A ​végzetem (Existence trilógia 1.) 329 csillagozás

Abbi Glines: A végzetem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mi ​történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret.
Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret.
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem. Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem.
Ő a Halál… (tovább)

Eredeti mű: Abbi Glines: Existence

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Maxim, 2015
ISBN: 9789632616148 · Fordította: Dávid Katalin
>!
Maxim, 2015
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616148 · Fordította: Dávid Katalin

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dank Walker · Pagan Moore · Leif Montgomery · Kendra


Kedvencelte 47

Most olvassa 17

Várólistára tette 222

Kívánságlistára tette 195

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Abbi Glines: A végzetem

A csillagozással most először igen csak bajban voltam.
A könyv első fele az agyamra ment, sehogy sem tudtam azonosulni a szereplőkkel, és ráadásul másodszorra ugortam neki az olvasásnak, de mivel megvettem anno a következő részt, nem akartam félbehagyni.
És a történet utolsó negyedében (kb. az utolsó 80 oldal) valami hihetetlen csoda folytán lekötött, sőt alig győztem kapkodni a fejem. Nagyon jó vége lett, egy erős függővéggel természetesen.
Pagan: borzasztó naiv lány és szinte rosszul voltam amit azzal a szerencsétlen sráccal művelt.
Miranda : Róla csak annyit, nekem is kell egy ilyen barátnő. Nagyon csíptem.
Leif: Neki szurkoltam, nekem pont Ő az aki „cuki” fiú kategóriába bele esik.
Könyörgöm mondjátok ,hogy a második rész jobb és megéri elolvasni? :)

4 hozzászólás
>!
Klodette 
Abbi Glines: A végzetem

Sokáig gondolkodtam, hogy mennyi csillagot adjak rá, de végül a négy mellett döntöttem, mert annyira nem volt rossz. Viszont sajnos jó sem. :(
Pagan nem volt szimpatikus. Egy kicsit sem. Ez már sokat levont az egészből. Olyan kis butuska volt, naiv és ostoba. Nem tudtam vele együtt érezni. Néha olyan megnyilvánulásai voltak, hogy a fejemet vertem a falba. Legutóbb a Tigris átka című könyvben találkoztam ilyen unszimpatikus főhősnővel.
Leif idegesített, mert egy idő után papucs lett, Miranda az agyamra ment, még Dank…hát.
Fogalmazzunk úgy, hogy nem ő lesz a kedvenc, könyves álompasim. Nagyon nem.
Szóval nem tudtam szeretni a szereplőket. :(
A könyv eleje olyan volt, mint valami lagymatag tini dráma.
Az események akkor indultak be, amikor Pagan spoiler.
Azért adok rá mégis négy csillagot, mert gyorsan haladtam vele és mindezek ellenére kíváncsi vagyok a folytatásra. Főleg a vége miatt. spoiler
Azért jó lenne ha fejlődne a sztori. Maga a spoiler mitológiája sincs nagyon kidolgozva.
Jobbat vártam. Sokkal jobbat.
Jaj, és ezek a nevek? Pagan, Dank, Leif? Nagyon bénák…

>!
wurzel_gabriella
Abbi Glines: A végzetem

Csak olvastam és egyszer csak *hopp* vége lett.:O Régen merültem már bele ennyire egy könyvbe.
Második rész…Jöhetsz *.*

>!
AniTiger MP
Abbi Glines: A végzetem

A sztori nagyon so-so számomra…

PRO:
     – Szeretem a dögös, sötét kisugárzású, titokzatos és kaján mosolyú srácokat.
     – Nagyon szeretem a halálról és a Halál munkájáról szóló sztorikat!

KONTRA:
     – Nem kedvelem a butának beállított, ám okosnak megírt karaktereket, akik hiába okosak, ez csak a jegyeiből derül ki, ugyanis képtelen összerakni a történéseket.
     – Nem szeretem a szerelmi háromszögeket.
     – Nem kedvelem a szőke, ám „hiába focista, nem bunkó” -karaktereket, akiket igyekeznek nekem eladni jó fiúknak (és ez által jó választásnak). Kicsit átlagos lett, kicsit szántam is.
     – Nagyon nem bírom a teátrális szereplőket. A csaj folyton elrohan mindenhonnan. FOLYTON!
     – Hiszti on: spoiler

… és mégis inkább jó volt, mint rossz vagy unalmas. :)) Nem rossz az egész alapötlete. Némelyik szereplő jó, némelyik nagyon tipikus, akárcsak a történet némely eleme. Vannak benne jó részek és ígéretesnek tűnik a folytatás.
Kedvenc szereplő: Halál. Komolyan haláli szereplő!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/01/ag-existence1.html

9 hozzászólás
>!
Szücsi
Abbi Glines: A végzetem

A könyv elég furán kezdődött, és nem igazán kötött le kezdetben de ahogy haladtam a történettel,lassacskán magába szippantott és az ütős függővég miatt pedig tuti hogy elolvasom a folytatást. Nem volt rossz, hiszen lekötött de szerintem ezt sokkal jobban is meglehetett volna írni kevesebb drámával és több izgalommal mert amugy nagyon ötletes a történet. Ezért az egy csillag levonás és Pagan miatt.
A szereplők közül egyedül Pagant utáltam. De tényleg. Halálra idegeített a csaj. Vártam már hogy értem is eljöjjön Dank és véget vessen a szenvedéseimnek xd. Az a folytonos nyafogása és a 2 srác közöti vacilálás…blaa még mindig utálom a szerelmi 3szögeket.

>!
Sippancs P
Abbi Glines: A végzetem

81%? Csak ennyi? Ez a könyv méltánytalanul alul van értékelve!

Röviden és tömören: totálisan elvesztem.
Hosszabban és részletesebben: hirtelen felindulásból elkövetett olvasás volt. Előzőleg nem ismertem se a szerzőt, se a történetet, így olvasásnál leginkább a fülszövegre, pontosabban a fülszöveg utolsó mondatára („Ő a Halál és készül megszegni a törvényt miatta.”) hagyatkoztam. Nos… egy percig sem bántam meg a döntésemet.

Imádtam a könyv minden sorát! Annyira lekötött, és annyira letehetetlen volt, hogy gyakorlatilag egy ültő helyemben olvastam el az egészet. Másokhoz hasonlóan én semmi kifogásolni valót nem találtam benne, és nem is éreztem azt, hogy kidolgozatlan lenne. Számomra az alapötlet zseniális volt, a cselekmény folyamatosan pörgött, a karaktereket – főleg Dankot (Istenem, bárcsak Mrs. Halál lehetnék! ♥) – többnyire kedveltem, és még az sem zavart, hogy egy kis szerelmi háromszög is keveredett a történetbe.

Nagyon-nagyon várom a folytatást!

Ui.: olyan sokszor eszembe jutott olvasás közben Darynda Jones Reyes-e!

14 hozzászólás
>!
ancsee
Abbi Glines: A végzetem

Világmegváltást nem ígért a fülszöveg sem, de engem magába szippantott és teljes mértékben kikapcsolt. :) Pagan sokszor idegesítő kislány, de hát ki ne lett volna tiniként ilyen?!

>!
Trice29 P
Abbi Glines: A végzetem

A könyv befejezésével csak mosolyogva ráztam a fejemet. Nem lett kedvenc, de közel volt hozzá. Az olvasás közben folyamatosan változtak az érzéseim. Először azt gondoltam, hogy öreg vagyok én már ehhez, majd átcsapott ez ugyan már mért nem tud választaniba. Majd jött a gyomorforgató fájdalom, aztán az értetlenség. Végül a most mi van? (utálom a függővéget)
Összességében egy nagyon jól kitalált történet, mélyre ható érzelmekkel. Ha az írásmód egy kicsit még javulna, akkor lenne tökéletes. Mindenképpen folytatós :o)

7 hozzászólás
>!
perpetua P
Abbi Glines: A végzetem

Szeretem Abbi Glines eddig megismert könyveit, fiatalos, olvasmányos a stílusa, ezért gondoltam, hogy ez a könyv is tetszeni fog.
Az alapötlet nagyon tetszett, érdekes szituációba kerül Pagan. Két csodálatos pasi is érdeklődik iránta, az egyik ráadásul igazán titokzatos. Én szeretem az ilyen történeteket. :)
Viszont a kivitelezéssel egyáltalán nem vagyok kibékülve. :( Nagyon jól indult, vártam, hogy egyre jobb legyen, de a végére elvesztette a lendületet, nagyobb „durranásra” számítottam. Illetve pontosítok, a legvége megrázott, az már tetszett. :D De kicsit több izgalmat szerettem volna olvasni. Pagan sajnos nem lett kedvenc karakter, kicsit egyszerű leányzó, még van hova fejlődnie, de erre lehetősége van a folytatásokban, amit mindenképp várok, mert kapnak még egy esélyt Dank-al. :)
Ja és semmiképp se tudom szó nélkül hagyni ezt a borító választást. :( Az eredeti borító gyönyörű, és ha változtatnak is rajta, nem értem, hogy hogy lett egy ilyen, tulajdonképpen, csúnya kép helyette. :( Mindkét szereplő nagyon unszimpatikus rajta, egyáltalán nem tükrözik a könyvben megismert karaktereket. :( Bízom benne, hogy a következő már szebb lesz. :(

2 hozzászólás
>!
molybarby
Abbi Glines: A végzetem

Teljes csalódás. Egyértelműen nem ez a legjobban megírt könyve az írónőnek. A Fallen too far az egyik kedvencem tőle, ezért nagy reményekkel indultam neki ennek is az olvasásának, de sajnos hatalmasat kellett csalódnom. Pagan viselkedése felháborító, fogalma sincs róla mit csinál, vagy mit tesz. Még Dakent se tudtam megkedvelni, Leifet pedig nagyon sajnáltam, hogy pont Pagan kell neki (ráadásul azt se veszi észre, hogy a csaja más után koslat…) Az összes szereplő felszínesen viselkedett és mint a vakablak mindenki ment a saját feje után.


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

Tudod, a hangok a fejemben kicsit túl hangosak, amikor egyedül vagyok.

215. oldal, 16. fejezet

>!
Csillaolvas

Te nem egy test vagy. Van egy tested. Te egy lélek vagy.

>!
h_grett

Gyűlöllek, mégis szeretlek, nem akarlak, mégis szükségem van rád.

104. oldal

>!
Ferger_Jolcsi P

– Nem cuki vagy. Hanem olyan cuki arccal tudsz nézni, és cuki dolgokat csinálsz, de te nem vagy cuki.

46. oldal

>!
adrykacska P

Az élet, mit élek, megköti kezem
s a fontos dolgokat veteti el velem,
e sötét világban kódorolva nem tudom, mi az igaz,
s ki vagyok én, habár már tudtam azt,
míg te meg nem jelentél.
Az élet számomra örök vándorlás volt, tudtam,
semmi sem tarthat itt e földön,
míg te meg nem jelentél.
Érzem minden szív fájdalmát, amit elveszek.
Érzem a vágyat, hogy visszaadjam, és nő bennem a gyűlölet a sötétség iránt, mely szorosan ölel, de a fény már vonzza a lelkem,
az űr, mit fájdalommal töltöttem, többé már nem ural, nem szólít engem, mert te megjelentél […]

68.

>!
AniTiger MP

A szellemek nincsenek arra kényszerítve, hogy a Földön bolyongjanak. Csakis azok, akik félnek továbbmenni, maradnak itt, és töltik az idejüket értelmetlenül. Ha úgy döntenek, hogy elhagyják a Földet, akkor új testben fognak visszatérni, és új életet kapnak. A te lelkeddel is ugyanez a helyzet. Ugyanazt mondta, amit a kedvenc könyvem, a Narnia krónikájának az írója, „nem csupán test vagyunk, hanem testünk van. Igazából lelkek vagyunk.”

178. oldal, 13. fejezet

>!
AniTiger MP

– Tehát ezen a héten azzal a velős kérdéssel kell szembesülnünk: Mennyire helyes, hogy a középiskolások a kávé frissítő hatására bízzák magukat reggelente? Ugye milyen fontos téma? (…)
– Azt hiszem, érdemes lesz utánanéznünk a Google-ban. Mert én azok közé tartozom, akik számára a kávé az istenek nektárja, és szerintem szükségünk van rá eszeveszettül. Azonban azt hiszem, hogy a te tanárod ezt másképp gondolja.

184. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: kávé · Leif Montgomery · Pagan Moore
>!
AniTiger MP

Leif volt az összekötő kapocs köztem és a való világ közt, a vigaszforrásom, különösképpen most, hogy épp csak túl vagyok azon, hogy összetörték a szívemet. Mi volt a leginkább félelmetes? Az, hogy még nem is tudom igazán, ki az, aki összetörte.

140. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Leif Montgomery
>!
Ferger_Jolcsi P

– Anyu, ő nagyon jó pasi, és ezt te is tudod. Pontosabban egy öreg jó pasi.
– Nem is öreg. Korombeli.
– Pontosan.

19. oldal

>!
Vércse

Természet drága gyermeke, szép hölgy,
kedves, kis fészket rejt mélyen e völgy.
Kikötő és csendes menedék,
hol te barát és hűséges Feleség,
élvezed a boldog napokat:
szép ifjú s idős gondokat.
Egészségben mint az ifjú pásztor
örökséged öröm, báj és mámor.
Minden napod majd gyönyörűség lesz,
szépséges gyermekek vesznek körül,
áldott csoda, melynek Isten is örül,
ez, ami téged asszonnyá tesz.

Vágyaid, s szerelem sosem múlik el,
ha szürkére vál hajad, akkor sem hagynak el
Örök mélabú és szeretet
Élő és ragyogó az idős kor
Akár az északi fény éjfélkor,
sírodhoz is egykor majd elvezet.
Gyöngyör árad a földön szerteszét,
s megleli, ki állhatatosan keresi kedvesét.

169-170. oldal


A sorozat következő kötete

Existence trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tonya Hurley: Vágyakozás
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Gayle Forman: Ha maradnék
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen
Claudia Gray: Afterlife – Az életen is túl
Meg Cabot: Ébredés
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja