Csonthavazás 9 csillagozás

Acsai Roland: Csonthavazás

„Per kihajolt emeleti szobája ablakán. A párkányon megroppant valami a keze alatt. Felnézett az égre, és észrevette a fehéren hulló csontokat.”

Az elképzelt város elképzelt emberei nem tudják, miért hullanak csontok az égből, de egyesek azt rebesgetik, hogy az égben a jó és a rossz angyalok csatája zajlik, ami hatással van a város lakóinak – különösen Per, Ethümia és Hanna – életére.
Vagy talán fordítva? A földi harcok, tettek és döntések hatnak az égben zajló küzdelmekre?
Hamarosan kiderül.

„Valamiféle apokalipszis történt, amit az emberiség szinte nem is vett észre. Nem a nap aludt ki, nem söpört végig a világon szökőár, vagy éhínség. De Per tudta, hogy apokalipszis utáni időszakot élnek.
Talán nem a bolygó apokalipszise volt ez, csupán a léleké.
Nem is egy léleké, soké, és ezek az apró, magányos és személyes apokalipszisek összeadódtak.
Talán ezért hullott hó helyett csont az égből.”

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Napkút, Budapest, 2018
168 oldal · ISBN: 9789632638225
>!
Napkút, Budapest, 2018
166 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632638164

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Acsai Roland: Csonthavazás

Egy kitalált világ, kitalált karaktereit ismerhetjük meg. Mégis ez a kitaláltság, annyira rabul ejtő volt, hogy szinte egynek éreztem magam az ott lakók közül.
Eme világban harc folyik az osztag és a szerzetesek között, mindkettő más elveket követ. Az egyik a csonthavazás mellett áll, a másik az igazi havazást szeretné visszakapni. Ütközik a két nézet, ahol csak egy győztes lehet.
(..)
Ez a regény tele volt fordulatokkal, kalandokra halmozódtak a kalandok, s mire épp felszusszanhattunk volna, akkor megint történt valami.
Pont ezért, csak ajánlani tudom azoknak, akik kedvelik ezt a műfajt és szeretnének egy újabb csodálatos élménnyel gazdagodni! Mert Acsai Roland olyan világba repít, ahol szinte a bőrödön érzed az eseményeket, s érzed a döntések súlyát te is!

A teljes ajánló itt érhető el:https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/11/28/acsai-…

1 hozzászólás
>!
kvzs P
Acsai Roland: Csonthavazás

Azt hiszem ezt a metaforát én nem értem…
Fura ez a könyvecske. Regénynek kidolgozatlan, kisregénynek túl sok. Mintha nem tudta volna, hogy mi akar lenni, ha nagy lesz, és megragadt volna fél úton.
Érdekes lenne a világ és a társadalom, amit bemutat, ha kicsit jobban ki lenne fejtve. Ugyanez igaz a szereplőkre. Végigrohannak a történeten, de a mélység hiányzik belőlük. Olyan felületesnek hat ettől az egész iromány. Nagyon akar mondani valamit, de a költői képek mögül számomra hiányzik a tartalom. Kár érte…

>!
elkepzeltkonyv
Acsai Roland: Csonthavazás

Acsai Roland könyvét talán disztópikus fantasyként lehetne a legjobban körülírni. Létezik ilyen a kortárs magyar szépirodalomban? Aligha. A regény nagy erénye, hogy az egyszerű dramaturgia ellenére is képes komplex karaktereket ábrázolni, ahogyan azt is kiválóan bemutatja, hogy a jellem és a kapcsolatok fejlődése a környezetre is hatással van. https://elkepzeltkonyv.blogspot.com/2018/11/csonthavazas.html

1 hozzászólás
>!
Kovács_Ági_3
Acsai Roland: Csonthavazás

A történet eleje kicsit nehezen indult be, de később, ahogy haladtam az olvasással egészen tetszett. Inkább kellemesen telt el az olvasás… Nem éreztem, hogy nagyon unalmas lenne, hanem inkább olyan volt, mint egy esti nasi. Minden este egy – egy fejezetet olvastam, és amikor vége volt csak forgattam a kis könyvet. És azt kérdeztem magamtól, ennyi? Nincs több? Szívesen olvastam volna még. Tetszett az, hogy a jó és a rossz harcát mutatja be az emberek és az angyalok közt.

Bővebben itt olvashatod:
https://magyarszerzokonyve.blogspot.com/2018/12/acsai-r…

>!
Heléna_Szilágyi I
Acsai Roland: Csonthavazás

A Csonthavazás egy olyan képzeletbeli városba repít, ahol nem történt kézzel fogható világégés, vagy katasztrófa, a változás az emberek lelkében zajlott le, ezt követően angyalok csontjai kezdtek el hullani az égből. Ez az alapötlet nagyon megfogott, kifejező és erős szimbolikát hordoz. A jó és a rossz harca, amely az égben az angyalok között, a földön az emberek lelkében zajlik.

Főszereplőnk Per, a ragadozó szemű végrehajtó, aki szembe fordul az osztaggal, amely ezt az élhetetlen helyzetet igyekszik fenntartani és az emberek szemét csukva tartani. Per hite meginog, kételkedni kezd a városon uralkodó osztag szándékaiban és cselekedeteinek helyességében. Összefut egy pici lánykával, Hannával, aki aznap veszítette el az édesapját, amikor Per életére is rátörnek, mert nem teljesíti a megbízói küldetését. Itt kezdődnek a bonyodalmak és a történet végéig tartó hajsza. Aki a szerelmi szálakat szereti, megsúgom, abban sem lesz hiány, amikor a osztag ellen harcoló szerzetesrend üdvöskéje, Ethümia is a színre lép.

A Csonthavazás nem egy hétköznapi történet, ereje a költői képekben és a nagy bölcsességekben rejlik, amelyeket zsánerirodalomban ritkán olvashatunk. Nem high fantasy, vagy hatalmas világépítéssel dolgozó epikus regényfolyam. Szívesen olvastam volna egy nagyobb volumenű változatát a történetnek, de így talán a zsánerben kevésbé járatos olvasóknak is emészthető, mert nincs túl magyarázva és a nyelvezete letisztult, a sok fordulat pedig fenntartja a figyelmet. A Csonthavazás rövid történet, mesékre hajazó pörgő, kevésbé kifejtett jelenetek és akciók jellemzik. Kevés szereplővel operál, viszont a főbb szerepekben lévő karakterek kidolgozottak, múltjuk, motivációjuk és céljuk tökéletesen feltárul előttünk. Azok, akik szeretnek a sorok között olvasni és mély lélektani kérdéseket filozofálgatni, azt biztos jóllakat ez a szellemi csemege.

Teljes ajánló: http://lenduletmagazin.hu/majd-ha-csontok-hullnak-az-eg…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Bajnoczianna 

A változás mindig észrevétlenül kezdődik el bennünk.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Valamiféle apokalipszis történt, amit az emberiség szinte nem is vett észre. Nem a nap aludt ki, nem söpört végig a világon szökőár vagy éhínség. De Per tudta, hogy apokalipszis utáni időszakot élnek.
Talán nem a bolygó apokalipszise volt ez, csupán a léleké. Nem is egy léleké, soké, és ezek az apró, magányos és személyes apokalipszisek összeadódtak. Talán ezért hullott hó helyett csont az égből.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Mintha a lelke már sokadik életét futotta volna különböző testekben. Mintha már túl sok összetört szívet, tönkrement kapcsolatot, halált és bukást látott volna – de ugyanennyi boldogságot, születést és szerelmet is.

>!
Anarchia_Könyvblog P

A tudósok arra jutottak, hogy egy ismeretlen, viszonylag nagy termetű madárfajéi lehetnek. Egyes mendemondák szerint angyalcsontokról van szó: a védőangyalok, illetve az ellenfeleik, a bukott angyalok csontjairól, akik időtlen idők óta vívják csatáikat az égben, és hol ez a csapat kerekedik felül, hol amaz. Per meg tudta tippelni, hogy most éppen melyik áll győzelemre.

>!
Heléna_Szilágyi I

Amikor az osztag mellett döntött, Per a csonthavazás mellett döntött. A saját csontjai mellett. Egyfajta kollektív pokol mellett, amihez már el sem kell kárhozni. Elég csak érzelmek nélkül járni az utcákat, gépiesen végezni a munkád, restnek lenni a jóra, elfelejteni az ideákat, lemondani a reményről. Belesüppedni valamilyen depressziónál is feketébb, jéghideg éjszakába.

>!
Kovács_Ági_3

Vagy mellénk állsz , vagy egyedül leszel a világ ellen.

>!
Heléna_Szilágyi I

Azt hitte, hogy a tényszerűséget a bölcsesség táplálja, de tévedett. A rossz tapasztalatokra alapozott bölcsesség puszta illúziótlanság, ami a csalódás talaján szökken szárba, és sohasem növekedhet akkora fává, ami eléri az eget, és sohasem növeszthet akkora gyökeret, hogy biztosan álljon.

>!
Kovács_Ági_3

Egy emlék, ami a jövőből érkezett.
Előfordul az ilyesmi. Az egymás után leélt életek és párhuzamos univerzumok találkozási pontjain felbukkanó látomások voltak ezek. Olyan bizonyítékok, amik arról tanúskodnak, milyen keveset tudunk önmagunkról és a bennünket körülvevő világról.

>!
Kovács_Ági_3

Nagyszerű – gondolta Per. – Legyőztem egy csontszörnyet, kiestem a második emeletről, de egy templomba nem tudok belépni anélkül, hogy ne veszítsem el az eszméletemet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Nalini Singh: Angyaltánc
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
William Morgenthaler: A vezér és a pusztító
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat
Lana Millan: Raziel
Cassandra Clare: A hercegnő
J. R. Ward: Megbosszult szerető