Minden ​ami Marvel 14 csillagozás

Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

HŐSÖK ÉS GONOSZOK

JÁRMŰVEK

FEGYVEREK ÉS TECHNOLÓGIÁK

KOZMIKUS ERŐK

VARÁZSEREJŰ TÁRGYAK

BOLYGÓK ÉS LÉTSÍKOK

ORSZÁGOK ÉS HELYEK

Teljes körű útmutató a Marvel-képregények mozgalmas világához.

„Csináljunk valami őrültséget… mondjuk mentsük meg a világot!” (Vasember)

>!
Kolibri, Budapest, 2019
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634374039 · Fordította: Sepsi László

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Fajsúlyos olvasmány, és nem csupán kinézetre, hanem tartalomra is.
Én amondó vagyok, hogy rajongóként hatalmas élmény átlapozni, mert szinte az összes valaha képregényben szereplő karaktert sikerült összegyűjteniük ebbe a könyvbe. Foglalkozik az ismertebb karakterekkel (nagyon részletesen), de számomra az eddig ismeretlenek megismerése volt a kalauz legértékesebb része.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/10/minden-am…

>!
Kolibri, Budapest, 2019
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634374039 · Fordította: Sepsi László
zsebibaba007>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Számomra egy igazán informatív kötet volt a Minden ami Marvel. Rengeteg mindent nem tudtam még a Marvel-univerzumról, és van egy olyan érzésem, hogy még mindig van mit megtudnom, de most azért sikerült szépen bővítenem a tudástáramat minden tekintetben.

Azt hiszem, bátran ajánlhatom a Minden ami Marvelt bárkinek, aki érdeklődik a Marvel-
univerzum iránt. Mindegy, hogy a képregények vagy a filmek állnak közel az olvasóhoz, biztosan talál pár érdekes tényt vagy karaktert ebben a szépen megszerkesztett, részletes kötetben.

Gunray>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Na igen . Ez egy olyan könyv lesz amit folyamatosan elő kell venni ha valami esetleg nem tiszta.
Meg vagyok elégedve ezzel a kis szépséggel. Részletesen bemutatja a Marvel világát, hát szó ami szó elég részletesen.
Sok érdekes dolgot tudtam meg kedvenc szereplőimről , helyszíneimről is, sőt még olyanokról is tudtam meg dolgokat akikről nem is hallottam még :D
A szerző meg kell hagyni otthon van ebben a világban, nem nem rosszul mondtam……rabja lett ennek a világnak, és ezt pozitiv értelemben írom.
A képek is benne hát néha percekig csodáltam milyen szépek. Továbbra is akik engem érdekeltek leginkább: Pókember, Fekete özvegy….de nem is sorolom sok kedvencem van. :)

Utószó_blogger>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Igazság szerint, amikor kinéztem magamnak ezt a könyvet, nem igazán tudtam, hogy mire számítsak. Azért tettszett meg, mert – bár mindegyik Marvel filmet láttam – gyakran összekeveredik bennem, hogy melyik karakter mit csinált, vagy hogyan működik egy-egy mágikus tárgy vagy erő. Ezekre a kérdésekre akartam választ kapni, de amit kaptam, az egy nagyon átfogó útmutató, mely összegyűjti a Marvel képregények szinte minden, valaha felbukkant szereplőjét, mágikus tárgyat és erőt, technológiai eszközt és helyszínt.
A Minden ami Marvelben az egyik legjobb dolog a sok idővonal. Rögtön a könyv legelején találkozhatunk egy összegző idővonallal, mely sorra veszi a Marvel képregényes korszakait, és a képregény univerzum fontosabb kulcseseményeit. Idővonal nemcsak itt található, hanem a fontosabb karakterek bemutatásánál is, hogy megismerjük a sorsuk alakulását.
A könyv legelképesztőbb része a szereplők leírása volt: bár a Marvel 1939 óta készít képregényeket, még így is elképesztő, hogy milyen iszonyatosan sok szereplő bukkant fel a történetekben. És a Minden ami Marvel nemcsak a főszereplőkkel foglalkozott, hanem nagyon sok mellékszereplőt is sorra vesz, és legalább egy mondatban mindenkit jellemez. Ugyanakkor az első felbukkanásukról sem feledkezik meg, minden név alatt megtalálhatjuk, hogy mikor, melyik képregényben szerepelt először. Különösen ennél a résznél volt izgalmas, hogy a könyv tartalmat régi és újabb rajzokat is, így nyomon követhetjük, hogy hogyan változtak a karakterek az idők során.
Bővebb értékelés a blogomon: https://utoszo.hu/2019/10/18/minden-ami-marvel-nyeremenyjatek/

Mircsi>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

A vállalásomat, hogy minden lábjegyzetet is elolvasok, sajnos nem tudtam megtartani. Ez egy nagyon tartalmas könyv, rengeteg lábjegyzettel, és fontos tudni, hogy csak a képregényekről ír, tehát a filmekről nem. (Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy a filmek is a képregényeken alapulnak, csak néha kicsit szabadon értelmezve.)

Rengeteget tanultam belőle, a kivitelezése is gyönyörű, bár az óriási mérete miatt tartósan olvasni nehéz.. Alapvetően van egy lexikon jellege, úgyhogy úgy talán érdemesebb olvasni, hogy az ember kíváncsi valamire, felcsapja, elolvassa, mintsem ahogy én tettem – elejétől a végéig. Meg is lepődtem, hogy meg tudtam ezt csinálni, de hát nem volt, mit tenni jó a tartalom! :D

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Összességében tehát azt tudom elmondani, hogy ez egy nagyon alapos és részletes könyv, ami baromira felkelti az érdeklődést a Marvel iránt. Viszont inkább a képregényrajongóknak adhat sokat, a filmek fanjainak inkább csak érdekességekkel szolgálhat.

Bővebben a blogturnén:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/10/konyvkritika-adam-bray-m…

Renáta_G>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

A Kolibri Kiadó egy újabb izgalmas MARVEL albummal örvendeztette meg a képregények rajongóit. A Minden ami Marvel című kötet természetesen nem képes mindent tartalmazni a Marvel-képregények Multiverzumáról vagy a felbukkanó összes karakterről. Amire viszont képes, hogy órákra magába szippantsa az olvasót, miközben megmutatja nyolcvan év fősodorbeli Marvel-univerzumának hőseit, gonoszait.

El sem tudom képzelni mennyi munka kellett egy ilyen részletes és izgalmas album összeállításához. A szerkesztők a Marvel-univerzum idővonalából csemegézték ki a legjelentősebb eseményeket és kulcsmomentumaikat. Hat korszakra bontva ismerjük meg ezt a varázslatos világot.
[…]
Ez az album lenyűgöző! Hihetetlen profizmussal összeállított darab. Árad belőle a szerkesztők szakértelme és rajongása. Sőt, megkockáztatom, hogy aki ilyen precizitással összeállít egy ilyen testes, tartalmas darabot nyolcvan évnyi képregényből, az tutira megszállottja a témának. :D Bárkinek ajánlom, aki örömmel indul kalandra a Marvel képregények mérföldkövei között.

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/11/07/minden_ami_marvel

Fejes_Valentin>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Manapság egyre több ember szívét rabolják el a rendkívüli népszerűségnek örvendő Marvel-képregényfilmek. Jó azonban, ha tisztában vagyunk a ténnyel, miszerint ezek a mozivászonra vitt adaptációk csupán leheletvékony szeletét jelenítik meg egy szinte felfoghatatlanul tágas univerzumnak.

Bővebben: https://smokingbarrels.blog.hu/2019/11/21/konyvkritika_…


Népszerű idézetek

Melinda_Kléri >!

… amióta az eszemet tudom, a képregények, velük együtt pedig a Marvel kiadványai is meghatározó részei az életemnek. Ez már jóval azelőtt így volt, hogy 1965-ben Stan Lee felvett írónak és szerkesztőnek a céghez, ahol még olyan új Marvel-hősök megalkotásában is részt vehettem, mint Vízió, Vasököl, Luke Cage, Plazma és Rozsomák.

6. oldal, Előszó (Roy Thomas)

Melinda_Kléri >!

A HULK
Lesajnáljuk, hogy csak egy agyatlan szörnyeteg, pedig a gamma-erejű óriás számtalanszor mentette már meg a világot. A Hulk kiszámíthatatlan és ellentmondásokkal teli, miközben két énje – a dühöngő vadállat és a visszafogott, zseniális tudós – verseng az irányításért.

36. oldal, Hősök és gonoszok

Melinda_Kléri >!

Az új évezredben a Marvel felvállalja sokrétű Multiverzumát, és elindítja a főcsapástól elkülönülő Újvilág-képregényeket, amelyek az új olvasókat segítik, hogy lazább kontinuitásban ismerkedhessenek meg a cég meghatározó hőseivel, az idősebb rajongóknak pedig frissebb és érettebb felfogású történeteket szállítanak. Mindeközben a fősodorbeli Marvel egyre sötétebb és impozánsabbá vált, tele pusztítással és a kiadó számos megbecsült hősének újragondolásával, ahol még a leghíresebb karakterek sem menekülhetnek a radikális változások vagy a hírtelen elhalálozás elől. Ez a karcosabb miliő az egyik bolygómeretű – vagy akár kozmikus – fenyegetéstől a másikig sodródik, mígnem az egész kontinuitas elpusztul, hogy aztán a Marvel-univerzum teljes pompájában szülessen újjá.

12. oldal, Idővonal

Melinda_Kléri >!

LOKI
„Én vagyok a káosz ura!”

Loki, a cselszövések istene az egyik legnagyobb varázsló, aki valaha Asgardban élt, és egyúttal a leggonoszabb is. A fondorlatos istenség nem tudja megállni, hogy ne okozzon bajt, ne törjön hatalomra, vagy ami még jobb, ne gyötörje mostohatestvérét, Thort.

48. oldal, Hősök és gonoszok

Melinda_Kléri >!

NICK FURY

„Hát nem tudtad? Nick Furynak több élete van, mint egy macskának!”

55. oldal, Hősök és gonoszok

Melinda_Kléri >!

DOCTOR STRANGE
Dr. Stephen Strange a Föld Lefőbb Varazslója, aki olyan varázstárgyakkal felszerelkezve, mint az Agamotto Szeme, a Levitáció Köpenye és a Vishanti Könyve védelmezi a világot a misztikus gonosztevőktől és rosszindulatú lényektől.

58. oldal, Hősök és gonoszok

Melinda_Kléri >!

MEPHISTO

Mephisto óriási hatalommal rendelkező démoni lény, akinek gonoszsága nem ismer határokat.
Mephisto az alkuk megszállottja, melyeket mindig úgy alakít, hogy a végén ő járjon jól. Gyakran kerül szembe olyanokkal, mint az Ezüst Utazó, Pókember, Doctor Strange, Thor, a Fantasztikus Négyes és Fenegyerek.
Óriási hatalma ellenére Mephisto gyengeségekkel is bír. Nem kényszerítheti másokra akaratát, önként kell alávetniük magukat – ezért megszállottja az alkukötésnek. Képességei emellett pokoli birodalmához láncolják: minél tovább van távol otthonától, annál inkább fogyatkozik ereje.

109. oldal Hősök és gonoszok


Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Sándor: Pókember-generáció
Larry Gonick – Mark Wheelis: Képregén
Marta Breen – Jenny Jordahl: Nagyszerű nők
Timothy Knapman: Mit rejt a múlt?
Kiss Dezső (szerk.): A nagy vadászat avagy a részecskék képregényes világa
Tom Jackson: A periódusos rendszer
Francz Magdolna (szerk.): Kérdések könyve
John Farndon: Kőzetek és ásványok képes enciklopédiája
David Solomons: Szuperhős lett a bátyám!
Larry Gonick: Képregényes világtörténet 1.