Breathe (Sea Breeze 1.) 14 csillagozás

Abbi Glines: Breathe Abbi Glines: Breathe Abbi Glines: Breathe Abbi Glines: Breathe Abbi Glines: Breathe Abbi Glines: Breathe

Sadie White's summer job isn't going to be on the beach life-guarding or working at rental booths like most kids her age. With her single mother's increasing pregnancy and refusal to work, Sadie has to take over her mother's job as a domestic servant for one of the wealthy summer families on a nearby island.

When the family arrives at their summer getaway, Sadie is surprised to learn that the owner of the house is Jax Stone, one of the hottest teen rockers in the world. If Sadie hadn't spent her life raising her mother and taking care of the house she might have been normal enough to be excited about working for a rock star.

Even though Sadie isn't impressed by Jax's fame, he is drawn to her. Everything about Sadie fascinates Jax but he fights his attraction. Relationships never work in his world and as badly as he wants Sadie, he believes she deserves more. By the end of the summer, Jax discovers he can't breathe without Sadie.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Simon Pulse, 2013
356 oldal · ASIN: B00BOUP294
>!
Simon Pulse, 2013
352 oldal · ISBN: 1442488697
>!
Wild Child, 2011
166 oldal · ISBN: 9781617980046

Kedvencelte 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Tori0925 P>!
Abbi Glines: Breathe

Egyszer már olvastam magyarul ez a történetet és most egy kibővített verzióval jól esett újra átélni.
Jax egyszerűen annyira édes, mint a méz. Imádtam a kis egy-két oldalas szösszeneteit a fejezetek elején.
Sadie pedig tipikusan az a naiv fajta lány, akibe az ilyen sztorikbn a pasik belezúgnak. Csak azt nem értem, hogy maradt korábban láthatatlan.
Könnyed történet kedvelhető szereplőkkel. Kivéve Jessica. Anya ide vagy oda, én vettem volna elő a kiskanalat és fojtom meg benne.
Talán az egyetlen amiből sok volt az a 'nem egy világban élünk, ez nem fog menni', De még ezen is túl tudtam tenni magam.

Veronika_Szakács>!
Abbi Glines: Breathe

Sadie érett, meglepően értelmes, két lábbal áll a földön, és egészen normális. Jax aranyos, érzelmes, tetszett, hogy a hírnév ellenére megmaradt embernek. Bár nem tudom mennyire lehet ez hiteles egy tinisztár esetében. Annyi szörnyű történetet lát az ember, ahogy a tehetséges fiatalok valami elképesztően undorítóvá fejlődtek, ezért kicsit szkeptikusan álltam Jax túl szép, túl jó életéhez. Semmi botrány, semmi züllés, csak vágy az átlagosságra? Túlságosan sima terep, de egye fene, ennyi még belefér.
A könyv viszont meglepően lassú, mondhatni unalmas. Nyilván nem azt vártam, hogy a 30. oldalon egymásra találnak, a 40. oldalon pedig már a kandalló mellől integetnek az unokáiknak, de azért az, hogy 60 oldal után csak egy közös bevásárlásig jutottak, elég furcsa volt. Ami ennél még furcsább, hogy a lassúság és a semmi ellenére az érzelmi oldal rettentően gyorsan fejlődött ki. Még csak 1× látta a lányt, de máris megőrül érte, és az ablakból figyeli? Még csak 2 perce, hogy találkozott vele a folyosón, de már kerülnie kell a tekintetét, hogy ki ne zökkenjen a feladataiból, és szaltózik a gyomra? Egy közös bevásárlás, és máris annyira vágyik rá, hogy fullad nélküle? Nem valami hihető. De legalábbis nagyon furcsa.
Ahogy az is, hogy adott egy rocksztár, vagy valami hasonló, meg egy a leírás szerint elképesztően szép, szőke, hosszú karcsú lábú lányka, akik csak kerülgetik egymást? Elméleti síkon dúl köztük a szerelem, mégsem történik szinte semmi köztük? Bizarr.
A történet vége (na nem a cukormázas happy end, hanem ami előtte van) megrázó, és rendkívül életszagú, emiatt komolyan gondolkoztam az 5 csillagon, de aztán az elbagatellizált drámai részek miatt mégis csak 4 lett. Volt ugyanis egy olyan időszak, amiről szívesen olvastam volna bővebben Jax szemszögéből, de sajnos ez kimaradt a könyvből, alig pár mondattal intézték el. Kár, mert hatalmas ziccer lett volna, ha kapunk még drámát, mélységet, méghozzá egy férfi szemén át nézve.


Népszerű idézetek

Picichef>!

„He didn't love me enough.”
[…]
"What is enough? – Marcus asked.
I sighed and closed my eyes. „Willing to get through the hard stuff together.”

155. oldal

_Dany_>!

„And what about me…am I a nice guy? I wasn't sure what to say to this, so I decided to just be honest. "I don't know you, really, but I do know you sign my paycheck, so I'm not exactly sure how to answer this.”


A sorozat következő kötete

Sea Breeze sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Dessen: This Lullaby
Kylie Scott: Lick
Kelly Oram: V is for Virgin
Renée Carlino: Sweet Thing
Marni Bates: Awkward
Erin Watt: Paper Princess
Lizzy Charles: Effortless With You
Jenny B. Jones: I'll Be Yours
Anne Eliot: Unmaking Hunter Kennedy
S. C. Stephens: Thoughtless