Az ​élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni (Barátnak tartalak 3.) 17 csillagozás

Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Az ​elmés, a szívszorító és a mulatságos tökéletes keveréke.” – Kirkus Reviews

„Szenvedélyes humor és még szenvedélyesebb szív.” – Casey McQuiston New York Times bestsellerszerző

Vanessa a saját szabályai szerint éli az életét – mindig csak az adott nap számít, és abból ki kell hozni a lehető legtöbbet. Nem akar elpazarolni egy pillanatot sem és nem szeretne lemaradni egy élményről sem, mivel nem tudja, hogy vajon őt is érinti-e ugyanaz a végzetes genetikai betegség, mint az anyját. Egyébként is, rengeteg tennivalója van, épp a világot utazza körbe, hogy megmutassa a több millió YouTube-követőjének, hogyan élvezzék ki életük minden pillanatát.
De miután a féltestvére hirtelen Vanessára hagyja a kiskorú lányát, ő pedig kénytelen otthon maradni, hogy beláthatatlan ideig pótanyuka legyen, hirtelen már nem érzi magát formában.
Legnagyobb meglepetésére épp a szomszédban lakó, hihetetlenül dögös ügyvéd, Adrian Copeland ajánlja fel a segítségét. Elvégre alig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635702312
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
430 oldal · ISBN: 9789635702329

Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 50


Kiemelt értékelések

thelga P>!
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni

Vanessa, aki egy híres youtuber, nem tudja biztosan, de nagy valószínűség szerint hordozza azt a gént, ami egy igen súlyos betegséget okozhat nála, aminek hatására fiatalon, gyorsan meghalhat. Azért gondolja ezt, mert anyukáját és nővérét is így veszíti el. Vanessa ezért minden napját úgy éli, mintha az utolsó lenne, élvezi az életet, amíg tudja. Megismerkedik Adrian-nel, a fiatal és persze hihetetlen szexi ügyvéddel, akivel először jó barátok lesznek, majd persze szerelmesek is. Ez klisésen hangzik, de valahogy mégsem volt a megszokott. Abby Jimenez nagyon tud valamit. Már eddig is szerettem a történeteit, a karakterek hihetetlen humorát, a meglepő fordulatokat a könyveiben, de ez eddig a top nálam. Sok dolog miatt kedvencem lett, nem untam egy sorát sem. Szívszorító volt olvasni, mikor Adrian ráébred a valóságra, annyira együtt éreztem vele. Tetszett az is, hogy nem direkt elhallgatás, hanem a véletlen miatt nem volt tisztában a dolgokkal, ez üdítő változatosság volt számomra. Tetszett a lezárás is, nagyon romantikus, de ugyanakkor életszagú is egyben, sugallva, hogy nem minden fenékig tejfel. Imádtam Grace babát és Harry Puppynst, a kutyust is. Öt csillag, nem is lehet más. És kedvenc is. Olvassátok, nagyon jó.

Adrienn_Gróf P>!
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni

Abby Jimenez könyveiről nálunk családon belül is különböző vélemények vannak. Mi ilyen furcsa család vagyunk, könyvekről, és nem politikáról vitázunk. :D Vállalom, hogy az egyik legnagyobb kritikus én magam vagyok.
Az előző könyveivel kapcsolatban leginkább azt problemitazáltam, hogy olyan, mintha egy hollywoodi forgatókönyvet olvasnék, és nem egy regényt. Ami persze nem baj, csak én nem szeretem az ilyet, és igen, én vagyok az egyik, aki itt molyon az előző könyvét nagyon alacsonyan értékeltem (2.5 csillag, ha jól emlékszem). Amit viszont nem lehet elvitatni az írótól, a humora. Még az előző könyvén is könnyesre röhögtem magam, akkor is, amikor maga a történés maga volt a dögunalom. Amitől még tartottam, hogy Abby mindig nagyon erősen kezd (letehetetlen kategória) aztán pedig mélyzuhanás kezdődik, de most megtörtént a csoda, végig IMÁDTAM olvasni ezt a könyvet.
Már maga az ötlet is zseniális. TAPS!
Persze, senkit nem akarok megtéveszteni, rengeteg klisét hordoz ez a sztori is, de én most ezt megbocsátottam az írónak.

Vanessa egy nagyon vagány csaj, (sokkal több ilyen női karaktert a romantikus könyvek világának), YouTubeer (utazó vlogger). Napjainkban mindkettővel Dunát lehetne rekeszteni, de Vanessa egy egész csapattal üzemelteti ezt, akiket sajnos az elmúlt egy hónapban elkellett, hogy bocsátson, ugyanis hirtelen lett egy kisbabája. A hirtelent, pedig szó szerint értsd.
Egyik este a baba nem akarja abbahagyni a sírást, Vanessa nem tud rájönni mi lehet a baj. A nagyon fáradt dögös szomszéd becsenget, és segít vigyázni a babára, amíg Vanessa összeszedi magát, és eltávolítja a hányást a hajából. Így kezdődik ez a történet.
Ha tanácsolhatok ilyet, ne olvass el semmilyen cselekményleírást, csak kezdj bele, úgy sokkal izgalmasabb, és váratlanabb lesz az események sorozata.
Hidd el, jól fog esni a tudatlanság.

Zsepit, tábla csokit elő, és tessék elolvasni ezt a könyvet.♡

2 hozzászólás
pufivipi >!
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni

Kedvencet avattam. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni- hát én megszerettem ezt a könyvet, micsoda találó cím.
Már az elején beszippantott. Írtó jó karakter lett Vanessa -annyira bírom ezt a kicsit hippis, élj a mának stílust. Na azért Adrian a teljesen ellentétes- szabálykövető személye is vonzott. Még a vonakodásuk sem zavart- talán mindannyian így viszonyulnánk a helyzethez. Abby stílusához híven az első részben szét röhögöd magad, aztán bekeményít, összeszorítja a gyomrot és csak folynak a könnyek. Olyan könnyed és mégis hordoz magában valami pluszt. Szíven talált, hatása alá kerültem és jól kipityeregtem magam.

Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni

Amikor megvettem, én csak bele akartam olvasni a könyvben, de beszippantott ez a történet. Magával ragadott a humorra, vicces története, egyúttal szívszorító, nagyon szomorú. Vége felé már pityeregtem, törölgettem a könnyeim. Elképzelni se tudtam, hogy lehet úgy élni, hogy fejünk felett ott lóg a rettenetes halálos kór.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2021/09/abby-jimenez-az-ele…

Kicsicsillag123 P>!
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni

Egy nem túl eredeti alapsztori (hirtelen jött baba), egy olyan csavarral ami mégis különlegessé teszi. Nagyon tetszett. Külön plusz pont, hogy bár drámai szál is volt benne, mégsem lett túlzásba víve, pont úgy volt adagolva és kezelve is ahogy azt kell. Vanessa és Adrian is kedvenc lett, külön és együtt is szerettem őket, és jó volt látni, ahogy szépen lassan összecsiszolódtak, és barátokból szerelmesek lettek. spoilerAzt kell mondjam a sorozatból ez lett eddig a legjobb.

bemese05 >!
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni

Imádtam! Ugyanúgy, mint az előző 3 részt. Abby fantasztikusan ír és remek karaktereket ismertet meg velünk. Vanessa remek csaj, imádom a humorát és azt ahogyan mindenkiről gondoskodik. Adrian pedig egy remek pasi. Kezdjük ugye Jézus hasizmával… :D de ezen felül is egy gondoskodó, csupaszív ember. Imádtam ahogy elbeszélnek egymás mellett, jó sokára esik le nekik a tantusz :D Abby minden könyvében kicsit összetöri a szívem, nem egyszerű témákról ír, de mégis az elejétől a végéig (kivéve amikor bőgtem :D) vigyorogtam. Remélem még sok könyvét olvashatom magyarul.


Népszerű idézetek

bemese05 >!

Ööö, hol a kutya? Ugye nem felejtetted el, hogy lett egy kutyád?
– Az, aki mindent körbeszar? Hogy is feledkezhetnék meg róla! – Kinyitottam a laptopom.
– Csak úgy otthon hagytad? Nem lehet egész nap egyedül egy lakásban, nagyon magányos lesz.
– Vele van a démon, ami megszállta, ő a társasága.

Elisabeth_Montagu>!

– Adrian, a gyűlölet kimerítő. Az élet túl rövid a gyűlölethez. Engedd el! És ha megteszed, talán segít majd abban, hogy egész emberként lásd őt, aki nem fekete vagy fehér.

Elisabeth_Montagu>!

– Mint egy folyó, olyan vagy, Vanesssa. Belém folysz, kimosol belőlem mindent, amiről azt hittem, számít nekem, majd színig töltesz, és elmerülök benned.

Elisabeth_Montagu>!

– A lelki társam vagy. Megtalállak majd a következő életünkben. Ahogy ebben is megtaláltalak.

Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!

A kézfejemmel megsimogattam Grace kis, rózsaszín arcát.
Aztán lehet, hogy apának lenni pont ilyen. Jelen vagy és teszed, amit kell, egyszerre mindig csak egy kis feladatra koncentrálva, míg végül mindez a jó össze nem adódik.

Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!

-Te a „majd egyszer” -szindrómában szenvedsz.
A szemöldökét ráncolta.
-Tessék?
-"Majd egyszer"-szindróma. Úgy éled az életed, mintha tudnád, hogy eljön majd az a nap, amikor megteszed mindazt, amit most nem. Majd egyszer elmész oda. Majd egyszer lesz családod. Majd egyszer kipróbálod azt a valamit. Folyton dolgozol és nem játszol eleget. A pénz nem tesz boldoggá, hacsak nem tudod mit akarsz, Adrian.

Elisabeth_Montagu>!

– Nem volt terhes – mondtam ránézve a vállam mögül, kissé emelt hangon, hogy halljon a sírás mellett. – Honnan szerezte?
– A Target üzletből – felelte faarccal. – Akciós volt, és tudja, az ilyesmit nem hagyhatja ki az ember – motyogta.

1. fejezet

Elisabeth_Montagu>!

Üvöltés.
A mellettem lévő lakás házi kísértete, a démonbaba már zsinórban egymillió órája üvöltött.

(első mondat)

Elisabeth_Montagu>!

– Te belenéztél a szemetesfiókomba?
– Kanalat kerestem a kávémhoz. Nem voltam felkészülve arra, amit látok. A gemkapcsaid színek szerint vannak elrendezve, és van egy kis bádogdobozod a lemerült elemeknek… – Megborzongott. – Nem is tudok beszélni erről. Teljesen ledöbbentem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Colleen Oakley: Karnyújtásnyira
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj
Katherine Center: Egy lépésre a boldogságtól
Aly Martinez: A legfényesebb alkony
Vi Keeland: Csak szex
Elin Hilderbrand: A pártaláló
Amy Harmon: Arctalan szerelem