Álmomban ​szerettelek 274 csillagozás

Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​nap, amikor Vale McKinley és barátja, Crawford átvették az érettségi bizonyítványukat, tragédiába torkollott, amikor egy szörnyű autóbaleset után a fiú kómába került. Az egész nyarat a fősuli tervezgetésével kellett volna tölteniük, majd pedig együtt indulhattak volna el a lehetőségekkel teli, ragyogó jövő felé. Ők ketten – hiszen ezidáig senki más nem számított. Ehelyett Vale minden napját Crawford kórházi ágya mellett tölti, reménykedve, hogy a fiú, akit gyerekkora óta szeret, felébred.
Slate Allen, Vale bátyjának jó barátja, aki nem mellesleg igazi nőcsábász, szintén abban a kórházban tengeti a napjait, haldokló nagybátyjának nyújtva támogatást. Amikor találkozik a lánnyal, Vale nem tagadhatja az azonnal érzett perzselő, tiltott vonzalmat. Próbálja figyelmen kívül hagyni ezt, de nem tud sokáig ellenállni – reményei Crawford iránt azonban még nem hunytak ki, így Slate-tel szép lassan barátság alakul ki közöttük.
Azonban Crawford nem ébred fel… Vale-nek rá kell… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619279 · Fordította: Bihari György
>!
Maxim, Szeged, 2018
320 oldal · ISBN: 9789634993568 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Slate Allen · D bácsi · Knox McKinley · Vale McKinley


Kedvencelte 38

Most olvassa 6

Várólistára tette 146

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Tünde_JLT I>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Ne hagyd, hogy a régi botlásai és az új botlásai eltakarják előled, hogy milyen (…) nagy szívvel szeret!

Rendhagyó módon először szeretném @nypiro – nak megköszönni, hogy ezzel a csodálatos történettel zárhattam az óévet és kezdhettem az újat.
Az életedben vannak elkerülhetetlen találkozások, amelyeknek végül azokat az embereket köszönhetjük, akik teljessé teszik az életünket.

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

A fülszöveg valamiért nagyon megfogott, és már alig vártam, hogy olvashassam.
Összességében nem csalódtam. Egy olvasmányos, elgondolkodtató és romantikus történet, ami egy nem mindennapi fordulattal igazi meglepetést is tudott szerezni.

ria_konyvei>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Ez a könyv nekem abszolút kedvencem lett. Ezt már a 2. rész után éreztem.
Romantikus volt, aranyos volt, szívfacsaró volt, igazi volt, különleges volt és néha vicces is.

A szereplőket imádtam. Vale családja eszméletlen aranyos volt, igazi összetartó és szerető család. De talán a legjobban mégis Vale édesanyját, Knox-ot, és természetesen D bácsit, illetve Stale-t szerettem a legjobban.

Egy különleges történt, hasonlót még sosem olvastam. Nagyon ötletesen volt megoldva az is, ahogyan a könyv ketté lett osztva. Az elején nem teljesen értettem, aztán volt az a pont a 2. rész után amikor megértettem mindent! Nagyon egyedi lett szerintem, hogy idézetekkel nyitott az írónő egy-egy részt, ráadásul azok a címek! Na, meg persze a könyv címe. Nagyon ötletes.

Az írónő stílusa tetszett, a sztori szintén nagyon jó volt, a kidolgozás is tetszett.
Olyan női főhőst tudott teremteni, aki nagyon önzetlen és igazi volt, ennek ellenére számomra mégsem volt túl sok.

Számomra különleges mindig egy kívülről macsó férfit látni, úgy amikor megmutatja az érző oldalát, azt, hogy valójában milyen lelke van.
spoiler

deen>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Abbi Glines könyvei nálam két kategóriába esnek: tetszik vagy nagyon nem tetszik. Ez valahogy mégis a kettő közé esik. Talán azért, mert az írónő most másképp nyúlt a történethez, egy magát elveszíteni látszó lány, Vale felnőtté válásáról mesél, aki gyerekkora együtt van szerelmével Crawforddal. Egy autóbaleset azonban megváltoztatja az életét és egyedül végre képes más szemmel nézni a kapcsolatukat, és egyre inkább rájön, hogy miközben folyton megfelelni kívánt szerelmének, közben elveszítette, hogy számára mi is a fontos. Ebben nagy segítségére van a távolság, az új barátok és különösképpen Slate, aki egyáltalán nem az, akinek mutatja magát. Amikor végre sínre kerülnek a dolgok, az írónő egy hatalmas csavart vet be, ami teljesen másként viszi tovább az eseményeket. Ez az a fordulat, ami sokat lendített az amúgy addig semi különös cselekményen. Érdekes volt olvasni Vale fejlődését, a lelki és érzelmi változásait, ahogy lekerül róla a szemkötő, de mégis küzd a lelkiismeretével, a bűntudatával. Érdekes és szórakoztató történet volt, érdemes volt elolvasni.

nypiro P>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Gondolkodtam rajta egész nap mit írjak ☺. Nyilván nem vagyunk egyformák, de szerintem Abbi Glinesnek ez a könyve SZENZÁCIÓS. Olvastam a Vicent fiúkból egyet, annyira nem tetszett. A Sea Breeze 1-2 viszont igen, így kíváncsi voltam erre.
Teljesen más. Nem egy sima YA, éppen egyetemre megyünk, fiatalok vagyunk, szuper az élet ez a regény.
Kezdődik a balesettel, ezt Vale, hogyan éli meg, mi történik az egy hónap alatt. Hogyan „barátkozik” meg Slate-el. Kisebb, nagyobb csörték vannak közöttük. Crawford anyja nekem abszolult nem volt szimpatikus. Ahogy beosztotta az időt ki mikor mehet be, stb. Az ikrek aranyosak. Tetszett, ahogy befogadták Slate-t a családba. Ő is nagyon kedves fiú, ahogy törődik a nagybátyjával, igazán hűséges hozzá.
Aztán jön a második fejezet. Innen olvassátok el a könyvet. Nagyon jó, nagyon jó, nagyon jó. Nem tudtam, hogy Abbi Glines tud ilyet. Szeretnék még ennyire jól megírt regény tőle. Külön örülök, hogy nem lett Co-Ho-san érzelmes (kevesebb pzs). Szépen fejlődnek a karakterek. Mindenki megérdemli benne „amit kap”. (most nem fogok spoilerezni☺)

kellyolvas P>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Két részből áll a könyv, az első részt írja le a fülszöveg, a második rész teljesen más helyzetben folytatódik. Konkrétan le fog esni minden olvasó álla, mert váratlanul minden megváltozik. Ez egy merész lépés a szerzőtől, ami mindenképp plusz pontot érdemel, nem mondom, hogy zseniális, de mégis megdöbbentő és a cselekmény szempontjából abszolút ütős. De erről természetesen nem lehet beszélni, ezt olvasni kell!
Abbi ebben a regényben nem a szenvedélyes romantikára tette a hangsúlyt. Sokkal inkább azt éreztem, hogy el akarja vezetni a főszereplőt a saját vágyaihoz, rá akarja venni, hogy önálló döntéseket hozzon, gondolja át a jövőjét. Eddig mindent névlegesen döntöttek el közösen, valójában Crawford álmaihoz igazodott, neki akart megfelelni. Sok visszaemlékezést olvashatunk kettejükről, amelyben mindig aranyosak voltak együtt, de sosem voltak szenvedélyesek, hiányzott az igazi mély érzelem kettejükből. Több volt ez, mint „legjobb barátok”, de inkább megszokásból voltak együtt, mintsem igaz szerelemből. Tulajdonképpen igazat adok a szerzőnek, léteznek olykor kivételek, és akár lehet gyerekszerelemből sírig tartó kapcsolat, de ez a mai világban már csodaszámba megy. Az igazi élet azt mutatja, kell némi tapasztalat szerzés, a mélységek és magasságok átélése ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk a saját utunkon.
A történetben sok jelenet játszódik a kórházban, és a kóma témája is indokolja, hogy megemlítsem a hihetőséget. Elégedett vagyok, mert nem történik meg az, ami annyi hasonló témánál, hogy a kómába esett szereplő hirtelen magához tér és ott folytatja nagyjából az életét, ahol abbahagyta. Ez egy lassabb folyamat, igaz, hogy minden eset más, de itt egészen helyénvalónak éreztem a mozzanatokat, nem kellett egy csodát végigasszisztálni.
Karakterek szempontjából nagyjából elégedett voltam, Vale szépen végigmegy a saját kis fejlődésén, eléggé sztereotip karakter, spoiler. Crawford már cselesebb, kívülről mintagyerek, de megvannak a maga kis stiklijei. Knox nagyon aranyos volt, a testvérek közül ő áll a legközelebb a húgához, védelmező, de nem elnyomóan, jó fej volt végig. Aki valójában szót érdemel, az Slate. A könyv szóhasználata szerint szoknyapecér, én nem lennék ilyen finom. Tipikusan a „minden nap mással és sosem kétszer ugyanazzal” típus, aki nem akar kötöttségeket, nem akar csalódni a kapcsolataiban. De amikor odafigyelést, önzetlenséget és szeretetet kap, amire azért mindig is vágyott, akkor valami megmozdul benne, és már nem tud érzelemmentes lenni többé Vale iránt.
Nem egy tucatregénnyel találkoztam tehát, a maga kis fordulataival mindenképpen kiemelkedik a többi Abbi Glines regény közül. Aki tehát amolyan Sea Breeze-es hangulatra vágyik new adult stílusban, annak nem ezt a regényt ajánlom. Az Álmomban szerettelek inkább a young adult korosztálynak szól, Abbihoz képest kevesebb szexi jelenettel, viszont egy helyes rosszfiúval, aki emlékezetes. A levonásom leginkább a történet vége miatt van, ami kurtán-furcsán fejeződik be, valami nekem még hiányzott, egy kicsivel kidolgozottabb befejezés, esetleg egy szenvedélyesebb jelenet. Egy biztos, Abbi Glines rajongóinak polcáról nem hiányozhat ez a történet sem!

ap358 P>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Abbi Glines előszeretettel ír könnyed, egyszerű romantikus regényeket, huszonéves karakterekkel, gyors cselekménnyel és sok-sok szenvedéllyel. Tőle szokatlanul ennek a könyvnek komorabb a hangvétele, és komolyabb a mondanivalója is, talán ezért is lett egyből ez a kedvencem az írónőtől. Nem a bonyodalmak ezerféle félreértés árán való kibogozása és az erotika az, ami hangsúlyt kap, hanem az igazi mély érzelmek, az önmagunk megtalálása, hogy sose féljünk kinyitni a szemünket, és harcolni azért, akik vagyunk.
Nehéz spoilermentesen értékelni a könyvet, ugyanis a történet két részből áll, és az események nem várt fordulatot vesznek.
Vale karaktere kimondottan tetszett, keserédes és okos lány, nincsenek felesleges hisztik, még amikor megtehetné, akkor is felül tud kerekedni a helyzeten.
Slate a tipikus csajozós macsó, akiről kiderül, hogy hatalmas szíve van, de hogy mégse legyen olyan egyszerű a helyzet, az írónő még egy haldokló nagybácsit is kerekít mellé, aki egyben a fiú egyetlen rokona.
Crawford… a regény első fele egyben egy védőbeszéd is számára, a csattanó miatt róla többet nem írnék.
Knoxról szívesen olvasnék, igazi szerető testvér, törődik a húgával, atyáskodik felette, de közben nem sokban térhet el a vérmérséklete Slaterétől.
A könyv vége viszont összecsapottnak tűnik, ott hiányoltam a katarzist, de egy ilyen, búskomor regényhez nem is a szokásos romantikus lezárás illik. (De azért jól esett volna.)
Összességében tetszett a könyv, egyedi, ötletes és kiemelkedik AG többi írása közül, érdemes elolvasni.

Alexandra0924>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

El vagyok átkozva!!! MI EZ A BEFEJEZETLENSÉG??????? ÁÁÁÁ…. *hajamattépem*

Folyt.köv. ha lenyugodtam….

Nos, először is nagyon szépen köszönöm az én drága Piroskámnak @nypiro-nak, hogy ajánlotta a könyvet!! Nélküle biztos nem olvastam volna el, mert az írónő könyvei eddig nem voltak a kedvenceim. Szóval köszönöm! ❤ ❤ Igaz pár hajszállal kevesebb van már a fejemen, de megérte :-D
Már a könyv első részénél megkedveltem Vale és Slate párosát! Őket az ég is egymásnak teremtette! Nagyon cukik voltak! Valamiért már az első részében sem szerettem Crawford karakterét, pedig csak említések voltak róla. Aki még hatalmas kedvenc volt a Knox! Ilyen bátyust mindenkinek! :-D
Már az első rész is nagyon tetszett, aztán jött a második rész egy hatalmas csavarral, én meg csak pislogtam!! Azt a ku…. kutya fáját! Hát, nem volt semmi! Minden amit eddig tudtam és éreztem…. semmi! Minden amiért vágyakoztam és akartam…. semmi!
Nem is akarok róla többet írni, mert nem akarom lelőni a poént. OLVASSÁTOK!

Azért azt megjegyezném, mert még mindig dühös vagyok érte, az a vége… Kedves írónő! Így nem lehet befejezni egy könyvet!!!! Ez az olvasók ellen elkövetett, szándékos bűntettet komoly következményekkel bünteti az bíróság!! *még-mindig-morcos-vagyok*

6 hozzászólás
Evika82 P>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Nagyon-nagyon tetszett a könyv. Nem mindennapi a története.
Nem nagyon tudok spolier mentes értékelést írni, és nem akarom lelőni a poént sem. Ezért csak annyit írhatok, hogy romantikarajongók olvassátok. :)
Biztos jól fogtok szórakozni olvasás közben.
A könyv 2. fele engem teljesen meglepett. Nem számítottam erre a fordulatra. Abbi Glines még mindig nagyon tud.
❤❤❤

BarbyMalik0112 P>!
Abbi Glines: Álmomban szerettelek

Abbi Glines okozott már csalódás a könyvmolylétem során, és sajnos az Álmomban szerettelek című regényével sem vagyok teljesen elégedett. Sokkal mélyebb tartalmat vártam volna a leírás alapján, ehelyett kaptam egy egyetemi, romantikus történetet, melyben kliséket halmoztak fel. Ugyanakkor volt egy pillanat, amikor pozitívan csalódtam a regényben, egy számomra váratlanul jött fordulat, ami miatt addiktívvá vált a könyv, vonzotta a figyelmemet és csak pörögtek az oldalak a kezemben.
Vannak értékei ennek a történetnek, nem állítom, hogy nincsenek, mégis kiforratlannak éreztem, amit egy többkötetes szerző nem engedhet meg magának. Sokkal többet láttam ebben a regényben a belekezdése előtt, és emiatt kellett csalódnom igazán a végére érve.
Azoknak ajánlanám a könyvet, akik egy laza, könnyed kikapcsolódásra vágynak, egy igazán jó fordulatra, egy vékonyka regényre, egy egyetemi sztorira az önvalósításról és az ahhoz vezető útról.

Bővebb értékelés a blogon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2020/04/abbi-gline…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

ap358 P>!

[…] életed egyik fénypontja következik.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Knox McKinley
4 hozzászólás
ap358 P>!

Bizarr dolog megsiratni egy sosem volt kapcsolatot.

136. oldal

Masni>!

– Az élet olyan dolgokat vág hozzánk, amelyekre nem számítunk. Nem ez lesz az utolsó. Meg kell tanulnod, hogy erős legyél és kibírd.

ria_konyvei>!

– Én sosem voltam szerelmes. Nem hiszek a szerelemben,de jólesik hallani, ahogy valaki beszél róla.

34. oldal, 4. Fejezet

ap358 P>!

Az embernek sosincs ideje felkészülni. Ez az élet sötét oldala.

11. oldal

ria_konyvei>!

Holnap is ugyanolyan nap lesz, mint az eltelt öt hétben, de én továbbra is reménykedtem a csodában, amire mindnyájan vártunk.

60. oldal, 8. Fejezet

ria_konyvei>!

Ő mondta egyszer, hogy ha a férfi megtalálja az asszonyt, akit holtig szerethet, attól fogva nem kell más. Akkor nem hittem neki, de amióta idősebb vagyok, kezdem azt gondolni, hogy igaz lehet.

282. oldal, 47. Fejezet, Slate

ria_konyvei>!

Mintha Tündérországba kerültem volna. Gyönyörű volt, tökéletes. Madárcsicsergés, a kövek között rohanó patak csobogása töltötte meg a levegőt. Kitártam a karomat, forogtam és nevettem.
Ilyen érzés lehet, amikor szerelmesek leszünk.

251. oldal, 42. Fejezet, Vale

ria_konyvei>!

Egy napon majd elmesélem Crawfordnak, mik történtek, amíg ő aludt, és mosolyogni fogunk. Nem azért, mert kómában volt, hanem mert felébredt.
Crawford harcos volt, és most sok mindenért kellett harcolnia.

35. oldal, 4. Fejezet

BarbyMalik0112 P>!

Nekem nem kell ahhoz férfi, hogy teljes legyek. Sosem kellett. Csak sosem volt alkalmam ezt megtudni. Mostanáig.


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vagány
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Vi Keeland – Penelope Ward: Park Avenue Player – Szerelem a Park Avenue-n
Aly Martinez: A legsötétebb hajnal
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Rachel Van Dyken: Egyetlen
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Katherine Center: Egy lépésre a boldogságtól