Van ​helyem a világodban? (Van helyem a világodban? 1.) 236 csillagozás

Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​sorsunk összefonódik, még ha különbözik is. Egy merész fogadás, egy ínyenc, grillsajtos szendvics és egy kis kecskesimogatás után Alexis Montgomery világa a feje tetejére állt. Az ok: Daniel Grant, egy nevetségesen dögös asztalos, aki tíz évvel fiatalabb nála, és a világ leglazább pasija – a kifinomult, városi nő, Alexis totális ellentéte.
A köztük lévő kémia mégis tagadhatatlan. Bár az ultragazdag szülei azt szeretnék, hogy vigye tovább a világhírű sebészcsalád örökségét, Alexis nem vágyik sem dicsőségre, sem hírnévre. Neki megfelel, hogy egyszerű sürgősségi orvos legyen. Minél több időt tölt Daniellel és a férfi kisvárosi ismerőseivel, annál tisztábban látja, mi az, ami igazán fontos. Ám ha hagyja, hogy kapcsolatukból több legyen egy rövid távú kalandnál, azzal hátat fordít a családjának, és lemond arról a lehetőségről, hogy emberek ezreinek segítsen. Danielt nem vonhatja be a saját mindennapjaiba, ugyanakkor nem tud lemondani a mellette megtalált boldogságról sem. Nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
428 oldal · ISBN: 9789635704187 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635704170 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Grant


Kedvencelte 30

Most olvassa 16

Várólistára tette 149

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Ritkán adok esélyt mostanában romantikus regényeknek, de most nagyon jó döntést hoztam. Volt egy kis „MarianaZapata” érzésem, talán mert utoljára a Winnipegi Nagy Fal rabolta úgy el a szívemet, mint most Daniel. Sőt, Daniel jobban. :)
Érzelem orientált a könyv, nem a testi kielégülés a fontos (végre), és nagy szerepet kap a bántalmazás de főleg az abból való menekülés. Szívet melengető történetre vágytam, és most csordultig van a szívem. ♥

dontforgettosmileandread P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Választottál már könyvet borító alapján? Melyiket? Nekem a Van helyem a világodban volt az a könyv, melynek borítója legutóbb megszólított. Gyönyörű és olvasva a regényt, tökéletesen illik is hozzá. Abby Jimenez számomra új író volt, mígnem a könyv egyharmada után (annyira tetszett az írásmódja, játszi könnyedséggel beszélt komoly témákról), utánanéztem. Tudtátok, hogy Ő írta a Barátnak tartalak sorozatot is? Én azt nem olvastam, de ezután kíváncsi lettem!
.
A cím beszédes, két ellentétes világ áll egymással szemben. Mégis azt kell mondani, nemcsak életmódbeli különbség van a két szereplő között, hanem számos más, többek által a mai napig felháborodást kiváltó tényezők is kiütköznek.
Daniel Grant egy kisváros, Wakan, polgármestere, mindemellett asztalos és panzióvezető, ahol minden munkát ő is végez. Míg Alexis Montgomery sürgősségi orvosként, egy világhírű sebészcsalád tagjaként a nagymenők életét éli Minneapolisban. Mindezek mellett, nagyobb korkülönbség is van a két főszereplőnk között, akik igazán kalandosan ismerkednek meg egymással.
A kisváros egy folyó és egy sziklaszirt közé ékelődött, olyan ez, mint egy nagy falu. Az állatsimogató tulajdonosa olyan neveket ad állatainak, mint Szandra Tullock, Tyúk Ellington és Barack-O-Lama. Itt a polgármesternek nem több dolga van,hogy megoldjon olyan kicsinyes ügyeket, mint: megmondani Lutsenéknek, hogy nem tarthatnak csirkéket a fodrászüzlet tetején, mert a tollak betemetik a szemközti cukrászdát. Panaszok ugató kutyák miatt, és zsűrizés a halloweeni vajszobrász-versenyen egy pajtájában. Nem csoda hát, hogy Alexis úgy néz ki, mintha egy modell meglógott volna egy fotózásról, majd eltévedt és végül itt kötött ki. Daniel teljes mértékben különbözik a férfiaktól, akiket Alexis eddig ismert. Lezser, jó humorú, kedves, figyelmes és alázattal teli. Nagylelkű és családja hagyományait tiszteli.(Imád olvasni) Alexisnek ez tetszik, a kémia pedig működik kettejük között. A kérdés már csak az, megfér e egymás mellett ez a két teljesen különböző világ. Hisz itt még körzeti orvos sincs, nemhogy kórház.
.
ÉS akkor még nem volt szó Alexis családjáról, akik olyanok, mint az angol királyi dinasztia. Alexis sok szempontból feketebárány (még a legtöbb sznob barátnői között is), ő nem akar híres publikációkat megjeleníteni, neki bőven elég annyi, ha életeket menthet és ott lehet emberek legnehezebb pillanatainál, mint segítő kéz. Apja azonban nem ezt az utat jelölte ki számára!
Az életet természetesen megnehezíti Alexis volt párja is, a híres sebész Neil, aki a magánéletben korántsem ugyanaz a mindenki kedvenc pasija, Neil.
.
De azt mondják, Wakan majd visszacsábítja, hisz ez a hely lélegzik, varázserővel bír.
.
Jimenez fantasztikus elbeszélő, olyan módon sző bele nehéz témákat a regénybe, hogy csak pislogtam. Az egyik pillanatban még a bántalmazó kapcsolatokról értekezik, a másikban elmegy az áram vagy épp ilyen párbeszéd zajlik le:
„– Egyszer volt egy fickó, aki lenyelt egy Fitbitet”. Megcsalta a nőjét, és épp egy SMS-t kapott a Fitbiten a másik csajtól. A barátnője követelte, hogy mutassa meg neki, így aztán lenyelte. A készülék a gyomrában is számolta a lépéseit."
.
Jobban nem is különbözhetnének egymástól. Lehet e ezt a két világot valamelyest összecsiszolni? Van kompromisszum? Vagy egy titkos románc után parkolópályára küldik érzéseiket?
.
Vígjáték szerű elemekkel, nagyon szerettem, peregtek a lapok. Sokat lehet rajta nevetni , de kellően komoly is. Az év eddigi legnagyobb meglepetése volt, azt hiszem. Van egy új kedvenc könyvem!
És a te világodba belefér?
.
Olvassátok el!
.
A könyvért köszönettel tartozom az Álomgyár kiadónak! ♥
.
(A makett a nagyvárost szimbolizálja. https://www.instagram.com/p/CgMvKGqtd1f/… )

Márk_2011>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Az utóbbi idők egyik legjobb romantikus regénye számomra! Alig tudtam letenni az utolsó 200 oldalt! Nem mintha addig nem lett volna izgalmas, és eseménydús!
Amit tanultam : – a kor nem számít
– a verbális bántalmazás épp olyan fájdalmas, mint a fizikális bántalmazás
– mindig van másik lehetőség
– te vagy a sorsod kovácsa
– ne ítélj külső alapján
….. és Kevin Bacon egy disznó. ☺️

16 hozzászólás
Naiva>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Ez a könyv már az első fejezetnél sikerült megnevettetni. Olvastam már korábban is az írónőtől. Ahogy korábban, most is tetszett, hogy a történeteihez valódi helyeket, valódi embereket használ, hogy a történet átélhető maradjon, és őszintének és igaznak érezzük. Az is tetszett, hogy a szerző őszintén és közérthetően kezelte a családon belüli erőszak témáját. Anélkül, hogy elbagatellizálta, vagy éppen túlreagálta volna. A könyv tartalma szerencsére pozitív.
Ehhez adjuk hozzá Abby humorát és állatos utalásait. Ez a könyv a dráma, a romantika és a humor tökéletes elegye.

bemese05 P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Nagyon szeretem Abby Jimenez könyveit! Mindig viccesek, tele vannak romantikával és remekül csempészi beléjük a nehezebb témákat is! Most sem csalódtam! Bár Alexist néha szerettem volna megrángatni, h hahó nyisd ki a szemed, de nagyszerűen haladt a jó irányba!
Danielt nagyon szerettem! Egy hihetetlenül édes pasas! Annyira odáig volt Alexisért, h neki aztán semmi se számított rajta kívül! Szerettem a kapcsolatuk dinamikáját a jó pillanatokban!
Imádtam, h megint remek barátokat kaptunk, sőt Daniel esetében egy egész kisvárost!
Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, kicsit pityeregtem is, de így volt jó! :D

kratas P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Vicces volt, bár Ali exe meg a drága szülei miatt többször inkább vicsorgásba ment át a vigyorom….
De a megbocsátás nem kerül semmibe, hagyjuk is ezeket a szereplőket.
Én is Wakan-ba szeretnék költözni, no nem a kis 28 éves szakállas és tetovált polgármester miatt spoiler, hanem mert az a nyugalom és szeretet és összetartás árad a helyből, amit én nagyon szeretnék. Klassz volt ahogy megismerhettük a város több lakóját, kedvencem Doug lett spoiler.
Szóval aranyos könyv volt, tetszett, néha szívesen üvöltöttem volna közben Alexis képébe, hogy ne legyen hülye, de bíztam benne, hogy a végén helyesen választ majd.

nagydianagloria>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

A borító annyira szép lett és figyelemfelkeltő, hogy muszáj voltam beszereznem ezt a könyvet.
Amilyen szép kívül, annyira szép belül is. Már a borítóról sejteni lehetett, hogy két külön világban élő ember kapcsolatáról lesz szó. Rengeteg különbség van kettejük élete között, ez majdnem mindenben ki is ütközik.
Egy váratlan helyzetben, egy véletlen találkozás és minden megváltozik?!
Daniel egy kisvárosi srác, akinek nem piszkos semmilyen munka. Ő a polgármester, közben panziót működtet, asztalos munkát végez stb.
Alexis pedig mondhatni nagyvárosi életet él. Daniellel való találkozás előtt esett túl egy szakításon, mely egy rossz kapcsolatot zárt le.. off
A kémia már az elejétől fogva működik köztük. Csak, ugye sokáig kérdéses, hogy ez a kémia elég-e ahhoz, hogy ez a két teljesen különböző ember megtud-e lenni egymás mellett.
Megéri elolvasni, ha szeretitek a romantikus, de nem túl egyszerű kapcsolatokról szóló könyveket.
Az írónő fantasztikusat alkotott. Biztosan fogok még tőle olvasni.

Mariann_ P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Sok minden tetszett már akkor, amikor még el sem kezdtem olvasni.
A borító tökéletes, a cím sem szokványos.
Ezek után kíváncsi voltam a történetre is.
Az is magával ragadott.
Találkozik egy férfi és egy nő, semmit nem tudnak egymásról, de az együtt töltött időről csak legekben tudnak nyilatkozni. Szokták mondani, működik a kémia.
A kilométerek, a korkülönbség, a társadalmi osztálykülönbségek mind -mind a kapcsolat ellen szólnak.
A férfi egy „városban ” , vagy inkább faluban él, asztalosként dolgozik, de olyan mindenes, főz, horgászzsinórral varr össze sebeket.
A nő egy orvosdinasztia tagja, mindent megteremtettek szülei, „csak” tanulnia kellett, meg is tette, semmi máshoz nem ért, még egy ételt sem tud elkészíteni.
A rang, a pozíció nagyon fontos a szülők szemében. Az egyik attól fél , nehogy szégyenkeznie kelljen a lánya miatt, a másik dicsekszik, hogy milyen fontos szerepet tölt be.
Ebbe a családba nem illik egy asztalos, rangos férfi kell vejüknek.
Számtalan megoldásra váró probléma merül fel, én kb. 3% esélyt adtam annak, hogy ez a kapcsolat hosszabb távon is működhet.
Aki elolvassa, majd meglátja hogy döntött az írónő a végkifejletet tekintve.
Nagyon élveztem az olvasását, üdítően hatott rám.
A fél csillag levonás a 264-265 oldal történéseiért van, az ott olvasottakon kiakadtam. Semmi szükség nem volt erre az én értékrendem szerint.

BertaPalikSzilvi P>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

Nagyon vártam ezt a könyvet. A borító nagyon szép, a fülszöveg ígéretes, ráadásul molyon is nagyon magas százalékon áll.
A vége mégis hatalmas csalódás lett.
Alexis egyszerűen annyira irritáló szereplő, hogy nem egyszer kedvem lett volna felpofozni.
Ennyi panaszkodást és sirámot már régen olvastam. Egyszerűen dühítő volt, hogy nem tett semmit magáért, csak azt olvastuk állandóan, hogy a szülei milyen elvárásokat támasztanak vele szemben, hogy az exe hogyan bánt vele. Közben pedig a lehetőség ott volt, Daniel személyében, akit szépen ki is használt.
A vége teljesen kiszámítható volt, és ahhoz képest, hogy előtte hány oldalon keresztül ment a szenvedés, összecsapott.
A másik amivel nem tudtam mit kezdeni és szerintem nem is lett volna szükség rá, az a Wakanban történő fura események.
Nem olvastam még a szerzőtől, de valószínűleg ezután nem is fogok.

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Abby Jimenez: Van helyem a világodban?

„Olyan érzés volt, mint ha rájönnék, hogy a növény, amit megöltem, még is csak él, és mindössze vízre van szüksége.”
Túl gyanús volt az indokolatlanul magas százalék. Persze én is 5 csillagot adtam, plusz kedvenceltem is.
Imádtam! Rögtön berántott. Szerintem idegesítő voltam, h el-el tünedeztem a munkából 5-5 percekre, h 1-2 mondatokat olvashassak még.
Szerintem baromi jól volt kitalálva, és felépítve a 2 világ. Nem néztem utána, létezik-e, de az ikertesó könyve se lehet semmi.
Egyébként sokszor eszembe jutott a Miért éppen Alaszka? ott is ennyire jó karakter volt mindenki.
Egy megjegyzésem lenne csak; As you wish! a filmben Ahogy parancsolod! nem Ahogy akarod! nem Ahogy tetszik! Annyi A herceg menyasszonya utalás után ha a fordító megnézte volna a filmet, ezt tudta volna. Totál nem vesz el semmit a fordítás értékéből, és sztem csak Herceg menyasszonya rajongók értik, mi itt a gond.
Egyébként rögtön neki is ugrottam a következő Abby Jimenez olvasásomnak, ebben is meg van említve a herceg menyasszonya, Tyler egyik haverja egy Montgomery, és Lola Simone is.


Népszerű idézetek

dontforgettosmileandread P>!

– Nincs. Nem használom a közösségi médiát.
Szünetet tartott.
– Egyáltalán nem? Soha?
– Nem. Kész időpocsékolás. Ha két órát töltök a TikTokon, elcseszek két órát. Ha két órát töltök a műhelyemben, van egy székem. Jobban szeretem a székeket.

129. oldal

dontforgettosmileandread P>!

Nézd, hogy dühöng! A klitoriszban nyolcezer idegvégződés van, de még mindig nem olyan érzékeny, mint egy fehér férfi, aki nem kapja meg, amit akar.
– Vigyorogva nézett rám. – Tetszik az új éned.

59. oldal

bemese05 P>!

Daniel odakint várt – karján a kiskecskével.
A szívem megdobbant, ahogy megláttam.

75. oldal

4 hozzászólás
dontforgettosmileandread P>!

Doug letette a bögréjét.
– Hallottál már a pingvinek szerelemkövéről?
– Miről?
– A pingvinek szerelemkövéről. Amikor a hímnek megtetszik egy nőstény, megkeresi a tökéletes követ, és elviszi neki. Ha a nősténynek tetszik, akkor beteszi a fészkébe, és kész. Egy életre együtt maradnak.
Brian figyelte, ahogy Liz egy másik asztalnál rendelést vesz fel, de hozzánk beszélt.
– És mi a lényeg?
– A lényeg az, hogy a pingvin nem azért választja ki a párját, mert neki van a legjobb köve. Lehet, hogy úgy tűnik, de nem így van. Azért veszi el a követ, mert az a hím kínálja fel neki, akit a legjobban akar. Néha az is elég, amit adni tudsz. Még akkor is, ha az tényleg csak egy kő, nem gyémánt.
Nagyot sóhajtottam. Bárcsak igaz lenne!

204. oldal

MNJulcsi P>!

– Csak nevettesd meg – folytatta Doug – amikor egy nő nevet, a szeme keskenyebbre húzódik. Nem fogja látni, milyen csúnya vagy.

7. fejezet

bemese05 P>!

– Tudod, van egy elméletem – folytattam, miközben a másik fülemre helyeztem a telefont.
– Ó, igen, és mi lenne az?
– Szerintem azért vitted el azt a kapucnis pulóvert, mert egy okot akartál arra, hogy visszagyere.
– Naháááát!
– Igen. És azt hiszem, tudom is, miért. A kiskecske miatt. Kihasználsz engem, hogy együtt lehess a gyerekemmel? Mert ha igen, akkor őszintén szólva, megértem.

67. oldal

2 hozzászólás
Guminudli P>!

Van valami véglegesebb az örökkévalóságnál. A soha. A soha az végtelen.

382. oldal

dontforgettosmileandread P>!

– Szeretek olvasni – folytattam vigyorogva. – Ez az egyetlen módja, hogy valamiképp kiszakadjak Wakanból. Három-négy könyvet olvasok el hetente. Rengeteg hangoskönyvet hallgatok . Így egyszerre tudok dolgozni, és olvasni.

L_B_Mariann>!

Gúnyos pillantást vetettem a legjobb barátomra, és szétkentem a meszet a dákóm végén.

22 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Van helyem a világodban? sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Pippa Grant: Az utolsó facér milliárdos
Vi Keeland: A kemény főnök
Jennifer Probst: Keresd az alkalmat
Winter Renshaw: Ui.: Kívánlak
Jewel E. Ann: Zajlik az élet
Rachel Lynn Solomon: Ex Talk
Pippa Grant: Jock Blocked – Elkapás