Marvel ​Studios – Szereplők nagykönyve 38 csillagozás

Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

ISMERKEDJ MEG A MARVEL-MOZIVERZUM HŐSEIVEL ÉS GONOSZTEVŐIVEL
Rajongó vagy? Tudj meg mindent kedvenc szereplőidről – legyenek aprók, hatalmasok, szupererősek vagy hétköznapi emberek – Vasembertől Pókemberen át egészen Marvel Kapitányig!

>!
Kolibri, Budapest, 2019
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634374022 · Fordította: Sárpátki Ádám

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

Nagyon-nagyon tetszett ez a kötet. *-* Kedvet kaptam tőle, hogy újranézzem a Marvel filmeket, illetve hogy megnézzem azt a pár kimaradt részt is. Nagyon szépen össze vannak gyűjtve a szereplők ebben a kötetben. Nyilván nem tartalmaz egy-egy karakterről túl sok információt, akkor sokkal hosszabb lenne ennél, de a fő információkat képekkel illusztrálva teszi még érzékletesebbé. Nekem nagyon tetszett ez az összefoglaló, örülök neki, hogy beszereztem és elolvastam.

KönyvParfé P>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

Ez a könyv megfelelő mennyiségű információval rendelkezik a Bosszúállók: Végtelen háborúhoz vezető filmek többségéről. Minőségi, fényes papírra nyomtatott, keménytáblás lexikon, tele hasznos vagy épp haszontalan adattal. Jól olvasható, szépek a képek, igényes a kivitelezés és szinte vonzza a tekintetet, de őszintén szólva én nem kaptam plusz infót. Akik figyelmesen végigkövették a filmeket, ezek a tudnivalók nem lesznek újdonságok. Nekem hiányoztak a kulisszatitkokat, és szívesen olvastam volna néhány érdekességet a színészekről, esetleg a jelmezekről.
Arra viszont tökéletes volt, hogy felfrissítsem a tudnivalókat és egyben lássam a Marvel-moziverzum hőseit és gonosztevőit. És azt sem vitathatom, hogy minden egyes felütéssel kicsit elveszek benne, mert sok bogarásznivalót találok az oldalakon.
Bővebben: https://konyvparfe.blog.hu/2019/05/13/adam_bray_marvel_…

2 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

Azt mondják, hogy egy Marvel rajongónak nem hiányozhat ez a könyv a polcáról.
Nem nevezném magam kifejezetten rajongónak, de hála a Blogtúrné Klubnak nem hiányzik a polcomról és, ha már itt van kiokosítottam magam.
Sajnos a sorozatot illetően vannak még hiányosságaim, így nagyon sok ismeretlen személy van a könyvben, de tervezem megnézni sorban az összes részt.
Egy nagyon igényes kiadványt tarthatunk a kezünkben.
Egy valamit hiányoltam, hogy Stan Lee-t a Marvel atyját nem tették bele, pedig „szerepel” az összes filmben – legalábbis, amit én láttam -.

Bea_Könyvutca P>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

A Marvel szereplők nagykönyve elsőként Titusz kezébe került. Lévén hatalmas Marvel-rajongó, nem is történhetett volna ez másként. Ezért az ő véleményét olvashatjátok elsőként a könyvről, majd én, aki nem annyira vagyok képben a dolgokkal, szintén elmondom a véleményemet.
http://konyvutca.blogspot.com/2019/05/adam-bray-marvel-…

_Nikki>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

"Ennek a könyvnek a célközönsége abszolút nem az én korosztályom, ez egyértelmű. Illusztrációban gazdag és a legfontosabb információkat tartalmazza a Marvel-moziverzum szereplőiről, legyenek azok akár hősök, akár gonosztevők. Ezek kombinációja azt hiszem egyértelmű lelkesedést fog kiváltani a fiatal rajongókból. Felnőtt szemmel már kicsit más a helyzet: számomra kevés volt az információ, ami ráadásul nem egyszer ismétlődött, néhány karaktert pedig feleslegesnek tartottam, míg másokat hiányoltam. Az egyes karakterekhez vonalazott jellemzők között is szerepelt pár butaság, amiért inkább csak húztam a szemöldököm, hiszen egyértelműen kényszerűségből igyekezett valamit odafirkálni a szerző. Kicsit azt is sajnáltam, hogy ekkora terjedelemnél nem lehetett figyelni az elgépelésekre, esetleges helyesírási hibákra… Sosem kötök bele ilyenbe, de itt, ennél a hosszúságnál azért igazán szembetűnő volt.
A negatívumok ellenére is szerettem olvasni, mert még így is, a rövidsége ellenére is volt benne számomra újdonság. Mivel a karakterek, illetve az azokat megformáló színészek némelyike amúgy is elhomályosult az évek során, így nem csak most volt segítségemre ez a könyv, de biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben is az lesz, ha az emlékezetem felfrissítéséről lesz szó. A leglényegesebb és amiért abszolút polcon a helye, azok az illusztrációk. Igazán minőségi, nagy felbontású, éles képekkel teli és jó elgyönyörködni így a kedvenc szereplőinkben."

A teljes értékelés: https://nemfelunkakonyvektol.blogspot.com/2019/04/adam-…

Zoe27>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

A könyv, amit minden rajongónak haza kell egyszer vinnie!
A képek segítik a szereplők felismerését és különleges eszközeik megismerését.
Az ismertetőket olvasva pedig megelevenedik a film!
Jó szórakozást hozzá! :)

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

Olyan könyvre vágytam, ami tele van érdekességgel, kulisszatitkokkal, rajongóknak szóló apróságokkal.

Ehelyett egy enciklopédiát kaptam a Marvel karakterekről.

Nem mondom, elszomorodtam kissé, mert mást vártam, viszont a maga nemében szerintem a könyv rendben van, jó lapozgatni, felfrissíteni a tudást.

Egy biztos: az új Marvel filmek előtt mindenképpen elolvasom majd az aktuális részeket, hogy újra képbe kerüljek a karakterekkel, és minden apró utalást megértsek.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/05/konyvkritika-adam-bray-m…

ValerinLanz P>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

Igazi hiánypótló ez a kötet! Amint megtudtam, hogy megjelenik, azonnal elhatároztam, hogy be is szerzem. Már a külső, kemény borító is impozáns, de a beltartalom az igazán fontos!
Nagyon tetszett a felépítés, hogy filmek szerint vettük végig a szereplőket. Mielőtt Bucky kiütötte volna a nyeregből, Vasember volt a személyes kedvencem, így örültem, hogy vele és a filmjeivel kezdődött a bemutató.
Nagyon jók voltak az egész alakos képek, a kis hozzászólások az öltözékeket illetően. Sok olyan mellékszereplő akadt, akikre már nem emlékeztem, így ebben is segítséget nyújtott a kötet.
Engem egyáltalán nem zavar, hogy a Marvel kapitányból összesen két szereplő lett megemlítve. Ennek nyilván az is az oka, hogy talán ez az összeállítás hamarabb elkészült, mint az a film, és semmiképpen sem akart spoilert tartalmazni. A kötet a Végtelen háborúig veszi végig a szereplőket és a történéseket, ami megint csak szuper. Habár kíváncsi lennék egy olyanra is, ami már tényleg mindent tartalmaz, a legvégső csatáig.
Amellett, hogy tényleg igényes, összeszedett kiadvány, azért is csillagoztam fel ennyire, mert a drága szerelmem, Bucky több oldalt is kapott. *-*
Ajánlom minden rajongónak. A filmek szerinti eseményeket és szereplőket tartalmazza, tehát aki a képregényeket preferálja, az kerülje el. Gyerekeknek tökéletes lehet, de én is sokszor fogom forgatni.

minnie>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

Nem értem, hogy az elején minden mellék mellékszereplő be van mutatva. A végén meg Marvel kapitányál két szereplő van bemutatva, amikor azért jóval több szerepel benne, akiről lehetett volna írni. Miközben az elején olyan karakterek is be vannak mutatva, akik ha kimaradtak se lett volna tragédia.
spoiler

4 hozzászólás
Lobo P>!
Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve

A Végjáték előtt kaptam kézhez a Marvel szereplők nagykönyvét, ami egy az egyben a moziból ismert hősöket vonultatja fel. Dorling Kindersley kiadáshoz méltóan rengeteg képpel és kevés szöveggel, szóval ne gondolja senki, hogy ez egy teljese átfogó felnőtteknek szóló kézikönyv. Amúgy is abba rendesen belekötnének az igazi rajongók, akik az interneten mindig mindent jobban tudnak és elméleteket gyártanak meg rámutatnak, ha valamelyik szereplő ruháján rosszul áll egy csillag.

Mindenesetre ez a könyv tökéletes arra, hogy az ember felkészüljön a Végjátékra. Külön a szuperhősök köré van építve a kötet. Végig megy szépen Vasembertől Marvel kapitányig az MCU elmúlt 11 évén és 22 filmjén. Bemutatja a fő szereplőket, ellenfeleiket és kiemel néhány tulajdonságot, meg eseményt és képek meg rövid szövegek segítségével fel lehet idézni a filmeket. A Marvel kapitányig bezárólag (bár érezhető, hogy nyomdába még a filmbemutató előtt került a kötet, mert sokat nem árul el Carol Danvers történetéről), az is nagyon hasznosan fel van sorolva, hogy az adott szereplő mikor tűnt fel, melyik filmben találkozhattunk vele. S kimondottan az MCU-ról van szó, tehát a mozifilmes univerzumról, nincsenek benne a tévésorozatok szereplői.

A megcélzott korosztály egyértelműen a 10-14 évesek, akik akárcsak az én fiaim szeretik ezt a világot. Nekik ezek a filmek és szereplőik ami nekem annak idején a Csillagok háborúja volt. De szerencsére osztozunk a rajongásban, úgyhogy a könyvet is forgattuk rendesen. Először persze én, aztán közösen végignéztük, végig beszéltük, pont azért, hogy kicsit felhozzuk őket is és felkészültek legyenek a hétvégi mozihoz. S most a nagyobbik fiam olvassa. Szerintem jövő héten vinni fogják a suliba is, hogy majd beszélgethessenek róla az osztálytársaikkal.

Nagyon igényes és gyerekre szabott kiadás a nagykönyv, nincs benne felesleges szócséplés, talán nem elég mély igazi rajongónak, de a fiataloknak tökéletes, akár ismerték eddig az összes szereplőt, akár nem.
Nekünk kimondottan jó kis családi szórakozást jelentett.

Részletesen: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2019/05/03/adam-bay-…


Hasonló könyvek címkék alapján

Phil Szostak: Star Wars: Az ébredő Erő világa
Caroline Rowlands: Jurassic World – Ahol életre kelnek a dinoszauruszok
David West Reynolds: Star Wars – Képes enciklopédia
David West Reynolds: Star Wars: I. rész – Fantasztikus gépezetek
Kertész Sándor: Pókember-generáció
Marvel – Mítoszok és legendák
Melanie Scott: Marvel – Tények zsebkönyve
Marvel Studios: Képes útmutató
David Attenborough: Az élő bolygó
Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk