Fallen ​Too Far – Beléd esve (Rosemary Beach 1.) 225 csillagozás

Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Egy ​kőgazdag srác. Egy kemény lány egy alabamai farmról. Mostohatestvérek más világokból. Egy vad, őrjítő és ellenállhatatlanul fülledt nyár Rosemary Beachen.

Az utolsó dolog, amire Blaire Wynn vágyik, az az, hogy odaköltözzön apja új családjához a floridai Rosemary Beachre. De nincs választása. Miután anyja hosszú betegeskedés után elhunyt, és csak egy jó adagnyi adósságot hagyott maga után, Blairnek esélye sem volt, hogy megtartsa alabamai kis farmházukat.

Ahogyan leépült kis teherautójával, egy pisztollyal az ülése alatt behajt a pénztől bűzlő üdülővárosba, tudja, hogy sosem fog tudni beilleszkedni. Még csalódottabbá válik, amikor új otthonához érve megtudja, hogy az apja Párizsba utazott, otthagyva őt még sosem látott mostohatestvérével, Rush Finlay-vel. Rush – aki egy rossz hírű rocksztár fia – cinikus, leereszkedő és sosem kérne bocsánatot semmiért; éppen olyan elkényeztetett, mint amennyire észbontó, és egy pillanat alatt teljesen megbolondítja Blairt. Hát… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Passion válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2019
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634990512 · Fordította: Szaszkó Gabriella
>!
Maxim, Szeged, 2019
272 oldal · ISBN: 9789634993339 · Fordította: Szaszkó Gabriella

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Rush Finlay · Blaire Wynn · Grant Carter


Kedvencelte 19

Most olvassa 8

Várólistára tette 109

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Tény, hogy amikor évekkel ezelőtt angolul olvastam, jobban tetszett, de nem volt ez rossz most sem. Legfeljebb jobban láttam a történet hibáit. Viszonylag sok benne a sztereotípia és az ellentmondás, logikát és észérveket pedig nem nagyon kell benne keresni. Tipikus naiv spoilerlány és tetovált f*ckboy NA romantikus, amivel Dunát lehetne rekeszteni. Pozitívum, hogy ez a történet legalább még az élvezhetőbb fajtából való és iszonyat gyorsan olvastatja magát a történet. A folytatásokról lemaradtam, viszont ha magyarul kiadják őket, el fogom olvasni.

3 hozzászólás
MissFortune>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Könnyed, nyári hangulatú könyv, amit pár hét után simán elfelejt az ember.
A történet jól kezdődik, hamar a közepébe csapott az író, ugyanis kiderül mi történt Blair anyukájával. Blair az elején még szimpatikus, később sajnálatra méltó, a legvégén pedig egy hisztis nőszemély, akit legszívesebben lecsaptam volna. Fejlődött ő, volt ám itt nagy karakterfejlődés, csak nem a jó irányba. Nan is egy utálatos karakter, ebben is igazodott a sztori a klisékhez. Mindig van egy szebb lány, aki ki nem állhatja a főszereplőt. Nem szoktam bánni a kliséket, mert attól még lehet jó egy történet.. de ezt elrontotta az eget rengető hiszti. Rush legalább cuki volt.
Nem lett happy end, amit nem bánok. Ez az egyetlen rész,ami úgy ahogy klisé mentes.
Tulajdonképpen ha megjelenne a második része, akkor lehet elolvasnám, már csak kíváncsiságból is. Az biztos, hogy soha nem lesz kedvenc, de egyszeri kikapcsolódásnak nem rossz.

rebeka202 P>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Az általános hibái ellenére, nekem most nagyon jól esett ez a könnyed kis limonádé. Jól esett az óceán melletti nyári hangulat, rendesen odaképzeltem magam! Ahhoz képest, hogy tipikus jegyekkel megáldott romantikus majdnem tinidráma, nem volt az a tipikus szemforgatós. Szerintem teljesen rendben volt a történet, rettenetesen olvastatta magát, tuti, hogy tegnap befejeztem volna, de meg akartam hagyni a délelőtti igen, későn kelek kávém mellé egy kicsit belőle.
A szereplőkbe nem zúgtam bele, nem voltak olyan mély személyiségek, a tipikus drámák nem hiányoztak, viszont Blaire picit sekélyes személyisége sem szegte kedvem :D
Nem kell nagyot várni tőle, csak azt, hogy kikapcsoljon egy napra, elrepítsen az óceánig, jól szórakozz és kész. Nem is vártam tőle többet. Colleen Hoover thrillere után olyan üdítő érzés volt, mint forró nyári napon egy jeges kávé. És még az is lehet, hogy megveszem a következő részt, mert borzasztó kíváncsi vagyok mi történik majd a főszereplőinkkel!

19 hozzászólás
Ella19>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Nem egy tökéletes könyv, de kikapcsolódásnak teljesen tökéletes volt. Lekötött. Gyorsan lehet vele haladni és a szereplők sem idegesítőek. Blaire az elején szimpatikus volt, utána egyre kevésbé. Elvesztette édesanyját és így az apjához kellett neki menni, ahol találkozott Rushal. Rush egy olyan pasi, aki minden nap más csajt visz az ágyába. Ahogy haladt a sztori ő viszont egyre szimpatikusabb lett. Rush húga idegesítő volt. Grant szimpi volt. Ő az elejétől kezdve kedvesen viselkedett Blaire-vel, kár hogy nem szerepelt olyan sokat.
A második részt is el fogom olvasni.

Enikő_Darai_Enii P>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Kis nyári limonádé, amivel csak sodródni kell, hagyni, hogy beszippantson. Mert hogy olvastatja magát, az tuti! Bár nincs benne semmi különleges, tipikus NA klisékkel dolgozik a kötet – Blaire a jókislány megismerkedik a nagy, tetovált rosszfiúval Rush-sal – ezek után mi más sülhetne ki mindebből, mint egy jó kis drámázós, romantikus sztori?! De én élek-halok néha ezekért. Közel sem lett a legmeghatározóbb könyves élményem, de egy estére tökéletes volt. Még azt is megkockáztatom, hogy a megjelenő folytatást is el fogom olvasni, mert a kötetben volt egy pici eredetiség azzal, hogy bevállalta a nem HE-t, illetve a két főszereplő első találkozása sem volt hétköznapi. Kíváncsi lettem, na!

kellyolvas P>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Abbira jellemző, hogy általában ártatlan, rendes, csendes lánykaraktereket alkot, aztán hozzájuk kapcsol egy szuperdögös vad pasit, aki megszelídítésre vár. Ez akárhonnan nézve is egy klisés helyzet, de engem nem zavarnak különösebben a klisék, ez például kifejezetten tetszik. Blaire pontosan egy ilyen jókislány, aki épp elveszítette mindenét. A vidéki házuk ára épp a kórházi számlák kifizetésére volt elég, a lánynak most az öt éve nem látott apja segítségére van szüksége, akinek már jó ideje új családja van.
A nyitójelenet öt csillagot érdemel. Ahogy előhúzza a stukkerét, és rászegezi az őt megijesztő srácra, nem hagyva magát megfélemlíteni, na ekkor csettintettem egyet, ez remek nyitás. Az apja hetekre elutazott, így a lány kénytelen megismerkedni Rush-al, aki az új feleség első gyereke, egy gazdag rocksztár fia. Blaire nem kap szíves fogadtatást, de végül beköltözhet a lépcső alatti cselédszobába. Ennek is örül, mert csak addig akar maradni, míg összeszed annyi pénzt, amiből bérelhet valamit és saját lábra nem áll.
Nos, igazi Hamupipőke-történetnek indul, nem? Egyszerűen olyan addiktívvá válik pár oldal után az írás, hogy nem tudod letenni. Blaire talpraesett lány, azonnal talál munkát egy golfklubban, ahol dől a borravaló, és nem válik elérhetetlenné az önállósodás. Addig azonban el kell viselnie Rush közelségét, ami a köztük kialakuló vonzalom miatt egyre nehezebb. Miért is ne lehetne közöttük valami? Bár a lány minden pillanatban érzi, hogy nem idevaló, sosem fog beilleszkedni ebbe a környezetbe, mégis némi esélyt azért adhatnának a kapcsolatuknak. Ám Rush titkokat őriz, ami ezt lehetetlenné teszi.
Ezen a ponton tipródhatunk egy kicsit, ugyanis ez a titok olyan szinten túl van lihegve, amilyet kevésszer volt alkalmam olvasni. Az égegyadta világon minden egyes szereplő tudja, mi a pálya, csak Blaire nem, na meg az olvasó. Ezt kifejezetten untam, ráadásul azért volt egy-két szereplő, aki közel került a lányhoz, és igazán elmondhatta volna neki, Bethy például, aki jó barátnője lett. Amit még nem tudtam hova tenni, az a rengeteg kínos pillanat Blaire sérelmére. A direkt kicseszéses dolgokra gondolok, ami gyönyörűen utal a hamupipőke-feelingre, de volt más jellegű is, ami engem igencsak megmosolyogtatott, mégpedig Rush időzített spoiler Ijesztés vagy csábítás?
Nem mondom, hogy nem érintett meg Rush karaktere egyáltalán, de valahogy fura volt az a kétféle stílus, amit beleerőltetett a szerző. A tetovált, kidolgozott testű, piercinges menő srác karakteréhez nem illett a golfozás meg a country klub. A végére azért jobban megkedveltem, tudott azért dolgokat.
Ami viszont nagyon tetszett, az a szerelmi szál íve. Semmi nem volt elkapkodva, a szerző hagyott időt egymás megismerésére. Blaire a maga természetes, ártatlan módján nagyon vonzó lány, spoiler
Azt hiszem azért nem kell túlzásokba esnem és azt mondanom, hogy ez a regény felhívja a figyelmet a társadalmi különbségek okozta nehézségekre, vagy épp különösebb figyelmet fordít a gyászfeldolgozásra. A mérleg inkább a szerelmi dráma felé billen és a végkifejlet is elég bánatos, ráadásul azonnali folytatásért kiállt.
Szerettem pár mellékszereplőt, a golfklubos kollégák és ugyebár a főnök úr eléggé szórakoztatóak voltak. Utóbbiból többet is kinéztem volna, de talán a folytatásban még előkerül Woods újra.
Abbi rajongóknak kötelező darab!

Hópárduc P>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Ide nekem a következő részt! :)
Nekem tetszett ez a könyv, még ha kicsit kiszámítható is volt a történet. Olvashattunk már hasonló fiatalokról, de valahogy mégis jó volt. Szinte repültek az oldalak, nagyon gyorsan haladtam vele.
Nagyon-nagyon függővég! Jól elvágta az írónő. Szóval, kíváncsi vagyok a folytatásra.
Még egyelőre nem tudtam eldönteni, hogy szeretem-e a szereplőket…. :) Blair naiv lány, bár keménynek mutatja magát, mégis néha olyan könnyen belemegy mindenbe. Rush gazdag rosszfiú, de mégis megvillantja a jóságát és nem tudja távol tartani magát Blairtől. Sajnos, kapcsolatukra rossz fényt vet a múltjuk.

Dephi>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Maga a történet elég klisé, de élvezhető. Örültem, hogy nem happy end lett. (Gondolom ez a folytatásban változik)
Eleinte komolyan azt hittem még kedvenc is lehet, de előre haladva egyre több dolog nem tetszett. Rush nekem nem szimpatikus, h.lye kis macsó gyerek.

1 hozzászólás
pribrgre P>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Egy szó: gagyi. Egyszerűen minden gagyi ebben a könyvben. Szokásos történet, szokásos szereplők. Klisé az egész, bár a leírásból már számítottam erre. Ráadásul eléggé összecsapott is, gyorsan hamar megtörténik minden, aminek “meg kell”, aztán kész vége, jó ez így. :D Ha nagyon jó szívű akarok lenni, akkor az egynek jó kategória. Nem hiszem, hogy elolvasom a következő részt…

Zso89 P>!
Abbi Glines: Fallen Too Far – Beléd esve

Második könyvem az írónőtől.
Jó-jó tetszik meg minden de valahogy mégis hianyzik az a bizonyos valami….

Gyosan lehet vele haladni,olvastatja magát.
Nem váltott szemszög de mégis tetszik az írásmód.

Blaire
Elég sok szörnyűségen ment keresztül,és mindenkit elveszít aki fontos számára.
Egy kitartó lány,bár az élet nem kímélte és még most is csak a pofonokat kapja.
Cain-t nem igazán kedveltem.
Amikor kellett volna ő sem volt ott Blaire mellett,ő is csak a levegőbe beszél.

RushRushRush
A szívembe loptad magad,nem tudtam rád haragudni.
Nem okoltalak semmiért.
Sokkal inkább megvetettem Blaire apját.
Őt aztán lehetne hibáztatni minden elcseszett dologért.
Nem mondom hogy nem volt nagy durranás a nagy „TITOK” bár mindenki tudott róla és mégsem mondta el senki Blaire-nek.
Nan és társait szívem szerint megtéptem volna,valahogy nem jött át nekem ez az „apa nélkül nőtt fel dolog.”
Ez még nem jogosít fel arra hogy eltapossunk másokat.
Viszont a folytatásra nagyon kíváncsi leszek,kinek hogy alakul a jövője.


Népszerű idézetek

nypiro P>!

Nem illettem ebbe a társaságba, még a középsuliba sem tudtam beilleszkedni. Az egész életem olyan volt, mint egy hatalmas kínos pillanat.

Kapcsolódó szócikkek: Blaire Wynn
Vörös_Viktória>!

Egy magányos könnycsepp bucskázott le Rush arcán.
– Nem akarlak elveszíteni. Szerelmes vagyok beléd, Blaire. Sosem akartam még senkit annyira, mint téged. Nem tudom elképzelni nélküled az életemet.

26. fejezet

BBetti86 >!

A szerelem nem lehetett elég. Mindenki azt mondja, hogy a szerelem mindent legyőz, de ez hazugság. Akkor semmi sem elég, ha a lelked darabokra tört.

267. oldal

ancsa_17 P>!

– És ki van melletted? – kérdezte fájdalmas hangon.
– Magamra számíthatok. Három évvel ezelőtt ráébredtem, amikor anya beteg lett, hogy amíg magamba kapaszkodok, és nem felejtem el, ki is vagyok, addig minden rendben lesz – feleltem.

198. oldal

Katica_98>!

Még az anyám temetésére se jött el. Ha nem lett volna
szükségem egy helyre, ahol meghúzhatom magam, akkor
én sem lennék most itt. El kellett adnom a nagymamától
örökölt apró házat, hogy kifizessem belőle anya kezelésének költségeit. Így csak a ruháim maradtak és anyám terepjárója. Nehéz volt felhívni apámat azután, hogy egyszer
sem látogatott meg bennünket azalatt a három év alatt,
amíg anya a rákkal küzdött. Ennek ellenére nem tehettem
mást, ő maradt az egyetlen családtagom.

Domovecz_Anett>!

-Mindenki azt mondja, hogy a szerelem mindent legyőz , de ez hazugság . Akkor semmi sem elég, ha a lelked darabokra tört .

nypiro P>!

– El sem hiszem, hogy egy nőnek könyörögtem azért, hogy üljön le és beszélgessen velem.

Kapcsolódó szócikkek: Rush Finlay
inmydreams >!

Miért hagyom, hogy mindig a kíváncsiságom győzzön a józan eszem felett?

54. oldal, Hatodik fejezet

inmydreams >!

Én pedig továbbra is számíthattam saját magamra.

263. oldal, Huszonhatodik fejezet

vyvienne P>!

– Miért akarod, hogy felköltözzek? – kérdeztem óvatosan. Rush ledobta az utolsó szelet bacont egy szalvétára, és kikapcsolta a tűzhelyet, mielőtt rám nézett.
– Mert így szeretném. Utálok úgy lefeküdni esténként, hogy tudom, te a lépcső alatt alszol. Erre most itt ez a kép a lelki szemeim előtt, hogy eszed az átkozott mogyoróvajas szendvicseidet egyedül odabent. Ezt már nem bírom ki. Oké. Akkor tényleg törődött velem valamilyen formában.

11. Fejezet


A sorozat következő kötete

Rosemary Beach sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Park: Lélegezz velem!
B. N. Toler: Lélekvesztők
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Anna Banks: Poszeidón
J. A. Redmerski: A soha határa
Jeaniene Frost: A sírcsapda