Te ​vagy nekem a levegő (Sea Breeze 1.) 648 csillagozás

Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

A ​tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A… (tovább)

Abbi Glines: Breathe

264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632614977 · Fordította: Margitta Nóra

Jax Stone · Sadie White

Deziréé>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

Valaki magyarázza el nekem, hogy lehet, hogy valakitől elakad a lélégzetem, vagyis nem kapok miatta levegőt, mégis számomra ő a levegő. Ez hogy lehetséges? Oké, hogy nagy nyálas duma akar lenni, de ezt nem veszem be. A levegőtől, hogy akadhat el a lélegzetem. Akkor ez nagyon nem jó levegő…
Íme az idézet, hogy tudjátok mi miatt akadtam ki: „Jaxtől azonban elállt a lélegzetem abban a pillanatban, amint megláttuk egymást. Ő az én levegőm.”
Remélem ti megértitek vagy tudjátok, hogy a kettő, hogy jött össze Sadienek. A drága Sadienek, aki már olyan tökéletes, mint egy Barbie hercegnő, persze, hogy minden pasi őt akarja, mert olyan tünemény. Ezen is felhúztam magam, sok volt már néha a lány jósága, szépsége, jaj és persze csodálatos lábai, haja, szeme, amiket a fiúk nem győztek dicsérni.
Jaxről nem is tudom mit mondjak. Menekül a probléma elöl, ahelyett, hogy megoldaná, magának akar fájdalmat okozni, erre másnak is okoz fájdalmat. Önző majom, aki nem elég, hogy híres és tele van pénzzel még tehetséges is és jóképű. Nah köszönöm. Nagyon hatásos kombó, de én nem szimpatizáltam a sráccal. Az elején még tetszett, hogy ilyen szépeket tud mondani, de utána rájöttem, hogy ez nagyon nyálas, nem nekem való.

Nah, de hogy jót is mondjak. Nagyon gyorsan olvastam a könyvet, amikor volt időm. Komolyan vártam a drámát, hogy valami izgalmas legyen már benne. Meg is kaptam a drámát, mint egy szappanopera. Haha.
Marcus, nekem te lettél a szőke hercegem ebben a könyvben. Ő volt komolyan az egyik legszimpatikusabb karakter.

Mindezek ellenére várom a folytatást, de csak, mert Marcusról fog szólni. Remélem ennél több csillagot tudok majd adni.

MissFortune>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

Könnyed nyári könyvnek megfelel, ha valami kevésbé maradandóra vágyik az ember. Azért annyira nem rossz ez szerintem, mint amennyire a százaléka. Aláírom, hogy klisé.. újabb olyan sztori, ahol a gazdag rocksztár beleszeret a szegény, csonka családból érkező lányba. Viszont némely pontján, tetszett a könyv hangulata. Maga a tengerpart, vagy éppen az, hogy Sadie ilyen kitartóan dolgozik azért, hogy terhes édesanyját eltartsa. Kissé sziruposnak éreztem, amikor az összes munkatársát megszerette, na meg persze ők is viszont szerették,annyira de annyira, hogy ment a nyáladzás arról, hogy ők egy csalááááád. Nekem ez fura volt, hamar alakult ki ekkora „kötődés”..

Magára a könyvre talán a legjobb jelző a mézesmázos. Egyszer elolvasható kategória. :D

Szilvi00 P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

Cuki, aranyos és helyenként bizony elég rózsaszín romantikus történet volt. Túl mély nyomot nem hagyott bennem, de egy pár óra erejéig jó kikapcsolódásnak bizonyult. Nekem mindig bejönnek az ehhez hasonló, az „átlagos lány” és „híres zenecsillag” közötti szerelmi történetek. Sadie és Jax egyaránt aranyosak voltak, de szinte mindenkit könnyen megkedveltem. Egyedül Jessica hozott ki rendre a sodromból és legszívesebben jól fenékbe billentettem volna.
Nálam fiatalabb korosztálynak még inkább elnyerheti a tetszését, én inkább maradok Stage Dive rajongó! :D

_Leelan_ P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

Nem értem ezt az alacsony értékelést :O
Igaz, hogy nem egy világ megváltó történet, hogy sok benne a romantika, de nem ennyire rossz :/
Ez egy nyári romantikus könyv, amit egy munkanap után jó elolvasni, nem kell sokat gondolkodni rajta. Kellemesen kikapcsol és felüdít.
Komolyan.. aki nem bírja a nagyon romantikus könyveket, akkor az ne olvassa el…
Az anya-lánya kapcsolat nagyon kifordult volt, de nem az első példa, hogy ilyen rossz anyáról olvastam.
Jax igen aranyos fiú volt. Igazából az egész történet aranyos. Sadienek pedig pont Jaxra és a családjára van szüksége. Örültem, hogy egymásra találtak.
Kellemes időtöltés volt :)

Orsi999>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

Egy ilyen cím után valami sokkal komolyabb témájú könyvre számítottam. Bár ha a könyv olvasása előtt átolvastam volna a fülszöveget, akkor nem ilyen nagy elvárásokkal kezdtem volna neki.
Sadie a korához képest tényleg komoly, de voltak élethelyzetek, amikor érződött, hogy azért annyira mégse. Elég nagy teher nyomta a vállát az anyja miatt. Sajnos tényleg vannak ilyen „családok”, spoiler Ez egy kicsit elszomorító.
Jax nem lett a kedvencem, de nem is utálom.
A történet igazából sablonos, amivel nem is lenne baja, de szerintem sokkal jobban is meg lehetet volna írni.

Tamlilla>!

Ez most nagyon jólesett.
Egy nagyon rózsaszín, habos-babos történet, ami a valóságtól jócskán elrugaszkodott szerelemről szól. És emiatt nem is tudtam komolyan venni és nem is zavart, hogy köze sincs a való élethez. Viszont kellemesen kikapcsolt a mindennapok mókuskerekéből.

Annak ajánlom, aki élvezni tud egy mesét, egy fiúról és egy nagyon szimpatikus lányról, kellemes körítésben, szimpatikus mellékszereplőkkel.

Egy dolog meglepett: a főszereplő lány jobban hozzánőtt a szívemhez, mint a menő rocksztár. Ilyen is ritkán fordul elő. :)

gabiica P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

Gyorsan haladtam vele, de nem azért, mert annyira tetszett, szimplán csak annyira semleges volt a történet, annyira kevés mondanivalóval bírt, hogy hamar végezni lehetett vele.
Nekem ez most nem volt más, mint a szokásos sablonos, lassan már unalmas történetek. Nem éreztem benne semmi különlegeset, semmi olyat, ami miatt igazán meg tudtam volna szeretni. Sajnálom, mert szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőle, ha nem lett volna tele klisékkel.
Igazából nem is nagyon szeretném sokáig ragozni a dolgokat. A szereplőkben semmi újdonságot, semmi különlegeset nem éreztem, értem ezt a fő- és a mellékszereplőkre is. Minden túl sima, túl egyszerű volt. Próbálkozom majd a sorozat többi részével is, hátha jobban megszeretem, mert az írói stílus maga nem volt olyan rossz.

kellyolvas P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

A könyv olvasói valószínűleg azok közül a lányok-asszonyok közül fognak kikerülni, akik szeretnek a rocksztár-egyszerű lány páros témán elábrándozni, és legalább néhány órára – amíg a könyv olvasása tart – beleélni magukat ebbe a helyzetbe. Ha még sosem gondoltál ilyen kapcsolatra szívesen, nem neked szól ez a könyv!
A cselekménnyel semmi problémám nem volt, én teljesen megértettem, hogy Jax azonnal felfigyelt erre a lányra, hiszen nap mint nap a nyakába csimpaszkodó őrült rajongóktól van körülvéve, nagy megkönnyebbülés lehet neki, hogy létezik olyan fiatal lány, aki majdhogynem azt se tudja kicsoda ő. Ezt figyelembe véve nem tartottam az insta-love problémát jelentősnek, hiszen Sadie sem rendelkezett tapasztalatokkal, közel kerülve egy ilyen jó pasihoz – függetlenül a srác munkájától – nem hihetetlen az azonnali vonzódás. Az öt csillagos szinthez azonban a karakterek mélyítésére lett volna szükség és valami nagyobb csavarra a történetben. Sadie egy bájos, majdnem tökéletes, szeretnivaló lány, de túlságosan naiv, kevés önbizalommal. Az anyja nagyon nem törődik vele, és ahogy bekerül a munkája révén a személyzet sorába, mindenki megkedveli őt, a segítőkészsége, figyelme miatt hamarosan szinte családtagnak számít. Ez nagyon sokat jelent neki, hiszen eddig nem igazán volt ebben része. Azt vártam volna Sadie-től, hogy balhézzon, szálljon szembe az anyjával, ne másoknak kelljen megmentenie.
Jax nem is lehet másmilyen, őt nem változtatnám meg.. Belefáradt már a nyilvánosság középpontjában játszódó felszínes életbe, legalább a nyarakat szereti nyugiban, a világtól elzárva tölteni. Tudja, mi kell a sajtónak, hogyan lehet becsapni, kijátszani a paparazzókat. Nagyon is a földön jár, kedves, figyelmes, nem beképzelt. Van egyáltalán ilyen rocksztár? Szeretném azt hinni, igen.
Nem hiányozhat egy jó szerelmi történetből legalább egy aprócska szerelmi háromszög – az én ízlésem szerint. Abbi-t ismerve, nem is kellett csalódnom, hiszen feltűnt itt is egy második srác, Marcus személyében, aki szintén alkalmazott Jax házában. Nagyon várom a sorozat második részét, melynek Marcus lesz a főszereplője, ott aztán igazán kibontakozhat.
Összességében nagyon szeretem Abbi Glines írásait. Egyszerű, kedves, szórakoztató történeteket ír, amiknek nincs eget rengető mondanivalója, mégis letehetetlenek és emlékezetesek. Gyönyörűek a helyszínek, szépek a leírások és soha nem éreztem, hogy bárhol is „kitöltő” szöveget olvasnék. Tökéletes kikapcsolódás!

Viktória_Erdei P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

Kedves kis történet. Szeretem a sztár – átlagos lány történeteket. Tökéletes cím választás. Jól esett most ez a könnyed könyv.

Virág_Blogger>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő

„Ez a könyv nálam remek bizonyíték arra, hogy néha nyitottnak kell lenni egy kis spontaneitásra, mert ha nem lettem volna az, akkor nagyszerű könyvélményről maradok le. Nem állítom, hogy gyökeresen felforgatta az életemet, sőt, abban is kételkedek, hogy egyáltalán valaki, bárki életére ilyen nagy hatást tenne, de nem is ez a célja. Csupán kellemes kikapcsolódást, szórakozást nyújt, abból pedig jobb fajtát. Álmodozót, mégis realistát, vidámat, mégis szomorkásat egy lágy, nyári szerelemmel mégis rengeteg komolysággal. Hogyha szeretnétek olvasni egy igazán jó nyári sztorit a szünetben, akkor mindenképpen ezt ajánlom!”

Értékelésem: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2016/06/45-egy…

MFKata>!

– Te vagy számomra… a levegő! – Elcsodálkoztam.
– A levegő? – Jax elvigyorodott.
– A barátnő az túl sekélyes lenne ahhoz, amit irántad érzek. Az elmúlt két hét olyan volt, mintha tőled függne, hogy kapok-e levegőt vagy sem.

deen>!

A láthatatlanná válás volt az életcélom.

deen>!

– Te vagy mindaz, amiről a dalaimban énekelek, és ami sosem lehetett az enyém.

Juciiikaaa>!

Te vagy a jelenem és a jövőm, és mindent megteszek amire csak képes vagyok, hogy boldoggá tegyelek.

Kapcsolódó szócikkek: Jax Stone
Wello_Book>!

De azt is sejtettem, hogy ha elhagy, talán levegőt sem kapok többé.

Cheril>!

Jason a plafont bámulta, mint aki nem tudja, mit is mondjon, majd elfintorodott. Csak annyit mormolt: „Hát persze”, aztán Jaxre nézett, köhécselt néhányat és felállt. – Hát, azt hiszem, mennem kell. Már várnak. Szia, Sadie.
– Jól van, szia.
– Szia.
Jason hirtelen távozása után Jaxhez fordultam: – Miért kergetted el?
Jax ártatlan szemekkel bámult rám. – Nem értem, miről beszélsz! Te is hallottad: dolga van.

Kapcsolódó szócikkek: Jax Stone · Sadie White

Sea Breeze sorozat · Összehasonlítás