Fallen ​Too Far – Beléd esve (Rosemary Beach 1.) 93 csillagozás

Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Egy ​kőgazdag srác. Egy kemény lány egy alabamai farmról. Mostohatestvérek más világokból. Egy vad, őrjítő és ellenállhatatlanul fülledt nyár Rosemary Beachen.

Az utolsó dolog, amire Blaire Wynn vágyik, az az, hogy odaköltözzön apja új családjához a floridai Rosemary Beachre. De nincs választása. Miután anyja hosszú betegeskedés után elhunyt, és csak egy jó adagnyi adósságot hagyott maga után, Blairnek esélye sem volt, hogy megtartsa alabamai kis farmházukat.

Ahogyan leépült kis teherautójával, egy pisztollyal az ülése alatt behajt a pénztől bűzlő üdülővárosba, tudja, hogy sosem fog tudni beilleszkedni. Még csalódottabbá válik, amikor új otthonához érve megtudja, hogy az apja Párizsba utazott, otthagyva őt még sosem látott mostohatestvérével, Rush Finlay-vel. Rush – aki egy rossz hírű rocksztár fia – cinikus, leereszkedő és sosem kérne bocsánatot semmiért; éppen olyan elkényeztetett, mint amennyire észbontó, és egy pillanat alatt teljesen megbolondítja Blairt. Hát… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Passion válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2019
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990512 · Fordította: Szaszkó Gabriella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Rush Finlay · Blaire Wynn · Grant Carter


Kedvencelte 9

Most olvassa 6

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Tény, hogy amikor évekkel ezelőtt angolul olvastam, jobban tetszett, de nem volt ez rossz most sem. Legfeljebb jobban láttam a történet hibáit. Viszonylag sok benne a sztereotípia és az ellentmondás, logikát és észérveket pedig nem nagyon kell benne keresni. Tipikus naiv spoilerlány és tetovált f*ckboy NA romantikus, amivel Dunát lehetne rekeszteni. Pozitívum, hogy ez a történet legalább még az élvezhetőbb fajtából való és iszonyat gyorsan olvastatja magát a történet. A folytatásokról lemaradtam, viszont ha magyarul kiadják őket, el fogom olvasni.

3 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Abbira jellemző, hogy általában ártatlan, rendes, csendes lánykaraktereket alkot, aztán hozzájuk kapcsol egy szuperdögös vad pasit, aki megszelídítésre vár. Ez akárhonnan nézve is egy klisés helyzet, de engem nem zavarnak különösebben a klisék, ez például kifejezetten tetszik. Blaire pontosan egy ilyen jókislány, aki épp elveszítette mindenét. A vidéki házuk ára épp a kórházi számlák kifizetésére volt elég, a lánynak most az öt éve nem látott apja segítségére van szüksége, akinek már jó ideje új családja van.
A nyitójelenet öt csillagot érdemel. Ahogy előhúzza a stukkerét, és rászegezi az őt megijesztő srácra, nem hagyva magát megfélemlíteni, na ekkor csettintettem egyet, ez remek nyitás. Az apja hetekre elutazott, így a lány kénytelen megismerkedni Rush-al, aki az új feleség első gyereke, egy gazdag rocksztár fia. Blaire nem kap szíves fogadtatást, de végül beköltözhet a lépcső alatti cselédszobába. Ennek is örül, mert csak addig akar maradni, míg összeszed annyi pénzt, amiből bérelhet valamit és saját lábra nem áll.
Nos, igazi Hamupipőke-történetnek indul, nem? Egyszerűen olyan addiktívvá válik pár oldal után az írás, hogy nem tudod letenni. Blaire talpraesett lány, azonnal talál munkát egy golfklubban, ahol dől a borravaló, és nem válik elérhetetlenné az önállósodás. Addig azonban el kell viselnie Rush közelségét, ami a köztük kialakuló vonzalom miatt egyre nehezebb. Miért is ne lehetne közöttük valami? Bár a lány minden pillanatban érzi, hogy nem idevaló, sosem fog beilleszkedni ebbe a környezetbe, mégis némi esélyt azért adhatnának a kapcsolatuknak. Ám Rush titkokat őriz, ami ezt lehetetlenné teszi.
Ezen a ponton tipródhatunk egy kicsit, ugyanis ez a titok olyan szinten túl van lihegve, amilyet kevésszer volt alkalmam olvasni. Az égegyadta világon minden egyes szereplő tudja, mi a pálya, csak Blaire nem, na meg az olvasó. Ezt kifejezetten untam, ráadásul azért volt egy-két szereplő, aki közel került a lányhoz, és igazán elmondhatta volna neki, Bethy például, aki jó barátnője lett. Amit még nem tudtam hova tenni, az a rengeteg kínos pillanat Blaire sérelmére. A direkt kicseszéses dolgokra gondolok, ami gyönyörűen utal a hamupipőke-feelingre, de volt más jellegű is, ami engem igencsak megmosolyogtatott, mégpedig Rush időzített spoiler Ijesztés vagy csábítás?
Nem mondom, hogy nem érintett meg Rush karaktere egyáltalán, de valahogy fura volt az a kétféle stílus, amit beleerőltetett a szerző. A tetovált, kidolgozott testű, piercinges menő srác karakteréhez nem illett a golfozás meg a country klub. A végére azért jobban megkedveltem, tudott azért dolgokat.
Ami viszont nagyon tetszett, az a szerelmi szál íve. Semmi nem volt elkapkodva, a szerző hagyott időt egymás megismerésére. Blaire a maga természetes, ártatlan módján nagyon vonzó lány, spoiler
Azt hiszem azért nem kell túlzásokba esnem és azt mondanom, hogy ez a regény felhívja a figyelmet a társadalmi különbségek okozta nehézségekre, vagy épp különösebb figyelmet fordít a gyászfeldolgozásra. A mérleg inkább a szerelmi dráma felé billen és a végkifejlet is elég bánatos, ráadásul azonnali folytatásért kiállt.
Szerettem pár mellékszereplőt, a golfklubos kollégák és ugyebár a főnök úr eléggé szórakoztatóak voltak. Utóbbiból többet is kinéztem volna, de talán a folytatásban még előkerül Woods újra.
Abbi rajongóknak kötelező darab!

>!
Hópárduc P
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Ide nekem a következő részt! :)
Nekem tetszett ez a könyv, még ha kicsit kiszámítható is volt a történet. Olvashattunk már hasonló fiatalokról, de valahogy mégis jó volt. Szinte repültek az oldalak, nagyon gyorsan haladtam vele.
Nagyon-nagyon függővég! Jól elvágta az írónő. Szóval, kíváncsi vagyok a folytatásra.
Még egyelőre nem tudtam eldönteni, hogy szeretem-e a szereplőket…. :) Blair naiv lány, bár keménynek mutatja magát, mégis néha olyan könnyen belemegy mindenbe. Rush gazdag rosszfiú, de mégis megvillantja a jóságát és nem tudja távol tartani magát Blairtől. Sajnos, kapcsolatukra rossz fényt vet a múltjuk.

>!
pribrgre P
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Egy szó: gagyi. Egyszerűen minden gagyi ebben a könyvben. Szokásos történet, szokásos szereplők. Klisé az egész, bár a leírásból már számítottam erre. Ráadásul eléggé összecsapott is, gyorsan hamar megtörténik minden, aminek “meg kell”, aztán kész vége, jó ez így. :D Ha nagyon jó szívű akarok lenni, akkor az egynek jó kategória. Nem hiszem, hogy elolvasom a következő részt…

>!
Dephi
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Maga a történet elég klisé, de élvezhető. Örültem, hogy nem happy end lett. (Gondolom ez a folytatásban változik)
Eleinte komolyan azt hittem még kedvenc is lehet, de előre haladva egyre több dolog nem tetszett. Rush nekem nem szimpatikus, h.lye kis macsó gyerek.

>!
Evika82 P
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Jelentem kiolvasva.
Nekem ez nagyon bejött.
Egyszerűen nem tudtam letenni, annyira élveztem ennek a történetnek az olvasását.
Egy hatalmas nagy problémám van, legszívesebben a falba verném a fejem…
Olyan hülye vagyok. Szentül hittem, hogy ez a sorozat is olyan lesz, hogy minden részben más páros a főszereplő…
Hát nem!!!
Brutál függővég!!!

1 hozzászólás
>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Azt hiszem azért is szerettem a könyvet, mert végig Papír hercegnő feelingem volt tőle. Tisztázzuk: Abbi könyve jelent meg előbb Amerikában, így nyilván nem vádolom másolással az írónőt. Történetvezetésében, hangulatában, a karakterek külseje és belseje kapcsán nagyon erősen átjött nekem a Royal fiúk feeling, aminek kifejezetten örültem, mert iszonyúan szeretem az ilyen történeteket, jól ki tudnak kapcsolni egy hosszú munkanap után. Néha ez az, amire az embernek a legnagyobb szüksége van.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/12/konyvkritika-abbi-glines…

>!
_Enii_ P
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

De egyikünk sem tudta megváltoztatni a múltat, bármennyire is akartuk.

Hmmm mondanám,hogy a tipikus tinirománc,de azért annál több. A cselekmény jól felépített,a szálak a megfelelő helyen keresztezik egymást és pont jókor csattannak azok a bizonyos Wow pofonok.
Beszippantott,gondolkodásra késztetett és volt olyan hely ahol le kellett tennem,mert olyan erősen hatott rám.
Sajnálom,hogy trilógiaként húzva lett a sorozat (bár ezen véleményem lehet a következő részek olvasása után megváltozik).
4,5* mert műfajában kiemelkedő,leköt,elgondolkodtat és felkelti az érdeklődésed a következő rész iránt.

>!
Fire_bird
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Fájdalmas 270 oldal volt. Főleg mivel már a 2. oldalnál tudtam, hogy ez nem az én könyvem lesz. Nulla történet spoiler, idegesítettek a szereplők, a párbeszédek sokszor toltál értelmetlenek, semmitmondóak voltak. Se a szavaik, se a tetteik mögött nem volt igazi tartalom.
Nem szeretem az ilyen felszínes történeteket és az ilyen felszínes embereket, akik a létező összes klisét felvonultatják. Gazdag, szuperjóképű, szuperjótestű mostohabátyó, aki a legyet is röptében…, amíg meg nem ismeri szuperkülönleges, szuperszűz, szupernaív főszereplőnőnket, aki amúgy szuperhülye és szuperribi, de persze a tragikus múlt keménnyé edzette. Attól, hogy azt mondja magáról, hogy ő egy ártaltan, kedves lány, aki nem illik a gazdagok közé, attól még nem lesz az. Főleg ha aztán úgy viselkedik mint egy rib@nc és pont olyan sekélyes, mint a többi szereplő, akiket állandóan fikáz…ilyen irritáló főszereplővel régen nem találkoztam. Persze minden szereplő csodaszép, modelltestű, gazdag és síkhülye. Rosszul vagyok tőlük. De amitől a legjobban ki tudok akadni, hogy az összes férfi szereplő első pillanattól kezdve odáig meg vissza van az ártatlan és csodaszép főszereplőnőért. spoiler
Rush az igazi rosszfiú… spoiler akinek senki nem mond nemet, bárkit megkaphat, de neki csak Blair kell… spoiler Semmennyire nem ismerjük meg Blairt, – még mi, az olvasók se a belső monológjaiból, pláne hogy igazából csak tényeket közöl az életéről, nem a személyiségét tárja fel – hát akkor Rush, hogy a fenébe ismerné bármennyire is a csajt, hogy tudja ő teljesen más, mint amit elsőnek gondolt róla??
Az ilyen történetek engem egyáltalán nem szórakoztatnak, hanem inkább olyan szinten feldühítenek, hogy legszívesebben kivágnám a könyvet az ablakon. spoiler
spoiler
Nagy csalódás ez a könyv. Nagyon vártam már, hogy elolvashassam, főleg mikor észrevettem hogy Szaszkó Gabriella fordította. Itt a bizonyíték, hogy egy ilyen történetet még egy jó fordítás sem menthet meg.

„Rush úgy viselkedett, mintha Nan egy ötéves értelmi szintjén lenne.” Nem csak Nan, hanem az egész társaság. Borzalom. Neveragain.

>!
Nono_Tamas
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Hu nekem tetszett a könyv,hiszen én imádom a mostohatesós sztorikat.Persze klisés a történet és ellégé kiszámítható,de attól én élveztem,és lekötötte nagyon a figyelmem.A pisztolyos jeleneten nevettem,nagyon vicces volt.Rush titka omg nem gondoltam volna,hogy ez lesz,nagyon meglepődtem.És a vége ahjj nem szeretem a függővégeket,főleg ha a könyv további részei még nem jelentek meg magyarul.Szerencsére angolul elkezdtem olvasni a következő részt.A szereplőkről még nem nagyon tudok véleményt írni,mert még ahhoz kell a következő rész.
„A szerelem nem lehetett elég. Mindenki azt mondja, hogy a szerelem mindent legyőz, de ez hazugság. Akkor semmi sem elég, ha a lelked darabokra tört.”


Népszerű idézetek

>!
nypiro P

Nem illettem ebbe a társaságba, még a középsuliba sem tudtam beilleszkedni. Az egész életem olyan volt, mint egy hatalmas kínos pillanat.

Kapcsolódó szócikkek: Blaire Wynn
>!
inmydreams

Miért hagyom, hogy mindig a kíváncsiságom győzzön a józan eszem felett?

54. oldal, Hatodik fejezet

>!
BBetti86 

A szerelem nem lehetett elég. Mindenki azt mondja, hogy a szerelem mindent legyőz, de ez hazugság. Akkor semmi sem elég, ha a lelked darabokra tört.

267. oldal

>!
nypiro P

– El sem hiszem, hogy egy nőnek könyörögtem azért, hogy üljön le és beszélgessen velem.

Kapcsolódó szócikkek: Rush Finlay
>!
Beusom24

– Azt hiszem, kissé lebecsülöd saját magad. Én különlegesnek látlak.
Rush erősen összeszorította a száját, aztán megrázta a fejét.
– Nem látod az igazi énemet. Nem tudod, miket tettem.
– Talán – válaszoltam, és előredőltem. – De amit látok, az
nem tűnik annyira szörnyűnek. Sőt, már arra is gondoltam,
hogy talán sokkal mélyebb érzésű vagy

>!
Domovecz_Anett 

-Mindenki azt mondja, hogy a szerelem mindent legyőz , de ez hazugság . Akkor semmi sem elég, ha a lelked darabokra tört .

>!
inmydreams

Igazat mondott. Nem akartam olyan lenni, mint ő, de nagyon jól szórakoztam, amikor vele voltam.

129. oldal, Tizenkettedik fejezet

>!
inmydreams

De egyikünk sem tudta megváltoztatni a múltat, bármennyire is akartuk. Senki sem tudta már jobbá tenni.

263. oldal, Huszonhatodik fejezet

>!
inmydreams

Én pedig továbbra is számíthattam saját magamra.

263. oldal, Huszonhatodik fejezet

>!
ancsa_17 P

– És ki van melletted? – kérdezte fájdalmas hangon.
– Magamra számíthatok. Három évvel ezelőtt ráébredtem, amikor anya beteg lett, hogy amíg magamba kapaszkodok, és nem felejtem el, ki is vagyok, addig minden rendben lesz – feleltem.

198. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Maya Banks: Lángolás
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Meghan March: Vágy és szerelem
Kendall Ryan: Szeress és hazudj