Van ​helyem a világodban? 75 csillagozás

Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​sorsunk összefonódik, még ha különbözik is. Egy merész fogadás, egy ínyenc, grillsajtos szendvics és egy kis kecskesimogatás után Alexis Montgomery világa a feje tetejére állt. Az ok: Daniel Grant, egy nevetségesen dögös asztalos, aki tíz évvel fiatalabb nála, és a világ leglazább pasija – a kifinomult, városi nő, Alexis totális ellentéte.
A köztük lévő kémia mégis tagadhatatlan. Bár az ultragazdag szülei azt szeretnék, hogy vigye tovább a világhírű sebészcsalád örökségét, Alexis nem vágyik sem dicsőségre, sem hírnévre. Neki megfelel, hogy egyszerű sürgősségi orvos legyen. Minél több időt tölt Daniellel és a férfi kisvárosi ismerőseivel, annál tisztábban látja, mi az, ami igazán fontos. Ám ha hagyja, hogy kapcsolatukból több legyen egy rövid távú kalandnál, azzal hátat fordít a családjának, és lemond arról a lehetőségről, hogy emberek ezreinek segítsen. Danielt nem vonhatja be a saját mindennapjaiba, ugyanakkor nem tud lemondani a mellette megtalált boldogságról sem. Nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
428 oldal · ISBN: 9789635704187
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635704170 · Fordította: Nagy Boldizsár

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 77


Kiemelt értékelések

dontforgettosmileandread P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Választottál már könyvet borító alapján? Melyiket? Nekem a Van helyem a világodban volt az a könyv, melynek borítója legutóbb megszólított. Gyönyörű és olvasva a regényt, tökéletesen illik is hozzá. Abby Jimenez számomra új író volt, mígnem a könyv egyharmada után (annyira tetszett az írásmódja, játszi könnyedséggel beszélt komoly témákról), utánanéztem. Tudtátok, hogy Ő írta a Barátnak tartalak sorozatot is? Én azt nem olvastam, de ezután kíváncsi lettem!
.
A cím beszédes, két ellentétes világ áll egymással szemben. Mégis azt kell mondani, nemcsak életmódbeli különbség van a két szereplő között, hanem számos más, többek által a mai napig felháborodást kiváltó tényezők is kiütköznek.
Daniel Grant egy kisváros, Wakan, polgármestere, mindemellett asztalos és panzióvezető, ahol minden munkát ő is végez. Míg Alexis Montgomery sürgősségi orvosként, egy világhírű sebészcsalád tagjaként a nagymenők életét éli Minneapolisban. Mindezek mellett, nagyobb korkülönbség is van a két főszereplőnk között, akik igazán kalandosan ismerkednek meg egymással.
A kisváros egy folyó és egy sziklaszirt közé ékelődött, olyan ez, mint egy nagy falu. Az állatsimogató tulajdonosa olyan neveket ad állatainak, mint Szandra Tullock, Tyúk Ellington és Barack-O-Lama. Itt a polgármesternek nem több dolga van,hogy megoldjon olyan kicsinyes ügyeket, mint: megmondani Lutsenéknek, hogy nem tarthatnak csirkéket a fodrászüzlet tetején, mert a tollak betemetik a szemközti cukrászdát. Panaszok ugató kutyák miatt, és zsűrizés a halloweeni vajszobrász-versenyen egy pajtájában. Nem csoda hát, hogy Alexis úgy néz ki, mintha egy modell meglógott volna egy fotózásról, majd eltévedt és végül itt kötött ki. Daniel teljes mértékben különbözik a férfiaktól, akiket Alexis eddig ismert. Lezser, jó humorú, kedves, figyelmes és alázattal teli. Nagylelkű és családja hagyományait tiszteli.(Imád olvasni) Alexisnek ez tetszik, a kémia pedig működik kettejük között. A kérdés már csak az, megfér e egymás mellett ez a két teljesen különböző világ. Hisz itt még körzeti orvos sincs, nemhogy kórház.
.
ÉS akkor még nem volt szó Alexis családjáról, akik olyanok, mint az angol királyi dinasztia. Alexis sok szempontból feketebárány (még a legtöbb sznob barátnői között is), ő nem akar híres publikációkat megjeleníteni, neki bőven elég annyi, ha életeket menthet és ott lehet emberek legnehezebb pillanatainál, mint segítő kéz. Apja azonban nem ezt az utat jelölte ki számára!
Az életet természetesen megnehezíti Alexis volt párja is, a híres sebész Neil, aki a magánéletben korántsem ugyanaz a mindenki kedvenc pasija, Neil.
.
De azt mondják, Wakan majd visszacsábítja, hisz ez a hely lélegzik, varázserővel bír.
.
Jimenez fantasztikus elbeszélő, olyan módon sző bele nehéz témákat a regénybe, hogy csak pislogtam. Az egyik pillanatban még a bántalmazó kapcsolatokról értekezik, a másikban elmegy az áram vagy épp ilyen párbeszéd zajlik le:
„– Egyszer volt egy fickó, aki lenyelt egy Fitbitet”. Megcsalta a nőjét, és épp egy SMS-t kapott a Fitbiten a másik csajtól. A barátnője követelte, hogy mutassa meg neki, így aztán lenyelte. A készülék a gyomrában is számolta a lépéseit."
.
Jobban nem is különbözhetnének egymástól. Lehet e ezt a két világot valamelyest összecsiszolni? Van kompromisszum? Vagy egy titkos románc után parkolópályára küldik érzéseiket?
.
Vígjáték szerű elemekkel, nagyon szerettem, peregtek a lapok. Sokat lehet rajta nevetni , de kellően komoly is. Az év eddigi legnagyobb meglepetése volt, azt hiszem. Van egy új kedvenc könyvem!
És a te világodba belefér?
.
Olvassátok el!
.
A könyvért köszönettel tartozom az Álomgyár kiadónak! ♥
.
(A makett a nagyvárost szimbolizálja. https://www.instagram.com/p/CgMvKGqtd1f/… )

kratas P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Vicces volt, bár Ali exe meg a drága szülei miatt többször inkább vicsorgásba ment át a vigyorom….
De a megbocsátás nem kerül semmibe, hagyjuk is ezeket a szereplőket.
Én is Wakan-ba szeretnék költözni, no nem a kis 28 éves szakállas és tetovált polgármester miatt spoiler, hanem mert az a nyugalom és szeretet és összetartás árad a helyből, amit én nagyon szeretnék. Klassz volt ahogy megismerhettük a város több lakóját, kedvencem Doug lett spoiler.
Szóval aranyos könyv volt, tetszett, néha szívesen üvöltöttem volna közben Alexis képébe, hogy ne legyen hülye, de bíztam benne, hogy a végén helyesen választ majd.

Trice29 P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Érdekes történet, sok helyen megérintett.
Alexis és Daniel szimpatikus emberek, hozzám az utóbbi állt közelebb.
Nagyon tetszett a kisváros és az összetartó közösség. A természeti anomáliákon kicsit mosolyogtam.
Nagyon jól indult a történet kb a 300dik oldalig észre sem vettem, hogy mennyit haladtam. Ott viszont nekem leült a történet. Kicsit nyűglődés volt számomra Alexis ingadozása a szerelem és a családi „kötelezettség” között. A vége újra nagyon tetszett.
Összességében tetszett, de számomra nem volt kiemelkedő.

thelga>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy egy újabb Abby Jimenez könyv jelent meg magyar fordításban, egyből el szerettem volna olvasni. Nagyon jó történetet kaptam, két nagyon eltérő környezetben, társadalmi ranglétrán elhelyezkedő párról, ahol végre a nő volt „magasabb” pozícióban. Azért idézőjeles, mert valójában Daniel sok szinten ugyanolyan magas szinten volt, mint a párja, Alexis. A nő orvos egy rangos kórházban, része egy ősrégi orvosdinasztiának, Daniel asztalos, panziótulajdonos és polgármester a kis városkában. Örültem, hogy mindketten imádnak olvasni, imádtam a munkához való hozzáállásukat, becsületességüket.
Tetszett, hogy az írónő megint kényes témához nyúlt, a könyvben szerepet kapott mind a lelki, mind a fizikai bántalmazás és annak hatásai, az abból való kiút érzékletes és realisztikus leírása. Nagyon értékes része a könyvnek a lelki dilemmázás mindkét részről a szerelmükről, a kapcsolatuk jelenéről és jövőjéről. A váltott szemszög jót tett a történetnek.
Két dolgot hiányoltam, illetve furcsállottam a könyvben. Az egyik a Jimenez-es humor hiánya, illetve annak csak halovány jelenléte, a másik pedig természetfölötti dolgok megjelenítése, ennek erőltetése nélkül is szuper történetet kaptunk volna. Ezek miatt csak 4,5 csillagos ez a regény számomra.

2 hozzászólás
turanett P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Abby Jimenez első könyve,amit nem tudtam feltétel nélkül megszeretni. Bár itt is fontos témákat boncolgat, legfőképp a szóbeli bántalmazást emeli ki, de nem adott többet.
Ami a legnagyobb bajom volt az egésszel, hogy a főhősnőt, Alexist nem tudtam megkedvelni. Csak siránkozott, siránkozott, hogy őt bántják, és más életet szeretne, de nem tett érte semmit. Csupán annyit, hogy egy helyes, kedves srácot eszköznek használt a felejtéshez. Pedig tudta, hogy Daniel többet szeretne, de Alexis nem vonta bele az életébe, még mutatkozni sem akart vele nyilvánosan. Én a helyében, már az apját, és az exét is elküldtem volna a francba. Mondjuk a bátyjának is mondtam volna pár szépet, de ő végül is döntött, és a talpára állt. A kisváros lakosai cukik voltak, még a mendemonda, miszerint, vannak akiknek ott kell lenniük, nekem tetszett. Alapjában nem volt rossz, sokszor aranyosak voltak együtt, de Alexisre akkor is haragszom.

Kathreen>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Ez most nagyon jól esett. Imádtam Daniel-t, Alexis-t és egész Wakan-t. Oda szeretnék költözni. :))
Tetszett, ahogy lassan Alexis Daniel hatására ráébred, hogy igenis fontos, értékes. Olyan varázslatos, ahogy felépül a kapcsolatuk. Szívesen maradtam volna még ebbe a történetbe.

pufivipi>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Ennek a könyvnek biztosan van helye a polcomon. Érdekes történet az anyagilag gazdag lány és a lélekben gazdag fiú szereleméről. Óriási különbségek -a kor, a rang, -ellenére ez egy mindent elsöprő szerelem- kezdetben igazán Daniel részéről éreztem csak ezt. Hatalmas a nyomás a doktornőn, de a viselkedése azért néha bosszantott is. A végén pedig sírtam is, úgy összetörte a szívem. Érdekes városka ez a Wakan, micsoda jókat kacagtam a neveken- az összetartásuk is példaértékű.
Ismét egy letehetetlen, érzelemdús -szerelemkönyv.

Hardi_Dóri >!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Elsőre a könyv borítója fogott meg. Aztán ahogy olvastam a könyvet rájöttem nem csak a külseje csodás, de a belseje is hihetetlen.

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635704170 · Fordította: Nagy Boldizsár
Szil78>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Kicsit más volt ez a könyv, mint amire számítottam. Sokszor sírás fojtogatott miközben olvastam, annyira fájt amit Alexis-szel művelt a családja, az úgy nevezett barátai. A legnagyobb probléma nem is a korkülönbség volt a kettejük kapcsolatában, bár tény, hogy Ali ezzel is elég nehezen barátkozott meg. Az egyetlen szimpatikus ember a környezetében Bri volt. Őt tényleg lehet barátnak nevezni. Még a testvérét sem tudtam pozitív személyként kezelni, annak ellenére, hogy megértem miért spoiler. Ez nagyon szemét dolog volt a részéről. Ha mást nem, legalább spoiler
A szívem szakadt meg Daniel miatt is, annyira szép lelke volt, annyira odaadó és hűséges, annyira mélyen érzett. A kettejük szerelme tényleg az égben kötettett.
Nagyon tetszett az egész városka, minden lakója. Jó volt olvasni, hogy mennyire összetartanak. Ahogy a kis természeti anomáliákat is, amik végig kísérték a történetet.
Örültem a végének, ügyes húzás volta mit Aly meglépett. spoiler

MarkóNagyJulcsi P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Ó te jó ég, imádtam ezt a könyvet, imádtam Danielt, imádtam Alexist még ha nagyon nagyon nehezen hozott meg bizonyos döntéseket, akkor is. Imádtam Wakant és az egész lakosságot, imádtam az egész könyvet. Bevallom először csak a cím fogott meg, a borító annyira nem, de tényleg letehetetlen volt számomra. Alexis apja meg bekaphatja. Izgalmas, eseménydús történet. Sajnálom, hogy ilyen gyorsan elolvastam.

Ha nem lenne egy Dávidom, beneveznék egy ilyen Danielre :D


Népszerű idézetek

dontforgettosmileandread P>!

– Nincs. Nem használom a közösségi médiát.
Szünetet tartott.
– Egyáltalán nem? Soha?
– Nem. Kész időpocsékolás. Ha két órát töltök a TikTokon, elcseszek két órát. Ha két órát töltök a műhelyemben, van egy székem. Jobban szeretem a székeket.

129. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Nézd, hogy dühöng! A klitoriszban nyolcezer idegvégződés van, de még mindig nem olyan érzékeny, mint egy fehér férfi, aki nem kapja meg, amit akar.
– Vigyorogva nézett rám. – Tetszik az új éned.

59. oldal

dontforgettosmileandread P>!

– Szeretek olvasni – folytattam vigyorogva. – Ez az egyetlen módja, hogy valamiképp kiszakadjak Wakanból. Három-négy könyvet olvasok el hetente. Rengeteg hangoskönyvet hallgatok . Így egyszerre tudok dolgozni, és olvasni.

dontforgettosmileandread P>!

Doug letette a bögréjét.
– Hallottál már a pingvinek szerelemkövéről?
– Miről?
– A pingvinek szerelemkövéről. Amikor a hímnek megtetszik egy nőstény, megkeresi a tökéletes követ, és elviszi neki. Ha a nősténynek tetszik, akkor beteszi a fészkébe, és kész. Egy életre együtt maradnak.
Brian figyelte, ahogy Liz egy másik asztalnál rendelést vesz fel, de hozzánk beszélt.
– És mi a lényeg?
– A lényeg az, hogy a pingvin nem azért választja ki a párját, mert neki van a legjobb köve. Lehet, hogy úgy tűnik, de nem így van. Azért veszi el a követ, mert az a hím kínálja fel neki, akit a legjobban akar. Néha az is elég, amit adni tudsz. Még akkor is, ha az tényleg csak egy kő, nem gyémánt.
Nagyot sóhajtottam. Bárcsak igaz lenne!

204. oldal

dontforgettosmileandread P>!

– Utálom, hogy nem értek semmihez.
– Hány csont van az emberi testben?
– Kétszázhat – vágta rá gondolkodás nélkül.
– Melyik a kedvenced?
– A nyelvcsontot szeretem. Igazából szabadon lebeg, és senki sem beszél róla. – Szipogott. Nagyon alábecsülik.

dontforgettosmileandread P>!

Arra az egyetemre mentem, ahová apám mondta, hogy menjek. Azt a karriert választottam, amit ő követelt. Valójában az egyetlen alkalom, és tényleg az egyetlen alkalom, amikor semmibe mertem venni apám kívánságát, akkor volt, amikor a sebészet helyett, a sürgősségi orvoslásra mentem.

47. oldal

dontforgettosmileandread P>!

– Egyszer volt egy fickó, aki lenyelt egy Fitbitet". Megcsalta a nőjét, és épp egy SMS-t kapott a Fitbiten a másik csajtól. A barátnője követelte, hogy mutassa meg neki, így aztán lenyelte. A készülék a gyomrában is számolta a lépéseit.

dontforgettosmileandread P>!

– Nem így terveztem. Idegsebésznek készültem, de megismertem a későbbi legjobb barátnőmet, aki sürgősségi orvoslást tanult, és rávett erre. Jó móka. És szeretek ott lenni, mások legrosszabb napján. Szeretem, hogy meg tudom menteni az embereket.

dontforgettosmileandread P>!

– A családod olyan, mint egy királyi család. Csak olyasvalakihez adnak feleségül, aki erősíti az orvosi szövetséget.


Hasonló könyvek címkék alapján

Aly Martinez: Vágyak terítéken
Kendall Ryan: A szobatárs
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
L. J. Shen: A szégyentelen
Vi Keeland: Csak szex
J. R. Ward: Felszabadított szerető
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Corinne Michaels: Mondd, hogy megvársz
Larissa Ione: Csábítás