Latinovits ​Zoltán tekintete 10 csillagozás

Ablonczy László: Latinovits Zoltán tekintete

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Róla szól: Latinovits Zoltán

Minerva, Budapest, 1987
214 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632234529

Cukormalac P>!
Ablonczy László: Latinovits Zoltán tekintete

Tökéletes pályakép és életrajz, ügyesen felfűzve a legendás Ködszurkálóra. (Talán pont ezért is érdemes még előtte elolvasni.) A cím persze kissé hatásvadász, azonban csak emiatt még nem lehet megszólni, mint munkát. Mert hogy annak pazar, értékes. Kiderül többek között, hogy nem pusztán városi legenda Latinovits már-már mitikus kiállhatatlansága, s hogy igenis több volt egyszerű színésznél. Valami újat, mást – igazi színházat akart, ami sajnos soha nem valósulhatott meg, erről rengeteget olvashatunk itt, miközben pályakezdésétől fogva követhetjük szinte testközelből ritka dokumentumokkal és vallomásokkal együtt. Most már tényleg egyre kíváncsibb vagyok a saját írásaira is.

Minerva, Budapest, 1987
214 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632234529
angelahegedus>!
Ablonczy László: Latinovits Zoltán tekintete

Rendkívül jól összeszedett életrajzi regény. A Színész barátainak, munkatársainak emlékein alapul. A legjobban mégis a Ruttkai Évával készült interjú tetszett a könyv végén. Sajnálom, hogy alig pár olvasása van ennek a könyvnek :( Mert, ahogyan Melocco Miklós mondta: „ Mert Latinovits Zoltán éppúgy beletartozik a magyar szellemtörténetbe, mint a Tihanyi Alapítólevél, vagy Arany, Petőfi költészete vagy akár Rákóczi Ferenc." És tényleg.

Tiger205>!
Ablonczy László: Latinovits Zoltán tekintete

Megvetem, elolvastam, mert FELTÉTLEN Latinovits rajongó vagyok.
De nem tudok írni különösebben sok jót róla.

bababöbe>!
Ablonczy László: Latinovits Zoltán tekintete

Egészen elképesztő összegzést adott Latinovitsról, a korról, a környezetéről.Számomra alapművé vált a Róla szóló irodalomban.

Cs_Balázs>!
Ablonczy László: Latinovits Zoltán tekintete

Egyik legjobb könyv, amit Latinovitsról olvastam, ami nem kis szó részemről, mivel gyűjtöm a róla szóló könyveket.