A ​végzetem (Existence trilógia 1.) 484 csillagozás

Abbi Glines: A végzetem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mi ​történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret.
Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret.
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem. Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem.
Ő a Halál… (tovább)

Abbi Glines: Existence

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616148 · Fordította: Dávid Katalin

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Dank Walker · Pagan Moore · Leif Montgomery · Kendra · Miranda


Kedvencelte 50

Most olvassa 20

Várólistára tette 229

Kívánságlistára tette 200

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Abbi Glines: A végzetem

A csillagozással most először igen csak bajban voltam.
A könyv első fele az agyamra ment, sehogy sem tudtam azonosulni a szereplőkkel, és ráadásul másodszorra ugortam neki az olvasásnak, de mivel megvettem anno a következő részt, nem akartam félbehagyni.
És a történet utolsó negyedében (kb. az utolsó 80 oldal) valami hihetetlen csoda folytán lekötött, sőt alig győztem kapkodni a fejem. Nagyon jó vége lett, egy erős függővéggel természetesen.
Pagan: borzasztó naiv lány és szinte rosszul voltam amit azzal a szerencsétlen sráccal művelt.
Miranda : Róla csak annyit, nekem is kell egy ilyen barátnő. Nagyon csíptem.
Leif: Neki szurkoltam, nekem pont Ő az aki „cuki” fiú kategóriába bele esik.
Könyörgöm mondjátok ,hogy a második rész jobb és megéri elolvasni? :)

4 hozzászólás
nicosia P>!
Abbi Glines: A végzetem

Dank nekem pont olyan mint Cortez, felírta magát az örök szerelmeim listájára. A történetnek számos hibája van, beszélhetnék a kapkodós történetmesélésről, a logikátlan történetvezetésről, Pagan jellembeli hiányosságairól és arról, hogy Abbi Glines-t mennyire nem kedvelem egyébként, de Dank az Dank és ezzel el is mondtam kb mindent. Simán bevállalom, ha felszínesnek tűnők, de van olyan szereplő akitől félredobva amúgy nagyon komoly és felnőtt szemléletmódómat egyszerűen fanklub vezetővé válok. A Halál rockerként pont ilyen.

AniTiger P>!
Abbi Glines: A végzetem

A sztori nagyon so-so számomra…

PRO:
     – Szeretem a dögös, sötét kisugárzású, titokzatos és kaján mosolyú srácokat.
     – Nagyon szeretem a halálról és a Halál munkájáról szóló sztorikat!

KONTRA:
     – Nem kedvelem a butának beállított, ám okosnak megírt karaktereket, akik hiába okosak, ez csak a jegyeiből derül ki, ugyanis képtelen összerakni a történéseket.
     – Nem szeretem a szerelmi háromszögeket.
     – Nem kedvelem a szőke, ám „hiába focista, nem bunkó” -karaktereket, akiket igyekeznek nekem eladni jó fiúknak (és ez által jó választásnak). Kicsit átlagos lett, kicsit szántam is.
     – Nagyon nem bírom a teátrális szereplőket. A csaj folyton elrohan mindenhonnan. FOLYTON!
     – Hiszti on: spoiler

… és mégis inkább jó volt, mint rossz vagy unalmas. :)) Nem rossz az egész alapötlete. Némelyik szereplő jó, némelyik nagyon tipikus, akárcsak a történet némely eleme. Vannak benne jó részek és ígéretesnek tűnik a folytatás.
Kedvenc szereplő: Halál. Komolyan haláli szereplő!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/01/ag-existence1.html

12 hozzászólás
wurzel_gabriella>!
Abbi Glines: A végzetem

Csak olvastam és egyszer csak *hopp* vége lett.:O Régen merültem már bele ennyire egy könyvbe.
Második rész…Jöhetsz *.*

Klodette>!
Abbi Glines: A végzetem

Sokáig gondolkodtam, hogy mennyi csillagot adjak rá, de végül a négy mellett döntöttem, mert annyira nem volt rossz. Viszont sajnos jó sem. :(
Pagan nem volt szimpatikus. Egy kicsit sem. Ez már sokat levont az egészből. Olyan kis butuska volt, naiv és ostoba. Nem tudtam vele együtt érezni. Néha olyan megnyilvánulásai voltak, hogy a fejemet vertem a falba. Legutóbb a Tigris átka című könyvben találkoztam ilyen unszimpatikus főhősnővel.
Leif idegesített, mert egy idő után papucs lett, Miranda az agyamra ment, még Dank…hát.
Fogalmazzunk úgy, hogy nem ő lesz a kedvenc, könyves álompasim. Nagyon nem.
Szóval nem tudtam szeretni a szereplőket. :(
A könyv eleje olyan volt, mint valami lagymatag tini dráma.
Az események akkor indultak be, amikor Pagan spoiler.
Azért adok rá mégis négy csillagot, mert gyorsan haladtam vele és mindezek ellenére kíváncsi vagyok a folytatásra. Főleg a vége miatt. spoiler
Azért jó lenne ha fejlődne a sztori. Maga a spoiler mitológiája sincs nagyon kidolgozva.
Jobbat vártam. Sokkal jobbat.
Jaj, és ezek a nevek? Pagan, Dank, Leif? Nagyon bénák…

Sippancs P>!
Abbi Glines: A végzetem

81%? Csak ennyi? Ez a könyv méltánytalanul alul van értékelve!

Röviden és tömören: totálisan elvesztem.
Hosszabban és részletesebben: hirtelen felindulásból elkövetett olvasás volt. Előzőleg nem ismertem se a szerzőt, se a történetet, így olvasásnál leginkább a fülszövegre, pontosabban a fülszöveg utolsó mondatára („Ő a Halál és készül megszegni a törvényt miatta.”) hagyatkoztam. Nos… egy percig sem bántam meg a döntésemet.

Imádtam a könyv minden sorát! Annyira lekötött, és annyira letehetetlen volt, hogy gyakorlatilag egy ültő helyemben olvastam el az egészet. Másokhoz hasonlóan én semmi kifogásolni valót nem találtam benne, és nem is éreztem azt, hogy kidolgozatlan lenne. Számomra az alapötlet zseniális volt, a cselekmény folyamatosan pörgött, a karaktereket – főleg Dankot (Istenem, bárcsak Mrs. Halál lehetnék! ♥) – többnyire kedveltem, és még az sem zavart, hogy egy kis szerelmi háromszög is keveredett a történetbe.

Nagyon-nagyon várom a folytatást!

Ui.: olyan sokszor eszembe jutott olvasás közben Darynda Jones Reyes-e!

14 hozzászólás
ancsee P>!
Abbi Glines: A végzetem

Világmegváltást nem ígért a fülszöveg sem, de engem magába szippantott és teljes mértékben kikapcsolt. :) Pagan sokszor idegesítő kislány, de hát ki ne lett volna tiniként ilyen?!

Ella19>!
Abbi Glines: A végzetem

Az elejét untam a könyvet, de aztán a közepe felé kezdett egyre jobb lenni. A szereplők annyira nem fogtak meg engem. Leif-et és Pagan-t kifejezetten utáltam, mind a ketten idegesítettek. Dankkal nem volt bajom, ő egészen szimpatikus volt. Miranda is egy jó szereplő volt, szívesen elfogadnék egy ilyen barátnőt. A történet nem volt rossz, lekötött, bár kevesebb drámával is meg lehetett volna írni szerintem ezt a könyvet. Nem bántam meg, hogy elolvastam. Egy négy csillagot megér.

Trice29>!
Abbi Glines: A végzetem

A könyv befejezésével csak mosolyogva ráztam a fejemet. Nem lett kedvenc, de közel volt hozzá. Az olvasás közben folyamatosan változtak az érzéseim. Először azt gondoltam, hogy öreg vagyok én már ehhez, majd átcsapott ez ugyan már mért nem tud választaniba. Majd jött a gyomorforgató fájdalom, aztán az értetlenség. Végül a most mi van? (utálom a függővéget)
Összességében egy nagyon jól kitalált történet, mélyre ható érzelmekkel. Ha az írásmód egy kicsit még javulna, akkor lenne tökéletes. Mindenképpen folytatós :o)

7 hozzászólás
csakegyluca P>!
Abbi Glines: A végzetem

Sajnálom, hogy a könyv nem annyira híres mint aminek kellene lennie, mert szerintem egy nagyon jó hangulatú, izgalmas és romantikus könyv. Kellemes volt olvasni, és igazán megérdemelné a hírnevet. Nagyon örültem amikor rábukkantam a könyvtár polcai között. Már a borító, na meg a fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet, ami egész végig megmaradt olvasás közben. Jó volt olyat olvasni, amiben egy +18-os jelenet sem volt annak ellenére, hogy tini könyvről beszélünk, mégis a romantika azt az oldalát tudta hozni, amitől felforrósodik az ember körül a levegő. A regény olyan volt, mintha összekeverték volna a 28 nap, Hatodik érzék és leginkább a Ha eljön Joe Black című filmet. Ez még jobban feldobta az egészet. Aki szereti a fantasyt és a nem csak simán egyszerű tini romantikát, annak mindenképpen ajánlom.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

AniTiger P>!

Tudod, a hangok a fejemben kicsit túl hangosak, amikor egyedül vagyok.

215. oldal, 16. fejezet

Csillaolvas>!

Te nem egy test vagy. Van egy tested. Te egy lélek vagy.

h_grett>!

Gyűlöllek, mégis szeretlek, nem akarlak, mégis szükségem van rád.

104. oldal

AniTiger P>!

– Tehát ezen a héten azzal a velős kérdéssel kell szembesülnünk: Mennyire helyes, hogy a középiskolások a kávé frissítő hatására bízzák magukat reggelente? Ugye milyen fontos téma? […]
– Azt hiszem, érdemes lesz utánanéznünk a Google-ban. Mert én azok közé tartozom, akik számára a kávé az istenek nektárja, és szerintem szükségünk van rá eszeveszettül. Azonban azt hiszem, hogy a te tanárod ezt másképp gondolja.

184. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: kávé · Leif Montgomery · Pagan Moore
AniTiger P>!

A szellemek nincsenek arra kényszerítve, hogy a Földön bolyongjanak. Csakis azok, akik félnek továbbmenni, maradnak itt, és töltik az idejüket értelmetlenül. Ha úgy döntenek, hogy elhagyják a Földet, akkor új testben fognak visszatérni, és új életet kapnak. A te lelkeddel is ugyanez a helyzet. Ugyanazt mondta, amit a kedvenc könyvem, a Narnia krónikájának az írója, „nem csupán test vagyunk, hanem testünk van. Igazából lelkek vagyunk.”

178. oldal, 13. fejezet

adrykacska>!

Az élet, mit élek, megköti kezem
s a fontos dolgokat veteti el velem,
e sötét világban kódorolva nem tudom, mi az igaz,
s ki vagyok én, habár már tudtam azt,
míg te meg nem jelentél.
Az élet számomra örök vándorlás volt, tudtam,
semmi sem tarthat itt e földön,
míg te meg nem jelentél.
Érzem minden szív fájdalmát, amit elveszek.
Érzem a vágyat, hogy visszaadjam, és nő bennem a gyűlölet a sötétség iránt, mely szorosan ölel, de a fény már vonzza a lelkem,
az űr, mit fájdalommal töltöttem, többé már nem ural, nem szólít engem, mert te megjelentél […]

68.

Ferger_Jolcsi P>!

– Nem cuki vagy. Hanem olyan cuki arccal tudsz nézni, és cuki dolgokat csinálsz, de te nem vagy cuki.

46. oldal

AniTiger P>!

Leif volt az összekötő kapocs köztem és a való világ közt, a vigaszforrásom, különösképpen most, hogy épp csak túl vagyok azon, hogy összetörték a szívemet. Mi volt a leginkább félelmetes? Az, hogy még nem is tudom igazán, ki az, aki összetörte.

140. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Leif Montgomery

A sorozat következő kötete

Existence trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók
Richelle Mead: A végső áldozat
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vérvonalak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus