Minden ​ami Marvel 5 csillagozás

Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

HŐSÖK ÉS GONOSZOK

JÁRMŰVEK

FEGYVEREK ÉS TECHNOLÓGIÁK

KOZMIKUS ERŐK

VARÁZSEREJŰ TÁRGYAK

BOLYGÓK ÉS LÉTSÍKOK

ORSZÁGOK ÉS HELYEK

Teljes körű útmutató a Marvel-képregények mozgalmas világához.

„Csináljunk valami őrültséget… mondjuk mentsük meg a világot!” (Vasember)

>!
Kolibri, Budapest, 2019
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634374039 · Fordította: Sepsi László

Most olvassa 8

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Utószó_blogger
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Igazság szerint, amikor kinéztem magamnak ezt a könyvet, nem igazán tudtam, hogy mire számítsak. Azért tettszett meg, mert – bár mindegyik Marvel filmet láttam – gyakran összekeveredik bennem, hogy melyik karakter mit csinált, vagy hogyan működik egy-egy mágikus tárgy vagy erő. Ezekre a kérdésekre akartam választ kapni, de amit kaptam, az egy nagyon átfogó útmutató, mely összegyűjti a Marvel képregények szinte minden, valaha felbukkant szereplőjét, mágikus tárgyat és erőt, technológiai eszközt és helyszínt.
A Minden ami Marvelben az egyik legjobb dolog a sok idővonal. Rögtön a könyv legelején találkozhatunk egy összegző idővonallal, mely sorra veszi a Marvel képregényes korszakait, és a képregény univerzum fontosabb kulcseseményeit. Idővonal nemcsak itt található, hanem a fontosabb karakterek bemutatásánál is, hogy megismerjük a sorsuk alakulását.
A könyv legelképesztőbb része a szereplők leírása volt: bár a Marvel 1939 óta készít képregényeket, még így is elképesztő, hogy milyen iszonyatosan sok szereplő bukkant fel a történetekben. És a Minden ami Marvel nemcsak a főszereplőkkel foglalkozott, hanem nagyon sok mellékszereplőt is sorra vesz, és legalább egy mondatban mindenkit jellemez. Ugyanakkor az első felbukkanásukról sem feledkezik meg, minden név alatt megtalálhatjuk, hogy mikor, melyik képregényben szerepelt először. Különösen ennél a résznél volt izgalmas, hogy a könyv tartalmat régi és újabb rajzokat is, így nyomon követhetjük, hogy hogyan változtak a karakterek az idők során.
Bővebb értékelés a blogomon: https://utoszo.wordpress.com/2019/10/18/minden-ami-marv…

>!
Mircsi
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

A vállalásomat, hogy minden lábjegyzetet is elolvasok, sajnos nem tudtam megtartani. Ez egy nagyon tartalmas könyv, rengeteg lábjegyzettel, és fontos tudni, hogy csak a képregényekről ír, tehát a filmekről nem. (Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy a filmek is a képregényeken alapulnak, csak néha kicsit szabadon értelmezve.)

Rengeteget tanultam belőle, a kivitelezése is gyönyörű, bár az óriási mérete miatt tartósan olvasni nehéz.. Alapvetően van egy lexikon jellege, úgyhogy úgy talán érdemesebb olvasni, hogy az ember kíváncsi valamire, felcsapja, elolvassa, mintsem ahogy én tettem – elejétől a végéig. Meg is lepődtem, hogy meg tudtam ezt csinálni, de hát nem volt, mit tenni jó a tartalom! :D

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Összességében tehát azt tudom elmondani, hogy ez egy nagyon alapos és részletes könyv, ami baromira felkelti az érdeklődést a Marvel iránt. Viszont inkább a képregényrajongóknak adhat sokat, a filmek fanjainak inkább csak érdekességekkel szolgálhat.

Bővebben a blogturnén:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/10/konyvkritika-adam-bray-m…


Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Sándor: Pókember-generáció
Larry Gonick – Mark Wheelis: Képregén
Marta Breen – Jenny Jordahl: Nagyszerű nők
Timothy Knapman: Mit rejt a múlt?
Kiss Dezső (szerk.): A nagy vadászat avagy a részecskék képregényes világa
Tom Jackson: A periódusos rendszer
Francz Magdolna (szerk.): Kérdések könyve
John Farndon: Kőzetek és ásványok képes enciklopédiája
David Solomons: Szuperhős lett a bátyám!
Larry Gonick: Képregényes világtörténet 1.