Noragami ​1. (Noragami 1.) 19 csillagozás

Stray God
Adachitoka: Noragami 1.

DIVINE INTERVENTION FOR SALE
Yato is a homeless god. He doesn’t even have a shrine, not to mention worshippers! So to achieve his ambitious goals, he’s set up a service to help those in need (for a small fee), hoping he’ll eventually raise enough money to build himself the lavish temple of his dreams. Of course, he can’t afford to be picky, so Yato accepts all kinds of jobs, from finding lost kittens to helping a student overcome bullies at school.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kodansha Comics, New York, 2014
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781612629063 · ASIN: 1612629067 · Illusztrálta: Adachitoka

Kedvencelte 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Adachitoka: Noragami 1.

A történetet már ismerem az animéből, így nem ért teljes mértékben meglepetésként, hogy Yato mennyire egy idegesítő köcsög. :D
Szóval ezt nem tudom megbocsátani, még a gyönyörű rajzolás ellenére sem, ezért csak 4 csillag. Az első kötet még nagyon kezdő, egyáltalán megismerjük a három főszereplőt, akikből egyetlen normális van, az pedig a lány, Hiyori – hihetetlen. Szerintem nem is tudok olyat, ahol a lány volt a józan ész és tényleg hasznos volt, nem csak megmentegették! :o
Tehát: ez egyelőre ennyi, nem hiszem, hogy kapkodni fogok a folytatásért, valahogy most nem kapott el…

5 hozzászólás
molybarby>!
Adachitoka: Noragami 1.

Aranyos volt, bár az a váltás az első lány után kicsit fura volt, de a végére azért megértettem :) Nem rossz, szép a rajzolás és érdekes a történet. Yato személyiségét pedig még van mit csiszolni :D

3 hozzászólás
Narutofan98 P>!
Adachitoka: Noragami 1.

Akció dús és még mindig Yato-s. Végigröhögtem és izgultam a manga lapjait, pedig már láttam a belőle készült animét.
Azt persze azért megjegyezném, hogy még mindig a mangának van szebb rajzolása. Maguk a karakterek is másabbnak hatnak. A történet ugyanaz, nem találtam kihagyást, inkább olyan részeket találtam, amiket betettek az animébe, hogy színesítsék egy kicsit, és megfelelően átvezessék az eseményeket.

TiaManta>!
Adachitoka: Noragami 1.

Igazán sajnálom, hogy az első fejezet kimaradt a mozgó változatból, szeretem az első fejezetét. Itt ugyanis az anime első perceiben látott események előzményeit figyelhetjük meg. Mikor még az előző társa volt vele, Tomoki, mielőtt lelépett tőle. Láthatunk egy másik példát a túlvilági lényekre, egy pozitívat. Nekem ez nagyon tetszett, hisz nem csak rossz energiák léteznek.
Aztán találkozik Hiyorival is a következő fejezetben, és kezdetét veszi kis csóró intenünk története.

Heni_s_BookBar>!
Adachitoka: Noragami 1.

Szeretem az olyan történeteket, amelyekben nagy szerepet játszik a barátság kibontakozása. Ez a manga is ilyen volt. Anime változatban nagy kedvencem a Noragami. Imádom Yatot, Hiyorit, Yukine-t és a többieket is. Kedvencem Yukine és Yato. :) A története is izgalmas és ami fontos számomra, vicces is! De vannak benne komoly jelenetek is.
Nagyon ajánlom mindenkinek.

NagyEdina96>!
Adachitoka: Noragami 1.

Először az animét fedeztem fel, s csak utána kezdtem neki a mangának. Mindkettő tetszett, érdekes történet.
A manga máshol indul, mint az anime, de ez csak az előnyére válik. Hisz ebben a részben megtudhatjuk spoiler milyen volt kb az előző partnere Yatonak spoiler. Aki amúgy már itt ellenszenves nekem.
Teli van humorra, vicces jelenetekkel ez a kötete is.
Azért kis szerelmi száll is van benne. Remélem a későbbiekben több is lesz közöttük.
Nagyon sok benne az akció és az izgalom is.
A manga rajzolása gyönyörű és ötletes, mint az alap sztori is, ami remekül ki van dolgozva. Tetszik a világ felépítése is.
Elnyerte a tetszésem, biztos folytatni fogom még.

Mithrel>!
Adachitoka: Noragami 1.

Nem tudom eldönteni, hogy elfogult vagyok-e a mangával kapcsolatban vagy nem, de egyszerűen imádtam. Az anime változat régóta hatalmas kedvencem, igazi Yato-fangirl vagyok, szóval várható volt, hogy az alapmű is tetszeni fog, de közben meg kiderült, hogy az adaptáció variált kicsit a sztorin is, nem csak meganimálták a mangát azt' csá. Nekem nagyon bejött a történet, izgalmas volt olvasni off, és a rajzolása is gyönyörű, a karakterek és a hátterek is. Hatalmas plusz pont a fordítóknak, amiért készítettek egy kis segédletet is, amiben elmagyarázzák egy-egy szófordulat jelentését/jelentőségét, röviden bemutatnak egy-egy japán szokást, kulturális sajátosságot. Ezek nélkül a magyarázatok nélkül is teljesen érthető a történet, mégis sokat hozzátesz az egészhez. Ez, meg a finom tapintású matt borító igazán minőségi kiadássá teszi a kötetet, olyanná, amilyet megérdemel egy ilyen isteni manga.

Himitsu P>!
Adachitoka: Noragami 1.

Az egyik legviccesebb manga, amit valaha olvastam. Akit vonz a természetfeletti, a kamik és az ayakashik világa, annak ez a manga telitalálat lesz. Yatot már az első pillanattól kezdve csak szeretni lehet, és azok a gyönyörű szemeeee~ek!*-* Na jó, nem fengörlködök. A kedvenceim közé tartozik az első kötet, itt még nem bonyolódik annyira a történet, nincsenek olyan nagy konfliktusok, mint a későbbiekben. Ajánlom, nekem örök kedvenc!

victoria_m997>!
Adachitoka: Noragami 1.

Eszméletlen vicces, aranyos és izgalmas manga. Yato személyisége a maga nemében páratlan néha annyira hülye, hogy az fizikailag fáj, nagyon sokat nevettem rajta már az animében is. Az egyik kedvenc manga és anime karakterem. Kezdésnek nagyon jó volt, szép kis sztori van itt kibontakozóban. Imádtam mindenkit!

ujhelyiz P>!
Adachitoka: Noragami 1.

Vakon ugrottam bele az olvasásba, semmit sem tudtam a történetről korábban és így kifejezetten szórakoztató volt. Mit tegyen egy isten, ha támogatókat akar szerezni a modern Japánban: elkezdi árulni a szolgáltatásait. És így a legfurcsább ügyeket kell megoldania, miközben a világunk és a másvilág között egyensúlyozó lényekkel küzd meg.

A szereplők az elvárható részletességgel vannak kidolgozva, a szituáció ötletes, és egyelőre jól is van használva. A potenciál megvan ahhoz, hogy valami tényleg zseniális eredmény jöjjön ki; ugyanakkor egyelőre még csak az elvárható elemek szerepelnek, nehéz megítélni, hogy hova fog kilyukadni a végére az egész.


A sorozat következő kötete

Noragami sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Yana Toboso: Black Butler 3.
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. (angol)
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.
Jun Mochizuki: Pandora Hearts 17.
Hajime Isayama: Attack on Titan 18.
Atsushi Ohkubo: Soul Eater 2.