A ​betondzsungel könyve 8 csillagozás

Acsai Roland: A betondzsungel könyve

Egy nagyvárosi Maugli-történetet tartasz a kezedben.

Az elárvult Felhőt és Holdat egy Budapestre erősen hasonlító város állatkertjének farkasgondozója veszi magához – aki maga is félig farkas –, és titokban felneveli őket. Az ikrek megtanulják az állatok nyelvét, és amikor nagyobbak lesznek, kimerészkednek a városba. Felhő szerelmes lesz egy fiúba, akit egy gonosz gyárigazgató elrabol. Felhőre, Holdra és társaira vár a feladat, hogy megtalálják és kiszabadítsák. Az izgalmas kalandban szerencsére segítségükre vannak az állatkert lakói is.

Ha nem tudod, milyen egy zsiráf hátán, éjszaka vágtatni egy kivilágított sugárúton, akkor olvasd el a könyvet, és megtudod! Tarts velük a fergeteges kalandokban egy „állati jó” könyv lapjain!

>!
Holnap, Budapest, 2017
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633490693 · Illusztrálta: Vigovszky Rita

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Acsai Roland: A betondzsungel könyve

Nagyon szép történet a szeretetről, a kapcsolatokról, az összetartozásról, első szerelemről. Az állatok szeretete hatalmas hangsúlyt kapott Acsai Roland könyvében, mint ahogyan a Szellemkócsagok verseskötetében is megismerhettük a természettel és az állatvilággal szembeni elkötelezettségét és rajongását.

Ebben a könyvben benne volt, amire minden gyerek vágyik, érteni az állatok nyelvén. Ki ne szeretne beszélgetni a körülötte élő állatokkal, érteni minden szavukat. Mert milyen jó lenne tudni, hogy a nyuszim unja-e répát azért nem eszi meg, vagy egyszerűen most valami másra van kedve. Vagy a kutyám miért ugat olyan megveszekedetten az udvaron, miért van haragban a galambokkal, vagy éppen miért üldözi a békákat.

Ez a kisregény az állatok tiszteletére és szeretetére tanít, a kapcsolatok fontosságát mutatja meg, hűséget, szeretetet és bizalmat találhatunk benne.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/07/acsai-roland-beton…

>!
Lorenza_Pellegrini
Acsai Roland: A betondzsungel könyve

Nagyon tetszett benn az, hogy mennyire szereti az állatokat. Tényleg milyen jó lenne érteni a nyelvüket, ez nekem is annyiszor eszembe jutott gyerekkoromban. De volt, ahol más könyvekre emlékeztetett ezért vontam le egy csillagot.

>!
Oláh_Zita P
Acsai Roland: A betondzsungel könyve

Elbűvölt. Több szempontból is. Állatkert, emberek akik beszélnek az állatok nyelvén, kaland, szerelem, szeretet, halál, magány, félelem, és nem teljeskörű a felsorolásom. Különösen kedves a szívemnek a helyszínek megválasztása, szeretett (székes)fővárosunkban. Minden korosztályt megszólít az író, mert a társadalomkritikákat fanyar humorral leheletvékonyan helyezi el a történetbe, aki akarja észreveszi. Remélem olvashatunk még hasonlóan lélekmelengető történeteket!


Népszerű idézetek

>!
Acsai_Roland I

– Amikor kicsi voltam, úgy néztem az állatkert kerítésén túl elterülő várost, mint egy ismeretlen és félelmetes birodalmat. Amíg nem tűntél fel az életemben, idegennek éreztem magam odakint. Te kapcsolsz engem a városhoz – mondta az alkonyi eget fürkészve Felhő, és mintha nem is az ő keze lenne, megfogta Armand kezét.
    A fiú viszonozta a szorítást.

>!
AniTiger MP

Nem csak a termete volt ijesztő, de a szaga is.
    Farkas szaga volt.
    A városi állatok megérezték, és jobbnak látták minél távolabb kerülni a férfitól, aki akkora volt, mint egy elefánt, úgy cammogott, mint egy medve, úgy morgott, mint egy párduc, és olyan szagot árasztott, mint egy farkas. A macskák a karmukat meresztve fújtak, ha észrevették, és a kutyák kitépték gazdik kezéből a pórázt.
    A különös óriást Gólemnek nevezték. A városi állatkertben élt gyermekkora óta.

7. oldal, 1.

>!
AniTiger MP

    Gólem az ikrek sorsán tépelődött, és nem érezte meg a közeledő veszélyt. Egy omlófalú, penészszagot árasztó bérház sötét kapujából két alvilági figura lépett elé.
    – Ide a pénzeddel! – kiáltotta a magasabbik, aki Gólemet egy szakállas és gebe zsiráfra emlékeztette.
    – Légyszi! – kérte a kisebbik, aki olyan képet vágott, mint egy hasmenéses törpepingvin.
    – Százszor elmondtam neked, hogy amikor kirabolsz valakit, nem kérsz, hanem parancsolsz! Reménytelen eset vagy! – nézett rá a magasabbik egy sértett osztályfőnök arckifejezésével.
    – Bocs!
    – Ne kérj bocsánatot! – vörösödött el a rabló feje. – Az igazán kemény fickók soha nem kérnek bocsánatot! Bocsánatot kértem én tőled, amikor véletlenül megettem tegnap a lekváros kenyeredet?
    – Nem – hebegte a társa.
    – Na, látod!

13. oldal, 1.

>!
AniTiger MP

    – Melyik állathoz helyezzelek benneteket? – töprengett Gólem.
    – Esetlen a kakaós csigákhoz? – kockáztatta meg Menyhárt. – Nagyon kedvelem a csigákat.
    – Csigát nem tartunk. Te a pingvinekhez kerülsz. Granyó a zsiráfokhoz.
    Menyhárt láthatóan megkönnyebbült, de Granyó aggódni kezdett:
    – A zsiráfok harapnak?
    – Csak rúgás előtt – felelte Gólem.
    – Rúgnak is?! – jajdult fel Granyó.

81. oldal, 14.

>!
Acsai_Roland I

    Armand elindult.
    De nem ért haza.
    Amikor Felhő megtudta, mi történt a fiúval, százszor megbánta, hogy nem kísérte el a metróig. Talán megmenthette volna. Talán nem történt volna meg. Talán, talán, talán. Csupa talán lett az élete.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.
Csukás István: Pom Pom meséi – A radírpók
Szabó Magda: Tündér Lala
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Fodor Ákos: Képtelenkönyv