A ​Pengék Királynője (StarCraft 4.) 49 csillagozás

Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

A rendőrbíróból lázadóvá vált Jim Raynor és az immáron császárrá lett, hataloméhes Arcturus Mengsk útjai végleg elválnak. Raynor hitehagyottá válik, miután szemtanúja lesz annak, amint Mengsk a zerg invázió közepén sorsára hagyja szárnysegédjét, Sarah Kerrigant. Röviddel ezután Raynort lidérces víziók kezdik gyötörni egy felperzselt, halott világról, melyet rettentő, idegen lények laknak. S ahogy az álmok egyre gyakoribbak és hihetőbbek lesznek, úgy tűnik egyre valószínűbbnek az is, hogy nem csupán a saját képzelete űz tréfát vele. Lassanként ráébred, hogy egy kétségbeesett, telepatikus üzenetet lát álmaiban. Mivel egyre biztosabb benne, hogy a nő, akit szeretett még mindig él, mentőakciót szervez a megmentésére. De a Char bolygó füstölgő felszíne alatt nem őt találják meg, hanem egy különös, rovarszerű gubót, amiből egy idegen s ugyanakkor mégis ismerős alak kel új életre. Egy lény, akit végtelen kegyetlenség és bosszú vezet. Ő Sarah Kerrigan, a Pengék Királynője.

>!
Szukits, Szeged, 2007
338 oldal · ISBN: 9789634971566 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Tassadar · Jim Raynor · Sarah Kerrigan


Kedvencelte 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

András_Bozsoki>!
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

Mit is mondhatnék: A mai napig imádom a játékot, egyszerűen magával ragad az atmoszféra, az univerzum … és nem utolsó sorban a szereplők. A könyv ugyanezt az érzést át tudta adni, tehát részemről abszolút pozitív a könyv elbírálása. Csak ajánlani tudom.

Ebe_Endocott>!
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

Az eleje marha jó volt, izgalmas, fordulatos, látványos, körülbelül addig, amíg a történet szorosan követte a játék zerg kampányát. Aztán onnantól az egész úgy leült, mint az iszap, nem történt semmi, csak Raynor majdani igaz barátaival való viszonynak ágyaztunk meg. Borzasztó unalmas volt, még úgy is, hogy engem kifejezetten érdekelt a protossok története, viszonyai, de sok újat nem kaptunk ahhoz képest amit a játékból is le lehet vonni, csak jó részletesen kifejtve. Aztán a vége ennél jobb volt, de nem egy nagy eresztés, a belső gondolatok azok amit értékelni lehet.

dorkabuba>!
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

    Ha a Tűzkeresztség a folyamatos vibrálás és történések végeláthatatlan sorozata, akkor A pengék királynője az állóvíz messzi láthatárral (ugyanaz a történetszál a két könyv, bár az egyik a sorozat 1., a másik a 4. tagja). Útkeresés Jim Raynor számára, spoiler
Egy világban, ahol nem látunk jót, csak Mengsket, aki a legjobb indulattal sem mondható jónak, a zergeket, akik a megtestesült gonoszok, illetve a protossokat, akik az ismeretlenségük miatt félelmetesek – mit tehet egy ilyen helyzetben az ember, pláne ha párszáz rendszeren kívüli lázadót kellene irányítania?! És ne felejtsük el, hogy Kerrigan sem tudjuk, milyen sorsa jutott. spoiler
    Érezzük olvasás közben az emberiség kicsinységét, hogy mennyire eltörpül számban és technológiai és/vagy hadtechnikai szempontból a másik két faj mellett. A történet végére mégis eljutunk addig a pontig, hogy nemcsak ezek számítanak, és mindig vannak apró hiányosságok, amiket talán pont az emberi faj képes betölteni. spoiler Az is világosság válik lassan, hogy bár hibátlannak tűnik kívülről a protoss mint egyén és mint társadalom is, ez csak a felszín. Ha igazán mélyre nézünk, ott is megtalálhatjuk az „emberi” vonásokat, a kifejezés aránylag negatív értelmében. De ezzel együtt ott van a lehetőség a jóra, a régi hibákon való túllépésre és a továbbfejlődésre „lelki értelemben”.
    Kerrigan karaktere spoiler
    Szerettem olvasni a könyvet, jó alapokkal dolgozik sci-fi és emberi szempontból is. Egyértelműen éreztem, hogy elindultunk valahonnan, és eljutottunk valahová. Bár történetfűzés szempontjából teljesen előkészítés-érzetet ad, számomra egyáltalán nem volt zavaró.
    Funfact: ha ezeket a jeleneteket végig kellett volna játszanom, spoiler – biztos kifutok a világból. Ez eléggé árulkodik arról, mennyire nem vagyok gamer.

Razor P>!
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

A 2. és 3. kötet „vargabetűje” után végre folytatódik a fő sztorivonal. A regény az eredeti StarCraft Zerg kampányának kb. felét-2/3-át öleli fel. A játék rajongói több ismerős eseménybe ill. párbeszédbe futhatnak.
A fókusz elsősorban Kerriganen és Jimen, az ő kapcsolatukon van, de jelentős szerepet játszik a templomos – sötét templomos szál is.
A játék rajongóinak kötelező, a többiek nem biztos, hogy 100%-ig tudják élvezni/értékelni.

>!
Szukits, Szeged, 2007
338 oldal · ISBN: 9789634971566 · Fordította: Oszlánszky Zsolt
Popovicsp87 P>!
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

A regény folytatja a StarCraft kampányát, ezúttal a Zergeken a sor!
Ami fájó pont volt nekem, hogy Mr. Liberty nem szerepel, csak megemlítik az elején.
Főként Kerrigan és Raynor kapcsolatára fókuszálnak, emiatt kicsit unalmasabbnak tűnt a történet.
Kár, hogy ezzel lezárult a magyar nyelvű SC kiadás.

>!
Szukits, Szeged, 2007
338 oldal · ISBN: 9789634971566 · Fordította: Oszlánszky Zsolt
Zoltán_Sáti_Nagy>!
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

Nagyon tetszett, méltó folytatása a Tűzkeresztségnek, mind humor mind történetmenet szempontjából. Csak ajánlani tudom.

hankman I>!
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

A starcraft sorozat tetőpontja volt ez a regény. A sorozat bevezető kötetének szoros folytatása volt ez a könyv és ennek megfelelően is lett megalkotva, és a starcraft fő sztori vonala is szépen folytatódott és bontakozott ki. Jim karaktere érdekesen fejlődött, látott bele mind két másik faj tudatába is. Nagyon sokat megtudtunk a zergekről, még 3 regény után is igazán sok érdekesség maradt. Szép leírások, jó írói stílus, szinte hibátlan.

alratar>!
Aaron Rosenberg: A Pengék Királynője

A Pengék Királynője elolvasás vegyes érzéseket hagyott maga után. Részben bánom, hogy neki kezdtem a könyvnek, részben nem.

Bánon, ugyanis az eleje roppant unalmas volt s belegondolva, hogy az alatt elolvashattam volna egy másik könyvet…
Viszont nem bánom, mert spoiler, kb. a könyv felétől alig tudtam letenni a könyvet!
A karakterek is a helyükön voltak. spoiler

Ja igen, a könyvnek nincs hagyományos értelemben vége. Ez kicsit zavar.
spoiler


Népszerű idézetek

hankman I>!

A nő, aki valaha szellem volt, profi bérgyilkos, Mengs egyik legmegbízhatóbb hadnagya.
Kerrigan. A barátja. A majdnem-szeretője. Kölcsönös vonzalom volt ez, s ha nincs ez a háború… Ki tudja… De az időzítés nem volt tökéletes, mert háború volt, és a háborúk már csak ilyenek. Mindig más dolgok elé pofátlankodnak.

25. oldala

Kapcsolódó szócikkek: Jim Raynor · Sarah Kerrigan
alratar>!

Jobb tiszta halált halni, harcoshoz méltót, mint a Raj részévé válni.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál · Tassadar
Ody>!

– Ezután már nem szabadulhatsz az érzéstől – mormolta, s olyan közel hajolt a férfihoz, hogy az szinte érezte a bőre simaságát. – Benned marad, éget, de nem csillapíthatod.

241. oldal, 16. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. Barlog: God of War
Dave Stern: Lara Croft: Tomb Raider
Pittacus Lore: Kilencedik titka
Nathan Archer: Betondzsungel
James A. Moore: A Bánat Tengere
Jeff Carlson: Fagyott égbolt
Dmitry Glukhovsky: Metró – A trilógia
S. J. Kincaid: A kárhozott
Martha Wells: Mesterséges sors
Jack Campbell: Vakmerő