Ball ​& Chain (Cut & Run 8.) 15 csillagozás

Abigail Roux: Ball & Chain Abigail Roux: Ball & Chain

Home ​from their unexpected deployment, the former members of Marine Force Recon team Sidewinder rejoin their loved ones and try to pick up the pieces of the lives they were forced to leave behind. Ty Grady comes home to Zane Garrett, only to find that everything around him has changed—even the men he went to war with. He barely has time to adjust before his brother, Deuce, asks Ty to be his best man. But that isn’t all Deuce asks Ty to do, and Ty must call for backup to deal with the business issues of Deuce’s future father-in-law.

Nick O’Flaherty and Kelly Abbott join Ty and Zane at the wedding on an island in Scotland, thinking they’re there to assuage Deuce’s paranoia. But when bodies start dropping and boats start sinking, the four men get more involved with the festivities than they’d ever planned to.

With the clock ticking and the killer just as stuck on the isolated island as they are, Ty and Zane must navigate a veritable minefield of family, friends, and… (tovább)

>!
ASIN: B017IZ5ZZO · Felolvasta: J. F. Harding
>!
340 oldal · ISBN: 9781626491069 · ASIN: B00J1QZRMU
>!
340 oldal · ISBN: 9781626491076

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Beaumont Tyler Grady · Zane Zachary Garrett · Kelly (Kels, Doc) Abbott · Deacon "Deuce" Grady · Nick O’Flaherty


Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
CsepAdri
Abigail Roux: Ball & Chain

Kicsivel a fele után reméltem, h meglesz a nagy „AHA! Igazam volt!” momentumom, de sajnos nem.
Nick kifakadása várható volt, úgy ahogy Zane-é az előző részben és Ty mindkét esetben megérdemelte bármennyire imádom . spoiler Komolyan a fiúknak nem szabad vakációra menniük sehova! Megint hullák jobbról balról, csak most Nick és Kelly is csatlakozik Zane-hez és Ty-hoz, h elátkozza a vakáció szót. Amúgy kíváncsi voltam mikor fog előkerülni a nagy kérdés, főleg azután ami az előző részben történt, mind Ty titkai, kiküldetése és Zane majdnem kérdése miatt. Ty azért a végére odatette magát :))
Mindent összevetve ismét egy izgalmas (letehetetlen) rész, megfelelő mennyiségű lepedő akrobatikával, érzelmekkel, humorral és titkokkal.

>!
FSzK
Abigail Roux: Ball & Chain

Hát ezt is ledaráltam.
Legalább olyan jó volt, mint az előző rész, bár itt a személyes dráma és akciófilm jelenetek helyett a nyomozásé volt a főszerep, aminek én különösen örültem, mert már régen nyomoztak együtt kedves főszereplőink. Nagyon tetszett, hogy mind a négyen, Nick és Kelly is érdemben részt vettek a cselekmény alakításában, szívesen olvasnék még erről a csapatról. Az egyetlen, ami nekem kimaradt, azok az erotikus jelenetek voltak. Valamiért ebből a részből kispórolta őket az írónő.
De a vége irtó cuki volt, Ty valóban verhetetlen romantikus gesztusokban! ❤

>!
eSsZ P
Abigail Roux: Ball & Chain

total teljesen oda vagyok ertuk, na :D

szeretem mikor a konfliktusok felszinre jonnek es valosaghuek.. ami szamtalan erzelmet megmozgat az ember lanyaban..

azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy en szeretem a pszichokat..
mind a negyen azok..
ty
nick
kels
zane
a maguk modjan mindnek van demona.. es mind felszinre kerult mar igy vagy ugy..

nickert a szivem szakadt
ahogy tyert is..

nagyon fognak hianyozni amikor hamarosan a vegere erek..
hianyozni fog az a sok minden..
a poenok is ami mindig mosolyt csalt az arcomra..
ha most lehetne egy kivansagom.. azt szeretnem, hogy jojjon magyarul is..

mellesleg remelem, hogy olyan befejezese lesz amit szivem szerint akarok..

3 hozzászólás
>!
Tufuka
Abigail Roux: Ball & Chain

Hát mit mondhatnék? Továbbra is imádom ezt a két (négy :D) idiótát, és persze Ty családját is. :D
Most egy kellemes kis skót szigeten talál rájuk a balszerencse és Deuce esküvője helyett egy enyhén Tíz kicsi négeres kalandban, növekvő számú halott mellett kell kideríteniük, hogy ki is áll a háttérben. Szerencsére nincsenek egyedül, az egész Grady család és Nick és Kelly is velük vannak. Az írónőnek nem erőssége a konspiráció, de most tényleg volt néhány meglepő fordulat.
Sokan említették GR-en az értékelésükben, hogy túl sokat szerepel Nick & Kelly és Ty-ék helyett túlzottan rájuk fókuszálunk. Ez szerintem abszolút nem így van. A könyv (és sorozat) főszereplői továbbra is a két kedvenc FBI ügynökünk és egyedül Nickre koncentrálunk kicsit jobban, mint egy megszokott mellékkarakter esetében. Azonban az előző könyvben történteket végig gondolva ez egy teljesen logikus lépés, hiszen Ty nemcsak Zane-nek hazudott, hanem egy eléggé komolyan dologban a legjobb barátjának is, amit ott nem volt idejük megoldani. Nem mondom, hogy mindent tisztáztak, de legalább Nick megnyílt.
A könyvben egyébként ismét nem varrt el minden szálat az írónő. Kíváncsi vagyok milyen is lesz a végjáték, ki áll a háttérben, és mit akar az előző részből ismét feltűnő árny. Sajnos már csak egy rész van, de a nehéz indulás ellenére Ty és Zane az egyik örök kedvencemmé váltak és örökre belopták magukat a szívembe. Remélem megtalálják a nyugalmas boldogan éltek, még meg nem haltak -ot. :)

>!
anemona P
Abigail Roux: Ball & Chain

Szóval azt kell mondjam így a nyolcadik rész (és két szösszenetnyi blog-novella) után, hogy kifejezettem kedvelem az írónő stílusát! Amikor már azt hinnéd, hogy minden sínen van és nem történhet semmi meglepő… amikor már előre azon gondolkodsz, hogy mit is írhatnál az értékelésbe, hiszen nem volt semmi eget rengető a történetben… na akkor kell újragondolni az egészet, és feltenni a kérdést, hogy mi is történt itt valójában? Van néhány nagyon kemény szócsata a könyvben, néhány haláleset spoiler és megint egy tonna érzelem, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Nagyon megkedveltem az „új” szereplőinket is, akiket kicsit jobban megismerhettünk, számomra a könyv sztárja Kelly. Most már nagyon kiváncsi vagyok a Sidewinder trilógiára is. spoiler

>!
Nusejka_Sentellion
Abigail Roux: Ball & Chain

Nagyon élveztem, de önmagához képest most nem volt olyan sziporkázó. De imádom a srácokat és a hülye poénjaikat :D

>!
Szinna
Abigail Roux: Ball & Chain

Félve álltam neki, mert a sorozat ezen kötete kapta a legtöbb negatív kritikát. De felesleges volt halogatnom az olvasást, én kifejezetten szerettem a történetet. A krimi szál az itt-ott felbukkanó hullákkal egészen Agatha Christie-sre sikerült, de még ebben is volt egy hatalmas poén a végén. Ettől függetlenül az írónőnek nem a konspiráció az erőssége, de ezt az előző kötetekből már megtudhattuk. Aki jó krimit akar, az válasszon mást, itt a szereplők a fontosak. A másik panasz a szereplők fókuszálása volt. Igen, sok figyelem jutott Nickre, kb. azonos, mint Ty és Zane párosára, de szerintem ez is rendben volt. Én kifejezetten szerettem, amikor Zane és Nick beszélgettek, mert végre elkezdték értékelni egymást, míg az előző részekben inkább feszültség volt köztük. Nekem a sorozat mélypontja még mindig a Stars & Stripes.

>!
_ada
Abigail Roux: Ball & Chain

Oké, szóval, WTF? Ha nem lennének ennyire szerethetőek és karizmatikusak a szereplők, simán lepontoznám ezt a részt. Egyrészt dühös vagyok, hogy egy ennyire remek koncepciót elpuskázott az írónő. Hiszen milyen jó lett volna, ha ehelyett a „hot mess” helyett egy Christie-féle klasszikus krimi átdolgozást kapunk? Másfelől utálom, ha csak azért van konfliktus egy könyvben, hogy legyen. Itt semmi értelme az egész Ty-Nick drámának! Nem éltünk már át elég kínzást? És ha belegondolok, mi vár még a hátralevő könyvekben…
Ó, és ráadásul, amellett, hogy Ty és Zane hanyagolva voltak, sok szereplőnél azt éreztem, kifordult magából. Ty, a kedvencem (!), rosszfiúból a szánalmas szereplővé degradálódott, ami miatt kínszenvedés volt olvasni a jeleneteit. És először az első könyv óta, azt éreztem, hogy rohadtul elnyújtotta Abigail a dolgokat.
Szóval összegezve: elmegy. Hiszen mindezek ellenére van benne humor, és izgalom, meg nagyszerű a befejezése. És a Cut & Run sorozat része. Nehéz elvonatkoztatni az összképtől. Viszont egyáltalán nem értem, hogyan adhattam erre eredetileg 4,5 csillagot.

>!
zwecki
Abigail Roux: Ball & Chain

Hát ez érdekes volt. Több volt vele a problémám, mint ami tetszett.
Igazából nem bántam a Nick-Kelly részeket, de azt igen, hogy alig volt benne Ty-Zane szál. :(
A nyomozgatás meg megint kritikán aluli volt. Már fogtam a fejem, hogy miért nem gondolnak az alagutakra, titkos járatokra. A falakról meg ne is beszéljünk. Van mikor papír vékonyak és hallani a nevetést, máskor meg semmit.
Nem igen tetszett. Kíváncsi vagyok, mit lehet még ebből kihozni.

>!
DeadInside
Abigail Roux: Ball & Chain

Nem a legjobb Cut&Run könyv, de attól még nagyon tetszett. Nem ért meglepetés, mikor a fiúk megint belekeveredtek egy ilyen gyilkolászós, senkiben-sem-bízhatunk-meg dologba. Nekem kicsit sok volt a könyvben Nick és Kelly történetszála, nekik ott van a Sidewinder sorozat, ez maradjon csak Ty és Zane központú. (Persze Kellyt és Nicket is szeretem.)


Népszerű idézetek

>!
zwecki

Kelly pulled out a pair of handcuffs and thrust them at Park.
“Why the hell do you have those?” Ty asked.
Kelly shrugged and grinned. “They’re Nick’s.”
“Oh God, no,” Ty blurted covering his eyes.
Nick laughed. He rolled over and pushed himself to his hands and knees, but he remained there, either unable or unwilling to stand. He glanced up at Ty and Zane. “He likes the uniform, too.”
“No no no!” Ty cried.

>!
zwecki

“Oh Jesus, Digger on a horse,” Kelly said. “He kept threatening to make his horse into stew.”
“He named his horse Stu,” Nick added.”

>!
FSzK

“We’re no longer partners, there’s nothing to separate.”
McCoy looked at him with true regret and sighed heavily. “You’re management now, Garrett. There’s no going back. And you can’t have your . . . your boyfriend working under you.”
Ty opened his mouth, and McCoy held up his hand. “If you make a joke, I’ll shoot you.”
“Yes, sir,”

Kapcsolódó szócikkek: Beaumont Tyler Grady · Zane Zachary Garrett
>!
Nusejka_Sentellion

Kelly stepped out of the freezer wearing a pair of black butcher’s gloves that went up to his elbows. He was holding a section of Milton’s insides. He showed it to Ty and Zane with a frown, then squeezed it between his fingers. Ty backed away from him, covering his lower face with his arm. Zane coughed and put a hand over his mouth.
“I don’t think they found what they were after,” Kelly concluded with another experimental squeeze. It made a wet, squishing sound.
“What is wrong with you?” Ty cried. “Put that down! Jesus Christ!”
Kelly looked from him to the gore in his hand. “What? I’m wearing gloves.”

>!
Nusejka_Sentellion

“And we could sell black market orchids from the back.”

>!
Nolya

“Speaking of troublemakers, where’s Nicholas? I’ve got a hug for him, too.”
“He and Doc are in the next room,” Ty answered.
“Doc? Which one was that?”
“The one who lost his parents when he was young. I brought him home for Thanksgiving one time. You told him you wanted to wrap him up and bake him in a pie and he never came back.”

Kapcsolódó szócikkek: Kelly (Kels, Doc) Abbott · Nick O’Flaherty
>!
zwecki

Kelly glanced at the freezer as they headed for the steps. “Hey, maybe one of them will donate a liver to your dad.”
Nick looked over his shoulder at Kelly, his eyes wide.
“I’m just saying. Three perfectly good livers sitting in there,” Kelly said, completely deadpan. “Nobody’s using them. I’ll go get one for you.”
Nick gaped at him. “How the hell did you ever pass your psych evals?”
“I cheated off your papers.”
Nick rolled his eyes and started up the stairs.
“The Navy gives bubble tests. When in doubt, go with C.”
“Kelly.”
“Get it? Navy? The sea?”
“Kels, shut up.”
“Oh, come on! You love puns.”
Nick laughed, unable to stop himself.

Kapcsolódó szócikkek: Kelly (Kels, Doc) Abbott · Nick O’Flaherty
>!
Nusejka_Sentellion

The only thing that didn’t fit the theme was the gift Zane had brought him. It was a box of shotgun shells, the right kind for Nick’s Ithaca 37 pump action. They were green-tipped, though, with little radioactive symbols etched on them.
“Zombie rounds,” Zane told him, tongue in cheek. “In case you came out of the surgery mostly dead.”
This time Nick laughed even though it hurt. He held to his side gingerly, trying to keep from laughing harder. “These should come in handy, Garrett. Thanks.”
“I also brought you season one of The Walking Dead. We’ll sit and watch while you recover.” “Is this . . . zombie bonding?” Ty asked.
Nick grinned up at Zane, nodding. “A man after my own heart.”
“I thought zombies were after brains,” Kelly said wryly. He pointed at Zane. “You stay away from his heart, that’s mine.”

>!
Nolya

The other bodyguard, Hardin, grinned, showing his crooked teeth. “Sidewinder. Like the snake.” The room was silent, waiting for his point. “You know what they used to call the Green Berets when we were active?”
Ty tried hard not to roll his eyes. Behind him, Kelly answered wryly, “Snake Eaters.”
Both security men chuckled. “Best watch out, Sidewinders. Don’t want to get eaten.”
Nick barked a laugh. “I appreciate the offer, Hoss, but I got someone taking care of me already.”
Hardin squared his shoulders, his face growing ruddy.
“Don’t worry, you’ll find that someone special,” Kelly assured him, his voice sincere.

>!
Nolya

Zane hurried to catch up. “Wait, Ty, you want to do that with her with us?"
“She’s a year old. She won’t understand death and destruction for at least another year.”
“If we ever decide to adopt, you’re a mute in any interviews.”
“Understood.”

Kapcsolódó szócikkek: Beaumont Tyler Grady · Zane Zachary Garrett

A sorozat következő kötete

Cut & Run sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)
Amy Lane: Bonfires
C. J. Roberts: Seduced in the Dark
Liane Moriarty: Big Little Lies
Erica Spindler: Bone Cold
Ilona Andrews: Magic Bleeds
Nalini Singh: Archangel's Legion
Janet Evanovich: High Five
Beth Flynn: Out of Time
Tillie Cole: Raze