Ha ​az enyém lennél (A Vincent fiúk 1.) 756 csillagozás

Abbi Glines: Ha az enyém lennél

„Volt ​Beau-ban valami rossz, ami vonzott. Mi ütött belém? Miért akartam annyira vétkezni?” Ashton kezd belefáradni, hogy folyton a jó kislányt kell adnia; alkalmazkodni szülei és barátja, Sawyer Vincent elvárásaihoz. A fiú maga is a tökéletesség élő szobra, a gimnázium bálványozott élsportolója, minden lány álma. Ám amikor elmegy nyaralni a családjával, Ashton szeme megakad udvarlója unokafivérén, Beau-n. Nála szexisebb srácot életében nem látott, és bár a fiú, a kisváros rossz hírű fekete báránya, végzetesen vonzódik hozzá. Beau a testvéreként szereti Sawyert, ezért százszor is meggondolja, mielőtt nyitni merne a tabunak számító Ashton felé. Igyekszik is távol tartani magát tőle, noha kislánykora óta szereti. Mikor azonban Ashton fel akarja eleveníteni a gyerekkori barátságot Sawyer távollétében, Beau tudja, hogy nemet kellene mondania. Egyikük sem szeretne fájdalmat okozni Sawyernek, ám minél inkább igyekeznek kerülni egymást, annál hevesebb lesz a vonzalmuk. Aminek egyre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2013
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613192 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Maxim, Szeged, 2013
298 oldal · ISBN: 9789632613215 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Maxim, Szeged, 2013
298 oldal · ISBN: 9789632613208 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Beau Vincent · Sawyer Vincent · Ashton Gray


Kedvencelte 79

Most olvassa 39

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 196

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Barbcsie P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Kicsit nehezen kezdtem bele, egyszer félbe is hagytam ezt a könyvet. Megszerettem a karakterreket. Azt hittem, hogy sokkal unalmasabb lesz, de felülmúlta az elvárásaimat. A végére mind a két Vincent fiú belopta magát a szívembe. Kíváncsi vagyok a második részre! :)

kellyolvas P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Ebben a könyvben megvolt minden, ami számomra a legjobb kikapcsolódást biztosítja, és nagy élvezettel olvastam minden sorát. Adott egy szerelmi háromszög, amit alapból imádok, olyan karakterekkel, akik igazán jól ki vannak találva. Ash kellőképpen sokat lelkizik, de szerintem minden lány ezt tenné a helyében. Fellángol az évekig gondosan visszafogott szerelem a szívében Beau iránt, akihez mindig is jobban vonzódott. A család, a környezet, az iskolatársak véleménye szerint is tökéletes párt alkotnak Sawyer-el, ennek a kapcsolatnak mindenki örül. De Sawyer családi nyaraláson van, és a távolság merészebbé teszi Ash-t, és végre a szívére hallgat. Nem szép dolog a megcsalás, de bizony van olyan srác, aki miatt hibázunk, egyszerűen meg kell történnie. Beau egy vadóc, igazi bad boy, és a váltott nézőpontnak köszönhetően azonnal kiderül, hogyan is érez Ash iránt. Őrülten szereti! A kémia azonnal maximálisan működik közöttük, és nem kell a könyv végére érni ahhoz, hogy forró jelenetekkel találkozzunk. Nos, külön dicséretet érdemel a szerző, ahogy ezeket a jeleneteket megírta, mert jól megválogatott szavakkal fejezi ki, mi megy végbe egy fiú fejében ezekben a pillanatokban.
Ki kell emelnem a fordító munkáját, aki igyekezett belevinni a szóhasználatba olyan kifejezéseket is, amik kellőképpen színesítették az összhatást, és kifejezték, hogy ez egy vérbeli „déli” történet, ahol még a szenvedély az szenvedély, legyen az illető fiatal vagy nagymamakorú. Én nagyon szeretem ezt a délies feelinget, amikor kiülnek a tornácra esténként és édes teát esznek sütivel – mint Ash és a nagyija. De egy másik perspektívából: ilyen délies az is, amikor egy nyári éjjelen egy félreeső helyen parkolva a pickup platóján takaróba burkolózva kettesben nézitek a csillagokat, meg egymás szemét.
A szerelmi háromszögön kívül azért más is bonyolódik itt, családi tragédia és más drámák is zajlanak. Még olyan fordulat is akadt, ami igazán váratlan, és bizony fájó pillanatokat okoz. Nagyon tetszett, hogy egyfajta finom humor is párosul a karakterekkel, a gyerekkori csínytevésektől a jelenkori beszólásokig élvezetes volt olvasni.
A következő rész Sawyer könyve lesz, végre beleláthatunk az ő gondolataiba is, alig várom a megjelenést.
A korosztály, akinek ajánlanám, a forró szexi jelentek miatt mindenképp a 16 éven felüliek.

3 hozzászólás
ncsn87>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Kezdjük ott, hogy sajnos tele voltam előítéletekkel a könyv iránt, mivel annyi negatív kritikát olvastam róla. Tehát, megint csak magamnak köszönhetem, hogy ezek miatt féltem elolvasni, pedig már rég megtehettem volna. Igyekszem ezen a rossz szokásomon változtatni a magam érdekében… Szóval ebből levonva a következtetést, nekem nagyon tetszett. :) Köszönet @kis_macko nak, hogy meggyőzött, hogy nekem kell ez a könyv. ;)
És most vissza az értékeléshez. :)
Komolyan nekem tetszett ez a történet. Ez egy könnyed nyári olvasmány. Sohasem unatkoztam, pörögtek az oldalak. Szerintem hűek voltak ezek a családi, kapcsolati, érzelmi problémák a való életben valókhoz. A megoldások néha túl önfeláldozók voltak szerintem, de üsse kavics, belefért, nem zavart. :) És ahhoz képest, hogy tinikről szólt, egész sok erotikus rész volt benne, amit egyáltalán nem bántam. :D Meg persze az plusz jó volt, hogy a biztonságos szex is előtérbe került benne, ami szerintem nagyon fontos.
Tetszett, ahogy a szálakat, a kapcsolatokat szőtte. Rendes háttértörténet is volt mögötte, amire lehetett építeni a későbbi eseményekben.
Viszont néha voltak benne fura szófordulatok, amit meg a fordító hibájának tudok be…
Szóval sajnálom, hogy csak most olvastam. De jobb később, mint soha! :)
Most már alig várom, hogy olvashassam a másik Vincent fiú könyvét. :)

40 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Utoljára 4 éve olvastam el. Jó volt egy kicsit kikapcsolódni az előző rossz könyv után. Beau volt a legkedvelhetőbb szereplő. Ash-ben csalódtam, amikor szemétkedtek vele a suliban és nem védte meg magát. Sawyer pedig ő is másnak mutatta magát, mint a könyv elején, nem igazán herceg. Igaz a mondás, ne ítéljünk elsőre. Aki rossz fiúnak tűnik, jó fiú (de azért lehet egy picit rossz), viszont aki jófiúnak rossz. Erre Ash apja is rájött a végén.

vmonika_>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Oké, magamon vagyok a legjobban meglepődve, de nagyon is bejött a történet. Elég megosztó vélemények voltak róla, ezért is féltem picit belekezdeni, de szerencsére nem ért csalódás, sőt!
Hogy meg is értsétek eme nagy csodálkozásom, tudni kell rólam, hogy borzasztóan rühellem a szerelmi háromszögeket. Valahogy idegesítenek, és jobban szeretem, ha a gerlepár inkább egymással civakodik, mint valaki miatt.
De ez már a második olyan könyv (az első a Párválasztó volt), aminél ez a dolog egyáltalán nem zavart, sőt kifejezetten szórakoztatott és kikapcsolt, és élveztem, hogy drukkolhatok Beau-nek és Ashtonnak. És habár egyikük sem lett nagy kedvencem, azért örültem nekik.
Viszont alig várom, hogy megjelenjen a Ha esélyt adnál, mert Sawyer rettentően birizgálja a fantáziámat! :-) Ez van, én bukok a jófiúkra is. :-) És bár Lana csak keveset szerepelt, ő volt számomra a legszimpatikusabb szereplő a történetben.
Összességében nekem tetszett a könyv, kikapcsolt, szórakoztatott, és kifejezetten jó volt amolyan „nyárindító” regénynek is, csak hogy hangolódjak.

2 hozzászólás
ancsee P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Könnyed, limonádé könyv, egyszer olvasható, mély nyomot azért nem hagy. :)

Fufukaaa>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Az első Abbi Glines olvasmányom:) És engem pozitív meglepetés ért. Ugyanis a sok negatív kritika ellenére, nekem ez a könyv tetszett!:)
Nem rajongok a szerelmi háromszögekért, mert mindig félek a főszereplő döntésétől, de ez az a könyv, ahol már az elején tudja, az ember, hogy ki mellett fog dönteni a drága főszereplőnk, Ashton.
Ashton-ban volt valami, ami miatt megkedveltem, persze csinált jó pár butaságot, de ettől függetlenül nem volt az a tipikus idegesítő lány.
És Beau *-* A „rossz fiú”.Hát igen..minden lány álma. Teljes mértékben megértettem őt. Nem lehetett könnyű neki, főleg mivel Sawyert testvéreként szereti..
Abbi Glines játszott az olvasókkal.. Ha nem lett volna elég a szerelmi háromszög, ő még a könyv végénél még egy csavart közbeszúrt. Nem panaszkodom, mert szép húzás volt, de akkor is!:D
Szerintem, aki nem meri elolvasni, mert fél, hogy csalódni fog, az inkább legyen bátor és döntsön jól;) Mert ezután a könyv után Sawyer és Lana története következik, ami elég ígéretesnek tűnik.:)

3 hozzászólás
Sheila_7 I>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Kezdésként leszögezném, hogy ez a könyv nagyon hűűűha! Már rögtön az elején elkapott, és magával ragadott. Az írónő olyan lendületesen és gördülékenyen fogalmaz, hogy egyik lap követi a másikat, egészen addig, míg azok el nem fogynak. Arra tehát mindenképp készüljetek fel, ha belevágtok a Vincent fiúk történetébe, akkor számotokra meg fog szűnni a külvilág, és képtelenek lesztek letenni a könyvet, míg be nem fejezitek.

A kémia már a legelső pillanattól kezdve megvan Ash és Beau között, csak úgy sistereg a levegő, ha egy légtérbe kerülnek, és hála az égnek az írónő sem húzta az időt, hanem egy tragédiának köszönhetően megadta a végső lökést számukra. Ezáltal néhány igazán túlfűtött jelenet részesei lehetünk, melyek iszonyatosan jól sikerültek. Érezni lehet a vágyat (lelki és testi értelemben is), a szenvedélyt és azt, hogy tényleg szükségük van a másikra, és nem csupán a hormonjaik irányítják őket, hanem a szívük is.

Cselekmény szempontjából viszont ne számítsatok nagy akciókra, mert itt sokkal fontosabbak az érzelmek, a szerelem, barátság, család, valamint a saját énünk megtalálása. Egyszóval az emberi érzelmeken van a hangsúly.
Kifejezetten tetszett, ahogyan Beau szavai és cselekedetei szép lassan előcsalogatták az igazi Ash-t, szerettem az ugratásait, amikor direkt bosszantotta a lányt, tudva, hogy így elveszti az önkontrollját és kitör.

Pluszpont a helyszínért. Imádom a déli megyékben játszódó történeteket, főleg, ha az írónak sikerül átadnia azt a hangulatot, ami az ilyen városkákra jellemző, és itt sikerült. Az autóktól kezdve, a szalmabálákon át a füstös bárig, minden rendben volt. Az emberek viselkedése, hogy szinte semmi nem marad titokban egy ilyen kis létszámú városban, de még a hétvégi mezei bulik is. Imádtam!

Mindenkinek ajánlom, aki imádja a rosszfiúkat, szereti a vidéki hangulatot, és valami igazán perzselőre vágyik! Fiatalos, lendületes és szívszorongató.

6 hozzászólás
szilvamag_>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Sokféle könyvet olvastam már, a Vincent fiúk mégis újszerű volt a számomra, főként az erkölcsi vonatkozása miatt, de mivel a rosszfiúk mindig is a gyengéim voltak, így nincs okom panaszra, mert felettébb jól éreztem magam olvasás közben. Nagyon szenvedélyes és nagyon szórakoztató olvasmány volt, amolyan egyszer olvasós kategória, ami szerintem egyáltalán nem probléma, főleg, ha valakinek ilyenre támad kedve. Bővebben: http://goo.gl/heUyc0

MFKata>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Kellemes, forró percekkel tűzdelt ifjúsági könyv, kicsi kisvárosi intrikával, de garantáltan feldobja az unalmas vasárnap délutánod!

Bővebben
http://mfkata-about.blogspot.hu/2013/10/blogturne-abbi-…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

ƨɔɴом>!

Ha már egyszer úgyis pokolra vagyok ítélve, legalább élvezzem az ott tartózkodást.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pokol
Fay>!

– Egyetlen férfi sem tökéletes, angyalkám. Egyik sem! A papád sem kivétel, bár ő másként gondolja.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak
Fay>!

Nagyi már csak ilyen volt. Mellette elengedhettem magam. Nem várta el, hogy tökéletes legyek, boldognak akart látni.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashton Gray · boldogság
nykyriana>!

– […] Mellesleg tegnap Lowryék portája mellett hajtottam el. Az unokatestvére, Beau nyírta éppen a füvüket. – Elhallgatott, a fejét csóválta, majd széles vigyor jelent meg az arcán. – Aranyom, az összes srác elbújhat Beau Vincent mellett, ha egyszer leveti az ingét.
– Nagyi!
A kezére ütöttem, elborzadva, hogy a nagyanyám megcsodálta a félpucér Beau-t.
– Miért? – kuncogott fel. – Vén vagyok, az igaz, Ashton bébi, de vak az nem.

24. oldal

Fay>!

Vannak dolgok, amelyekre végképp nem számít az ember.

209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashton Gray
kiruu P>!

– Atyavilág, bébi! Te tangát hordasz?

Kapcsolódó szócikkek: Beau Vincent
Csoszi>!

Akit szeret az ember, annak nem tönkreveri, hanem jobbá teszi az életét.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Fay>!

– Honnan tudjam, rossz és bűnös-e, amit teszek, amikor egyetlen ellenérvet sem érzek elég súlyosnak?

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashton Gray

A sorozat következő kötete

A Vincent fiúk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: Kockázatos kaland
Vi Keeland: A vetélytárs
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Lynn Painter: Mr. Téves Szám
Vi Keeland: A megbízó
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú