Solo ​Command (X-Wing 7.) 5 csillagozás

Aaron Allston: Solo Command

Wraith ​Squadron: they are the Rebel Alliance's ultimate strike force. Sleek, swift, and deadly, they are the first in battle, the last line of defense. Now they must find and destroy a wily enemy more powerful than the Empire itself.

Their covert mission has been a success. The enemy has been vanquished. Or so they thought. The Super Star Destroyer Iron Fist somehow escaped destruction and with it the New Republic's greatest threat, the infamous warlord Zsinj. To defeat him, Wraith Squadron must join a combat task force led by the only man crafty enough to beat Zsinj at his own game: Han Solo.

But Zsinj knows the X-wing fighters' indomitable courage is both their greatest strength – and their greatest weakness. For even against the most overwhelming odds, the Rebels will fight to the death. And that will leave Zsinj the galaxy's unchallenged master!

The hunt for Warlord Zsinj intensifies as Alliance officials realize that he's a greater danger than what's… (tovább)

>!
Bantam, New York, 1999
342 oldal · ISBN: 9780553579000

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss>!
Aaron Allston: Solo Command

Közel három év kellett, hogy elolvassam. Egyszerűen nem kötött le, pedig az űrcsaták kellően izgalmasak, a sztori is elmegy, de mégsem adta azt, ami miatt folytatni akartam volna.
Ráadásul a rengeteg eltelt idő (és nem utolsó sorban a túltekert történet miatt) nehezen követtem az eseményeket.
Most eljutottam oda, hogy időről-időre rápillantottam a Wookiepedia egyik-másik vonatkozó pontjára. (Le a kalappal azok előtt, akik azt az adatbázist fejlesztik, döbbenetes!)
Szóval, nem estem hasra a túlspilázott sztoritól, de az űrcsaták kellően szórakoztatóak voltak.

Ebe_Endocott>!
Aaron Allston: Solo Command

Nagyon jó könyv volt, ez tényleg a trilógia befejező része volt, lezárta a szálakat, amennyire lehetett, hiszen ez amolyan felvezetés is a Dave Wolverton: Szökevények-hez.
Poénokban, kalandokban nincs hiány, űrcsata is van bőven de rengeteg más bevetés is, a csavarok meg jól illeszkednek a sztoriba, érdemes elolvasni.

Marcus>!
Aaron Allston: Solo Command

A Solo Command akár nagyot is szólhatott volna, ha nincs megkötve Allston keze, ugyanis az ebben a könyvben történtek a Courtship of Princess Leia (magyarul Szökevények címen jelent meg) közvetlen előzménye, így hiába a több könyvnyi előkészület, a vége – az Iron Fist és Zsinj ellen folytatott hadjárat elvi befejezése – így kényszerűen kicsit pukkan.

Tilodeus>!
Aaron Allston: Solo Command

Szeretem a sorozatot, ebben a részben sem csalódtam. A csapat még mindig ökrökkel van tele, jó párszor felröhögtem hangosan a vicceken. Aki olvasta bármelyik kötetét, annak szerintem kötelező. A Lidércek és Zsiványok összemosott bandája szuperül sikerült és extra hatékonyan operál. A könyv hibái közé tartozik, hogy elképesztően rövid (bár ez a többi résznél is felróható). Továbbá, hogy igazából több szállnál is azt vártam volna, hogy jobban kibontakozzon, de sajnos nem így történt. Noha igaz, hogy vannak fordulatok meg izgalmak, kedvenc csapataink sebezhetetlensége már-már varázslatosnak hat néha (még annak ellenére is, hogy ez így nem teljesen igaz). Mindent összevetve remek könyv, üdítő és persze ami a lényeg STAR WARS! : ]


A sorozat következő kötete

X-Wing sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Ender's Game
George Lucas: Star Wars
Frank Herbert: Dune (angol)
Dan Simmons: Hyperion (angol)
Orson Scott Card: Ender's Shadow
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep
Hugh Howey: Wool Omnibus
Neal Shusterman: Unwind
V. E. Schwab: Vicious
Pierce Brown: Iron Gold