Fájdallam 11 csillagozás

Aczél Dóra: Fájdallam

Megtámadja egy kislány szervezetét a rák, csöndes eltökéltséggel, alattomosan. Mire tetten érjük, már mindennél és mindenkinél nagyobb. Orvosok, szülők, segítők, barátok fordulnak szembe vele, beindul a küzdelem a kislány életéért. A kórházban barátságok szövődnek a gyermekek között, különös közelség és ismeretlen mélysége az együttérző szeretetnek. Reggelre, időről időre, megüresedik egy ágy. Elszakadás: mit jelent elszakadni? Hol van, aki nincs velünk? Meg tud semmisülni egy arc? Aczél Dóra könyve a fordulatos kalandregényeknél mérhetetlenül izgalmasabb beszámoló. Megérinti az életet a haláltól elválasztó határt, rá is lép a bizonytalan sávra. És visszatér. Itt van velünk Dóra, és itt van ez a finom, boldog könyv, tele éles, angyali mondatokkal. Egy kivételes ember kivételes története. Mindannyian kivételek vagyunk. (Visky András)

>!
Koinónia, Kolozsvár, 2018
162 oldal · puhatáblás · ISBN: 978973165193 · Illusztrálta: Szentes Zágon
>!
Koinónia, Kolozsvár, 2016
168 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789731651446

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

christine>!
Aczél Dóra: Fájdallam

„A könyv elsősorban rövidebb-hosszabb fejezetekből áll, ami bemutatja Dóra tinédzserkorának azt a momentumát, amikor a betegsége miatt kórházról-kórházra járt, és csak remélni tudta, hogy egyszer majd újra az a lány lehet, aki a betegsége előtt volt.

A jegyzetekből összeállított könyvecske ismét egy új szemszögből mutatta be nekem a betegséget és a betegséggel való életet. Kicsit elgondolkodtatott, kicsit másképp látom tőle a világot, és egy kicsit reménykedem abban, hogy ebben az életben csakis olyan kapcsolatom lesz ezzel a gyilkos kórral, hogy csak olvasok róla, és nem átélem/megtapasztalom."

Bővebben a bejegyzésben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2019/02/hataridon…

DTimi>!
Aczél Dóra: Fájdallam

Mit is lehet erre írni?
Kellett ez nekem?
Most?
…..
Ez egy dal
Fáj bizony.
Nem kicsit.
Sokat.
Fájdallam.
spoiler

Nilla IP>!
Aczél Dóra: Fájdallam

Mint egy szépen elzongorázott történet – és noha igen, a főszereplő közeli kapcsolatba kerül a rákkal, annál sokkal többet és többről mesél.

dianna76 P>!
Aczél Dóra: Fájdallam

Tetszett ez a történet, mert nem csupán a betegségről, annak megéléséről szól, hanem a kamaszságról s a vele járó érzésekről is. Jó volt, hogy nem szakadt félbe a történet a gyógyulásnál, és beülhettünk Dórával az iskolapadba is. A Bátor Tábor megjelentetése pedig ❤❤❤❤.

>!
Koinónia, Kolozsvár, 2016
168 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789731651446
Dotyka2002>!
Aczél Dóra: Fájdallam

Ne ítélj könyvet a borítója alapján! Engem mégis a borító szólított meg elsőként a könyvvásáron. Meg a cím is. Belenéztem, beleolvastam, nézegettem, elmentem, visszamentem… Végül nem tudtam otthagyni. Tetszett, hogy női főszereplő, hogy kamasz, hogy igaz tőrténet alapján és leginkább, hogy mély lélektani. Szeretem a mély gondolkodó és érzelmi könyveket, ahol a főszereplőnek az érzelmei, gondolatai legalább annyira előtérben vannak, mint a külső cselekmény. Szentimentalizmus. Vannak benne nagyon jó idézetek. Maga a történet egyszerre magával ragadó és borzasztó. De igazán tetszik benne, hogy az egész olyan őszinte. Könnyen tudtam azonosulni a főszereplővel. Érdemes lenne ezt elolvasni minél több fiatal kamasznak, hogy kicsit átérezzék, hogy a sminkelésen és piáláson kívül off, vannak ezerszer komolyabb dolgok is a világon. Csak ajánlani tudom.

>!
Koinónia, Kolozsvár, 2018
162 oldal · puhatáblás · ISBN: 978973165193 · Illusztrálta: Szentes Zágon

Népszerű idézetek

DTimi>!

Jönnek, mennek az emberek. Van, aki sokat ül, van, aki keveset. Léleklenyomatokból áll a lelkem. Élők és halottak simogatnak, szeretnek, figyelnek. Élő vagy halott? Sokszor magam se tudom.

35. oldal

Dotyka2002>!

Bent maradt könnyek. Az Élet megcsalt, lefeküdt a Halállal.

65. oldal, 9. fejezet - Haláltánc (Koinónia, 2018)


Hasonló könyvek címkék alapján

Alekszandr Szolzsenyicin: Rákosztály
John Green: Csillagainkban a hiba
Laky Zsuzsa: Legyőztem a rákot!
Gárdos Péter: Hajnali láz
Kádas Mária: Kurgáni napló
Beke Kata: Kis magyar Varázshegy
Dóka Péter: A kék hajú lány
drMáriás: Lipót
Bogár Lajos: Intenzív
Barnás Ferenc: Az élősködő