Ha ​az enyém lennél (A Vincent fiúk 1.) 726 csillagozás

Abbi Glines: Ha az enyém lennél

„Volt ​Beau-ban valami rossz, ami vonzott. Mi ütött belém? Miért akartam annyira vétkezni?” Ashton kezd belefáradni, hogy folyton a jó kislányt kell adnia; alkalmazkodni szülei és barátja, Sawyer Vincent elvárásaihoz. A fiú maga is a tökéletesség élő szobra, a gimnázium bálványozott élsportolója, minden lány álma. Ám amikor elmegy nyaralni a családjával, Ashton szeme megakad udvarlója unokafivérén, Beau-n. Nála szexisebb srácot életében nem látott, és bár a fiú, a kisváros rossz hírű fekete báránya, végzetesen vonzódik hozzá. Beau a testvéreként szereti Sawyert, ezért százszor is meggondolja, mielőtt nyitni merne a tabunak számító Ashton felé. Igyekszik is távol tartani magát tőle, noha kislánykora óta szereti. Mikor azonban Ashton fel akarja eleveníteni a gyerekkori barátságot Sawyer távollétében, Beau tudja, hogy nemet kellene mondania. Egyikük sem szeretne fájdalmat okozni Sawyernek, ám minél inkább igyekeznek kerülni egymást, annál hevesebb lesz a vonzalmuk. Aminek egyre… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2013
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632613192 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Maxim, Szeged, 2013
298 oldal · ISBN: 9789632613215 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Maxim, Szeged, 2013
298 oldal · ISBN: 9789632613208 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Beau Vincent · Sawyer Vincent · Ashton Gray


Kedvencelte 81

Most olvassa 41

Várólistára tette 220

Kívánságlistára tette 205

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

molly_>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Fúú, ezt nagyon nem nekem írták..
Iszonyú kínos volt az egész. Ashtont, Beaut és Sawyert simán el tudnám képzelni a Mónika Show-ban: „Hogy volt merszed? Mi testvérek vagyunk… oszt meg merted ezt csinálni?!” :DD

Na de viccet félretéve, Ashtont utáltam. Folyton úgy tett, mintha ő lenne a szegény, szerencsétlen áldozat, meg jaj, mégis Sawyert választom, mert nem akarom, hogy összevesszenek miattam a srácok… hát kisanyám, erre igazán gondolhattál volna azelőtt is, hogy a pasid unokatesója vette el a szüzességed!
Beau gondolatait olvasva szabályosan hányingerem támadt, úgy tűnt, másra sem képes, csak Ashton melleiről áradozni oldalakon keresztül, meg féltékenykedni Sawyerre.
Meg persze higgyem is el, hogy az egész iskolát más sem érdekli, csak ennek a három balféknek az unalmas szerelmi drámája. És hogy az egész város (!!), a szomszéd Bözsi nénitől kezdve a postásig mindenki ELVÁRJA szegény Ashtontól, hogy Sawyer mellett maradjon élete végéig. Hát persze.

(Ja, amúgy nem tudom, ki fordította le ezt a csodát, de mi a francot jelent az, hogy „betettem az ajtót magam mögött” meg „meghalok éhen”?!) :DD

6 hozzászólás
MissFortune>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Lassan úgy érzem, hogy bármilyen könyvet választok a Maximtól, tuti, hogy nem fog tetszeni. Azonban még egy kihívásra kell 3 Maximos könyv, szóval fel a fejjel, lehet találok valami normálisat is.
Ez borzasztó volt. Kezdjük a fordítással. Én nem tudom,melyik magyar mond olyanokat, hogy eszek egy karéj pizzát. Olyan volt az egész, mint egy sz*r tükörfordítás.
Aztán a sztori.. Ash egy buta lány aki egyáltalán nem tudja mégis mit akar. Beau már jobb egy fokkal, de most komolyan rámászik az unokatestvére csajára? Nem érdekel hogy régen mennyire jóba voltak, ez akkor is gáz.. Sawyer pedig unszimpatikus. Ja, és ez a két bolond ficsúr szanaszét verik egymást, mert hát mindenre az a megoldás. ><

9 hozzászólás
Barbcsie P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Kicsit nehezen kezdtem bele, egyszer félbe is hagytam ezt a könyvet. Megszerettem a karakterreket. Azt hittem, hogy sokkal unalmasabb lesz, de felülmúlta az elvárásaimat. A végére mind a két Vincent fiú belopta magát a szívembe. Kíváncsi vagyok a második részre! :)

h_orsi P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Tudom, ezért az értékelésért sokan meg fognak kövezni, de nem tehetek semmit… nekem ez a könyv most nem igazán jött be.

Nagyon haragszom. Egyrészt mert semmi újat nem tudott nekem mutatni. Másrészt ezt mind úgy tette, hogy a hajamat téptem az idegességtől. Egyszerűen sírhatnékom támad, amikor arra gondolok, hogy mennyi pénzembe és időmbe telt, mire végre odajutottam, hogy most már én is jogosan háborodhatok fel és mondhatom el: ez a könyv úgy rossz ahogy van.
A fordításról már nem is beszélve…

A szerelmi háromszög nem is zavart volna, ha ezt normális kereteken belül történik. Mondjuk Ashton nem csalja meg a barátját vagy a fiúk nem ugranak ennyire csúnyán egymásnak vagy csak egyszerűen normálisan reagálnak bármilyen más egyéb jellegű problémára! a legjobban mégis a szülők tudtak kikészíteni.

Leírhatatlan boldogságot éreztem akkor, amikor vége lett a szenvedésnek és becsukhattam a könyvet.

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/03/abbi-glines-ha-a…

4 hozzászólás
kellyolvas P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Ebben a könyvben megvolt minden, ami számomra a legjobb kikapcsolódást biztosítja, és nagy élvezettel olvastam minden sorát. Adott egy szerelmi háromszög, amit alapból imádok, olyan karakterekkel, akik igazán jól ki vannak találva. Ash kellőképpen sokat lelkizik, de szerintem minden lány ezt tenné a helyében. Fellángol az évekig gondosan visszafogott szerelem a szívében Beau iránt, akihez mindig is jobban vonzódott. A család, a környezet, az iskolatársak véleménye szerint is tökéletes párt alkotnak Sawyer-el, ennek a kapcsolatnak mindenki örül. De Sawyer családi nyaraláson van, és a távolság merészebbé teszi Ash-t, és végre a szívére hallgat. Nem szép dolog a megcsalás, de bizony van olyan srác, aki miatt hibázunk, egyszerűen meg kell történnie. Beau egy vadóc, igazi bad boy, és a váltott nézőpontnak köszönhetően azonnal kiderül, hogyan is érez Ash iránt. Őrülten szereti! A kémia azonnal maximálisan működik közöttük, és nem kell a könyv végére érni ahhoz, hogy forró jelenetekkel találkozzunk. Nos, külön dicséretet érdemel a szerző, ahogy ezeket a jeleneteket megírta, mert jól megválogatott szavakkal fejezi ki, mi megy végbe egy fiú fejében ezekben a pillanatokban.
Ki kell emelnem a fordító munkáját, aki igyekezett belevinni a szóhasználatba olyan kifejezéseket is, amik kellőképpen színesítették az összhatást, és kifejezték, hogy ez egy vérbeli „déli” történet, ahol még a szenvedély az szenvedély, legyen az illető fiatal vagy nagymamakorú. Én nagyon szeretem ezt a délies feelinget, amikor kiülnek a tornácra esténként és édes teát esznek sütivel – mint Ash és a nagyija. De egy másik perspektívából: ilyen délies az is, amikor egy nyári éjjelen egy félreeső helyen parkolva a pickup platóján takaróba burkolózva kettesben nézitek a csillagokat, meg egymás szemét.
A szerelmi háromszögön kívül azért más is bonyolódik itt, családi tragédia és más drámák is zajlanak. Még olyan fordulat is akadt, ami igazán váratlan, és bizony fájó pillanatokat okoz. Nagyon tetszett, hogy egyfajta finom humor is párosul a karakterekkel, a gyerekkori csínytevésektől a jelenkori beszólásokig élvezetes volt olvasni.
A következő rész Sawyer könyve lesz, végre beleláthatunk az ő gondolataiba is, alig várom a megjelenést.
A korosztály, akinek ajánlanám, a forró szexi jelentek miatt mindenképp a 16 éven felüliek.

3 hozzászólás
gabriel93>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Ritka sza×× könyv.
Egy ilyen bugyuta csapongó rettenetesen hülye csitriről talán még soha nem is olvastam.
Az erotikus rész csapnivaló. A könyv cselekménye sem tetszik. Azért elég durva volt Ash büntetése, szerintem nem érdemelte meg. Ez a „tini- szappanopera” kiborít.

ncsn87>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Kezdjük ott, hogy sajnos tele voltam előítéletekkel a könyv iránt, mivel annyi negatív kritikát olvastam róla. Tehát, megint csak magamnak köszönhetem, hogy ezek miatt féltem elolvasni, pedig már rég megtehettem volna. Igyekszem ezen a rossz szokásomon változtatni a magam érdekében… Szóval ebből levonva a következtetést, nekem nagyon tetszett. :) Köszönet @kis_macko nak, hogy meggyőzött, hogy nekem kell ez a könyv. ;)
És most vissza az értékeléshez. :)
Komolyan nekem tetszett ez a történet. Ez egy könnyed nyári olvasmány. Sohasem unatkoztam, pörögtek az oldalak. Szerintem hűek voltak ezek a családi, kapcsolati, érzelmi problémák a való életben valókhoz. A megoldások néha túl önfeláldozók voltak szerintem, de üsse kavics, belefért, nem zavart. :) És ahhoz képest, hogy tinikről szólt, egész sok erotikus rész volt benne, amit egyáltalán nem bántam. :D Meg persze az plusz jó volt, hogy a biztonságos szex is előtérbe került benne, ami szerintem nagyon fontos.
Tetszett, ahogy a szálakat, a kapcsolatokat szőtte. Rendes háttértörténet is volt mögötte, amire lehetett építeni a későbbi eseményekben.
Viszont néha voltak benne fura szófordulatok, amit meg a fordító hibájának tudok be…
Szóval sajnálom, hogy csak most olvastam. De jobb később, mint soha! :)
Most már alig várom, hogy olvashassam a másik Vincent fiú könyvét. :)

40 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Utoljára 4 éve olvastam el. Jó volt egy kicsit kikapcsolódni az előző rossz könyv után. Beau volt a legkedvelhetőbb szereplő. Ash-ben csalódtam, amikor szemétkedtek vele a suliban és nem védte meg magát. Sawyer pedig ő is másnak mutatta magát, mint a könyv elején, nem igazán herceg. Igaz a mondás, ne ítéljünk elsőre. Aki rossz fiúnak tűnik, jó fiú (de azért lehet egy picit rossz), viszont aki jófiúnak rossz. Erre Ash apja is rájött a végén.

Lanore P>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Ezt a könyvet nem szabad komolyan venni, legalábbis nem az én koromban. Túlfűtött tinik egy szerelmi háromszögben, kidolgozatlan karakterekkel, elképesztően fura szavakkal, stílussal, fogalmazással, eltúlzott problémákkal és hiteltelen reakciókkal, kisvárosi, pletykaszagú környezetben. Kikapcsolódásnak úgy-ahogy jó volt, de az alaptörténetből sokkal többet ki lehetett volna hozni.

13 hozzászólás
vmonika_>!
Abbi Glines: Ha az enyém lennél

Oké, magamon vagyok a legjobban meglepődve, de nagyon is bejött a történet. Elég megosztó vélemények voltak róla, ezért is féltem picit belekezdeni, de szerencsére nem ért csalódás, sőt!
Hogy meg is értsétek eme nagy csodálkozásom, tudni kell rólam, hogy borzasztóan rühellem a szerelmi háromszögeket. Valahogy idegesítenek, és jobban szeretem, ha a gerlepár inkább egymással civakodik, mint valaki miatt.
De ez már a második olyan könyv (az első a Párválasztó volt), aminél ez a dolog egyáltalán nem zavart, sőt kifejezetten szórakoztatott és kikapcsolt, és élveztem, hogy drukkolhatok Beau-nek és Ashtonnak. És habár egyikük sem lett nagy kedvencem, azért örültem nekik.
Viszont alig várom, hogy megjelenjen a Ha esélyt adnál, mert Sawyer rettentően birizgálja a fantáziámat! :-) Ez van, én bukok a jófiúkra is. :-) És bár Lana csak keveset szerepelt, ő volt számomra a legszimpatikusabb szereplő a történetben.
Összességében nekem tetszett a könyv, kikapcsolt, szórakoztatott, és kifejezetten jó volt amolyan „nyárindító” regénynek is, csak hogy hangolódjak.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

ƨɔɴом P>!

Ha már egyszer úgyis pokolra vagyok ítélve, legalább élvezzem az ott tartózkodást.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pokol
Fay >!

– Egyetlen férfi sem tökéletes, angyalkám. Egyik sem! A papád sem kivétel, bár ő másként gondolja.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak
Fay >!

Nagyi már csak ilyen volt. Mellette elengedhettem magam. Nem várta el, hogy tökéletes legyek, boldognak akart látni.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashton Gray · boldogság
nykyriana>!

– […] Mellesleg tegnap Lowryék portája mellett hajtottam el. Az unokatestvére, Beau nyírta éppen a füvüket. – Elhallgatott, a fejét csóválta, majd széles vigyor jelent meg az arcán. – Aranyom, az összes srác elbújhat Beau Vincent mellett, ha egyszer leveti az ingét.
– Nagyi!
A kezére ütöttem, elborzadva, hogy a nagyanyám megcsodálta a félpucér Beau-t.
– Miért? – kuncogott fel. – Vén vagyok, az igaz, Ashton bébi, de vak az nem.

24. oldal

Fay >!

Vannak dolgok, amelyekre végképp nem számít az ember.

209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashton Gray
kiruu>!

– Atyavilág, bébi! Te tangát hordasz?

Kapcsolódó szócikkek: Beau Vincent · tanga
Csoszi>!

Akit szeret az ember, annak nem tönkreveri, hanem jobbá teszi az életét.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Fay >!

– Honnan tudjam, rossz és bűnös-e, amit teszek, amikor egyetlen ellenérvet sem érzek elég súlyosnak?

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashton Gray

A sorozat következő kötete

A Vincent fiúk sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Watt: Megtört herceg
Meghan March: Tiéd vagyok
Emma Chase: Felséged szolgálatában
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Vi Keeland: A beosztott
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét