Második ​esély (Első alkalom 2.) 25 csillagozás

Penny / Ian
Abigail Barnette: Második esély Abigail Barnette: Második esély

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​férfi és egy nő. Találkoztak, egymásba szerettek, szakítottak. Aztán úgy döntöttek, mégis együtt folytatják.

A NŐ ÍGY MESÉLI EL A TÖRTÉNETÜKET:
A másodszori szenvedélyes egymásra találás után Pennynek rá kell ébrednie, hogy a szakításhoz vezető problémáik nem szűntek meg – sem a családjaik, a környezetük ellenérzései a választásukkal kapcsolatban. Boldogságát, hogy visszakapta élete szerelmét, hamarosan szomorú esemény árnyékolja be, mely rányomja bélyegét kapcsolatukra. Ahogy Iannek, Pennynek is meg kell tanulnia, hogyan űzze el múltja démonait, hogy új utakat találjanak egymáshoz, és többé ne kelljen elválniuk.

A FÉRFI ÍGY MESÉLI EL A TÖRTÉNETÜKET:
Amikor egy zűrös éjszakán újra összejön Pennyvel, Ian úgy érzi, révbe ért – még ha sejti is, hogy a jelentős korkülönbség okozhat gondokat közöttük. Úgy tervezik, a lány vele tart kiküldetésére a Bahamákra – ám előbb sort kerítenek egy bizonyos, jelentős eseményre… Csodás életnek néznek elébe, de az… (tovább)

Eredeti mű: Abigail Barnette: Second Chance

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
I.P.C., Budapest, 2017
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356316 · Fordította: Miklósi Zsuzsa

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kocybaba P
Abigail Barnette: Második esély

Örülök, hogy sor került a folytatásra, még ha ez a rész érzelmileg sokkal megterhelőbb, nehezebb is volt. Penny és Ian korábbi problémáikon, és immár kapcsolatuk spoiler megtartásán dolgoznak. Mert az a 30 év korkülönbség nem tűnt el, az előítéletek, a családi viszonyok, valamint a vallási-, anyagi különbségek, saját identitás kérdése mind ott sorjáznak és megoldásért kiáltanak. No meg ott van az élet is, ami kegyetlenül közbe szól. Tetszett, hogy küzdöttek, kitartottak, mert ők bizony egymást választották. Penny sokat fejlődött, nyitottabb, érettebb lett, és jó volt hogy mellette Ian gondolatait is követni tudtam, de most is úgy éreztem, a dupla könyv sok lett. Nem adott annyit, hogy szükséges legyen. A befejezésnél viszont valahogy ezúttal nem bántam, hogy csak úgy el lett csípve, hogy fantáziánkra lett bízva, mert ott volt bennük a bizonyosság, hogy összeillenek, hogy megbirkóznak bármivel, ami rájuk vár.

5 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Abigail Barnette: Második esély

Örülök, hogy olvashattam ezt a sorozatot. Nekem ugyanúgy tetszett, mint az első rész.
Ebben a részben ugyan a humornak már jóval kevesebb szerep jutott, de előtérbe kerültek a mélyebb érzelmek és megrázóbb élethelyzetek.
Szívesen olvasnék róluk egy 10 évvel későbbi történetet.

>!
Trice29 P
Abigail Barnette: Második esély

Túl személyes nekem ez a rész, így nem fogok sokat írni. Jobb, mint az első könyv, a rózsaszín történetben megjelentek a sötét árnyalatok. Azonban ettől a történet sokkal jobb lett. Továbbra is túlzásnak tartom a dupla könyvet. Remélem van folytatása, mert túl hirtelen ért véget.

>!
Dora_Sullivan
Abigail Barnette: Második esély

A második résznél, csak a kíváncsiságom volt erősebb, hogy mit tud még az írónő kihozni ebből a párosból amit az elsőben esetleg nem…
De csak azt tudom erre mondani, hogy inkább maradhatott volna magában az első rész. Én nem éreztem azt, hogy ez feltétlenül megkellet volna írnia…
Az első rész ettől jobb volt.
Penny egyre felnőttesebb és érettebb, és bátrabb. Míg Ian… őszintén szólva nekem az első részben szimpibb volt…
Viszont annyival itt is jár a piros pont, hogy nem erőltetett semmit Penny-re.

Ian nővérét továbbra se csíptem… de örültem, hogy Penny ezúttal nem maradt csendben és visszavágott, majd később Ian-ak is elmondta a véleményét erről a testvéri kapcsolatról.

A tragédia ami bekerült ebbe… a szereplőkkel együtt szomorkodtam.
Viszont a gyász folyamatának időszakáért, vagyis annak levezetésért szintén piros pont jár. Szépen volt levezetve… és főként az fogott meg benne, ahogyan kiderült, hogy Ian hogyan próbálkozik túl lépni a gyászon…

Bár a vége itt is gyors lezárású volt… de jobb volt mint az első részé…

Úgy gondolom, hogy nem lett volna ez rossz könyv… ha nem lett volna így ketté bontva… és ismétlés szempontjából két szemszögből megírva.
Ha váltott szögű lett volna, az még előnyösebb lett volna… ennyi oldalak után meg pláne.
ÉS simán ennyi oldalban a két történetet szépen belehetett volna sűríteni, dolgozni úgy, hogy az jó legyen.
De hát, nem lehet mindig az amit szeretnénk…

UI: A két rész borítói közül, nekem a második rész „Második esély” könyv borítói tetszenek jobban… így az 5*-os nálam. ;)

>!
nypiro P
Abigail Barnette: Második esély

Kíváncsi voltam az első rész után mi fog történni. Először is teljesen feélesleges volt a 2 könyv. A másik oldal nem igazán volt egy férfi szemszöge. Jobb lett volna a váltott szemszög egy könyvben, ha már ragaszkodott a két nézőponthoz az írónő. továbbra sem sikerült túllépnem a korkülönbségükön. Bár lehet magának az írónak sem, annyiszor poénkdott vele, hogy nem volt vicces. Megélték a veszteséget, ejtettem néhány könycseppet, mert tényleg szépen írta le. Azt szeretem, ha egy romantikus könyv kikapcsol a mindennapokból, ennek nem sikerült. Egy előnye volt akét könyvnek, úgy éreztem rögtön újraolvastam. Ugyanazok a szavak, csak más mondta.
spoiler

9 hozzászólás
>!
Eszter_Lina24 I
Abigail Barnette: Második esély

Tetszett, jó volt. ezért kapta az 5 csillagot
De a tetőpont… :D Az az volt mikor éjszaka Danny idézett Iannak a Bibliából és ki volt csillagozva, hogy Károli Gáspár fordítása. Ami azért vicces esetleg a tudatlanoknak mert a könyvben mindenki katolikus, Károli meg református volt és a katolikusok soha nem használták a Károli Bibliát mert az egy református értélmezés és fordítás.

>!
vollys
Abigail Barnette: Második esély

Az első kötet után gondoltam csak elolvasom mire kerekítik le a történetet.
Nem voltak nagy reményeim, egy könnyed, olvasmányos történetet vártam, így nem is csalódtam. Mondjuk gyanítom, hogy ezzel még nem zárult le teljesen, bár akár vége is lehet ilyen módon. Nem volt rossz, érdekes volt, de néhol kicsit kapkodó és kidolgozatlan. Sokszor olyan részeket ugrott át a szerző időben, ami meghatározó lett volna és legalább az egyik főszereplő szemszögéből érdemes lett volna bemutatni. Ian és Penny csiszolódtak egymáshoz, igyekeztek megfelelni egymásnak és a családnak, illetve kialakítani a közös hétköznapokat, ami nem mindig volt könnyű. Ian könyvére továbbra sem lett volna szükség, szinte teljesen ugyanazokat az eseményeket éli végig, szinte alig egészíti ki valamivel a a szerző. A helyében én ezt nem erőltetném, inkább 1 könyvet írnék váltott szemszöggel, és csak akkor kapnék bele a másik félbe, mikor valami plusz történés van… csak néhány ilyen volt Ian könyvében és az érdekes is volt.

>!
kicsiboszi
Abigail Barnette: Második esély

Fájó ez az öt csillag. Nem azért, mert nem volt jó a könyv, hanem mert a kötetek második fele összetörte a szívem. Túlságosan jól értem, min mentek keresztül.

>!
feherandrea
Abigail Barnette: Második esély

Egyszerűen tetszett. Vártam a folytatást, és nem csalódtam, valahol éreztem, hogy bonyodalmak fognak még szövődni. Viszont nagyon jó ötletnek tartom a dupla könyvet, ami csak megerősített abban, hogy a férfi mennyivel egyszerűbben és praktikusabban gondolkodik, mint mi nők. Csak ajánlani tudom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: Egyszer
A. O. Esther: Megbocsátás
J. L. Armentrout: Origin
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Karen Chance: Holdvadász
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Cassandra Clare: A hercegnő