Barátnak ​tartalak (Barátnak tartalak 1.) 286 csillagozás

Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Őrülten ​vicces és szívmelengető történet egy keményfejű, pimasz nőről és egy szexi tűzoltóról, aki lángra gyújtja a szívét.
Kristen Petersen nem szereti a drámát, az utolsó csepp véréig hajlandó küzdeni a barátaiért és nincs ideje olyan pasikra, akik nem értik meg őt. Ezenkívül van egy nagy titka: egy egészségügyi probléma miatt olyan beavatkozásra készül, ami után nem lehet majd gyereke. Érthető, hogy Kristen vegyes érzésekkel küzdve tervezgeti legjobb barátnője esküvőjét – főleg azok után, hogy megismeri a tanút, Josh Copelandet.
A fickó humoros, szexi, sosem veszi magára Kristen gyilkosan gúnyos megjegyzéseit és nagyon jól tudja, hogy a legtöbb érzelmi viharra a mexikói kaja a tökéletes megoldás. Sőt még Kristen kutyája, Kaszkadőr is odavan érte. Az egyetlen bibi: Josh egy nap nagy családot szeretne majd.
Kristen tisztában van vele, hogy a fickónak máshol kellene keresnie a boldogságot, de minél jobban és jobban egymásba gabalyodnak, annál nehezebben ereszti… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067906 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
414 oldal · ISBN: 9786156067913 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson · Sloan Monroe


Kedvencelte 29

Most olvassa 8

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 150

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Nyugodt szívvel megadtam volna a könyvnek az öt csillagot a sok klisé ellenére spoiler, ha nem Kristen lett volna a főszereplő. A sok nyavajgása, hisztije a regény második felében már túl sok volt. Annak ellenére, hogy saját bevallása szerint őszinte személy, aki nyíltan felvállalja a véleményét, végig játszotta a hattyú halálát. Ahelyett, hogy megvitatta volna a helyzetet Josh-sal és megengedte volna, hogy a srác maga döntse el, mit akar, inkább titkolózott és hisztizett.
Az alapötlet nagyon megfogott, mert ilyen sztorival még nem nagyon találkoztam, de valami félúton nagyon félresiklott. Kár érte.

8 hozzászólás
Naiva>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Egy könnyed kikapcsolódásra vágytam, olvasás formájában, amit (a könyv első felétől, negyedétől) meg is kaptam. Minél pozitívabban próbáltam hozzáállni a főhősnőhöz, annál nehezebben ment. off Komolyan.
Ott volt Josh, a tökéletes férfi. Kedves, okos, vicces, és még kitartó is. Ráadásul tűzoltó! Olyan, amilyen szerintem a legtöbb nő képzeletében él. Az enyémben is.
Persze tudom, hogy ha Kristen, Josh eléáll és elmond neki mindent, akkor nem születik meg ez a történet, vagy csak kevesebbet bosszankodtam volna. Kár a könyv második feléért, mert simán lehetett volna 5 csillagos olvasmány is.

2 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Egy akció keretén belül vásároltam meg a könyvet, amit nem is bántam meg.

A történet alapgondolata jó, nem mindennapi. A borítója: nem tudom milyet szeretnék, de úgy érzem nem ez talál a történethez. Legtöbbször a könyvekben a borító fog meg. Ha nem tetszik nem olvasom el off .
Bár a szereplők sarkítottak voltak én mégis éreztem az emberségüket. S mondhatnám, hogy sok volt benne a nyafogás, ami idegesítő és unalmas, de én nem tapasztaltam ezt. Végig lekötötte a figyelmem.
off

nibooklett>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Annyira szerettem ezt a történetet!!
Odavagyok a szereplőinket, de komolyan. Sokszor tudtam azonosulni Kristen viselkedésével, viszont amiert le kellett vonom fel csillagot az a hisztijei miatt volt. A vegen mar soknak ereztem:( ettol fuggetlenul imadtam, tenyleg!! Az írónő pedig nagyon is belopta magat a szívembe ♥
És mégegyszer köszönöm @kjen az ajánlást! Hálás vagyok érted <3 alig várom, hogy a továbbiakban is megbeszéljük a történetet!!

1 hozzászólás
cicus61 P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Nagyon jó kis könyv volt! :) Vicces, néha szomorú, de nagyon szerethető. Kristen is Josh egy nagyon összeillő páros, csak meg kell küzdeniük a félreértésekkel és rá kell jönniük, hogy ha szereti egymást két ember, akkor minden megoldható és történnek csodák is! :) Imádtam, jöhet a folytatás!

Tóth_Orsolya_3 P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Ez most elrabolta a szívemet. *-*
Egy könnyed köntösbe bújtatott komoly mondanivalóval rendelkező történet.
Nagyon szerettem, rengeteget nevettem és még meg is könnyeztem.
Csak ajánlani tudom.

Illatos_Hópehely>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

A könyvet két részre bontanám.
Az első része inkább vidám, legalábbis én sokat vigyorogtam rajta, tetszett Josh és Kristen kapcsolatának kialakulása.
Josh az a fajta hím, akiben nem nagyon lehet hibát találni. Kristen is egy szerethető figura volt, de benne az nem tetszett, hogy nem állt oda Josh elé, nem mondta el a problémáját, nem adta meg a férfinek a lehetőséget, hogy döntsön. Ez az oka a fél csillag levonásnak.
Aztán történik valami és onnan a könyv hangulata is megváltozik. Ezt a részét a könyvnek sokszor a könnyeimen keresztül olvastam.
Az epilógus szívmelengető volt, hogy végre Evelyn is megbékélt a lányával.
Nagyon kíváncsi vagyok az írónő következő könyvére, mert az Sloan története.

Brigi89 P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Első könyvem az írónőtől, és sajnos nem voltam elragadtatva.
A fülszöveg tetszett, azt hittem kapok egy könnyed kis románcot minimális drámával, de sajnos egy klisétenger lett belőle irritáló főszereplőnővel.
Kristen karaktere nagyon idegesítő lett, főleg a könyv végére. Annyit nyavalygott és siránkozott, egyszerűen el kellett volna mondania Joshnak, hogy mi a problémája, és hagyni hogy eldöntse így is vele akar e lenni.
Josh karakterét nagyon kedveltem. A családjáról szívesen olvastam volna többet, ők biztos feldobták volna az egész könyvet. Sajnáltam, hogy a végén ilyen tragédiát kellett átélnie, ezt a szálat igazán kihagyhatta volna az írónő.
Teszek még egy próbát az írónővel, de csak azért mert már megvettem egy másik könyvét is. Remélem arról jobb véleménnyel leszek.

turanett P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Tényleg lehet hinni az értékeléseknek. Az eleje annyira jó volt. Könnyed, vicces, úgy ahogy van szórakoztató. De, ahogy egyre haladtunk előre a történetben, kezdett ellaposodni. Volt, hogy untatott. Josh annyira jó pasi, és nem csak kinézetre. Abszolúte tökéletes pár lehetne bárkinek, de Nem Kristen számára (legalább is, ő ezt így gondolja) Szegény pasit teljesen az őrületbe kergeti. Már nagyon sajnáltam. Már néha, komolyan azért drukkoltam, hogy Josh fogja a sártorfáját és hagyja ott a francba. Nagyon idegesített. Az a bizonyos spoiler nagyon csúnya húzás volt az írónőtől, erre nem számítottam. Viszont a nagy meglepetés, számomra nem volt olyan nagy, annyira nyilvánvaló volt. Ha egy kicsit rövidebb lett volna, és kevesebb benne a nyavalygás, akár még kedvenc is lehetett volna, de így csak nagyon jó indulattal kapott 4 csillagot.

L_B_Mariann P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Bevallom őszintén, hogy eddig a könyv borítója volt az ami visszatartott az olvasástól. Egyáltalán nem tükrözi számomra a beltartalmat. Persze, sokszor könnyed és szórakoztató, ám ugyanakkor mégis szívetfacsaróan, szomorú történet. Nem tudom, hogy hány alkalommal könnyeztem meg a történetet, mert már csak azt vettem észre, hogy folynak a könnyeim.
Josh-t és Kristen-t is megszerettem.
Josh-nal ez nem volt nehéz. Ki ne imadna egy ilyen szexi tűzoltót? Aki persze előtte még katona is volt!?! És még Kaszkadőrt is imádja…
A szerelem, a szeretet, a kitartás, a hűség és a baratság. Ez mind összegyúrva megtalálható ebben a könyvben. Az erotikus részek, pont annyi, és olyan minőségben szerepeltek, amit én tökéletesnek mondanék.
Amennyiben téged is csak a borító tart vissza abban hogy neki kezdj a könyvnek, azt ajánlom, hogy ebben az esetben tényleg ne a borító alapján ítélj! Mert ez egy szuper könyv!


Népszerű idézetek

martonka77 >!

– A nagyapám mondogatta, hogy „a hülyéken még celluxszal sem lehet segíteni” – mondtam, és nagyot kortyoltam.
– Hm. Nem. De legalább be lehet tapasztani vele a szájukat.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson
Mert_olvasni_mindig_jó P>!

"Elővett egy feket fémdobozt, és felnyitotta. Belenyúlt, majd kivett belőle egy kis méretű kézi ágyút.
-Hű, mekkora micsodád van!
-Hm, hát, nem te vagy az első nő, aki ezt mondja."

77. oldal

SzRéka P>!

– Mid fáj?
Kellett idő, mire válaszolt.
– Mindenem.
Felhorkantam.
– Váó. Akkor ez egy férfimegfázás lesz.

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson
SzRéka P>!

– Tudom, hogy miután leveszed a melltartód, szereted megvakarni a hátad. Sokkal jobb a kedved, ha lefekhetsz fél tizenkettőkor és hétkor kelsz, mintha fél egykor fekszel le és nyolckor kelsz. Szeretsz mindent, ami lila. Szereted a szegfű illatát, de utálod, ha virágot vesz neked egy pasi, mert szerinted csak pénzkidobás…
Kinyitottam a szemem és felé fordultam. Az ablakhoz beszélt és figyelte az utat.
– Ha úgy érzed, nincs igazad, szeretsz vitatkozni. Ha tudod, hogy igazad van, akkor nem is érdekel a dolog. Utálsz osztozkodni, ha a kajádról van szó, de a tányéromba folyton belepiszkálsz. Ezért rendelek mindig több sült krumplit. – Rám nézett és elmosolyodott. – És inkább cseszegetsz engem azzal, hogy szarul vezetek, mint hogy bevallanád, hogy rosszul leszel, ha a kocsiban nyomkodod a telefonod. Látod? – húzta fel a szemöldökét. – Ismerlek.
Úgy éreztem, kettéreped a szívem. Tényleg ismert. Figyelt rám.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson
SzRéka P>!

Sloan értetlenkedve nézett ránk.
– Srácok, nem akartok elmondani nekünk valamit?
– Láttam, hogy a seggemet bámulja – vágta rá Kristen gondolkodás nélkül.
Megvontam a vállam.
– Így van. Nincs mentségem. Nagyon szép segg.

24. oldal

SzRéka P>!

– Csak hogy tisztán értsem. Kész lennél összecuccolni és elhúzni innen egy pók miatt, de ha egy betörő mászkál az udvarodon, azzal elvagy?
– Nem értem, miről beszélsz, megvannak a prioritásaim.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson
SzRéka P>!

– Ha bármikor viszonozni tudom a kedvességed, csak szólj. Mondjuk, ha szeretnéd, hogy meghaljon valamelyik szobanövényed, rám számíthatsz.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kristen Peterson
SzRéka P>!

– Csak reggelit szeretnék neked venni. Szeretlek megetetni.
– Miért?
Elvigyorodott és a vállamra tette a kezét.
– Mert sokkal kedvesebb vagy hozzám, ha nem vagy éhes. Valójában magam miatt csinálom.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson
Kicsicsillag123 P>!

– Az univerzum rajtam röhög, Sloan. Amikor már azt hiszem, nem lehet rosszabb, mintha azt mondaná: „fogja meg valaki a sörömet”.

S_Bíborka>!

– Jól vagy?
– Prímán.
Nem festett túl jól. Úgy nézett ki, mint akit megszállt a menzesz ördöge.
– Vettél már be valamit? – kérdeztem.
– Két aszpirint hajnali négykor. – Mintha még a beszéd is fájdalmat okozott volna neki.
Az órámra pillantottam.
– Váltogathatnád Motrinnal. Van pár szem a sporttáskámban.
Kimentem a kocsimhoz és hoztam neki két tablettát meg egy palack vizet a hűtőből, és átnyújtottam neki. Hálásan elfogadta.
– Sokan hívnak, ha menstruációs görcsökkel kínlódnak? – kérdezte, miközben visszadőlt a párnák közé és becsukta a szemét.
– Nem. De sok lány közt nőttem fel, szóval ismerem a terepet. Amúgy meg rohammentős vagyok. Görcsökre nem aszpirint kéne bevenned. Az Aleve és a Motrin sokkal jobb.
– Ja, tudom. Csak kifogytam – motyogta.
– Nemsokára elmegyek ebédért. Hozzak valamit? – Azt gondoltam, ha eszem, megkérdezem, nincs-e kedve csatlakozni.
Kinyitotta a szemét és rám nézett.
– Ne. – Aztán felült és pofát vágott. – El kell mennem a boltba.
– Mire van szükséged? Hozok én. Úgyis megyek.
A hasára szorította a melegítőpárnát és rám nézett.
– Hidd el, nem akarnál olyasmit venni, ami nekem kell.
A homlokom ráncoltam.
– Mit? Betétet? Tampont? Hat lánytesóm van. Nem ez az első rodeóm.
Dobj egy sms-t, hogy mit kérsz. Mielőtt tiltakozhatott volna, a garázs felé indultam. Engem sosem zavart, hogy ilyesmit vegyek, ő pedig nem olyan nőnek tűnt, aki zavarba jönne a női higiéniai cuccoktól – vagy bármi egyébtől, ha már itt tartunk. És tényleg nem. Egy hosszú listát küldött. Mind extra problémákra való volt. Ultra ilyen, egész éjszakán tartó olyan. Vettem neki pár doboz Motrint is.
Megálltam a McDonald’snál, mert volt egy olyan érzésem, hogy ilyen
betegen nem fog nekiállni otthon főzni.
Mikor megérkeztem, leraktam a tamponos szatyrot a kanapé mellé.
– Köszi – mondta, és felült, hogy belekukkantson a szatyorba. – Írok majd neked egy csekket. Még sosem találkoztam olyan pasival, aki hajlandó volt ilyesmit venni nekem.
– Miért, a barátod talán amiatt aggódik, hogy a pénztáros azt hiszi, megjött a menzesze? – kérdeztem, majd ledobtam magam mellé a szatyrot a kanapéra, ölemben a mekis zacskóval.
[…]
– Jó, de igazából a legtöbb cucc teljesen felesleges, nem? Az ilyen kis testű kutyák nem sok mindent csinálnak.
Kristen csúnyán nézett.
– Először is: mindent hall. Másodsorban pedig, Mike munkakutya.
– Úgy érted, terápiás kutya? – Mindenkinek van már ilyenje manapság.
– Az nem számít. Az, hogy egy kutya folyton veled lóg, nem jelenti azt, hogy munkakutya. Ez nem állás.
– Miért, szerinted mi számít munkának? – kérdezte.
– Mondjuk egy rendőrkutya. Egy nyomozó vagy szolgálati kutya. Vagy őrkutya. Vadászkutya. Kristen halálosan komoly tekintettel rám nézett, és rátette az egyik kezét Kaszkadőr Mike fejére.
– Ő vadászkutya.
– Azt hiszem, ez a világ összes vadászkutyájára nézve sértés. – Elővettem a telefonomat és megmutattam Kristennek egy képet, amelyen a haverom labradorja egy kacsával a szájában pózol.
– Na, ilyen egy vadászkutya.
Úgy tűnt, nem sikerült lenyűgöznöm ezzel.
– Igen, az egy kutya, aki kacsára vadászik. Kaszkadőr viszont nőkre vadászik.
Horkantottam.
– Mi van? Komolyan mondom. Egy nőcsábász.
A kutyára néztem. Tényleg nagyon helyes volt.
Kristen letette a sajtburgerét az asztalra, és úgy vette ölébe a kutyát, mint valami ernyedt játék macit, aztán a karjába vette, mint egy kisbabát. A kutya nyelve oldalt kilógott a szájából.
– Van egy ötletem. Legközelebb, ha elmész a boltba, vidd magaddal.
A fejemet ingattam.
– Nem vihetem magammal a boltba.
– Miért?
– Ööö, mert nem szolgálati kutya?
Felnevetett.
– Kaszkadőr bárhová bemehet. Ruha van rajta. Nem is kutya, hanem kiegészítő.
Elgondolkodva csócsáltam egy krumplit.
– Szóval, csak kössek rá egy pórázt?
– Nem, tedd be egy táskába!
Nevetve ráztam meg a fejem.
– Tampont még simán veszek, de nem fogok végigmenni a boltban egy ekkora kutyával, retiküllel a vállamon.
– Nem retikül, rendes táska. És ha ez akkora kitüntetés lenne, szerinted nem ezt csinálná minden srác? Ez a stratégia része. A pasik nem így szoktak kutyát tartani. Hanem úgy. – A mobilomra mutatott. – Ez ellenállhatatlan. Higgy nekem! Csajmágnes lesz belőled.
Semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy csajmágnes legyen belőlem, de az ötlet valamiért tetszett, hogy legyen egy közös poénunk.
– Oké, felkeltetted az érdeklődésem. Tesztelem az elméletedet.

32-37. oldal


A sorozat következő kötete

Barátnak tartalak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Kasie West: A távolság relatív
Charles Martin: Hegyek között
Meggin Cabot: A fiú a házból
Farkas Andrea: Szerelem az étlapon
Milly Johnson: Madarak és méhek
Leiner Laura: Mindig karácsony
Sarah Dessen: Altatódal
Leiner Laura: Nélküled