Vasököl (X-szárnyúak 6.) 21 csillagozás

Aaron Allston: Vasököl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ők ​a Lázadók Szövetségének legelitebb harcoló egysége – fürgék, gyorsak és halálosak. Mert az X-szárnyúak pilótái számára nem létezik túl mocskos vagy túl veszélyes feladat. Most egy szinte lehetetlen kihívással kell szembenézniük: meg kell fékezniük egy hatalmas hadurat, s azt mímelniük, hogy ők a szövetségesei.
A hihetetlen nehézségek ellenére az ellentmondásos Lidérc osztag túlélte a titkos küldetést. Azonban most ismét a halál képébe kell nevetniük. Ez alkalommal Wedge Antilles azért indítja őket, hogy állítsák meg Zsinj nagyurat és Szuper Csillagrombolóját, a Vasökölt. Ha Zsinj csatlakozik a Birodalomhoz, akkor a háború árhullámai ellepik a Lázadókat. A Lidérc osztag feladata, hogy beszivárogjanak a hadúr flottájába, és megszerezzék féltve őrzött terveit. Hogy sikerrel járhassanak, kiméletlen kalózoknak kell álcázniuk magukat, akik be akarnak lépni Zsinj seregébe. És ehhez valójában is kalózokká kell válniuk a birodalmi őrjáratoktól zsúfolt űrutakon. És ha ezt sikerült… (tovább)

Eredeti mű: Aaron Allston: Iron Fist

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Aquila, Budapest, 2001
326 oldal · ISBN: 9636791163

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Aaron Allston: Vasököl

A Lidércek második kalandja pont olyan fergeteges, mint az első. Kicsivel talán kevesebb a humor, és a történet valamivel sötétebb, de pörgős, változatos és okos. Továbbra is nagyon szeretem ezt az ütődött, renitens bandát. Az új karakterek egy részével ugyan sokadik olvasásra is hajlamos voltam kezdetben hadilábon állni, de közülük is van, akivel a végére kb megbékéltem, akivel meg nem, az nem élte túl a könyvet :P
A befejezésen viszont erősen érződik, hogy a történeti szál kellős közepe, most megint nagyon sajnálom, hogy itt szakadt félbe a magyar kiadás.

>!
Balázs_Erőss P
Aaron Allston: Vasököl

Ez előző rész magas szintje után, ez bizony hasas lett a javából. Nem lett se izgalmas, se vicces, se igazán szórakoztató. A szereplők fekete-fehérek, a történet ravaszkodni akar, de csak okoskodásig jut, ráadásul azzal is csak félútig. A befejezés valójában egy durva félbeszakítása a történetnek. A sorozatból magyarul ennyi jelent meg, ez pedig méltatlan befejezés hozzá.

7 hozzászólás
>!
PAVideoStudio
Aaron Allston: Vasököl

Látványos űrcsaták, izgalmas szárazföldi bevetések, dráma, humor, vagyis: Lidércek. Jub-jub! :)
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/a05WQfNsa0w

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Ebe_Endocott
Aaron Allston: Vasököl

Jó könyv volt, megmaradt a könnyed, humoros hangvétel, új kalandok új Lidércekkel. Érezhető azonban, h nagyon átvezető könyv, a befejezés sem túl grandiózus, és a megkezdett bonyodalmak sem csúcsosodtak még ki, elég sajnálatos, h magyarul itt szakadt meg a sorozat kiadása. Kellemes olvasmány, jó kis űrcsatákkal!

>!
Hippoforaccus P
Aaron Allston: Vasököl

Az első harmada után kezdtem aggódni,hogy ez is az stockpole féle (számomra) „unalmasan leírós” féle regény lesz, de megkönnyebbülten vettem észre, hogy nem az. A k.b.századik oldal után, mintha egy teljesen más író vette volna át a tollat. Onnan beindulnak az események (még a párbeszédek is érdekesebbek, mint előtte), és le sem bírtam tenni a könyvet a végéig.
Rettentően sajnálom, hogy a sorozat utolsó három része nállunk nem került fordításra, kíváncsi lennék Wedge, és a többiek további kalandjaira.

>!
Trillian26
Aaron Allston: Vasököl

A Lidércek második kötete is volt olyan jó mint az első, s bár a Zsiványosztag is szerepet kapott a könyvben, azért hiányoznak. Nagyon tetszett az ewok pilótás részek tetszettek a legjobban, de az egész könyv jó volt. Kellően izgalmas volt a történet, és sajnálom, hogy nem folytatták a magyar kiadást, hiszen elég sok szál maradt lezáratlanul. A történet izgalmas volt, szerepeltek űrcsaták és szárazföldi küldetések is, ráadásul még egy buliról is olvashattam. Jó volt Zsinjt jobban megismerni, örülök hogy nagyobb szerepet kapott ebben a könyvben.

1 hozzászólás
>!
Busmen
Aaron Allston: Vasököl

Nem ez lett a kedvencem. A Zsiványokat még mindig jobban kedvelem!


Népszerű idézetek

>!
PAVideoStudio

– Tudtad, hogy néhány bolygón főbenjáró vétségnek számít, ha valaki úgy tesz, mintha ewok lenne?
– Wes!
– Arról nem is beszélve, hogy szerintem a szabályzat tiltja, hogy repülés közben bábműsorral szórakoztassuk az ellenséget.
– Wes!
Janson beakasztotta az utolsó hurkot, felegyenesedett, és tisztelgett.
– Jub-jub, parancsnok!

269. oldal, 17. fejezet – Vasököl (Aquila, 2001)

>!
PAVideoStudio

Felnyílt a szomszédos szimulátor is, és Phanan kászálódott ki belőle, sokkal nehézkesebben, mint a twi'lek nő.
– Hát azt hiszem, most jól elkalapáltak – lépett oda az Archoz.
– Kilőtt?
– Háromból háromszor. Nem hiszem, hogy felérne Kell-lel, a parancsnokkal pedig biztosan nem, de halálos. Hátha a személyes varázsom és a vonzó külsőm könyörületet ébreszt a szívében – tette hozzá reménykedve.
– Ne bízz abban, ami nincs!

39. oldal, 3. fejezet – Vasököl (Aquila, 2001)

>!
PAVideoStudio

[Phanan:] – Amikor elmondod neki az ötletedet, lángok fognak kicsapni a szájából, és tetőtől talpig megpörkölődsz.
[Az Arc:] – Ez igaz. De van valami, amitől könnyebb lesz elviselni.
– Micsoda?
– Az, hogy te is ott leszel velem.
– Igazi jó barát vagy! – fintorodott el Phanan.

30. oldal, 2. fejezet – Vasököl (Aquila, 2001)

>!
PAVideoStudio

[Phanan:] – Amit tettem, azt azért tettem, mert bántani akartam azokat, akik engem bántottak. Te viszont azért teszed, amit teszel, hogy megbüntess egy kisfiút, aki egyszer játszott néhány birodalmi holodrámában.
[Az Arc:] – Ez nevetséges!
– Valóban? Hányszor fordult meg a fejedben, hogy tartozol az Új Köztársaságnak?
– Hát… egynéhányszor.
– Amiért szerepeltél. És ezzel a Birodalom jövőjét építgetted – jegyezte meg.
– Pontosan.
– De ez nem igaz. Szörnyű terhet raktál annak a kisfiúnak a nyakába, aki te magad voltál.
– Nos, adósságom van. És ez ezzel jár. De próbálom részletekben kiegyenlíteni a számlát.
– Ezt a számlát nem kell kiegyenlíteni. Az emberi élet nem fejezhető ki számokkal, és nem váltható át kreditekre. Nem mérheted egy kisfiú ártatlan tetteit egy férfiéhoz, ki egész hátralévő életében bűnösnek érzi magát.

198. oldal, 12. fejezet – Vasököl (Aquila, 2001)

>!
PAVideoStudio

A barna szőrzetű idegen felé fordult. Az Arc érezte, hogy megfeszülnek a hátizmai. Ez nem Gebe megszokott testbeszéde volt, és a hosszú arcú thakwaai szemei szinte teljesen lehunyva rebegtek.
– Nem adtam engedélyt a beszédre – szólalt meg zengő, mély hangon, ellentétben a tőle megszokott dallamos, furcsán hajlított beszéddel.
– Elnézést – visszakozott az Arc. Furcsa módon hivatalossá vált a hangja. – Az Iron Fist. Zsinj elsődleges és legfontosabb szimbóluma.
Gebe megrázta a fejét és hosszú, fényes lófarkát. A mosolya felfedte nagy, fehér fogait, és a legkevésbé sem tűnt barátságosnak.
– Nem értitek Zsinjt – közölte. – Zsinjt nem érdeklik a szimbólumok. Úgy használja őket, mint más a műszereket. A szimbólumok neki csak gombok és karok, amelyek révén végrehajtatja alárendeltjeivel a kötelességüket. Kijelzők és képernyők, amelyekkel felméri a félelmüket. Nem, Zsinj fegyvere maga a félelem, a félelem és a tisztelet. Zsinj az egyik kezével lesújt, a másikkal táplál. Az egyik keze megijeszti a valaha a Birodalmat szolgáló, pillanatnyilag el nem kötelezett kormányzókat, a másik csábítja. És ahogy egyre több táplálék jön abból a kézből, úgy szorul egyre erősebben a másik. – Gebe végre az Arc szemébe nézett. – A kormányzók a lényeg. Nem lehet más. Zsinj bármit meg fog tenni, hogy maga mögé állítsa őket, egyesével, tízesével. Szétzúzza őket, csalogatja őket, megvesztegeti őket, megrémíti őket.

38. oldal, 3. fejezet – Vasököl (Aquila, 2001)


Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Jackson Miller: Kenobi
Dan Simmons: Ílion
James Luceno: Darth Plagueis
Frederik Pohl: Átjáró
Paul S. Kemp: Hullámtörés