Barátnak ​tartalak 94 csillagozás

Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Pimasz ​humor, szívfacsaró küzdelem és leplezetlen erotika… Jimeneznek a kisujjában van a romantikus vígjátékok teljes eszköztára.” – Publishers Weekly

Őrülten vicces és szívmelengető történet egy keményfejű, pimasz nőről és egy szexi tűzoltóról, aki lángra gyújtja a szívét.
Kristen Petersen nem szereti a drámát, az utolsó csepp véréig hajlandó küzdeni a barátaiért és nincs ideje olyan pasikra, akik nem értik meg őt. Ezenkívül van egy nagy titka: egy egészségügyi probléma miatt olyan beavatkozásra készül, ami után nem lehet majd gyereke. Érthető, hogy Kristen vegyes érzésekkel küzdve tervezgeti legjobb barátnője esküvőjét – főleg azok után, hogy megismeri a tanút, Josh Copelandet.
A fickó humoros, szexi, sosem veszi magára Kristen gyilkosan gúnyos megjegyzéseit és nagyon jól tudja, hogy a legtöbb érzelmi viharra a mexikói kaja a tökéletes megoldás. Sőt még Kristen kutyája, Kaszkadőr is odavan érte. Az egyetlen bibi: Josh egy nap nagy családot szeretne majd.
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067906 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
414 oldal · ISBN: 9786156067913

Kedvencelte 8

Most olvassa 9

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Nyugodt szívvel megadtam volna a könyvnek az öt csillagot a sok klisé ellenére spoiler, ha nem Kristen lett volna a főszereplő. A sok nyavajgása, hisztije a regény második felében már túl sok volt. Annak ellenére, hogy saját bevallása szerint őszinte személy, aki nyíltan felvállalja a véleményét, végig játszotta a hattyú halálát. Ahelyett, hogy megvitatta volna a helyzetet Josh-sal és megengedte volna, hogy a srác maga döntse el, mit akar, inkább titkolózott és hisztizett.
Az alapötlet nagyon megfogott, mert ilyen sztorival még nem nagyon találkoztam, de valami félúton nagyon félresiklott. Kár érte.

8 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Ez most elrabolta a szívemet. *-*
Egy könnyed köntösbe bújtatott komoly mondanivalóval rendelkező történet.
Nagyon szerettem, rengeteget nevettem és még meg is könnyeztem.
Csak ajánlani tudom.

Illatos_Hópehely>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

A könyvet két részre bontanám.
Az első része inkább vidám, legalábbis én sokat vigyorogtam rajta, tetszett Josh és Kristen kapcsolatának kialakulása.
Josh az a fajta hím, akiben nem nagyon lehet hibát találni. Kristen is egy szerethető figura volt, de benne az nem tetszett, hogy nem állt oda Josh elé, nem mondta el a problémáját, nem adta meg a férfinek a lehetőséget, hogy döntsön. Ez az oka a fél csillag levonásnak.
Aztán történik valami és onnan a könyv hangulata is megváltozik. Ezt a részét a könyvnek sokszor a könnyeimen keresztül olvastam.
Az epilógus szívmelengető volt, hogy végre Evelyn is megbékélt a lányával.
Nagyon kíváncsi vagyok az írónő következő könyvére, mert az Sloan története.

bodor_regina>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Bevallom a könyv több mint feléig nem számítottam rá, hogy ennyire hatással lesz rám. Épp amikor kezdett egysíkúvá válni a történet, és azt hittem, hogy tudom mi fog történni, beütött a villám. Attól, hogy nem volt mindig cukormázas a történet, számomra sokkal valósághűbb lett. Meglepően sok érzelmet kiváltott belőlem, rengetegszer megkönnyeztem a sorokat. Eleve ez a kulcskérdés, hogy engeded-e, hogy szeressenek? Mikor vagyunk elég jók a másik számára? Nagyon elgondolkoztak.
Habár nekem nem ennyire súlyos a menstruációm, mégis sok helyen átéreztem. Nagyon durva, hogy meg tudja keseríteni ez egy nő életét. Nagyon sajnáltam, mégis büszke voltam Kristenre. Egy hihetetlenül erős karakter, brutálisan őszinte, és egy harcos. Illetve örülök, hogy ilyen komoly dologról is szó esik a könyvben, mint a meddőség.
Josh pedig egy tökéletes férfi, kitartó, hűséges, hatalmas a szíve, humoros, és egyszerűen belekötni sem tudok.
Sloan és Brendon nélkül pedig nem lett volna ugyanez a történet. Még sosem szerettem ennyire mellékszereplőket, talán jobban is, mint a főszereplőket.
Kaszkadőr Mike- először azt hittem, hogy egy kis pincsi vagy, de kiderült, hogy tévedtem és imádnivaló vagy. :D
Mindenkinek ajánlom, sokkal jobb, mint akár a borítóról vagy a fullszövegről hinné az ember.

L_B_Mariann >!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Bevallom őszintén, hogy eddig a könyv borítója volt az ami visszatartott az olvasástól. Egyáltalán nem tükrözi számomra a beltartalmat. Persze, sokszor könnyed és szórakoztató, ám ugyanakkor mégis szívetfacsaróan, szomorú történet. Nem tudom, hogy hány alkalommal könnyeztem meg a történetet, mert már csak azt vettem észre, hogy folynak a könnyeim.
Josh-t és Kristen-t is megszerettem.
Josh-nal ez nem volt nehéz. Ki ne imadna egy ilyen szexi tűzoltót? Aki persze előtte még katona is volt!?! És még Kaszkadőrt is imádja…
A szerelem, a szeretet, a kitartás, a hűség és a baratság. Ez mind összegyúrva megtalálható ebben a könyvben. Az erotikus részek, pont annyi, és olyan minőségben szerepeltek, amit én tökéletesnek mondanék.
Amennyiben téged is csak a borító tart vissza abban hogy neki kezdj a könyvnek, azt ajánlom, hogy ebben az esetben tényleg ne a borító alapján ítélj! Mert ez egy szuper könyv!

turanett P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Tényleg lehet hinni az értékeléseknek. Az eleje annyira jó volt. Könnyed, vicces, úgy ahogy van szórakoztató. De, ahogy egyre haladtunk előre a történetben, kezdett ellaposodni. Volt, hogy untatott. Josh annyira jó pasi, és nem csak kinézetre. Abszolúte tökéletes pár lehetne bárkinek, de Nem Kristen számára (legalább is, ő ezt így gondolja) Szegény pasit teljesen az őrületbe kergeti. Már nagyon sajnáltam. Már néha, komolyan azért drukkoltam, hogy Josh fogja a sártorfáját és hagyja ott a francba. Nagyon idegesített. Az a bizonyos spoiler nagyon csúnya húzás volt az írónőtől, erre nem számítottam. Viszont a nagy meglepetés, számomra nem volt olyan nagy, annyira nyilvánvaló volt. Ha egy kicsit rövidebb lett volna, és kevesebb benne a nyavalygás, akár még kedvenc is lehetett volna, de így csak nagyon jó indulattal kapott 4 csillagot.

szilvamag P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

A könyv elejét irtózatosan élveztem, rengeteget mosolyogtam rajta annyira humoros volt, szexi és szerencsére nem volt benne semmi felesleges nyavalygás. Aztán a könyv második felétől hirtelen minden megváltozott. Kristen elkezdett titkolózni Josh előtt és ez miatt a kapcsolatuk is megváltozott. Persze értem én, hogy Kristen úgy érezte, mivel nem tud gyermeket szülni nem ő az ideális nő Josh számára. De az, hogy oly sokáig sötétben tartotta, hogy csak játszott vele, és úgy gondolta, hogy majd ő eldönti helyette, hogy mi a legjobb a számára, na az engem marhára idegesített.
Az írónő szókimondó stílusa és humora egyébként nagyon tetszett, és a második részre is kíváncsi vagyok, de mielőtt megvenném, megvárok még pár értékelést.
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.com/2020/06/abby-ji…

Titina>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Nos, engem nagyon megtévesztett ez a könnyednek tűnő borító és még a fülszöveg is. Miéééért kellett a könyv második felét így „elrontani”? :O
Az eleje tényleg nagyon könnyed, vicces. De sokkal több pozitívumot nem tudok mondani. Őszintén szólva nekem már kicsit sok volt a szenvedés és emiatt, nem is kerültem közel nagyon egyik szereplőhöz sem. A vége felé meg már nagyon átment az egész történet drámába. Nem igazán értek egyet ezzel a befejezéssel és csak azért nem fejtem ki jobban, mert nem tudok erről így spoilermentesen írni.

udora>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Húúúh… hát, én egy könnyed kis olvasmányra számítottam, spoiler ami eleinte igaz is volt, na de később…. Rég volt már olyan könyv, amit ennyire nem tudtam letenni. Nagyon szerettem a szereplőket, mindenki elnyerte a szívem, együtt sírtam és nevettem velük. Imádtam, hogy ennyire kitartottak egymás mellett, hihetetlen baráti és szerelmi kapcsolatok voltak benne számomra, olyanok, amikre mindenki vágyik. :')

Biztosan újra-olvasós lesz… :)

1 hozzászólás
pufivipi>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Két részre osztanám a könyvet, az eleje vicces és nagyon szórakoztató, a közepétől letargikus, néha már idegesítő. Sajnálom,hogy ekkora fordulatot vett, pedig annyira sokat nevettem. Kristen a nyílt és őszinte csaj jelleme is hatalmas fordulatot vesz, titkolózik és bezárkózik, kár érte. Josh,aki végig a tökéletes pasit formálja, egyszerűen nem lehet nem szeretni. Braden-Sloan párosért a szívem szakadt meg, ejtettem értük néhány könnyet.


Népszerű idézetek

Mert_olvasni_mindig_jó>!

"Elővett egy feket fémdobozt, és felnyitotta. Belenyúlt, majd kivett belőle egy kis méretű kézi ágyút.
-Hű, mekkora micsodád van!
-Hm, hát, nem te vagy az első nő, aki ezt mondja."

77. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

Úgy tűnik, tamponokkal raktam ki az utat magam előtt, hogy a kegyeibe férkőzzek.

bodor_regina>!

A barna pók pár centivel arrébb mászott, mire Kristen elfordult és
ugrott egyet a levegőben, arcát a mellkasomhoz szorítva.
Egy pókot sem imádtam még ennyire, mint azt ott.

65. oldal

bodor_regina>!

– Semmi olyan titkot nem tudnak mutatni a férfiak, amit egy nő ne
ismert volna húszéves korára.
A magasba szaladt a szemöldököm.
– Hallottál már a pucér pasiról?
Erre a szemét forgatta.
– Ó, istenem, a pucér pasi! Na, az a legrosszabb.

95. oldal

pufivipi>!

Mikor azt hiszem, hogy ez a pasi már nem is lehetne szexibb,
felteszi a kibaszott szemüvegét.

Detty77 >!

Josh olyan volt, mint a hűtőben várakozó fagyi a fogyókúrád alatt.

Nikodéme>!

– Oké – szólalt meg Josh, miközben egy nedves szalvétával a homlokomra nyomott egy tetoválást. – Ha bármilyen sportágban szerezhetnél olimpiai érmet, melyiket választanád?
Felemeltem a szalvétát és lehúztam a műanyag fóliát, hogy megcsodáljam az új, rózsamintás tetkómat.
– A szarkazmust.

Nikodéme>!

– Amúgy azt tudjátok, hogy még mindig nincs kocsim? – kérdezte Sloan a tésztája fölött, miután Brandon abbahagyta a nevetést. – Ti ketten tönkretettétek a Corollámat.
Kristen felhorkant.
– Most komolyan ránk akarod kenni? A hörcsög szerintem meg is halt.
– Milyen hörcsög? – nézett rá értetlenkedve Sloan.
Kristen a villájára szúrt egy krutont.– Az, amelyik a kereket hajtotta az alvázon.

178. oldal

Kasztór_Polüdeukész >!

Ugye ez valami vicc?
Az életem kétszer is széthullott fél óra leforgása alatt. És még reggel
nyolc óra sem volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: A vetélytárs
Vi Keeland: A beosztott
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Aly Martinez: Érted mindent
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt