Szeresd ​a bőröd! 10 csillagozás

Útmutató a ragyogó arcbőrhöz
Abigail James: Szeresd a bőröd!

Bármilyen meglepő, ahhoz, hogy a bőrünk életkortól függetlenül szép legyen, nem elég a smink és a felületi bőrápolás. A könyvből praktikus tanácsokat kapunk a helyes táplálkozáshoz, a stresszoldáshoz, a megfelelő testmozgáshoz, a bőrápoló készítmények kiválasztásához, az otthon végezhető vagy a kozmetikusnál elérhető kezelésekhez. A könyv végigvezet azon a tanulási folyamaton, amelynek eredményeképpen könnyű lesz szeretni a bőrünket.

Tartalomjegyzék

>!
Cser, Budapest, 2018
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632783598

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Abigail James: Szeresd a bőröd!

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Ebből a könyvből nagyon sok érdekes dolgot megtudunk a bőrünkről, merem állítani, olyat is, amit eddig nem tudtunk. A bőrünk elmeséli a történetünket, örömeink és bánataink tükröződnek rajta, de ezeken kívül is számos fontos életfunkcióról árulkodik.

Olvashatunk a bőr életciklusáról, anatómiájáról, bőrünk családfájáról, azaz a bőrünk minőségére ható külső és belső tényezőkről, hormonokról, amelyek a bőr állapotát befolyásolják, illetve arról, hogy mit tehetünk a kiegyensúlyozott hormonokért mi magunk is.

Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2018/02/abigail-james-sze…

KönyvParfé >!
Abigail James: Szeresd a bőröd!

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Abigail Jamesnek nem az volt a célja, hogy a sminkről vagy az egészséges élelmiszerekről meséljen, hanem a bőrről való gondoskodást és annak fontosságát hangsúlyozza. Különböző technikákat, praktikákat sajátíthatunk el, hogy szebbé tegyük bőrünket, mert ahogy az írónő is vallja, ha gondot fordítunk valamire, amit minden egyes nap szemügyre veszünk, az egyáltalán nem a hiúság megnyilvánulása, hanem az önbizalmunk növelésére szolgál, s ez egyben boldoggá is tesz bennünket.

Leginkább a stresszoldás tetszett, valamint az a rész, ahol receptek találhatóak. Szeretek én is házi kozmetikumokat gyártani, mert nemcsak vicces a kotyvasztás, de így pontosan tudom, hogy milyen anyagokat tartalmaz a készítményem. A természetes arclemosót, a csokoládé-narancs-avokádó tápláló maszkot, valamint a szuperzöld kiegyensúlyozó maszkot már kipróbáltam. Természetesen szigorúan akkor követtem el a tesztelést, amikor egyedül voltam otthon…

Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2018/04/01/abigail_james_szer…

Baráth_Zsuzsanna P>!
Abigail James: Szeresd a bőröd!

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Fiatalon az ember lánya sok mindennel foglalkozik, csak a bőrével nem. Vígan napozik, tolja a bulit hajnalig, eszik, ami éppen eszébe jut és meg sem kottyan neki. Aztán telnek az évek és egyszer csak azon kapja magát, hogy döbbenten nézi az egyre szaporodó ráncait a tükörben és kénytelen szembenézni azzal, hogy innentől kezdve vége a jó világnak, oda kell figyelnie magára, különben idő előtt fog megöregedni. Tudom, mert én is így jártam, bár szerencsére jó géneket örököltem, soha életemben nem ittam, nem dohányoztam, mindig sportoltam, és bár az a bizonyos negyedik X (amit májusban fogok túllépni 2 évvel) egyáltalán nem viselt meg lelkileg, sokkal fiatalabbnak nézek ki a saját koromnál, (és 20-nak érzem magam), azért nekem is megvolt ez a „hűha” élmény. Mert hiába van az ember lánya testi-lelki értelemben csúcsformában, azok a fránya évek nem hazudnak, és akárki akármit mond, iszonyú sokk az első finomabb ránc megjelenése az addig tükörsima arcbőrön. Életem első 39 évét végigrohantam és melóztam, aztán jött egy munkahelyi kirúgás, ami után úgy döntöttem, ideje rendbe tenni a dolgaimat. A következő két év nagyon kemény volt, de alapjaiban változtattam meg az életem, nyugisabb munkahely, jóval kevesebb stressz, egészséges életmód, az eredmény pedig az lett, hogy sokkal jobban érzem magam most a bőrömben, mint valaha. Messze még az út vége, de azt már tudom, hogy jó ösvényen indultam el, a változás pedig a bőrömön is látszik, sokkal ragyogóbb, mint régen. Persze odafigyelek arra, hogy milyen bőrápoló készítményeket használok a hiperérzékeny bőrömre (kizárólag biokozmetikumokat és rendszeresen járok kozmetikushoz bőrradírra), de alapvetően nem ezen múlik a dolog, hanem azon, hogy sokat tettem azért a testi-lelki egyensúlyért, amelyet a bőröm tükröz. Abigail James könyve is pontosan erről szól: a bőrápolás nem csak a bőrünk kenegetését jelenti, hanem összefügg mindennel az étkezésen keresztül a stresszkezelésig. Olvasmányos formában és fantasztikus képekkel győzi meg az olvasóit a szerző arról, hogy ne a botoxtól várja a megoldást a bőrproblémáira, hanem saját magától, az időt nem lehet megállítani, de meg lehet öregedni méltósággal is.
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2018/04/13/konyvajanlo_abi…

theodora P>!
Abigail James: Szeresd a bőröd!

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Tetszett, hogy nem akar egy tökéletes életmódmenetrendet – étrendet eladni nekünk a szerző, hanem kijelenti, hogy ha az időnk 70%-ban odafigyelünk magunkra (étrend, bőrápolás, egészségmegőrzés) akkor a fennmaradó 30%-ban elengedhetjük magunkat.
Sokrétű ez a könyv, ami könnyed formában avat be a bőrápolás témaköreibe – azoknak ajánlom elsősorban akik még nem olvastak hasonlót, vagy szeretnék megreformálni a bőrápolással kapcsolatos rutinjukat.

csokitorta>!
Abigail James: Szeresd a bőröd!

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Szerintem nem lehet olyan dolgot mondani, amely összefüggésben áll a bőrünk állapotával, de nincs benne ebben a könyvben. Nagyon alaposan megközelít Abigail James minden területet, legyen szó mozgásról, étrendről, krémekről, maszkokról, de még a szerveink, testünk állapotáról is! Az előbb felsorolot tényezők mind nagyban hozzájárulnak bőrünk kinézetéhez, jelenlegi formájához. Az én kedvenc részem egyértelműen a táplálkozásos fejezet volt, nem is tudjuk elképzelni, mennyi olyan ételt eszünk naponta, amelyekkel tulajdonképpen saját magunkat, a szerveinket mérgezzük meg. Az egyik leghasznosabb kép ebben az olvasmányban pont ehhez kapcsolódik: az arc különböző részei meg voltak számozva, és minden egyes számjegy mellé oda volt írva, hogy az adott területtel melyik belső szervünk áll összefüggésben.
Bővebb értékelés: http://varazstinta.blogspot.hu/2018/03/utmutato-ragyogo…


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Valljuk be őszintén, ha boldogok vagyunk, szépek vagyunk!

151. oldal

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

5 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

„Egy nő valódi szépsége a lelkében gyökerezik. Az maga a gondoskodás, amelyet szeretettel ad, és a szenvedély, amelyet sugároz. Egy nő szépsége az évek múlásával csak növekszik.”

AUDREY HEPBURN

12. oldal

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Anaire>!

Ha időnk 70%-ában odafigyelünk az egészséges táplálkozásra, az ideális mennyiségű testedzésre és bőrápolásra, akkor a fennmaradó 30%-ban nyugodtan elengedhetjük magunkat. Igyuk csak meg azt a pohár bort vagy együk meg a csokit, és nem fog rögtön leválni a bőrünk attól sem, ha egy éjszaka nem mossuk le a sminkünket. Ha az elérhetetlen tökéletességet célozzuk meg, óhatatlanul kudarcot vallunk majd.

22. oldal, 1. fejezet - Mi a szépség? (Cser, 2018)

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Bea_Könyvutca P>!

Belső hangunk mindenkinél többet kommunikál velünk, ezért ügyeljünk rá, hogy kedves dolgokat mondjunk saját magunknak.

12. oldal

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Anaire>!

A jóga pozitív visszacsatolási kört hoz létre. Ha a napot egy egészséges, meditatív tevékenységgel kezdjük vagy fejezzük be, az segít, hogy további pozitív döntéseket hozzunk.

48. oldal, 2. fejezet - Elménk és bőrünk kapcsolata (Cser, 2018)

Abigail James: Szeresd a bőröd! Útmutató a ragyogó arcbőrhöz


Hasonló könyvek címkék alapján

Olly Kunze – Rolf Kunze: A szépség iskolája
Wisniewska Roszkowska: A nők másod- és harmadvirágzása
Nagy Éva: Szebb szeretnék lenni
Tajti Ildikó: A tiszta bőr titka
Rachel Brathen: Jógacsaj
Yael Adler: Bőrügyek
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Michael Acton Smith: Belső csend
A. Katona Ildikó – Tóth Judit (szerk.): Szauna
Sinka Miléna: Egy ágyban az egészséggel