlenül azt is meg akarod… (tovább)

Eredeti mű: Adam Gidwitz: The Empire Strikes Back: So You Want to Be a Jedi?

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Kolibri, Budapest, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155541001 · Fordította: Habony Gábor

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Ramonais
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

Csodálatos film. Csodálatos könyv. Csodálatos sorozat. Csodálatos szerző. Csodálatos rajzok. Csodálatos történet. Kell ennél több?
Ugyan úgy tetszett ez a könyv, mint a másik két kötet/történet. Ez a sorozat második része, és ezt olvastam el legutoljára, így az egészet értékelném:
Boldog vagyok, hogy kiadták ezt a könyv sorozatot a film alapján. Örülök, hogy jobban megismerhettem a szereplőket! A képeket/rajzokat meg még sokszor nézegetni fogom.
Minden STAR WARS rajongónak ajánlom a sorozat elolvasását. Aki meg még nem látta a filmet, akkor minél hamarabb kezdje el! :)
Maga a könyvről még annyit, hogy imádtam Yoda rajzokat és hogy az író hogy mutatta meg, képzelte el a Jedi tanításokat. Úgy éreztem magam a végén mint egy Jedi. :D

>!
PAVideoStudio
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

Adam Gidwitz regénye A Birodalom visszavág ifjúsági regényváltozatának újraírt verziója, mely ótvarsága révén az új kánon Darth Vader kesztyűje. A fordítás/szerkesztés pedig enyhén szólva se nyerte el a tetszésem.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/qNIiuEt7BCs

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Eszchan
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

Azt hiszem, ehhez én már öreg vagyok… Bár annak ellenére, hogy ez az egész újraírt trilógia fiataloknak szól, az Ep4 tetszett. Hogy lehet így elszúrni pont A Birodalom visszavágot? A legjobb részeket átugorja, hogy „ezt majd elmesélem, ha nagyobb leszel”, stb. kifogásokkal – Han-Leia jelenetekre gondolok itt, de a stricizés meg a gyilkolászás simán belefér?

Hozzáköltött egy csomó dolgot, ami valójában nincs is benne se a filmben, se semmiben, a fejezetek közötti meditálós csukd be a szemed és számolj el tízig-leckékről meg inkább ne is beszéljünk. Persze, ezek a részek biztos bejönnek a célközönségnek…

3 hozzászólás
>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

Most azt tudom írni hogy jól szórakoztam .tudtam miről szol ,láttam és olvastam is .
nem lepet meg semmi ,de még igy is jó volt .. a kiképzés tetszett …
a többit érdekel olvasd el.

>!
Lalauda
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

Öcsém karácsonyi ajándéka lesz – csak ellenőriztem nehogy véletlen ne legyen jó. De szerencsére semmi gond nincs vele, nekem tetszett, és szerintem neki is fog. A jedi-leckék szerintem nagyon ötletesek, tetszik ez a relaxációs, meditációs, dobáltasd meg magad zoknikkal dolog. És milyen király lenne már egyszer csak tényleg tárgyakat mozgatni!
Tetszett, ahogy egy szálra koncentrálódik a történet. A végével volt egyedül bajom, én nem itt zártam volna le a történetet.

>!
Nightmare I
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

A Jedi Herceg sorozat után már nem tudok idegbeteg lenni ettől a könyvtől. Ezért kell mindig a legrosszabbal kezdeni (Ha elolvasnám a Jedi Hatalmát, akkor valószínűleg még a Jedi Herceget is öt csillagra értékelném, de azt azért nem teszem meg). Ez a könyv is borzalmas volt. A szerző a cselekményt Luke szemszögéből, E/2-ben meséli el. Minden fejezet végén volt egy lecke, de azokat a 23.fejezettől már el sem olvastam, mivel olyan ostobaságok voltak benne, mint pl. csukd be a szemed és számolj el tízig, állj fél lábra, majd ugrálj végig a szobán stb. Mindig is a Sötét oldalt pártoltam, ezek után pedig mégjobban. Ha esetleg valaki Jedi akar lenni, ezt a könyvet ne olvassa el.

1 hozzászólás
>!
Lewy_666
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

Nos, azt hiszem, azt kéne írnom, hogy pont erre számítottam ettől a könyvtől, mert láttam a filmet. De nem így van, ugyanis a könyv szerzője az összes Luke Skywalkeres részt volt olyan kedves E/2-ben megírni. Ilyennel pedig egyedül szerepjátékos könyvekben találkoztam, amiket a magam részéről nagyon szeretek. Szóval nagyon tetszett, imádtam, főleg a fejezeteket egymástól elválasztó Jedi leckék. Párat kipróbáltam belőle és a többi is tervben van, de csak sorjában… míg nem megy tökéletesen a meditáció, nem lépünk következő szintre.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ^^

>!
harsak
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?

De nem tudom ezt a könyvet hova tenni:
A bevezető kissé elgondolkodtató volt bár csak részben helytálló.
Az E2-es írásmód alapjáraton tetszett, és a két 'foltozás' is a Dagobah-ról.
A festményszerű rajzok szépek, a rajzok hol igen hol nagyon vázlatszerűek, kevés esetben rossz helyen találhatóak (pl. 1-2 oldallal előrébb mint az esemény maga).
A leckékkel sem tudtam mit kezdeni. Feltehetőleg sokkal fiatalabbaknak vannak ezek kitalálva, de akkor miközben ezt olvassa, lehetetlen kivitelezni. Pláne a csukd be a szemed de közben olvasd jellegűt… Az meg ha annyira fiatalnak van írva, hogy felolvassa a szülő neki, egy csomó kifejezést kikukázna, pl. amitől tényleg a falra másztam: „ Úgy beszél mint egy angol lakáj akinek bevág az alsónadrágja.”
És mik ezek a ”bocs most ezt kihagyom mert nem érdekel" részek?
R2 csipogásának jelentése megintcsak egy rossz ötlet volt.
Kevés nekem, és pláne az a fájó, hogy pont a Birodalom Visszavág-ot 'gyengítették' ennyire. :(
Pontozásnál azért azt is figyelembe vettem hogy milyen korosztálynak szól.


Népszerű idézetek

>!
Lalauda

Határozott vagy, mint szélkakas a forgószélben.

117. oldal

>!
Lalauda

Hatalmas üvöltés hallatszik, mintha egy igazán nagydarab operaénekes kutya jódlizna a Millenium Falcon felett. Ó, nem. Ez Csubakka. Hagyjuk!

99. oldal

>!
Lewy_666

– Éppen próbáljuk megmenteni Han gazdát És mit mondtam neked arról, hogy idegen számítógépekre csatlakozol rá? A végén még elkapsz egy vírust! Ki tudja, mi csatlakozott rá utoljára arra a számítógépre? Megkérdezted egyáltalán?

277. oldal - 26. fejezet (Kolibir, 2015)

>!
Nightmare I

Egy birodalmi csillagromboló nagyobb, mint bármelyik hajó, amelyet valaha is láttál. Egy napig is eltart, amíg eljutsz egyik végéből a másikba.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: A hercegnő, a kalandor és a párafarmer
Tom Angleberger: Ne becsüld alá a sötét oldal hatalmát!
Ernest Cline: Ready Player One
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Marissa Meyer: Scarlet
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Pittacus Lore: Ötödik csapdája
Scott Westerfeld: Behemót
Ann Aguirre: Helyőrség
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek