Új ​örömök kertje 146 csillagozás

Abbi Waxman: Új örömök kertje

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lilian ​Girvan harminchét éves. Három évvel ezelőtt a szeme láttára halt meg a férje autóbalesetben, s ő azóta sem tud magához térni. Az őrült depresszió mélyéről valahogy felevickélt, de továbblépni képtelen… Öngyilkos gondolatai már csak elvétve vannak, ellátja két kislányát, és végzi a munkáját: illusztrátor egy könyvkiadónál. Ha a húga nem segítene lelkesen és rendszeresen, talán még erre sem lenne képes. A kiadó beíratja egy kertészeti tanfolyamra, hogy kellő tudással és lelkesedéssel illusztráljon egy sorozat zöldségtermesztési tanácsadó kiskönyvet. A tanfolyamon aztán véletlenszerűen összeverődött férfiak és nők társaságába csöppen és lassan-lassan képes lesz kibújni a csigaházból.
A napsütés és a növények gyógyító hatása, meg a húga őrült ötletei szinte észrevétlenül vezetik vissza Lilit az élő (és nem csak vegetáló) emberek közé. Lehet, hogy még a szerelem is megterem egy kiskertben?

„Ha elolvasod, te is kedvet kapsz hozzá, hogy elültesd és felneveld az új… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Európa, Budapest, 2017
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634057000 · Fordította: Balázs Judit, Balázs Júlia

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Edward Bloem · Lilian Girvan · Richard Byrness

Helyszínek népszerűség szerint

Los Angeles


Kedvencelte 10

Most olvassa 5

Várólistára tette 139

Kívánságlistára tette 93


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Ez a könyv már évek óta a várólistámon van, sokkal hamarabb el kellett volna olvasnom. De ami késik, az is eljő, és végre megtörtént. Már a szerző másik könyvénél is bejött a stílusa, a chic lit műfajnál megszokott női humor, szarkazmus és önirónia. Hősnőnk lassan négy éve özvegy, két cuki kislány anyja, és próbál kievickélni az érzelmi válságból. A húga, Rachel mindenben támogatja a kezdetektől fogva. A humor és a cukiság mellett van egy szomorú felhang is a regényben Lilinek négy év után sem sikerült balesetben meghalt férjét elengedni. A főnöke kérésére Lili résztvesz egy amatör kertész tanfolyamon, persze Rachellel és a lányokkal együtt, és így olvasva az ember maga is ásót és gereblyét ragadna, és ami még nagyon tetszett, az a tanfolyam részvevői között létrejött bajtársiasság. Ez nekem egy kicsit valóságtól elrugaszkodott volt, de azért aranyos.
Várom a szerző következő magyar nyelven kiadott könyvét.

2 hozzászólás
meseanyu P>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Abbi Waxman ment a kedvencek közé, a második tőle olvasott könyv sem okozott csalódást, sőt. Bár én inkább virágmániás vagyok és nem termesztek zöldségeket, de imádom a kertem, és nagyon tetszett, hogy az egész regény alapját a kertészkedés adta, még tanácsok, útmutatók is voltak benne. De persze emellett egy igazi, ahogy már látom, az írónőre jellemző, aranyos, vicces, romantikus és szívhez szóló történetet is kaptunk, remek szereplőkkel, és csudajó hangulattal.

Csoszi>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Szerencsésen választottam eddig 2018-as olvasmányokat! Egy újabb szórakoztató könyvre találtam. A történet bár szomorú témát dolgoz fel spoiler, mégis inkább a humor a jellemző rá. A szereplőket nagyon megkedveltem, kivéve Lilian anyját, mert ő olyan elefánt a porcelánboltban típus. A két kislány, Annabel és Clare egyenesen imádnivaló. Különösen tetszett, hogy a fejezetek között kertészeti tanácsokat is kaptam. A könyv olvasása közben csak egyetlen dologra vágytam, mégpedig arra, hogy minél előbb jöjjön az igazi tavasz, és belevethessem magam a kerti munka örömeibe.

>!
Európa, Budapest, 2017
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634057000 · Fordította: Balázs Judit, Balázs Júlia
Tóth_Orsolya_3 P>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Hát nem kedvem támadt kertészkedni! ;)
Nagyon sokat nevettem. Az írónőnek zseniális humora van, ennek köszönhetően az igazán fájdalmas részeknél sem uralkodott el rajtam a mélységes szomorúság.
Nagyszerű olvasmány mindenkinek, aki szereti a növényeket, a gyerkőcöket, és a komoly mondanivalót a fergeteges humorral ötvözve. Na és persze a romantikáról se felejtkezzünk el! ;)

14 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Ez a történet pont annyira kedves, mint a borítója sejteti.
Tele van igazi, valós érzelmekkel, tanulsággal és lelki vívódással, de mindezt nem drámai túlzásokba csomagolva, hanem a hétköznapi embereket tükrözve.
Épp ez az, amitől annyira szerethető, amolyan itt a szomszédban eset. Nagyon szépen megtalálta az egyensúlyt, hogy úgy mutassa be a gyászt, egy fiatal özvegy és félárva gyerekeinek vívódását, hogy nem egy görög tragédia lett vége, de nem is komolytalankodta el.
A lezárás különösen tetszett, nem dobott oda egy hatalmas cukorfelhő happy endet, de mégis ott van, hogy ha tovább követnénk az életútjukat, az következne. Talán az egy külön romantikus kötetért kiáltana :)

2 hozzászólás
Raizo>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Kissé kiszámítható, ám egész vicces és kedves történet. Mindenkinek figyelmébe ajánlom, egyszer mindenképp megéri elolvasni. :)

2 hozzászólás
Dawnofmyth>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Aranyos kis történet volt, tele humorral és kis szarkazmussal. Jókat szórakoztam olvasás közben, külön tetszett a fejezetek közti kertészeti kisokos. Jó társaság kovácsolódott össze a tanfolyam alatt, megkedveltem őket. Lili tesvérét nagyon bírtam, az anyjukról inkább nem nyilatkoznék. Tetszett a romantikus része, hogy nem volt túltolva, bár Edwarból lehetett volna kicsit több. Volt komorabb része is, de tetszett ahogy Lili visszatalált az élethez.

Trice29 P>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Nagyon kellemes meglepetés volt ez a könyv. Olyan, mint egy finom könnyű bor, egy forró nyári éjszakán ♥

Tetszett a stílus, a könnyed hanvétel, a kissé szarkasztikus humor és a mélyben burjánzó érzelmek.

Ugyanakkor még a növényekről és gyűrűs férgekről is tanulhattunk újat. ♥

sztinus>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Nem tudom kevesebbre értékelni, pedig rajta voltam, hogy keressem a hibákat.
Bár akadt egy-egy viccesnek szánt mondat, ami sok volt, alapvetően megszerettem a főszereplőt. Meg a sok jól kitalált mellékszereplőt. Meg a kertészkedéses részt. Meg az őszinte gondolatokat, amik anyaként, nőként ott vannak a mindennapokban.
Egyszóval kikapcsoló kellemes élmény adott, ès nagyon szép a borítója, a könyvtárból emiatt hoztam el.

buzavirág>!
Abbi Waxman: Új örömök kertje

Nem mondhatnám, hogy túlzottan járatos vagyok a chick lit műfajban, de úgy tűnik a közeljövőben gyarapítani fogom az ilyen olvasmányaimat, főleg ha ilyen jók, mint ez a könyv.
Nehéz témával állít szembe az író, egy családapa elvesztése körül forog a szereplők élete, az újrakezdés nehézségeinek bemutatásával. Teszi ezt könnyedén, sokszor viccesen, egészen bámulatos szereplőgárdával, itt mindenki egyéniség. A helyszín is különleges, ráadásul az egyik gyengém: a kert. Karaktereink ott botlanak egymásba, egy tanfolyamon, ahol még az olvasó is elsajátíthat jó néhány trükköt kertje gondozásához. Nem csöpög, valóságos, ettől olyan szerethető.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Porcsinrózsa>!

Vannak emberek, akik megeszik a nyers fokhagymát, mert szerintük örök életük lesz tőle. Szerintem inkább elkerülik őket utána az emberek, amitől nem örök lesz az életük, hanem békés.
Csináld te is, ha akarod.

196. oldal, A fokhagyma termesztése (Európa, 2017)

9 hozzászólás
Porcsinrózsa>!

Ha ránézel a salátára, világos, hogy kell-e locsolni. Ha lógatja a fejét, és bánatos, adj neki inni, és azonnal virgoncabb lesz. Ha nagyon bánatos, maradj mellette, amíg jobban nem érzi magát.

250. oldal, A saláta termesztése (Európa, 2017)

Porcsinrózsa>!

Nagy területre és sok-sok napsütésre lesz szükséged. Akárcsak a töknek.

225. oldal, A tök termesztése (Európa, 2017)

1 hozzászólás
Lornka>!

Vannak emberek, akik megeszik a nyers fokhagymát, mert szerintük örök életük lesz tőle. Szerintem inkább elkerülik őket utána az emberek, amitől nem örök lesz az életük, hanem békés.

196. oldal

Porcsinrózsa>!

Eddzed a palántákat úgy, hogy naponta néhány órára kiteszed őket a szabadba, és durván beszélsz velük.

297. oldal, A zeller termesztése (Európa, 2017)

a_bookworm_named_honey P>!

[…] bementünk a lányokkal egy könyvesboltba, és vásároltunk egy kertészeti kézikönyvet (hét másik nélkülözhetetlen könyvvel együtt királykisasszonyokról, paripákról, tündérekről…) Egyrészt nem szeretném elkényeztetni a gyerekeimet, másrészt viszont örülök, hogy lelkesednek a könyvekért.

115. oldal

Lornka>!

Valaha sok energiám volt, most gyerekeim vannak.

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilian Girvan
Lornka>!

Már megint hétfő. Idegesítő rendszerességgel tér vissza, és sosem könnyebb, mint az előző héten.

277. oldal

timea_k>!

Ha meghívsz vacsorára egy farkast, bárányból érdemes egy egész nyájat toborozni, hogy legalább egy-kettő túlélje.

361. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

Összekuporodtam a kanapén, és az ülés végéig csak zokogtam. Hál istennek a doktornő tudta, hogy dilinyós vagyok, máskülönben azt hihette volna, hogy teljesen megőrültem.

330. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Álruhában
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Cookie O'Gorman: Piszkos tánc
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Első év
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Karina Halle: A lázadó herceg
Jodi Taylor: Semmi lány
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Sophie Kinsella: Csörögj rám!