Wraith ​Squadron (X-Wing 5.) 2 csillagozás

Aaron Allston: Wraith Squadron

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

It is Wedge Antilles' boldest creation: a covert-action unit of X-wing fighters, its pilots drawn from the dregs of other units, castoffs and rejects given one last chance. But before the new pilots can complete their training, the squadron's base is attacked by former Imperial Admiral Trigit, and Wraith Squadron is forced to swing into action—taking over an Imperial warship and impersonating its crew. The mission: to gain vital intelligence about Trigit's secret weapons, to sabotage the admiral's plans, and to lure him into an Alliance trap. But the high-stakes gamble pits Wraith Squadron's ragtag renegades against the Empire's most brilliant master of guile and deception. Are they up to the challenge? If not, the penalty is instant death…

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Bantam, New York, 1998
404 oldal · ISBN: 0553578944
>!
Bantam, New York, 1998
404 oldal · ISBN: 9780553578942

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Marcus>!
Aaron Allston: Wraith Squadron

Aaron Allston jó író, úgy veszi át Michael A. Stackpole-tól a stafétabotot, hogy bizony le is pipálja a mestert.

A Wraith Squadron-ban Wedge Antilles új csapatot épít, aminek már a koncepciója is izgalmasabb a szimpla elitcsapat Rogue Squadron-hoz képest: egy olyan kommandó, akik számos területen bírnak tehetséggel, és mellesleg jó pilóták is. Így tehát már maguk a karakterek is egyediek, érdekesek, és az akciók is sokszínűbbek. A „trükkösebb” akciók mellett pedig így az üresjáratok sem lesznek üresek, a karakterek önmagukban is jól elviszik a hátán a történetet.

Ajánlott könyv tehát annak is, akinek Stackpole kicsit lapos volt.

Tilodeus>!
Aaron Allston: Wraith Squadron

Egy nagyon jó folytatás/reboot. Stackpole X-Wing sorozatának átadott stafétabotja egy új alakulattal operál: a Wraith-ekkel. A csapat a rendszer által kivetett pilótákból és kommandósokból adódik össze, ami kifejezetten jó ízt ad az egésznek. A történet jó, a karakterek jók, első olvasatra imádtam a könyvet… másodjára azonban már veszített fényéből. Sok pici, aprócseprő dolog van jelen ami másokat valószínűleg nem fog zavarni, de nekem letörölte a dicsfényt a könyvről. Először is a legjelentéktelenebb dolgot emelném ki, a nyelvezet. Eredeti nyelven olvasva Stackpole angolja után Allston-é kalszisokkal rosszabb, néhol már-már amatőrien gyenge – kihangsúlyoznám, hogy ez nagyon valószínűleg csak nekem volt így. A másik dolog ami néhol zavart, hogy ugyan nagyon vicces jelenetek rajzolódnak ki előttünk, mégis ezek ellenére többször nem tudtam elhessegetni a gondolatot, hogy egy az amerikai hadsereg tengerészgyalogosairól szóló könyvet olvasok… ami valahol jó volt, mert tényleg katonákról van szó, de másik oldalról pont emiatt nekem teljesen elszakadt a STAR WARS világától. Ami meg már-már vérlázítóan frusztrál, hogy Wedge-ékből vén embert csinál a könyv… persze értem én miért van ez így, csak egyszerűen érzi az ember, hogy ő már kinőtt ezekből a történetekből és lassan leköszön… nehezen válunk meg a kedvenc plüssmacitól. Ezeken túllépve egy nagyon jó könyv, és egy még jobb sorozat nyitó epizódja, bátran ajánlom. A karakterek szerethetőek, minden degenerációjuk ellenére is. A történet csavaros és trükkös, remek fordulatokkal. No és az ultimét indok: STAR WARS!


A sorozat következő kötete

X-Wing sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ann Leckie: Ancillary Sword
Orson Scott Card: Ender in Exile
Aaron Dembski-Bowden: The First Heretic
Stephen Baxter: Exultant
Jack Campbell: Fearless
Dan Abnett: The Warmaster
Guy Haley: The Beheading
Graham McNeill: Priests of Mars
William C. Dietz: The Final Battle
Drew Williams: The Stars Now Unclaimed