A ​póráz két végén (Barátnak tartalak 2.) 279 csillagozás

Abby Jimenez: A póráz két végén

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Az ​érzelmeket erotikával és rengeteg humorral bolondítja meg.” – Publishers Weekly
„A szellemesség, a szerelmi csalódás és a humor tökéletes elegye.” – Kirkus
„Az olvasók élvezni fogják ezt a varázslatos és szemérmetlen, romantikus mesét.” – BookPage

Két évvel a vőlegénye elvesztése után, úgy tűnik, Sloan Monroe már sosem fog tudni visszatérni megszokott életéhez. Mindent megváltoztat azonban a kóbor kölyökkutya, aki „vigyél-haza” nézésével teljesen leveszi a lábáról. Új kedvence, Tucker mellett végre kezd visszatalálni önmagához, ezért végképp rosszul érinti, amikor a kutyus eredeti gazdája, Jason hosszú hetek után válaszol a leveleire. Tucker gazdája zenész és éppen Ausztráliában turnézik. Na de a lényeg: vissza akarja szerezni a kutyáját, akit Sloan nem akar harc nélkül odaadni.
De mi van, ha ez a Jason igazán szereti Tuckert? Az eleinte flörtölős üzenetváltásaik hosszú telefonbeszélgetésekké alakulnak, és Sloan nem tagadhatja, hogy valami kialakult… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145123 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · ISBN: 9786156145130 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Sloan Monroe · Kristen Peterson · Jason Larsen (Jaxon Waters)


Kedvencelte 28

Most olvassa 10

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 114

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Bár Sloan és Jason párosát sokkal jobban szerettem, mint Kristenét és Joshét az előző részben, sajnos a történet nem igazán vett meg magának.
Az eleje érdekesen indult, tetszett, ahogy Sloan a kutyának és Jasonnek köszönhetően kezdett visszatalálni önmagához. Az üzengetéseken, telefonos beszélgetéseken is jókat derültem, és tényleg azt éreztem, hogy ez az én könyvem lesz. Ezután nagyon hamar begyorsultak az események, és spoiler. Kíváncsi voltam, ha a spoiler egymásra találtak, mit tartogathat még az a bő 200 oldal… A válasz erre természetesen az, hogy fölösleges drámát… És drámát… És drámát… A híresség-átlagember románcok összes bonyodalmát, nehézségét kiaknázza az írónő, ráadásul úgy, hogy véletlen se merüljön fel az egyediség legcsekélyebb nyoma. Az sem tett jót a történetnek, hogy Kristen túl sokat szerepelt, és viccesnek szánt, de inkább primitív megjegyzéseivel csak lehúzta az olvasási élményt spoiler.
Sloan és Jason azonban tényleg szerethető páros lett, emiatt nem tudtam 3 és fél csillagnál kevesebbet adni. Egyszeri olvasásra elment, de többször nem hiszem, hogy el szeretném olvasni.

4 hozzászólás
Naiva P>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Az írónőnek ezt a könyvét jobban élveztem, mint a Barátnak tartalak című könyvét. Sloannal és Jason-nel pedig már az említett könyvben is találkoztam és valamiért éreztem, hogy az ő történetük valamivel érdekesebb lesz. Nem volt egy tipikus, boldog, vidám történet, ennek ellenére gyakran megmosolyogtatott és megnevettetett a történet. Tetszett, hogy szerintem a való élet összes bonyodalmát tartalmazta a történet. Sloan rendkívül szimpatikus szereplő volt, Jason szintén, de Tuckerért, a kutyáért odáig voltam. Jó könyv volt.
Elkövettem azt a hibát, hogy olvasás közben a Spotify-on a The Happy Ever After Playlist játszási listájából közben csemegéztem. Pedig a fejezetek elején található dalok segítenek behatárolni az aktuális fejezet hangulatát, és lelassítani az olvasást, hogy jobban rá lehessen hangolódni. Nekem is így kellett volna tennem! Majd legközelebb.

3 hozzászólás
nibooklett P>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Annyira orulok, hogy olvashattam Sloanról! Az első részben is már nagyon megkedveltem a karakterét, és jó volt betekintést nyerni az életébe. A második rész is egyszerűen olvastatja magát, és örülök, hogy létezik ez a sorozat. Oda és vissza vagyok tőle *-*
Itt is le kellett vonnom fél csillagot:( annyira szerettem, de valamiért hiányérzetem volt off
Nagyon várom, hogy hazaérjek a munkából, és neki is álljak a harmadik résznek♥

cicus61 P>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Az első rész jobban tetszett. Az elején pedig olyan jól indult. Aztán jött a sok hülyeség, a féltékenységek. Ez akkora hülyeség, tudta az elején Sloan hogy zenész a pasi, akkor mire számított, nyílván jár koncertezni, nem tud annyit foglalkozni vele, mint szeretné. Mi van? Sokszor nagyon dühös voltam. Az írónő kicsit túltolta a sztorit szerintem, próbált mindent beleírni a történetbe, de nálam sajna ez nem jött be. A vége jó volt, de elrontotta kicsit az élményt.

zuna19>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Annyira szerettem volna szeretni ezt a regényt. Már hetek óta tervben volt, hogy elolvassam. A fülszövege nagyon megtetszett és vártam már, hogy nekikezdjek végre. Az 1. rész nem vett meg fülszöveg alapján, de ebben a részben az ottani páros is elég sokat szerepelt, így abszolút nincs hiányérzetem. Végképp kilőve, hogy azt valaha olvasni fogom.
Az alaptörténet nagyon tetszett, a könyv jól indult egyébként. De valahol nagyon félresiklott valami, mert pár fejezet után nagyon meguntam a történetet. Stílusilag elcsúszott az egész könyv.
A karakterek kedvelhetőek, ami plusz pont. Tehát nem teljesen rossz, de az unalom faktor vészesen sok benne.

2 hozzászólás
Mulán>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Olyan legjobb barátnőt szeretnék mint amilyen Sloan, fantasztikus a személyisége.
Ott folytatódik a könyv ahol az első véget ér, Kristen még mindig nagyon vicces imádom őt.
Bár nekem helyenként nagyon is kiszámítható volt de teljesen élveztem az egész sztorit. Nem egyszer olvasós könyv hanem olyan amit évente egyszer elolvasnék.

Illatos_Hópehely>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Ez a rész is volt olyan, mint az első, nekem legalábbis tetszett. Sloan szimpatikus volt már akkor is és nagyon sajnáltam, hogy az írónő ilyen csúnyán elbánt vele.
Arra viszont nem emlékeztem, hogy Kristen ennyire mocskos szájú, hú csak kapkodtam a fejem amikor egyengette Sloan szerelmi életét. Nem nagyon hiszek az ilyen túlvilági dolgokban, ezért az ahogy Sloan és Tucker „egymásra talált” kicsit meseszerű volt.
Ami nem tetszett, az a hosszú drámázás, majd a hipp hopp kibékülés. Mondjuk várható volt a végkifejlet, de valami más csattanóra számítottam.

bodor_regina>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Miért kellett elrontani? :(
Ha olyan lendületes és szenvedélyes maradt volna, mint az elején, imádtam volna, talán ott még azt hittem, hogy kedvenc is lesz.
Szóval amúgy Sloan minden elismerésemet kivívta, azzal hogy ennyire tisztelte Brandont. Nagyon fájdalmas volt olvasni arról, hogy mennyire gyászolt, és hogy teljesen elvesztette önmagát ebben a dologban.
Illetve ezek után imádtam, hogy szinte a könyv legelején reflektorfénybe kerül egy kutyus, aki beindít minden új szálat. Kirángatja a depresszióból, újra eljár sétálni stb.
Jason megjelenését is nagyon kedveltem. Megérdemelte Sloan a boldogságot és a szerelmet, és minden is klappolt egy jó ideig..
Aztán az egészet el kellett rontani ezzel a rockstar témával, ami már maga egy akkora klisé, hogy a szememet forgattam rá. És persze ez magával hozta azokat a dolgokat, ami az összes ilyen könyvben megjelenik bonyodalomként. spoiler
Ez a könyv tökéletes lett volna, ha ezzel a sok turnés hülyeséggel nem lett volna lehangoló az egész. Illetve az első könyvet azért is szerettem, mert életszagú volt, itt viszont átment klisétengerbe.
Ezen kívül Sloan szenvedett hónapokig, és ő tényleg nem ezt érdemelte 2 év után. Olyan volt, mintha az írónő nem tudott volna miről írni, és ebből a tucat zenéskönyvből elolvasott 5-t gondolta, jó lesz egy ilyen ide..
De egyszerűen nem tudok 4 csillagnál rosszabbat adni neki, mert olvastatja magát, sok sok érzelem van benne, humor és könny egyaránt, és a szereplők is szerethetők.

noni55 P>!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Sloan egy kutyus, Tucker gazdája lesz átmenetileg egy véletlennek köszönhetően. Tucker ráugrik a kocsijára, így ismerkednek meg. Ír a gazdájának, aki éppen Ausztráliában tartózkodik. Jason híres zenész, épp egy nagy turné előtt áll. Két hétig még nem tud hazamenni, addig Sloan vigyáz a kutyára. A két hét alatt rengeteg sms-t váltanak, telefonon beszélnek, így mire találkoznak, szinte régi ismerősöknek érzik magukat. A szimpátia kölcsönös lesz, a vonzalmuk tagadhatatlan és a szerelem is megtalálja őket. Sloan mindent felad, hogy a sráccal együtt menjen a turnéra. Különös, rossz dolgok történnek a lánnyal, a turné is egyre inkább elszívja az erejét. Jason olyan szerződést kötött, ami három albumra szól, ez viszont több évet jelent a turnékkal együtt. Nehéz a szoros időbeosztás és stressz mellett egy kapcsolatot fenntartani, úgy hogy még keresztbe is tesz nekik valaki a háttérben. Jason sajnos hoz egy rossz döntést, ami Sloan-t teljesen letaglózza, viszont nagyon édesek, mikor újra egymásra találnak.
Sloan legjobb barátnője, Kristen az előző részből az egyik legviccesebb karakter a történetben. Haláli dumája van, rengeteget nevettem a beszólásain. Nélküle Sloan nem biztos, hogy újra talpra állt volna.

L_B_Mariann >!
Abby Jimenez: A póráz két végén

Semmiben sem marad el az előző résztől. Én az is szerettem, így ezzel sincs ez másként.
A szereplőket is nagyon megkedveltem.
Sloan. Már az előző részben is nagyon sajnáltam ami vele történt… olyan szinten beszippantotta őt a fájdalom, a gyász, hogy egyszerűen képtelen volt továbblépni. Holott Brandon már két éve halott… De akkor jött/ugrott Tucker…így kezdődik Sloan és Jason története.
Jason. Egyszerűen nem lehet nem belehabarodni a pasiba. Imádnivaló és kész.
Kristen nélkül nem lett volna igazi a történet. Hihetetlen ez a nő! A beszólasain nagyokat nevettem.
Tökéletes kikapcsolódást nyújtott, szerettem!


Népszerű idézetek

Aninaa P>!

Az ember nem lehet befolyással arra, milyen rossz dolgok történnek vele. De azt eldöntheti, hogy önmagából mennyit enged sérülni miattuk.

387. oldal

Elisabeth_Montagu>!

Csodálatos, mennyire motiváló tud lenni egy kutya, aki folyton azzal fenyeget, hogy összehugyozza a padlódat. Komolyan. Jobb, mint egy személyi edző. A Fitbitem sosem jelzett még ennyi aktivitást.

Kapcsolódó szócikkek: kutya
Amaryll87>!

Sloan nagyot sóhajtott a telefonba. – A kutyád…
– Az én kutyám? Azt hittem, közösen neveljük.
Éreztem, hogy mosolyog a vonal túlsó végén. – Nem, ő ma egész biztosan a te kutyád. A kutyád megevett két tucatot a fehérneműmből.
Olyan hangosan robbant ki belőlem a röhögés, hogy a recepciós felkapta a fejét és rám nézett a pult mögül.
– Minden nap kiszedi őket a szennyeskosárból, rágcsálja őket, aztán meg az ágy alatt hagyja. Ma reggel találtam meg a gyűjteményét. Csodálkoztam is, hogy hová tűntek a bugyijaim…
Nem tudtam válaszolni, annyira nevettem.

SzRéka P>!

Na, ezért nem szoktam én korán kelni. Ilyenkor csak a baj van.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sloan Monroe
nanita>!

Néha az átmenet a lehető legrosszabb időszak az életben.

Elisabeth_Montagu>!

…Most pár órát a kutyaböriben fog tölteni, hogy elgondolkodjon azon, amit tett.
– Kutyaböri?
– A mosókonyha. Nem egy Guantanamo-öböl, mint a láda, de azért megteszi.
Folyamatosan a láda miatt szívatott.

L_B_Mariann >!

… – És az a fickó? Megmászhatnád, mint egy fát. Vagy legalább rázd meg a lombját.
Nézd meg, milyen mogyoró potyog le róla!

S_Évi>!

Az, hogy aznap este ártatlan csókkal búcsúzkodtam a verandán, majd hazavezettem, épp annyira idegen volt tőlem, mint a többi dolog, amit csináltam. Mintha az út mellett hagynám a gitáromat.
Egy épeszű fickó sem cseszne el egy ilyen lehetőséget.

168. oldal

Elisabeth_Montagu>!

Valami megmozdult bennem. Talán a rutintól, amire Tucker kényszerített, a sétáktól vagy a napsütéstől. Talán attól a gondolattól, hogy ez a kutya valamiképp egy ajándék attól a férfitól, akit szerettem, egy jel, hogy próbálkozzam. Mindig is hittem a jelekben. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy a kutya megjelenése a véletlen műve. A világ összes kocsija közül Tucker pont az enyém elé szaladt ki. Mintha kiválasztott volna engem.

L_B_Mariann >!

– Nagyon komolyan veszed ezt a zombiapokalipszist, mi?
– Miért, te nem? Nagyon fel kell erre készülni – felelte határozottan.
– Ja tényleg, csak idő kérdése.

Kapcsolódó szócikkek: zombiapokalipszis

A sorozat következő kötete

Barátnak tartalak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Winter Renshaw: Ui.: Kívánlak
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Rachel Lynn Solomon: Ex Talk
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
B. E. Belle: Szépségek
Vi Keeland: A kemény főnök
Jennifer Probst: Keresd az alkalmat
Elena Armas: Az amerikai szobatárskísérlet
Stefanie London: A tacskó Pradát visel