A ​sorsom (Existence trilógia 2.) 253 csillagozás

Abbi Glines: A sorsom

Pagan Moore számára semmi sem egyszerű. Lelkeket lát, és a pasija, Dank maga a Halál. Miután szerelmét megmentette attól, hogy az örökkévalóságig a Pokolban ragadjon, azt hitte, a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba. De tévedett.
A női szívek megdobbantója, az iskolai hátvéd, Leif Montgomery eltűnt. Amíg a város beleőrül az aggodalomba, Pagan más okokból lesz idegroncs. Úgy tűnik, hogy Leif nem egy átlagos tinédzser, még csak nem is ember. Neki nincsen lelke.
Dank már a kezdetektől tudta Leif titkát, de nem kezdett el aggódni egyetlen lelketlen teremtmény miatt. Azonban most tudatosul benne, hogy mekkora hibát követett el.
Pagan lelkét már születésekor megjelölték, kielégítve ezzel egy olyan sötét erőt, amit a Halál meg sem közelít. Dank tudja, Pagan lelkének megmentése nem lesz könnyű, de a lány az övé, azt pedig már bebizonyították, hogy akár meg is tagadja a Mennyet azért, hogy vele maradhasson. Így, ha most a Pokol akar belőle egy darabot, nem jelenthet problémát…

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2016
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632614847 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Dank Walker · Pagan Moore · Gee · Leif Montgomery · Miranda

Helyszínek népszerűség szerint

New Orleans · Vilkon


Kedvencelte 26

Most olvassa 15

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Abbi Glines: A sorsom

Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, de még mindig nem volt az igazi.
Pagan most is idegesített, de Danket és Leif-et végre sikerült kicsit jobban megkedvelnem.
Miranda is kedvesebb volt, de gondolom, hogy ebben az spoiler közrejátszottak. Még mindig Gee karaktere a legszimpatikusabb, kár, hogy az írónő nem dolgozta ki jobban az ő mellékszálát. Neki is lehetne szerelme, stb.
Most már a spoiler mitológiájába is jobban belementünk, de még mindig szívesebben olvasnák róla többet és többet. Kevesebb Pagan nyafogással és több mitológiával inkább ki lennék békülve.
Most is gyorsan tudtam haladni vele és a vége megint sokkoló volt.
spoiler.
Azért azt díjazom, hogy az írónő mindig kitalál végül valamit, amivel képes rábírni, hogy tovább haladjak ezzel a sztorival.
Nagyon szerettem ezt a spoiler szálat is. Ghed karaktere is érdekes volt, csak megint nem lett olyan jól kibontva. Végre lett volna egy érdekes, összetett karakter és erre mit csinált az írónő?
Hagyta elveszni. Gyanítom, hogy ez történt Leif karakterével is. :(
Pont emiatt nem adok csak négy és fél csillagot.

Szücsi>!
Abbi Glines: A sorsom

És már megint ez a borzalmas függővég.Abbi Glines nagyon ért ahhoz hogy hogy menjen az ember idegeire a függővégeivel. Az irónőnek nagy mániája a szerelmi 3szög is…spoiler
Pagan továbra is idegesítő és utálom de helyete egyre jobban megkkedvelem Geet és Mirandat Dank karaktere is szimpibb lett. Tetszett hogy az ő szemszögéből is láthatuk a történetet. Küönösen azok a részek tetszetek ahol a munkáját végezte és éppen egy kisgyerekel volt dolga. Szívszoritoak voltak de egyben aranyos is.
A történetről csak annyit hogy lehet egy hangyányival több minden történt mint az elöző részben de nekem ez még mindig nem elég. Jó volt ez a vudus szál, csak kár hogy nem volt elégé kidolgozva pedig érdekelt volna. És a történet végén az a csata..komolyan még csak egy kis vér se volt. Miez már??
Nagyon nem tudom érdemes e végig szenvednem a 3. és egyben befejező részt is…

DarknessAngel>!
Abbi Glines: A sorsom

Nem tudom, ez mennyire fura, de nekem még mindig tetszik a sorozat. :D Tisztában vagyok a hibáival, nagyon is!, ennek ellenére engem érdekel Pagan és Dank története.
Igaz, az első részt 3 évvel ezelőtt olvastam, mégis úgy rémlik az jobban tetszett, mint ez. Itt többször úgy éreztem, mitha valami amatőr fantasyt néznék. xP A cselekmény viszont szerintem érdekes volt, tetszettek Pagan gyerekkori emlékei Leif-ről, de a Dank-es jelenetek voltak a legjobbak.
Nagyon meglepődtem, és sajnáltam, spoiler Épp ezért tetszett annyira a könyv vége. :) Ó, és Jay! Igaz, csak kétszer van jelen, de engem megfogott.
Leif-ről csak annyit, remélem a következő részben már nem lesz benne, mert én komolyan nem bírom. Annyira szánalmas egy alak.
Pagan, szegény, még mindig elég elveszettnek tűnik. Habár meg kell hagyni, legalább nem bízott meg vakon Leif-ben. Ezért jár a plusz pont, gratula. :D Kevesebb duzzogással, talán könnyebben elérthetné, hogy az olvasók szeressék.
Kíváncsi vagyok a befejező részre, úgyhogy megyek is olvasni.

UI: A borítók még mindig röhejesek xD

Sippancs P>!
Abbi Glines: A sorsom

Ez a nő megöl engem, esküszöm! Hogy tud minden egyes részt ennyire gyilkosul, egy leesik-az-állam-és-nem-tudom-a-földről-felszedni mondattal lezárni? Hogy? Most aztán rághatom a körmöm ezerrel, mire megjelenik hazánkban a harmadik rész!

Nagyon tetszett ez a kötet is! Annyira mondjuk nem, mint az első rész, mert lassabban olvasva és jobban átgondolva észrevettem én is egy-két apróságot, amin lehetett volna javítani (pl. összecsapott befejezés – "sorsdöntő csata"), de összességében azt mondom, hogy ez még mindig egy szuper kis YA sorozat.

Dank az én szívem csücske! Ha hozzáadhatnék 10-15 évet, minden szó nélkül kiragadnám a történetből, és jó alaposan bezárnám a szekrényembe, hogy csakis az enyém lehessen, amikor és ahogy akarom. *sátáni kacaj* Annyira de annyira eltalálta az írónő az ő karakterét!
Dank mellett Pagant is nagyon szerettem. A fiatalsága ellenére egy kemény, belevaló csaj, aki ugyanúgy bátran farkasszemet néz egy kóborló lélekkel, mint a vuduk királyával.
Leif pedig… anyám! Ekkorát még nem koppant az állam, mint mikor kiderült, hogy valójában ő a spoiler! Az első rész után meg voltam győződve róla, hogy spoiler, de most már egyáltalán nem tudom, hogy van-e értelme nekik szurkolnom.

Mi lesz még ezek után, mi? És vajon mikor tarthatom kezemben a folytatást?
Kíváncsian várom a harmadik részt.

Infierno>!
Abbi Glines: A sorsom

Kíváncsian vártam a folytatást, hiszen az előző rész egy igen fontos pillanatban ért véget. Ez a rész is nagyon sok meglepetést tartogatott.

Nekem már túl sok volt benne a fantasy, ezért is vontam le azt a fél csillagot. Néhol már olyan volt, mintha mesét olvasnék a hercegkisasszonyról, akit a hercegnek ki kell menteni a sárkány karmai közül. Emiatt is sikerült az előző részhez képest valamivel gyengébbre.

Az utolsó mondat itt is ugyanolyan izgalmas volt, mint az első résznél. Komolyan, mint egy sorozat, amit a legizgalmasabb pillanatban hagynak abba. Csak itt most kicsit többet kell várni a folytatásra :)

Ella19>!
Abbi Glines: A sorsom

Ez könyv talán valamennyivel jobb volt, mint az első rész. Pagan-t sajnos továbbra sem sikerült megkedvelnem. Továbbra is sokat nyafogott. Leif már szimpatikusabb lett, talán egy kicsit. Bár jobban örültem volna neki, ha a vudus szál jobban ki lett volna dolgozva. Azt sajnáltam, hogy Gee karakterét az írónő nem dolgozta ki jobban. Gee egy nagyon jó karakter lehetett volna, bár így sem volt rossz. A könyvvel gyorsan tudtam haladni, lekötött. Ami tetszett a könyvben az az volt, hogy Dank szemszögéből is olvashattam. Érdekes volt.

kellyolvas P>!
Abbi Glines: A sorsom

Abbi Glines az egyik nagy kedvencem, egyrészt azt kapom tőle, amit már megszoktam, nem világmegváltó gondolatokat, hanem szórakoztató olvasmányt, másrészt nagyon szeretem, ha egy író az érzelmek jó ismerője, és ezt a regényeiben is remekül kamatoztatja.
Leif ebben a részben visszatért, és alaposan megkavarta Pagan lelki világát azzal, hogy egyre több emléket mutatott a múltjából, a gyerekkorából, amikor is minden alkalommal mellette volt, vigyázott rá, amikor bajba került. Ha túl magasra mászott a fán, ha elkeveredett az anyukája mellől, vagy amikor halálos beteg volt, Leif mindig ott termett mellette, és segített neki. Pagan anyukája elkövetett egy hatalmas hibát, bár amikor az ember gyereke fél lábbal a sírban van, kétségtelen, hogy őrültségeket is elkövethetünk. Annyira kétségbe volt esve, hogy amikor a kezelések már nyilvánvalóan nem használtak, egy nővér tanácsára egy vudu varázslóhoz fordult, aki közvetítette az alkut, Pagan lelkét az életéért cserébe Leif kapta meg.
Leif megmutatja Pagannak az otthonát, a poklot, ami jelen esetben egy alternatív New Orleans, ez a rész nekem tetszett, mármint nem az, amilyen volt, a maga szörnyűségeivel, hanem ahogy a szerző megvalósította ezt a nem mindennapi helyszínt. Ez a város nagy kedvencem, sok korábbi olvasmány és film kapcsán, így mindig kedves a szívemnek, ha újra felbukkan. Itt aztán tombol a vudu láz, persze amit a boltokban árulnak, az minden szemfényvesztés, bóvli, az igazi varázslatért a mocsárig kell menni, a szellemek birodalmába.
Nagyon tetszett ebben a részben, hogy Dank szemszögét is megismerhettem, láthattam őt a munkáját végezni, ami fájdalmas és megnyugtató is egyben. Szívszorító volt olvasni arról, milyen az, amikor egy gyereket visz magával, arra is van indíttatása, hogy elmegy korábban is a kicsikhez, ismerkedik velük, felkészíti őket, hogy mi vár rájuk, hogyan fog történni az egész. Ez megnyugtató és vigasztaló is egyben, ráadásul nagyon szimpatikusan csinálta a dolgát, a gyerekek félelem nélkül fogták meg a kezét.
A fiúk után néhány szó a lányokat is megilleti. Pagan ebben a részben már sokkal jobban tetszett nekem, erősebb lett, beleért a szerepébe. Gee és Miranda mindketten remek karakterek, Gee a humorával lopja be magát az olvasók szívébe, Miranda pedig a hűségével arat elismerést.
Szerintem Abbi Glines határozottan fejlődött az első részhez képest. Izgalmasabb volt a cselekmény, nekem tetszett a világfelépítés kibontása és képes volt meglepni a csavarokkal. Dank félelmetes, mégis leveszi az olvasót a lábáról, és Leif-el kapcsolatban sem maradtam közömbös.
Szórakoztató kikapcsolódás volt számomra ez a második rész, és kíváncsian várom a sorozat befejező kötetét.

christine>!
Abbi Glines: A sorsom

Ez a kötet sokkal eseménydúsabbra sikeredett, mint az előző. Leifet abszolút nem kedveltem itt sem, így az előző kötetbeli képzelgéseim, miszerint Leif a tökéletes és az aranyos, csúnyán el is párologtak a fejemből. Tulajdonképpen tényleg jó ez a történet a maga műfajában, csak lehet, én vagyok már túl öreg és többrevágyó. :D

Ferger_Jolcsi P>!
Abbi Glines: A sorsom

Több mint három éve már, hogy olvastam az első részt, így nem is sokra emlékeztem már belőle, s féltem is tőle, hogy ezért nem lesz annyira élvezhető ez a kötet sem, de szerencsére nem így lett. Sőt! Meglepődtem rajta, hogy mennyire tetszett a cselekmény, ha jól emlékszem, akkor annak idején a sorozat első része nem fogott meg ennyire. Dank egy tipikus „rosszfiú” sötét „múlttal”, akiért tipikusan odavannak a Pagan féle lányok. Nem véletlen hát, hogy a lány egyből beleszeret. Leif karakterére már nem emlékeztem az első részből, így újra rácsodálkoztam a karakterébe. Szerintem önmagában nem lenne gonosz srác, csak az apja kényszeríti őt olyan tettek megtételére, amikre amúgy nem vetemedne önmagától. Ezért egy picit sajnáltam a srácot, de mivel egy szó nélkül végrehajtotta apja kívánságát, így azért mégse lett a kedvenc karakterem. Mirandát nagyon sajnáltam, nem is tudom, hogy tudta összekaparni magát egy ilyen tragédia után, de valahogy sikerült neki, még jó, hogy egy olyan csodás barátnő áll mellette, mint Pagan. Glee határozottan a kemény csaj karakterét kapta meg a könyvben, nekem nagyon bejött az ő személyisége, sajnáltam, hogy nem kapott több szerepet, hogy nem olvashattunk többet róla.

loveQhuay>!
Abbi Glines: A sorsom

A hibái ellenére még mindig teszik ez a sorozat.

Végig bajban voltam, mert még mindig nem tudok választani Leif és Dank között. Viszont azt nagyon sajnálom, hogy Leif-ből ilyen karaktert alakított ki AG., mert teljesen kifordult önmagából az első részhez képest. És ehhez képest Dank meg nem is szerepelt olyan sokat… Pagan-nel eddig nem volt bajom, de most egy kicsit hisztisre és akaratosra vette a figurát. spoiler

Ami zavaró, az leginkább a háttere, ami nincs tökéletesen kidolgozva. Hiába van kimagyarazva 1-2x miket csinál a Halál, neki ennél több dolga kell, hogy legyen. Több haláleset van, mint amit ez a történet felvázol. De mégsem ez zavart be a leginkább, hanem a „nagy csata” jelenet … spoiler

És a borító továbbra is hányinger.
De várom a befejező részt.


Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

A srác végre levette a szemét Paganről, és felém fordította a fejét, hogy megnézze, mi köti így le a figyelmét. A homlokát ráncolta, amíg meg nem látta a szememet. Ekkor kiült az arcára a félelem, ami minden embert elöntött, ha a Halállal nézett farkasszemet. Pontosan, haver, én vagyok a Halál, és most hátrálj el a csajomtól!

Nikii9125>!

– Nos, már épp ideje volt, hogy megjelenj – suttogta gyenge hangon.
Akaratlanul is kuncogtam. Már várt rám. A legidősebbek mindig vártak. Tudták, mikor jön el az idejük. Az ő lelküket volt a legkönnyebb magammal vinni.
– Én időben jöttem, ma chérie, csak ön türelmetlen – incselkedtem vele, azzal a becézéssel, ahogy a férje hívta, amíg még életben volt. Emlékeztem, hogy a férfi azt mormolta az asszonynak: „Az örökkévalóságban találkozunk, ma chérie”, mielőtt elhagyta volna a testét. A néni most könnyek között elmosolyodott. Ez már majdnem ötven éve volt.
(…)
– Nos, akkor haladjunk, ha kérhetem. Itt az ideje, hogy viszontlássam a férjemet (…)

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dank Walker
ancsee P>!

Dank kinyitotta nekem az ajtót, és miután kiszálltam, végre levettem róla a szemem, hogy barátnőmre nézzek.
– Hát, szép jó reggelt neked is – mondta gúnyosan Miranda, és belém karolt. – Kíváncsi voltam, meddig kell még várnom, hogy ne csak a rocksztár pasidat bámuld, mint valami hűséges kiskutya, hanem végre engem is észrevegyél.
– Fogd be! – könyököltem őt oldalba.
– Ugyan, kislány! – vihogott. – Ne mondd nekem, hogy diszkrét próbálsz lenni a kéjsóvár bámulásoddal, mert nem jön össze. Az a fiú pontosan tudja, mennyire akarod a testét.
– Hagyd már abba – sziszegtem.
Dank mögém lépett, közelségétől tetőtől talpig felhevült és bizsergett mindenem.
– Nem létezik, hogy Pagan jobban akarja a testem, mint én az övét.
Miranda a kezével legyezgette magát.
– Uram, irghalmazz, azt hiszem, menten elájulok.

Kapcsolódó szócikkek: Dank Walker · Pagan Moore
Nikii9125>!

– (…) Az örökkévalóság rém unalmas lenne evés nelkül.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dank Walker
eSsZ P>!

-Szóval.házőrző kutyából nyelvét lógató öleb lettem. Mégis mi ez veled meg a kutyás hasonlatokkal?
Gee halkan felnevetett.
-Nem tudom.Talán kéne nekem egy kutya.
-Ja, persze,még mit nem.Egy szállító ,akinek háziállata van. Mégis hol tartanád szegény kutyát amíg dolgozol?Otthagynád egy felhőn?
-Hű,hogy te milyen vicces vagy! csak hogy tudd,szerintem,ha hagyják,hogy a Halálnak legyen egy embere, akkor nekem is lehet legalább egy kutyám.

Kapcsolódó szócikkek: Dank Walker · Gee
Nikii9125>!

A Halál könnyet hullatott.

173. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dank Walker
Nikii9125>!

– Te jóságos atya úristen – suttogtam elszörnyedve. Biztos voltam benne, hogy az agyam soha nem fogja kiheverni ezt a traumát.
– Bocsáss meg! Reméltem, hogy a jelenléted miatt apám megfékezi őket, de…
– De apád egy perverz őrült – fejeztem be helyette a mondatot.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leif Montgomery · Pagan Moore
Nikii9125>!

Benyúltam a párnám alá, és előhúztam a szép, szív alakú brosst, amit a nagyi nekem adott, mielőtt elment. Mindig is imádtam, amikor kitűzte valamelyik csinos blúzára. Azt mondta, a nagypapámtól kapta, még az esküvőjük napján. A nagypapi azt mondta neki, hogy most már az övé a szíve. Jó nagy butaság volt ilyet mondania, de azért elég aranyosan hangzott. Most nálam volt a bross, vagyis a nagyi itt hagyta nekem a szívét. Így mindig tudhattam, mennyire szeret engem.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bross
Nikii9125>!

Végre sikerült elvonnia Leiftől heves „Gyere csak és teperj le!” pillantását, és bosszúsan meredt rám. Na, szép. Lefogadtam volna, hogy ezek után bele fog köpni a kávémba.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leif Montgomery

A sorozat következő kötete

Existence trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Meg Cabot: Elhagyatva
Joss Stirling: Summer
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Richelle Mead: Vérvonalak