Te ​vagy nekem a csábítás (Sea Breeze 6.) 87 csillagozás

Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

Egy váratlan románc eszméletlen harmóniába csap át a Sea Breeze-sorozat újabb részében a New York Times bestsellerírónő Abbi Glinestól.
Jasonnek már elege van abból, hogy rocksztár bátyja árnyékában éljen. Így hát elutazik az alabamai Sea Breeze-be egy jól megérdemelt pihenőre, hogy végre esélye legyen levezetnie a fejét elködösítő irigy gőzt. Azonban belezúgni egy helyi lányba cseppet sem volt a terv része. Ahogyan a duó kiélvezi a nyár minden kívánatos nyalánkságát az alabamai nap alatt, Jason rájön, hogy bár a bátyja, Jax a zenész a családban, nem ő az egyetlen testvér, aki meg tudja pendíteni a megfelelő húrokat, és megrengetheti valaki világát.

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2019
320 oldal · ISBN: 9789634991519 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
>!
Maxim, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990482 · Fordította: Sárossy-Beck Anita

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jax Stone · Jason Stone


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Camilo>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

„Ő tényleg egy mesebeli herceg. Csakhogy én nem mesevilágban élek.”

Szerintem a Sea Breeze az egyik olyan könyvsorozat, amit még évekkel ezelőtt elkezdtem olvasni és azóta mindig visszatérek, amikor újabb kötet jön ki. Ez a rész visszamegy a gyökerekhez, jó volt újra találkozni Jax-el, Sadie-vel és a banda többi tagjával. Mindig is nagyon tetszett ez a tengerparti kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit.
Nekem elég kiszámíthatóvá vált már a romantikus vonal, annyi könyvet elolvastam, így nem lepett meg valami sokat a kötet. Igazság szerint az előző részekből egyáltalán nem emlékeztem Jess-re, így nekem új szereplő maradt :D Ettől függetlenül nem sikerült megkedvelnem, folyton hibát hibára halmozott. Jason-ből pedig a sorozat során nem tudtam meg valami sokat, így külön örültem, hogy ez az ő könyve lesz.
Ez a rész nem lett a kedvencem, sőt talán ez a leggyengébb a sorozatban, nekem jobban tetszett Jax – Sadie és Preston – Amanda részek.
Ezt leszámítva a könyv nagyon jó kikapcsolódást nyújt, főleg ebben a stresszes időszakban :)

Hópárduc P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

Szerethető történet, szerethető szereplőkkel.
Jess, önbizalom hiányos „rosszlány”. Jason, kicsit bizonytalan „jófiú”.
Talán többet kellett volna kommunikálniuk, és kevesebb félreértéssel megúszták volna.
A vége kicsit gyors, és összecsapottnak tűnik.
Erotikus jelenetek megfelelőek. Váltott szemszög szintén tetszett. Bár, mostanság igencsak a férfi főszereplőkkel tudok azonosulni inkább. A nők idegesítőek. :)

ap358 P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

A sorozat minden részét olvastam, nem lettek kedvencek, mégis kíváncsi voltam az új részre, mert Jason történetét mindig is vártam. Jess a korábbi kötetekben nem lopta be magát a szívembe, a fülszöveget olvasva bántam, hogy pont ő jutott Jasonnek.
Szerencsém volt Abbi Glinnes eddig magyarul megjelent köteteihez (már csak a Beléd esve van hátra), és az írónő rendkívül sokat fejlődött, mind fordulatok, karakterek kidolgozása, párbeszédek és érzelmi ívek terén is. Egyre jobbak és jobbak a könyvei, így az egyszerű, kissé kiszámítható cselekmény ellenére ez a sztori kellemesen olvasható lett, a szereplők szerethetőek. Kikapcsolódásnak tökéletes a könyv, és sose gondoltam volna, hogy a sea breeze-i fiúk közül pont a kis csendes Jason lesz az, akinek a könyvét a leginkább megszeretem.

Trice29 P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

Felnőtt mese a rózsaszín fajtából. Aranyosak voltak, de valahogy egy pillanatig sem tudtam komolyan venni. Egyszeri kikapcsolódásnak jó volt.

Evika82 P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

Mivel a Beléd esve volt az előző olvasásom, így ez a könyv egy kicsi csalódást okozott. Azt imádtam, ezt kevésbé… Jess és Jason két idióta, sokszor viselkednek hülyén, értelmetlenül. Igazából egyik szereplő sem lett a szívem csücske. Az viszont tetszett, hogy az előző kötetek párosai is megjelentek, még mindig él a nagy baráti kör. :)

Rebbencs>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

Hát ez tényleg gyengébbre sikeredett, mint a sorozat előző kötetei. Nem is tudnám megmondani, hogy konkrétan miért, de így visszagondolva, nem volt egy nagy szám.
Talán az az oka, hogy Jess és Jason annyira nem illenek össze. Nem éreztem azt a nagy szerelmet, nem volt túl hiteles, és érzelmes, ez pedig rontott az élményen.
Jó lehetett volna, de nekem erőltetett volt már az is, hogy Jesst olyan rossz lánynak kell kikiáltani pedig annyira nem volt vészes. Jó, nem az a megszokott szendeség, de attól még én máshogy képzeltem volna egy ilyen felállást.
A többi páros attól még cuki és voltak jó jelenetei a könyvnek, de nem féltetlen akkor, amikor a főszereplő páros együtt volt és ez így nem igazán jó egy romantikus regény esetében.
A sorozatot mindenesetre még szeretem, remélem, a hátralévő kötetek jobbak lesznek, ez egyszeri volt, annak elég, többnek sok.

Kitti_Kinczer>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

Huuhaaa…
Kedveltem ezt a sorozatot, pontosabban most kedvelem. Az első rész egy modern kori tündérmese, ami elmenne egy jó LOL könyvnek is. A második rész kevésbé tetszett, azt éreztem a sorozat gyenge pontjának, valahogy Marcusék története nem lett a kedvencem. De aztán Cage és Eva első kötettét imádtam, Preston és Amanda pedig az abszolút kedvencek! Szóval úgy éreztem a sorozat fokozatosan javul, kötetről kötetre jobb lesz, oké a második kivétel. Aztán jött Eva és Cage második része, amit teljesen feleslegesnek éreztem, de rossznak még azt sem mondanám, de felesleges.
Jasont az első részben megismertük, nem nagyon csak tudtuk, hogy van, aztán Mandaval volt egy röpke kis semmiség, ami csak bonyodalom keltésnek kellett a történetben, de őt magát nem ismertük meg túlzottan. Nos most sikerült…
Nem nyerte el a tetszésemet. Egy nyápic picsogó pojáca. Tényleg egyszerűen nem értettem meg őt az elejétől fogva, a végére kaparta elő valahonnan a golyóit és lett férfi, de könyörgöm, azt már korábban kellett volna, annyira kisfiú volt végig.
Jess pedig elvileg a „rosszlány”. Hát nem, mert volt Jess az előző kötetekben, ez pedig egy másik karakter volt, mert semmi köze nem volt a korábbiakhoz, ami jó, mert így szerethettük. Legalábbis ő kedvelhető volt, még a mamája is szerethető karakter volt. Az exei viszont… pfff…
Nos Hank egy idióta b@r¤m. Krit pedig mért kellett?!?! spoiler
Jax és Sadie hiányoztak, azt hittem nagyobb szerepük lesz, kicsit azt gondoltam a szülői nyomás is mérvadóbb lesz a történetbe, legalábbis Stone részről, de hát az is olyan semmilyen sem volt.
A történet első fele untatott, a közepe dühített, a vége viszont tetszett, végre volt benne valami a felesleges nyávogáson kívül is, de persze az is pár oldalba belesűrítve.
A szívek szállodája hasonlat pedig először megmosolyogtatott aztán már nem is tetszett benne, mert nem értettem egyet vele spoiler Tehát, ha valamit hasonlítunk akkor azt tegyük pontosan.
Összességében jó volt elolvasni, mert Krit könyvét várom már, és szeretném, ha többet tudhatnék meg róla, na és persze Dewayne! Ő csak közbe-közbe felbukkan beszól valami jót a főszereplőknek és ennyit tudunk róla, ő érdekel a leginkább!
Vagyis biztosan fogom olvasni a folytatást, sőt már várom is, a borító pedig illik a könyvhöz, a sorozatból ez tetszik a legkevésbé.

abbywinter I>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

Jó kis sztori volt, de azt hiszem, újra előveszem a többit is, mert már csak nagy vonalakban voltak meg a többiek.
Tényleg vacak lehet, ha egy híresség a tesód, és mindig hozzá hasonlítanak. Jason is elég nehéz helyzetben volt emiatt.
Jess: tetszett, hogy próbált mindig az anyukája mellé állni. Viszont ahogy a pasiügyeit intézte az annyira nem jött be.
Nem volt rossz ez a rész sem, bár tényleg el kellett volna olvasnom a korábbiakat, hogy folyamatos legyen az egész sztori.
A fél csillagot azért vontam le, mert szerintem nagyon hamar, kicsit összecsapva lett vége.

booksta_girl01>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

A sorozat abszolút befutója nálam, úristen, de imádtam!

Aki olvasta az előző köteteket, nem lepi meg, ha azt mondom, Jess nem volt a szemem fénye, egyszerűen egy buta r***nc volt, aki egy plusz akadályt jelentett egy álompár összejöveteléhez. Jason-nek pedig nem tulajdonítottam nagy figyelmet, az első könyvben nem volt lényeg spoiler. És ebből kerekedett az a meglepetés, hogy a kedvenc történetemmé vált a kettejük románca!

Végre kaptam egy olyan szálat, ahol nem a srác volt a szívek elrablója, a „rossz”, hanem épp ellenkezőleg: Jess lett a „rossz lány”, aki egy olyan lovagot kapott maga mellé, mint Jason. Még ha az első pillanatban nem is gondoltam megalapozottnak a szerelmüket, idővel fokozatosan éreztem a kémiát közöttük, és igazi álompár lettek. Sok mindenen mentek keresztül, még ha Jason nem is olyan dolgokat tapasztalt meg élete során, mint Jess, tekintve, hogy mégiscsak gazdag családba született és testvérének, Jax-nek is köszönhetett ezt-azt. Jess igazi túlélő, aki mindenét odaadná azért, akit szeret és fontos neki spoiler.

Még ha külön nem is érdekel bárkit valamely megelőző kötet, ennek szerintem mindenképp adjon egy esélyt, megéri megismerni ezt a történetet!

spoiler

>!
Maxim, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990482 · Fordította: Sárossy-Beck Anita
Cat8 P>!
Abbi Glines: Te vagy nekem a csábítás

Egy könnyed romantikus történetre számítottam, de ez sokkal több volt, mint amit vártam.
Egy szegény sorból származó bombázó lány, aki nem csak szíveket, hanem autó szélvédőket is tör. Az arca egy angyalé, a teste egy papot is kísértésbe vinne, a ritmusérzékét pedig a sztriptíztáncosnő édesanyjától örökölte. Aki egyedül neveli, és egy amerikai filmsorozat alapján ad neki lelki tanácsokat.
Egy nyári kalandként indul a szegény, vagány lány és a gazdag, kicsit elkényeztetett, jóképű fiú között. Utóbbit a bűnbe csábítja a lány, és nem kell túl nagy ellenállást leküzdenie.
Próbálnak egymás nélkül élni, de a szerelem visszaviszi őket egymáshoz. Majd a sors elválasztani látszik.
Lelki ereje mutatkozik meg, amikor a szeretett szülő miatt mindent feladni látszik. Bár a két erkölcsileg kétes megoldás helyett az egyszerit választottam volna, nem az évekig tartót.
Majd mesébe illő happy end


Népszerű idézetek

Camilo>!

Ő tényleg egy mesebeli herceg. Csakhogy én nem mesevilágban élek.

SzRéka P>!

Megvonta a vállát, aztán elfordult, és nézte a meccset. Én viszont nem bírtam levenni róla a szemem. Volt benne valami nagyon különleges, de ő ezt nem is sejtette.

Kiara13>!

Jess hangosan felnevetett.
-Én nem szoktam játszani.
Dehogynem szoktál! Az egész életed egy hatalmas játék.

54. oldal

Kiara13>!

A hangszórókból még mindig szólt a zene, a csendet a medence vízesése törte csak meg. Én pedig minden kétséget kizáróan tudtam, hogy elvesztem.

102. oldal

Kiara13>!

-Semmi baj, biztosan köszönni akar mindenkinek- válaszoltam halkan.
-Okosabb lett volna, ha akkor jön ide köszönni, amikor te nem vagy itt- jegyezte meg Rock, majd bosszús pillantást vetett Jasonre.
-De az fele olyan szórakoztató lett volna- mondta Dewayne.

182. oldal

Kiara13>!

-Nem akarsz táncolni?- kérdeztem.
-Nem akar- válaszolta helyette Rock.
-Még szép, hogy de!- kontrázott Dewayne.
-Ha fel mersz állni, leültetlek- figyelmeztette Rock.

200. oldal

Kiara13>!

-Halló!- szóltam bele kicsit túlságosan izgatott hangon.
-Azt akarod, hogy egész éjjel itt várjak az ajtód előtt?- kérdezte Jason.
Beletelt egy pillanatba, mire felfogtam, miről van szó.
-Szóval te kopogtatsz?- kérdeztem.
-Igen.

234. oldal

Kiara13>!

-Te sohasem éheztél. Az életedben hozott döntéseid soha nem a megélhetésedről szóltak. És soha nem kellett még feladnod valamit, csak mert nem volt más választásod. Tudom, hogy nem volt könnyű a testvéremnek lenni. Ezt értem. És szar dolog, amikor az anyánk a jövőd miatt emészti magát, de az igazi félelmet nem ismerted. Mindig is könnyű volt az életed, ahogy nekem is. Amikor valaki annyira szeret, hogy mindent megtenne érted, képes hazudni is, csak hogy megóvjon. Ezt soha ne felejtsd el- közölte, mielőtt bezárta maga mögött az ajtót.

288. oldal

SzRéka P>!

– Úristen, annyira cuki vagy, de közben meg hihetetlenül szexi! Pedig nem lenne szabad mindkettőnek lenned egyszerre. Vagy az egyik, vagy a másik.

Kapcsolódó szócikkek: Jason Stone
SzRéka P>!

– Úristen, Jess, tudod milyen hosszú ideje fantáziálok erről? – szólalt meg, majd tett egy lépést felém, miközben a szemét végig közszemlére tett testemen tartotta. – De eddig senki nem volt elég jó. Soha nem akartam senkit még így. – Vett egy ziháló levegőt, és lassan kifújta. -Te tökéletes vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Jason Stone

A sorozat következő kötete

Sea Breeze sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Egomániás
J. A. Redmerski: A soha határa
L. J. Shen: Vicious – Ádáz
Vi Keeland: Csak szex
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Helen Hoang: Menyasszony rendelésre
Vi Keeland: A beosztott
Meghan March: Tiéd vagyok
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest