Barátnak ​tartalak (Barátnak tartalak 1.) 425 csillagozás

Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Őrülten ​vicces és szívmelengető történet egy keményfejű, pimasz nőről és egy szexi tűzoltóról, aki lángra gyújtja a szívét.
Kristen Petersen nem szereti a drámát, az utolsó csepp véréig hajlandó küzdeni a barátaiért és nincs ideje olyan pasikra, akik nem értik meg őt. Ezenkívül van egy nagy titka: egy egészségügyi probléma miatt olyan beavatkozásra készül, ami után nem lehet majd gyereke. Érthető, hogy Kristen vegyes érzésekkel küzdve tervezgeti legjobb barátnője esküvőjét – főleg azok után, hogy megismeri a tanút, Josh Copelandet.
A fickó humoros, szexi, sosem veszi magára Kristen gyilkosan gúnyos megjegyzéseit és nagyon jól tudja, hogy a legtöbb érzelmi viharra a mexikói kaja a tökéletes megoldás. Sőt még Kristen kutyája, Kaszkadőr is odavan érte. Az egyetlen bibi: Josh egy nap nagy családot szeretne majd.
Kristen tisztában van vele, hogy a fickónak máshol kellene keresnie a boldogságot, de minél jobban és jobban egymásba gabalyodnak, annál nehezebben ereszti… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067906 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
414 oldal · ISBN: 9786156067913 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Sloan Monroe · Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson


Kedvencelte 39

Most olvassa 17

Várólistára tette 204

Kívánságlistára tette 168

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Nyugodt szívvel megadtam volna a könyvnek az öt csillagot a sok klisé ellenére spoiler, ha nem Kristen lett volna a főszereplő. A sok nyavajgása, hisztije a regény második felében már túl sok volt. Annak ellenére, hogy saját bevallása szerint őszinte személy, aki nyíltan felvállalja a véleményét, végig játszotta a hattyú halálát. Ahelyett, hogy megvitatta volna a helyzetet Josh-sal és megengedte volna, hogy a srác maga döntse el, mit akar, inkább titkolózott és hisztizett.
Az alapötlet nagyon megfogott, mert ilyen sztorival még nem nagyon találkoztam, de valami félúton nagyon félresiklott. Kár érte.

7 hozzászólás
Naiva>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Egy könnyed kikapcsolódásra vágytam, olvasás formájában, amit (a könyv első felétől, negyedétől) meg is kaptam. Minél pozitívabban próbáltam hozzáállni a főhősnőhöz, annál nehezebben ment. off Komolyan.
Ott volt Josh, a tökéletes férfi. Kedves, okos, vicces, és még kitartó is. Ráadásul tűzoltó! Olyan, amilyen szerintem a legtöbb nő képzeletében él. Az enyémben is.
Persze tudom, hogy ha Kristen, Josh eléáll és elmond neki mindent, akkor nem születik meg ez a történet, vagy csak kevesebbet bosszankodtam volna. Kár a könyv második feléért, mert simán lehetett volna 5 csillagos olvasmány is.

2 hozzászólás
Kollár_Betti I>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

– Aki szerelmes, jóban-rosszban kitart a másik mellett. Mindig, jöhet bármi.

Sajnos nekem egy picit csalódás volt ez a könyv. A fülszöveg és a borítón lévő ajánlások egy egyszerre őrülten vicces, ugyanakkor komoly témát pedzegető történetet ígérnek, de valahogy a kivitelezésben nekem ez annyira nem jött át.

Már az alap felállással sem sikerült azonosulnom: számomra nehezen érthető, hogy felnőtt ember létére Kristen miért nem képes őszintén kommunikálni. spoiler Csak a regény végére vált világossá, hogy mi állhatott ennek hátterében, de mivel csak ott, így útközben nehezen ment nekem a megértése. De oké, elfogadtam, hogy miért nem tudott megnyílni, de az, hogy ilyen szinten nem tudtak őszintén kommunikálni, de aztán rögtön fejest ugrottak a spoiler

Szóval Josh-t bírtam, ő tényleg humoros volt és vonzó. Kristen sajnos annyira nem tudott közel kerülni hozzám. Ami a könyv végét illeti, nekem túlságosan happy end lett: spoiler Sloan viszont felkeltette az érdeklődésemet, kifejezetten kíváncsi lettem az ő könyvére. Mindenképp el fogom olvasni!

Simon_Ziti>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Egy akció keretén belül vásároltam meg a könyvet, amit nem is bántam meg.

A történet alapgondolata jó, nem mindennapi. A borítója: nem tudom milyet szeretnék, de úgy érzem nem ez talál a történethez. Legtöbbször a könyvekben a borító fog meg. Ha nem tetszik nem olvasom el off .
Bár a szereplők sarkítottak voltak én mégis éreztem az emberségüket. S mondhatnám, hogy sok volt benne a nyafogás, ami idegesítő és unalmas, de én nem tapasztaltam ezt. Végig lekötötte a figyelmem.
off

nibooklett>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Annyira szerettem ezt a történetet!!
Odavagyok a szereplőinket, de komolyan. Sokszor tudtam azonosulni Kristen viselkedésével, viszont amiert le kellett vonom fel csillagot az a hisztijei miatt volt. A vegen mar soknak ereztem:( ettol fuggetlenul imadtam, tenyleg!! Az írónő pedig nagyon is belopta magat a szívembe ♥
És mégegyszer köszönöm @kjen az ajánlást! Hálás vagyok érted <3 alig várom, hogy a továbbiakban is megbeszéljük a történetet!!

1 hozzászólás
cicus61 P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Nagyon jó kis könyv volt! :) Vicces, néha szomorú, de nagyon szerethető. Kristen is Josh egy nagyon összeillő páros, csak meg kell küzdeniük a félreértésekkel és rá kell jönniük, hogy ha szereti egymást két ember, akkor minden megoldható és történnek csodák is! :) Imádtam, jöhet a folytatás!

Tóth_Orsolya_3 P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Ez most elrabolta a szívemet. *-*
Egy könnyed köntösbe bújtatott komoly mondanivalóval rendelkező történet.
Nagyon szerettem, rengeteget nevettem és még meg is könnyeztem.
Csak ajánlani tudom.

Illatos_Hópehely>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

A könyvet két részre bontanám.
Az első része inkább vidám, legalábbis én sokat vigyorogtam rajta, tetszett Josh és Kristen kapcsolatának kialakulása.
Josh az a fajta hím, akiben nem nagyon lehet hibát találni. Kristen is egy szerethető figura volt, de benne az nem tetszett, hogy nem állt oda Josh elé, nem mondta el a problémáját, nem adta meg a férfinek a lehetőséget, hogy döntsön. Ez az oka a fél csillag levonásnak.
Aztán történik valami és onnan a könyv hangulata is megváltozik. Ezt a részét a könyvnek sokszor a könnyeimen keresztül olvastam.
Az epilógus szívmelengető volt, hogy végre Evelyn is megbékélt a lányával.
Nagyon kíváncsi vagyok az írónő következő könyvére, mert az Sloan története.

belle_ P>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Abby Jimenez az első könyvében nem akármilyen témát próbál feldolgozni, de attól függetlenül, hogy nagyon féltem belekezdeni pontosan a témaválasztás miatt ebbe a könyvbe, nagyon élveztem.
Kristen egész életét meghatározta a betegsége, ami annyi fájdalmat és kellemetlenséget okozott neki, így nagy döntésre határozza el magát: spoiler. A legnagyobb probléma akkor lép életbe, amikor megismerkedik Joshsal, akivel megint csak új kedvenc férfikaraktert avattam.
Josh tűzoltóként dolgozik, és Kristen életébe úgy kapcsolódik be, amikor kettejük legjobb barátai összeházasodni készülnek. Így, hogy a két tanú megismerje egymást találkozniuk kell. Josh – mit sem tudva Kristen betegségéről – csak még jobban elijeszti magától a lányt, amikor sok kinyilatkozásában egyértelműen kifejezi, hogy ő saját gyerekeket akar. Ha lehet, egy csapatnyit. Amit Kristen képtelen megadni neki.
Remélem, senkinek sem okozok meglepetést azzal, hogy ezek ketten azért valamilyen kapcsolatba kerülnek, de ahhoz is rögös út vezet.
A legrosszabb talán az volt, hogy meg tudtam érteni mindkét felet: Kristent, ahogy azt akarja, hogy Joshnak ne kelljen miatta lemondania az álmairól. De ahhoz viszont Joshnak van joga, hogy megmondja, milyen életét és jövőt akar. Így képtelen voltam választani Kristen örökös eltaszító hadműveletei és Josh visszaédesgető technikái között.
spoiler
Arról pedig inkább ne is beszéljünk, hogy a két szereplő szenvedése mellett, milyen mérhetetlen fájdalmat okozott az írónő az utolsó 100 oldalon. Aki érti az érti mire gondolok, de hát hogy tehette ezt?
A végére pedig szokásosan megoldódtak a problémák. Lassan kezdek is bele a következő részbe.

Brigi89>!
Abby Jimenez: Barátnak tartalak

Első könyvem az írónőtől, és sajnos nem voltam elragadtatva.
A fülszöveg tetszett, azt hittem kapok egy könnyed kis románcot minimális drámával, de sajnos egy klisétenger lett belőle irritáló főszereplőnővel.
Kristen karaktere nagyon idegesítő lett, főleg a könyv végére. Annyit nyavalygott és siránkozott, egyszerűen el kellett volna mondania Joshnak, hogy mi a problémája, és hagyni hogy eldöntse így is vele akar e lenni.
Josh karakterét nagyon kedveltem. A családjáról szívesen olvastam volna többet, ők biztos feldobták volna az egész könyvet. Sajnáltam, hogy a végén ilyen tragédiát kellett átélnie, ezt a szálat igazán kihagyhatta volna az írónő.
Teszek még egy próbát az írónővel, de csak azért mert már megvettem egy másik könyvét is. Remélem arról jobb véleménnyel leszek.


Népszerű idézetek

Kollár_Betti I>!

– Te egy egyszarvú vagy.
[…]
– Ha az ember talál egy egyszarvút, el kell hogy vegye.

Kollár_Betti I>!

– Aki szerelmes, jóban-rosszban kitart a másik mellett. Mindig, jöhet bármi.

martonka77>!

– A nagyapám mondogatta, hogy „a hülyéken még celluxszal sem lehet segíteni” – mondtam, és nagyot kortyoltam.
– Hm. Nem. De legalább be lehet tapasztani vele a szájukat.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson
Kollár_Betti I>!

Az ajka fürge volt és semmit nem akart kérdezni, mert tudta, hogy ez a pillanat egy ajándék, és nem akarta megkockáztatni, hogy visszaveszik tőle.

Kollár_Betti I>!

– Láttam, hogy a seggemet bámulja – vágta rá Kristen gondolkodás nélkül.
Megvontam a vállam.
– Így van. Nincs mentségem. Nagyon szép segg.

Kollár_Betti I>!

Aztán rájöttem az igazságra. Kristen nem volt az enyém: soha nem volt az.
Én voltam az övé.
És az nem ugyanaz.

Kollár_Betti I>!

A labda nála volt.
Mindig nála volt igazából. Ez az ő játéka.

Mert_olvasni_mindig_jó P>!

„Elővett egy feket fémdobozt, és felnyitotta. Belenyúlt, majd kivett belőle egy kis méretű kézi ágyút.
-Hű, mekkora micsodád van!
-Hm, hát, nem te vagy az első nő, aki ezt mondja.”

77. oldal

SzRéka P>!

– Tudom, hogy miután leveszed a melltartód, szereted megvakarni a hátad. Sokkal jobb a kedved, ha lefekhetsz fél tizenkettőkor és hétkor kelsz, mintha fél egykor fekszel le és nyolckor kelsz. Szeretsz mindent, ami lila. Szereted a szegfű illatát, de utálod, ha virágot vesz neked egy pasi, mert szerinted csak pénzkidobás…
Kinyitottam a szemem és felé fordultam. Az ablakhoz beszélt és figyelte az utat.
– Ha úgy érzed, nincs igazad, szeretsz vitatkozni. Ha tudod, hogy igazad van, akkor nem is érdekel a dolog. Utálsz osztozkodni, ha a kajádról van szó, de a tányéromba folyton belepiszkálsz. Ezért rendelek mindig több sült krumplit. – Rám nézett és elmosolyodott. – És inkább cseszegetsz engem azzal, hogy szarul vezetek, mint hogy bevallanád, hogy rosszul leszel, ha a kocsiban nyomkodod a telefonod. Látod? – húzta fel a szemöldökét. – Ismerlek.
Úgy éreztem, kettéreped a szívem. Tényleg ismert. Figyelt rám.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joshua "Josh" Copeland · Kristen Peterson

A sorozat következő kötete

Barátnak tartalak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Elle Kennedy – Sarina Bowen: Good Boy – Jófiú
Vi Keeland: Érzéki játék
Bakó Liza: Csíííz!
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: A kemény főnök
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Vi Keeland: Nagy játékos
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Lucy Score: Amin sosem leszünk túl