Vivien ​Mennyei Fagylaltozója 72 csillagozás

Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Amikor Imogen és Anna váratlanul megörökli Vivien nagyi fagylaltozóját, fenekestől felfordul az életük. A brightoni boltocska lent van ugyan a tengerparton, de minden bája ellenére kétségbeejtően kevés a vendég. Ha a testvérpár nem változtat gyorsan a dolgok állásán, örökre elveszíthetik nagyanyjuk örökségét.
A nyár közeledtével Imogen és Anna azt tervezi, hogy visszaállítják Vivien néhai dicsfényét. Ahelyett, hogy eladnák a boltot, inkább kitanulják a szakmát, hogy a fagylaltbolt a déli part ínyenceinek legújabb kedvencévé válhasson.
Amíg Imogen vigyáz a boltra, nővére Olaszországba utazik, egy ínyenc fagylaltkészítő tanfolyamra. Ám ahogy Anna vállvetve dolgozik együtt a szakma legjobb cukrászaival, rájön, hogy a szerelem még a legváratlanabb helyen is rátalálhat…

Eredeti mű: Abby Clements: Vivien's Heavenly Ice Cream Shop

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789633832905 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
398 oldal · ISBN: 9789633832721 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Moon93
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Édes kis történet, akár a borítója.

A könyv először is egy családról, a szeretetről és az üzletről szól. Az írónő nagyon szépen kidolgozott minden szálat. Tökéletessé tette a történetet realitásával és kutatásával az igazi fagylaltok után.
A szereplők nagyon aranyosak és szerethetők. A kinézetük és a viselkedésük is mindennapi, így az olvasó könnyebben elképzeli a történetet, szinte olyan, mintha igazán megtörténne az egész.

Nagyon megtetszett az a gesztus, hogy az írónő a könyv végén megosztott velünk egy pár különleges fagylalt receptet, melyet mindenki elkészíthet. Biztos, hogy kipróbálom őket! :)

>!
moonchristal P
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Hm, hát, tulajdonképpen nem volt rossz, csak éppen jó sem.
Az alapötlettel nem volt bajom, szeretem az efféle sztorikat, de nem is tudom, annyira irreális volt, közben meg jó kis mesének túl komoly, túl felszínes. Az események annyira gyorsan történtek és közben olyan összecsapott is volt, hogy bár haladni emiatt gyorsan lehetett vele, de igazán élvezni már kevésbé.
A szereplők közül senkit sem sikerült megkedvelnem, talán a kisfiút, de mindenki más annyira valószerűtlen karakter volt, csapongóak, irracionálisak és sok helyen rendkívül szélsőségesek. spoiler
Kár érte, mert az írásmóddal nem lett volna gond, ki lehetett volna hozni sokkal többet is ebből. Az olaszországi rész például szintén nagyon tetszett volna, ha kicsit részletesebb.
Az ötlet azért kap két és fél csillagot, a helyszínleírások is tetszettek, és legalább arra megfelelt, hogy ebben a télből hirtelen koratavaszba hajló időben segítsen kicsit hangolódni a nyárra.

>!
Hópárduc P
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Rózsaszín romantikus, limonádé történet. Könnyű olvasmány, unalmas estékre! :)
Humoros volt. :)

>!
Nyctea
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Költői kérdés: miért van egy közepes minőségű könyvnek csábító címe és meseszép borítója?…
Könnyed kikapcsolódást vártam, amit talán meg is kaptam volna, ha el tudok vonatkoztatni a darabos stílustól. De nem tudtam. Különösen a párbeszédek idegesítettek. Nem tudom, hogy a fordítás hibája-e, vagy az eredeti szöveg is ilyen volt, de nagyon „mű” hatása volt ezeknek a mondatoknak, emberek így egymással nem beszélnek… A történet egyébként aranyos lett volna, bár eléggé kiszámíthatóak voltak a fordulatok, a szerelmi szálak pedig kissé összecsapottak. Sitty-sutty felejtődtek el régi szerelmek és jöttek újak… De legalább a fagyik nyálcsorgatóak voltak. :)

>!
Miss_Mila
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Aki vágyik egy könnyed, léleksimogató, limonádé történetre, az mindenképp ragadja a kezébe ezt a könyvet. Már csak azért is, mert a lélek simogatásra mi más lehetne jobb, mint egy kis jó sok cukor?! Jelen esetben fagylalt. :)
Adva van két szerethető fiatal lány, és a bölcs Vivien, aki mindenhonnan vigyáz a lányokra.
Jut bőven szerelmi szálból, félresikerültből is és persze a happy end sem maradhat el, de azt hiszem ezzel nem sok újat árultam el.
Vannak családi krízisek mindezek mellett, valamint a címben megjelenő vállalkozás és az azzal járó megpróbáltatások.
Valamint mindezek helyrehozása sem maradhat ki!
Az üzenet egyértelmű, bárhol, bármikor rád találhat a szerelem!

Szóval ha a kislelked erre vágyik, mindenképp olvasd el. Ettől se többet, se kevesebbet nem tartalmaz.

>!
nemszilvi P
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Igazi nyári, vízpart mellett heverészős olvasmány. Ahhoz képest, hogy mostanában mennyire nem tolerálom az egyszerű romantikus könyveket, ez egészen tetszett. Talán a fagyik miatt, talán az utazások miatt..nem is tudom. De nem bánom, hogy elolvastam, sőt ha valaki könnyed olvasnivalót keres, még ajánlanám is. Világmegváltó gondolatokra nem kell számítani, de pár fincsi fagyireceptre a könyv végén igen.:)

>!
Arabella 
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Ez az, ez kell nekem ! Ilyen jó kis könyvek azok, amelyek egy estére el tudják feledtetni a gondjaimat és jobban érzem magam tőle. A fagyikat nem kívántam meg, valószínűleg nincs túl nagy képzelőerőm :) A boldog végkifejletet meg aztán végképp nagyon kedvelem. Elégedetten zártam össze a könyvet.

>!
mokus33
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

Könnyed, nyári olvasmány, én mégis örülök, hogy télen olvastam, így legalább olvasás hatására nem kívántam meg annyira a fagyit :) Ha nyáron olvasom, biztos, hogy nem bírtam volna ki jégkrém vagy fagyi nélkül az olvasást, annyi ínycsiklandó ízzel találkoztam a könyvben.
Gyorsan lehet haladni az olvasással, nem kíván komoly agymunkát, de kikapcsol, elszórakoztat, és az ilyen könyveknél ez a lényeg. Talán csak az elmúlással, a gyásszal kapcsolatban tartalmaz néhány magvasabb gondolatot, de ezt is csak nyomokban.
Ez a regény még az átlagosnál is kiszámíthatóbb volt, a befejezés túlságosan szirupos, de mivel nem vártam mást, így nem okozott csalódást. A szereplők kedvesek, szépek, nem igazán összetett személyiségek, de mindannyian szerethetők.
Pontosan azt nyújtotta, amit vártam, egy kellemes kikapcsolódást.

>!
eszter83
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

„Édesen romantikus. A tökéletes nyári olvasmány” – így szól a könyv ajánlója és nagyjából fedi is a valóságot. Egy könnyed nyári olvasmányt kerestem, véletlenszerűen választottam a romantikus könyvek polcáról. A választás jónak bizonyult: egyszerű, könnyed nyári olvasmány, amin nem kell sokat agyalni, viszont szórakoztat és kikapcsol. A szerelmi szálak talán kicsit összecsapottak voltak, de egyébként nem rossz kis könyv.

>!
zsófcsa
Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója

ez nagyon kellemes volt, határozottan nyári, könnyed olvasmány, amit viszont évek múlva is szívesen elővennék. olvastatja magát, a történet kissé kiszámítható, de hát van, hogy éppen ez kell az ember lelkének.
Brighton és Firenze leírásai külön tetszettek. Thaiföld sosem vonzott, de itt még oda is kedvem lett volna elruccanni. Martin nője nagyon felhúzott.
összességében egyetlen dolgot tudnék kiemelni, amivel problémám volt a könyv olvasása közben, az pedig az, hogy folyamatosan fagyizhatnékom volt. :)


Népszerű idézetek

>!
Rebeka_C

– Vedd a csizmád, Imogen – mondta Anna –, mert nincs az az isten, hogy én most meghátrálnék! Már mindenütt meghirdettük a megnyitót. Egy kis eső miatt nem változtathatunk terveinken az utolsó pillanatban.
– „Egy kis eső”?! – válaszolta Imogen. – Én ezt aligha nevezném annak. Inkább tájfunnak tűnik. Noé már valószínűleg terelgeti az állatokat a bárkába.

114. oldal

>!
Risus P

– Ha tanultam valamit az életben – nevetett föl Vivien –, akkor az az, hogy sosem tudhatod előre, mi következik.

>!
Risus P

Erős nő vagy, mindig is az voltál, ráadásul tehetséges is vagy. Ezt sose feledd, rendben?

>!
Arabella

– Ahogy felnősz, rájössz, hogy milyen kemény munka lehetett valójában. Hogy a szüleid is csak emberek. Van, amit jól csinálnak, és van, amit elrontanak.
– Pontosan. És bármilyen hibáért is ítéled el őket, valószínűleg Te magad is elkövetsz néhány százszor rosszabbat.

315. oldal

>!
Felixa P

Ezt saját tapasztalatból tudom: bármit hajszolsz is, ne adj fel érte olyasmit, ami sokkal fontosabb.

320. oldal, 31. fejezet - Vivien mennyei fagylaltozója (Ulpius, 2014)

>!
szusziii92

– „Egy kis eső”?! – válaszolta Imogen. – Én ezt aligha nevezném annak. Inkább tájfunnak tűnik. Noé már valószínűleg terelgeti az állatokat a bárkába.

114. oldal

>!
Risus P

Imogennek eszébe jutott, mennyire megtévesztő a „cápa” elnevezés. Ez volt az egyik legnyugodtabb, legbékésebb állat, amit valaha látott.

>!
Arianrhod MP

A péksüteményes tál felé nyúlt, és elvett egy cannolit, egy ízletes töltelékkel megtöltött tésztaroládot, és ahogy beleharapott, az omlós tészta szétolvadt a nyelvén.

1 hozzászólás
>!
zsófcsa

A mai újság a holnapi krumplis hal csomagolópapírja.

175. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
J. A. Redmerski: A soha határa
Sarah Mason: James hálójában
Cora Carmack: Színjáték
Cecelia Ahern: Az üveggolyók titka
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia