A ​végzetem (Existence trilógia 1.) 428 csillagozás

Abbi Glines: A végzetem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mi ​történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret.
Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret.
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek, a falon át közlekednek, mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik, míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem. Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem.
Ő a Halál… (tovább)

Abbi Glines: Existence

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616148 · Fordította: Dávid Katalin
>!
Maxim, Szeged, 2015
ISBN: 9789632616148 · Fordította: Dávid Katalin

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Dank Walker · Pagan Moore · Leif Montgomery · Kendra · Miranda


Kedvencelte 54

Most olvassa 15

Várólistára tette 232

Kívánságlistára tette 204

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Abbi Glines: A végzetem

A csillagozással most először igen csak bajban voltam.
A könyv első fele az agyamra ment, sehogy sem tudtam azonosulni a szereplőkkel, és ráadásul másodszorra ugortam neki az olvasásnak, de mivel megvettem anno a következő részt, nem akartam félbehagyni.
És a történet utolsó negyedében (kb. az utolsó 80 oldal) valami hihetetlen csoda folytán lekötött, sőt alig győztem kapkodni a fejem. Nagyon jó vége lett, egy erős függővéggel természetesen.
Pagan: borzasztó naiv lány és szinte rosszul voltam amit azzal a szerencsétlen sráccal művelt.
Miranda : Róla csak annyit, nekem is kell egy ilyen barátnő. Nagyon csíptem.
Leif: Neki szurkoltam, nekem pont Ő az aki „cuki” fiú kategóriába bele esik.
Könyörgöm mondjátok ,hogy a második rész jobb és megéri elolvasni? :)

4 hozzászólás
wurzel_gabriella>!
Abbi Glines: A végzetem

Csak olvastam és egyszer csak *hopp* vége lett.:O Régen merültem már bele ennyire egy könyvbe.
Második rész…Jöhetsz *.*

Klodette>!
Abbi Glines: A végzetem

Sokáig gondolkodtam, hogy mennyi csillagot adjak rá, de végül a négy mellett döntöttem, mert annyira nem volt rossz. Viszont sajnos jó sem. :(
Pagan nem volt szimpatikus. Egy kicsit sem. Ez már sokat levont az egészből. Olyan kis butuska volt, naiv és ostoba. Nem tudtam vele együtt érezni. Néha olyan megnyilvánulásai voltak, hogy a fejemet vertem a falba. Legutóbb a Tigris átka című könyvben találkoztam ilyen unszimpatikus főhősnővel.
Leif idegesített, mert egy idő után papucs lett, Miranda az agyamra ment, még Dank…hát.
Fogalmazzunk úgy, hogy nem ő lesz a kedvenc, könyves álompasim. Nagyon nem.
Szóval nem tudtam szeretni a szereplőket. :(
A könyv eleje olyan volt, mint valami lagymatag tini dráma.
Az események akkor indultak be, amikor Pagan spoiler.
Azért adok rá mégis négy csillagot, mert gyorsan haladtam vele és mindezek ellenére kíváncsi vagyok a folytatásra. Főleg a vége miatt. spoiler
Azért jó lenne ha fejlődne a sztori. Maga a spoiler mitológiája sincs nagyon kidolgozva.
Jobbat vártam. Sokkal jobbat.
Jaj, és ezek a nevek? Pagan, Dank, Leif? Nagyon bénák…

AniTiger P>!
Abbi Glines: A végzetem

A sztori nagyon so-so számomra…

PRO:
     – Szeretem a dögös, sötét kisugárzású, titokzatos és kaján mosolyú srácokat.
     – Nagyon szeretem a halálról és a Halál munkájáról szóló sztorikat!

KONTRA:
     – Nem kedvelem a butának beállított, ám okosnak megírt karaktereket, akik hiába okosak, ez csak a jegyeiből derül ki, ugyanis képtelen összerakni a történéseket.
     – Nem szeretem a szerelmi háromszögeket.
     – Nem kedvelem a szőke, ám „hiába focista, nem bunkó” -karaktereket, akiket igyekeznek nekem eladni jó fiúknak (és ez által jó választásnak). Kicsit átlagos lett, kicsit szántam is.
     – Nagyon nem bírom a teátrális szereplőket. A csaj folyton elrohan mindenhonnan. FOLYTON!
     – Hiszti on: spoiler

… és mégis inkább jó volt, mint rossz vagy unalmas. :)) Nem rossz az egész alapötlete. Némelyik szereplő jó, némelyik nagyon tipikus, akárcsak a történet némely eleme. Vannak benne jó részek és ígéretesnek tűnik a folytatás.
Kedvenc szereplő: Halál. Komolyan haláli szereplő!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/01/ag-existence1.html

9 hozzászólás
Szücsi>!
Abbi Glines: A végzetem

A könyv elég furán kezdődött, és nem igazán kötött le kezdetben de ahogy haladtam a történettel,lassacskán magába szippantott és az ütős függővég miatt pedig tuti hogy elolvasom a folytatást. Nem volt rossz, hiszen lekötött de szerintem ezt sokkal jobban is meglehetett volna írni kevesebb drámával és több izgalommal mert amugy nagyon ötletes a történet. Ezért az egy csillag levonás és Pagan miatt.
A szereplők közül egyedül Pagant utáltam. De tényleg. Halálra idegeített a csaj. Vártam már hogy értem is eljöjjön Dank és véget vessen a szenvedéseimnek xd. Az a folytonos nyafogása és a 2 srác közöti vacilálás…blaa még mindig utálom a szerelmi 3szögeket.

Naiva P>!
Abbi Glines: A végzetem

Ez nagyon nem az én könyvem volt. Az alapötlet nem lett volna rossz. Nem úgy a megvalósítás, a karakterábrázolás, vagy mondjuk a következetesség, ami szerintem nem utolsó szempont. Legalább is nem kellene annak lennie! Hogy a nagyon pongyola írásmódra jobb, ha nem térek ki. Olvastam már Abbi Glines-től. Nem kell tőle várni egy mondjuk Clarice Lispector szintű írói színvonalat, de olyan volt, mintha ezt még gimis korában írta volna.
A témára gyorsan rá lehetett hangolódni. Szeretem a természetfelettit Bár úgy éreztem, hogy mindenből egy kicsit szeretett volna megmutatni az írónő. Így én, mint olvasó a végül kaptam egy nagy semmit. spoiler A könyv egyszerűsége, rövidsége, könnyen, gyorsan olvashatósága (annak a tömérdek tőmondatnak köszönhetően) ideális mondjuk napozáshoz, nyaraláshoz, vagy mondjuk néhány WC szünet között is hamar el lehetne olvasni.
Sajnos a karaktereket nagyon laposnak éreztem és nem értettem, honnan ez a nagy szerelem a két főszereplő között. Egyedül Gee-t bírtam, de csak, amikor még a zártosztályon tartózkodott. Biztos, hogy lemaradtam valamiről. Érdemes folytatni?

5 hozzászólás
Sippancs P>!
Abbi Glines: A végzetem

81%? Csak ennyi? Ez a könyv méltánytalanul alul van értékelve!

Röviden és tömören: totálisan elvesztem.
Hosszabban és részletesebben: hirtelen felindulásból elkövetett olvasás volt. Előzőleg nem ismertem se a szerzőt, se a történetet, így olvasásnál leginkább a fülszövegre, pontosabban a fülszöveg utolsó mondatára („Ő a Halál és készül megszegni a törvényt miatta.”) hagyatkoztam. Nos… egy percig sem bántam meg a döntésemet.

Imádtam a könyv minden sorát! Annyira lekötött, és annyira letehetetlen volt, hogy gyakorlatilag egy ültő helyemben olvastam el az egészet. Másokhoz hasonlóan én semmi kifogásolni valót nem találtam benne, és nem is éreztem azt, hogy kidolgozatlan lenne. Számomra az alapötlet zseniális volt, a cselekmény folyamatosan pörgött, a karaktereket – főleg Dankot (Istenem, bárcsak Mrs. Halál lehetnék! ♥) – többnyire kedveltem, és még az sem zavart, hogy egy kis szerelmi háromszög is keveredett a történetbe.

Nagyon-nagyon várom a folytatást!

Ui.: olyan sokszor eszembe jutott olvasás közben Darynda Jones Reyes-e!

14 hozzászólás
ancsee P>!
Abbi Glines: A végzetem

Világmegváltást nem ígért a fülszöveg sem, de engem magába szippantott és teljes mértékben kikapcsolt. :) Pagan sokszor idegesítő kislány, de hát ki ne lett volna tiniként ilyen?!

Ella19>!
Abbi Glines: A végzetem

Az elejét untam a könyvet, de aztán a közepe felé kezdett egyre jobb lenni. A szereplők annyira nem fogtak meg engem. Leif-et és Pagan-t kifejezetten utáltam, mind a ketten idegesítettek. Dankkal nem volt bajom, ő egészen szimpatikus volt. Miranda is egy jó szereplő volt, szívesen elfogadnék egy ilyen barátnőt. A történet nem volt rossz, lekötött, bár kevesebb drámával is meg lehetett volna írni szerintem ezt a könyvet. Nem bántam meg, hogy elolvastam. Egy négy csillagot megér.

Trice29 P>!
Abbi Glines: A végzetem

A könyv befejezésével csak mosolyogva ráztam a fejemet. Nem lett kedvenc, de közel volt hozzá. Az olvasás közben folyamatosan változtak az érzéseim. Először azt gondoltam, hogy öreg vagyok én már ehhez, majd átcsapott ez ugyan már mért nem tud választaniba. Majd jött a gyomorforgató fájdalom, aztán az értetlenség. Végül a most mi van? (utálom a függővéget)
Összességében egy nagyon jól kitalált történet, mélyre ható érzelmekkel. Ha az írásmód egy kicsit még javulna, akkor lenne tökéletes. Mindenképpen folytatós :o)

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

AniTiger P>!

Tudod, a hangok a fejemben kicsit túl hangosak, amikor egyedül vagyok.

215. oldal, 16. fejezet

h_grett>!

Gyűlöllek, mégis szeretlek, nem akarlak, mégis szükségem van rád.

104. oldal

Csillaolvas>!

Te nem egy test vagy. Van egy tested. Te egy lélek vagy.

AniTiger P>!

– Tehát ezen a héten azzal a velős kérdéssel kell szembesülnünk: Mennyire helyes, hogy a középiskolások a kávé frissítő hatására bízzák magukat reggelente? Ugye milyen fontos téma? (…)
– Azt hiszem, érdemes lesz utánanéznünk a Google-ban. Mert én azok közé tartozom, akik számára a kávé az istenek nektárja, és szerintem szükségünk van rá eszeveszettül. Azonban azt hiszem, hogy a te tanárod ezt másképp gondolja.

184. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: kávé · Leif Montgomery · Pagan Moore
Ferger_Jolcsi P>!

– Nem cuki vagy. Hanem olyan cuki arccal tudsz nézni, és cuki dolgokat csinálsz, de te nem vagy cuki.

46. oldal

AniTiger P>!

A szellemek nincsenek arra kényszerítve, hogy a Földön bolyongjanak. Csakis azok, akik félnek továbbmenni, maradnak itt, és töltik az idejüket értelmetlenül. Ha úgy döntenek, hogy elhagyják a Földet, akkor új testben fognak visszatérni, és új életet kapnak. A te lelkeddel is ugyanez a helyzet. Ugyanazt mondta, amit a kedvenc könyvem, a Narnia krónikájának az írója, „nem csupán test vagyunk, hanem testünk van. Igazából lelkek vagyunk.”

178. oldal, 13. fejezet

adrykacska>!

Az élet, mit élek, megköti kezem
s a fontos dolgokat veteti el velem,
e sötét világban kódorolva nem tudom, mi az igaz,
s ki vagyok én, habár már tudtam azt,
míg te meg nem jelentél.
Az élet számomra örök vándorlás volt, tudtam,
semmi sem tarthat itt e földön,
míg te meg nem jelentél.
Érzem minden szív fájdalmát, amit elveszek.
Érzem a vágyat, hogy visszaadjam, és nő bennem a gyűlölet a sötétség iránt, mely szorosan ölel, de a fény már vonzza a lelkem,
az űr, mit fájdalommal töltöttem, többé már nem ural, nem szólít engem, mert te megjelentél […]

68.

AniTiger P>!

Leif volt az összekötő kapocs köztem és a való világ közt, a vigaszforrásom, különösképpen most, hogy épp csak túl vagyok azon, hogy összetörték a szívemet. Mi volt a leginkább félelmetes? Az, hogy még nem is tudom igazán, ki az, aki összetörte.

140. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Leif Montgomery

A sorozat következő kötete

Existence trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Meg Cabot: Elhagyatva
Joss Stirling: Summer
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Richelle Mead: Vérvonalak