Te ​vagy nekem a tűz (Sea Breeze 2.) 270 csillagozás

Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Marcus ​Hardy abban bízott, hogy egy kellemes év vár rá a főiskolán, és végre elfelejtheti az előző nyarat. De családi bonyodalmak miatt vissza kellett költöznie az óceánparti Sea Breeze-be. A szoknyavadász Cage-nél húzza meg magát, ám a lakásban folyamatosan ki-be járnak az emberek. Többségükben hosszú lábú lányok, akik legfeljebb egy-két éjszakát töltenek ott.
Marcus próbálja összeszedni magát, de úgy tűnik, ezt a nehéz időszakot csak egyetlen dolog tudja feledtetni: egy gyönyörű, vörös hajú lány. Willow – avagy Low – gyakori vendég Cage lakásában. Kettejük viszonya nem egyszerű: Cage kihasználva a főiskolai baseballsztárság előnyeit, minden csinos lányt meghódított, aki csak az útjába került, de úgy képzelte, hogy feleségül fogja venni Low-t, ha már kitombolta magát.
Marcus képtelen felfogni, hogyan működhet ez a kapcsolat, mindent megtett annak érdekében, hogy lebeszélje erről Cage-et és Willow-t. De aztán a szépen felépített tervet keresztülhúzza egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
288 oldal · ISBN: 9789632616469 · Fordította: Margitta Nóra

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Cage York · Marcus Hardy · Larissa · Willow "Low" Foster


Kedvencelte 25

Most olvassa 11

Várólistára tette 100

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Deziréé>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Te jó ég!
Már az első részben is imádtam Marcust, nah de hogy a második rész róla szól… Teljesítette az írónő a kívánságom. Az első rész után egyből azon gondolkoztam, hogy Marcus karakterét jobban megkedveltem és milyen jó lenne róla olvasni. Erre tessék. Megkaptam a történetet.
Marcus annyira egy édes kis pofa. Nagyon szimpatikus fiatal ember. Low pedig olyan jól illik hozzá. Ők ketten tökéletes párt alkotnak.
A huncut jelenetek… Hááááát igeeeen. Nagyon jók voltak. Haha.
Olyan kis romantikus a kapcsolatuk. Olyan igazi mesebeli történet. Könnyed kis kikapcsolódást nyújtott a könyv.
Nah jóó, most tudnék még Marcus tökéletességéről áradozni, de megkíméllek titeket. Nem nyálaskodok. Inkább olvassátok el a könyvet és szeressetek bele a történetbe vagy akár Marcusba is.

MissFortune>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Ekkora oltári hisztiről már rég olvastam.
Tulajdonképpen egyik szereplő sem szimpatikus. Marcus és Larissa voltak a leginkább kedvelhetőek. Larissa nagyon cuki kisgyerek, feldobta a könyvet a jelenlétével, Marcusról pedig azért volt jó olvasni, mert a családjáért, szeretteiért bármire képes.
Low eszméletlen hisztis, semmin nem tudta túltenni magát. Jó lett volna egy kis karakterfejlődés, vagy az, hogy a könyv végére elengedi a múltat.
Cage életvitelével meg annyira nem tudtam azonosulni, hogy az szörnyű. Nem tudom megérteni az ilyen embereket.
Ez alig-alig ütötte meg az egyszer olvasható kategóriát. Olvastatta magát, de ennyi.

Könyvmolylány20 P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Jópár évvel ezelőtt olvastam az első részét a sorozatnak, amiből bevallom, nem sok maradt meg, de mivel teljesen másik szereplőről szól ez a kötet, ezért gondoltam, újraolvasás nélkül nekiállok. És szerencsére teljes mértékben érthető az előzmények nélkül is, bár az első rész főszereplői is feltűnnek a kötetben.
Talán Cage volt a kedvenc karakterem a könyvből, ez a fajta húség és ragaszkodás, gondoskodás, amit Willow felé mutatott, szerintem nagyon aranyos volt tőle. Marcus is aranyos volt persze, de nem volt ott a lány mellett, amikor élete legnehezebb időszakain ment át, ez csak Cage-nek adatott meg. A könyvben található csavar előre sejthető volt, legalábbis számomra totálisan egyértelmű volt, hogy mi lesz az a nagy bonyodalom, ami elszakítja egymástól a szerelmeseket. spoiler

ZitussKa>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

A dolgok csak úgy megtörténnek az életben, nincs beleszólásunk. Megszívod, aztán tovább kell lépned.

Abbi Glines könyveit egyszerűen képtelenség letenni mert szuper jó hangulatuk van, viccesek, romantikusak, nagyon jó karakterek szerepelnek benne és a történetek is kicsit mindig varázslatosak, a nyarat, a vidámságot idézik. Ha nem próbáljuk meg túlzottan is felfedezni benne a valóságot, és nem keressük a hibáit csak belemerülünk, akkor nagyon szórakoztató ez a könyv:) Álmodni hív. szerelemről, egy életen át tartó, erős barátságról, és a családi összetartásról szól. Viszont volt valami, ami kicsit zavart. Mivel a negyedik könyvet olvastam az írónőtől, nem lepődtem meg ezen a fordulaton, viszont továbbra is olyan karaktereket hoz létre, akik nyilvánvalóan egy egyszerű konfliktushelyzetet nem tudnak megoldani, és agyonbonyolítják. Félreértésből gyártanak, orbitális problémát, ami egy kis időre elszakítja a szerelmeseket egymástól, majd vívódások után, újra egymásra találnak. Amit imádok, mert mindig annyira édesre sikerül.. csak mégis:) Nem szeretem a fölösleges civakodást. Plusz pont viszont hogy mindig hamar megoldják, így összességében nem rontja el a könyv élményét.
Mindent összevetve, azt mondom nagyon szerettem, aranyos, kedves, normális, megértő szereplőket kaptunk, egy nagyon cuki, könnyed sztoriban :) Remélem hamarosan olvashatom a következő részt.♥

Mrs_Curran_Lennart P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Erős jóindulattal négyes, mert a felmerülő probléma annyira szánalmas, már az elején sejteni lehet, hogy mi lesz a vége. Emellett pedig Marcus időnként úgy viselkedik, mint egy hisztis kisgyerek. spoiler Az egész történetben Cage karakterét találtam a legérdekesebbnek. Nagy védelmező és link nőcsábász egy személyben. Vicces volt, hogy eleinte azt sem tudtam, hová tegyem a főhőst, annyira nem maradt róla meg semmi az első részből. Nálam felejthető szőke szépfiú kategória. Akkor a hősnő. Kedves, aranyos és gyenge. Az állandó megmentésre váró hercegnő. (Na és persze túl sokat sírtak a szereplők a könyvben. )
Egyszer olvasható.

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Azt szeretem Abbi Glines könyveiben, hogy nagyon jól ír szenvedélyes, vágyódós jeleneteket, ért a szerelem nyelvén. Low és Marcus között bizony megvan a kémia, imádtam minden egyes közös jelenetüket, ami a kis szikrák pattogásától a forró összeolvadásig jut el. Ebben a részben a szerelmi szál mellé kaptam mélyebb mondanivalót is, több olyan téma is felmerült, ami elgondolkodtatott. A megcsalás és válás, főleg ha a saját szüleiddel történik, ez mindig lesújtó érzés, a gyerekek szenvedik meg leginkább. Low élete tele van nehézségekkel, jól kell tanulnia az ösztöndíj miatt, dolgoznia kell a megélhetésért, sokszor alulértékeli magát, nem hiszi el, hogy őt nagyon is lehet szeretni.
A számomra legérdekesebb kapcsolat ebben a történetben az a Low és Cage közötti kapocs, ami sokkal több, mint egy barátság, de nincs benne semmi szexuális feszültség, szó sincs „igazi” szerelmi háromszögről. Persze Cage hangoztatja, hogy egyszer majd Low lesz a felesége, de ezt a lány nem akarja. Leginkább egy szívmelengető igazi testvéri kapcsolatra gondoljatok. Nekem mindig felemelő olyan barátságról olvasni, ahol ennyire törődnek egymással.
Abbi Glines meglepett ezzel a regénnyel, ami talán a legjobb az általam eddig olvasottak közül, remekül balanszírozott a romantika és a dráma között, megfűszerezve a regényt sok humorral. A váltott szemszög ugyancsak jót tett a történetnek, szeretek belelátni mindkét fél fejébe. Figyeljetek a barátokra is, hiszen ebben a sorozatban sorra kerülnek majd ők is. Összesen kilenc részen át követhetjük a sorsukat. Alig várom, hogy a kezemben tarthassam a szerző újabb könyvét, remélem a Sea Breeze harmadik részét hamar megkapjuk a kiadótól! Mindenkinek ajánlom Abbi Glines könyveit akik tökéletes kikapcsolódásra vágynak, jó pasikkal, szerelemmel a központban. Bővebben a blogon: http://www.kellylupiolvas.com/2015/10/abbi-glines-te-va…

1 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

A legidegesítőbb szereplők Thawny és Cage. A legimádnivalóbb természetesen Larissa. Az első részt szerettem, de ez a végére unalmas lett. A csavarra a szokásaimtól eltérően csak a könyv felénél jöttem rá, pedig sejthettem volna.

_Leelan_>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Kevésbé tetszett, mint az első rész.
Itt nem éreztem azt a kellemes, könnyed kis hangulatot. Romantikus és aranyos ez is, de valami hiányzott belőle.
Marcus egy rendes, jó vágású srác, de nagyon tapadós. Valamint neki rögeszméje lehet ez a : Te jobbat érdemelsz nála!
Ez a mondat vagy négyszer, ötször megismétlődött. Ha az első könyvet is nézem a 10 biztos megvan.
Low sem ért fel az első kötet szereplőihez.
Sadihez hasonlóan neki is kijutott a rosszból mégsem tudtam sajnálni.
A könyv elején volt egy megérzésem, helyesen…
Ebben a könyvben inkább Marcus és a kicsi lány jeleneteit szerettem nagyon.
Édesek voltak együtt ❤

Pillecukorkám>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Nem ezt vártam!
Nagyon nem ezt!
Főleg a Te vagy nekem a levegő után!
Lehet olyan,hogy az első résznél jobb a második?
Szerintem ennél a sorozatnál ezt teljes mértékbe így van!
Eddig Jax Stone volt a kedven See Breeze fiú szereplők közül!
De most váltottam!
Méghozzá Marcus Hardy-re akit az első mondat után megszerettem!
Ő nem csak vicces,de elképesztően okos és szimpatikus!
Egyszerűen szeretem Marcust és ez így jó ahogy van!
Talán nekem az elején Cage viselkedése Low-val egy kicsit sz*arul eset főleg,hogy tudtam,hogy Marcus-nak is tetszik!
De a végén csak annyit tudtam mondani: Kedvenc könyv született!

ßißi>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a tűz

Na..haladunk. Mindenképp jobb volt az első részénél! Itt is volt nyáltenger rendesen, de nem olyan durván mint az első részben, és itt annyira nem is idegesített, mint annál.
Amikor Marcus kiakadt az apja miatt, és leitta magát, aztán másnap Low ott mondogatta, hogy neki nincs is senkije, csak a nővére, akit gyűlöl, mégsem issza le magát. Na nekem ez teljesen úgy jött le, hogy 'Hahó, nekem nagyobb problémám van mint neked, velem foglalkozz, ne magad sajnáld'…Azt a részt utáltam, ahogy meg volt írva.
Egyébként Abbi Glines nem ír rosszul..csak a karaktereit utálom. Meg a nagyon durva nyáladzást. Ezeken kívül amúgy semmi baj nincs vele:D De kedvenc írónő se lesz, az tuti.


Népszerű idézetek

efenera>!

A dolgok csak úgy megtörténnek az életben, nincs beleszólásunk. Megszívod, aztán tovább kell lépned.

loveQhuay>!

– Gyere, édes bátyuskám. Ellenállhatatlanná teszlek. Bízzál bennem, oké?! Mert az utolsó lányt egyszerűen hagytad kicsúszni a kezeid közül. Szükséged van egy is segítségre.

– Egy rocksztárral álltam szemben. Teljesen reménytelen ügy volt.

Amanda sóhajtott. – Lehet. De se Preston, se Cage nem Jax Stone. Most te vagy a legmenőbb a csapatban.

– Azt mondod, hogy menő vagyok?! Jax Stone nem is néz ki jobban, mint én. Csak híres
.
Amanda elnevette magát. – Nem, drágám, Jax Stone a menőség megtestesülése gitárral vagy anélkül, és pokolian szexi a hangja. Mellette labdába sem rúghatsz. Ő igazi nagykutyákkal játszik. Most viszont egyértelműen a saját súlycsoportoddal van dolgod.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jax Stone · Marcus Hardy
Hópárduc P>!

Amanda elnevette magát. – Nem, drágám, Jax Stone a menőség megtestesülése gitárral vagy anélkül, és pokolian szexi a hangja. Mellette labdába sem rúghatsz. Ő igazi nagykutyákkal játszik. Most viszont egyértelműen a saját súlycsoportoddal van dolgod.

45. oldal

Viktória_Erdei P>!

– Martus pusz – kiabálta Larissa, figyelmeztetve bennünket arra, hogy hol és kivel vagyunk.
Felvihogtam, és Larissa felé fordultam, aki várakozóan bámulta Marcust.
Marcus bánatosan felsóhajtott. – A csajok mind engem akarnak! – mondta, miközben lehajolt, hogy egy puszit nyomjon Larissa szőke buksijára.
– Pá-pá – mondta Larissa, szemmel láthatóan elégedetten.
– Pá-pá, hercegnő, hamarosan megint találkozunk!

102. oldal, 8. fejezet

Nurtella>!

– Figyelj, mindhármat nem lehet. Választanod kell. Palacsinta, tojás vagy müzli?

1 hozzászólás
Adri_>!

-Ó, én pontosan tudom, hogy rettenetes férj lennél, d egy kicsit meglepett, hogy létezhet valaki, akit elég jónak tartasz hozzám.
-Azt egy szóval sem mondtam, hogy Marcus elég jó hozzád. Azért ne essünk túlzásokba.

272,oldal 27,fejezet

pevike>!

Marcus Hardy egyenesen az anyám egyik kedvenc szar szerelmes regényéből lépett elő!

Viktória_Erdei P>!

– Várjatok, nem vagy éhes?
Ez kiment a fejemből. Korgott a gyomrom. Larissára néztem.
– Hadd egyek először, aztán játszunk. Te is mellém ülhetnél, és ehetnél.
– Ham-ham – felelte Larissa.
Willow-hoz fordultam, de Larissa tovább magyarázta: – Martus ham-ham.
– Így mondja az evést – magyarázta Willow.
– Teljesen világos – feleltem, amitől mindkét lányból kitört a nevetés.

181. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larissa · Marcus Hardy · Willow "Low" Foster
Viktória_Erdei P>!

– Marcus, örülök, hogy eljöttél.
Hát én nem örültem. De Amandának szemmel láthatóan erre volt szüksége. Bólogattam, és bementem velük a házba.
– Martus! – amint meghallottam a hangos visítást, lenéztem. Larissa rohant felém égnek emelt karokkal, hangosan nevetve. Kivillant két pici fehér fogacskája. Felkaptam, és pont olyan volt az illata, mint amilyenre emlékeztem.
– Hogy van az én kis hercegnőm? Látom, két fogacskát növesztettél.
Larissa a fogára mutatott. – Fog – mondta, és kaptam tőle egy puszit. – Martus jön játszani! – Néhány új szóval bővült a szókincse. Letettem, és megfogtam a kezét. – Mutasd, merre – mondtam, mire ő húzni kezdett a nappali felé, ahol a legkülönfélébb játékok hevertek szanaszét.

243. oldal, 22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Larissa · Marcus Hardy
Viktória_Erdei P>!

– Akkor megbocsátasz?
Low elmosolyodott. – Igen, azt hiszem – felelte.
Látványosan nagyot sóhajtottam. – Fú, a rémülettől már kivert a veríték!
A nevetés, melyre annyira vágytam, betöltötte a furgont. A tüdőm kitágult, legszívesebben a mellkasomat vertem volna az öklömmel. Igazi ősembert csinált belőlem ez a lány.

84. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Marcus Hardy

A sorozat következő kötete

Sea Breeze sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tracey Garvis Graves: Kötelék
J. A. Redmerski: A soha határa
Tracey Garvis Graves: Péntek a Szigeten
Vi Keeland: A beosztott
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
L. J. Shen: Fékezhetetlen vágy
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
L. J. Shen: Vakmerő