Rebel ​Stand (Enemy Lines 2.) (Star Wars: The New Jedi Order 15.) 3 csillagozás

Aaron Allston: Rebel Stand

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Not ​since Emperor Palpatine have the Jedi battled such monstrous evil. Unless they succeed against staggering odds, the galaxy is doomed.

Luke Skywalker’s daring mission to halt the Yuuzhan Vong’s nefarious plot to overthrow the New Republic is struggling on all fronts. And time is slipping away for Han and Leia Organa Solo, trapped on a small planet whose rulers are about to yield to Yuuzhan Vong pressure to give up the Jedi rebels.

On Coruscant, Luke and Mara Jade Skywalker have made a shocking discovery that is preventing the Yuuzhan Vong from exerting complete control. But when the enemy tracks them down, Luke and Mara are thrust into a fierce battle for their lives. Suddenly, the chances of escaping appear nearly impossible. And in space, another battle rages, one that holds ominous consequences for the New Republic—and for the Jedi themselves. . . .

Features a bonus section following the novel that includes a primer on the Star Wars expanded… (tovább)

>!
Arrow, Washington, 2002
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780099410348
>!
Del Rey, 2002
384 oldal · ISBN: 9780345428684

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Wedge Antilles


Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Ebe_Endocott
Aaron Allston: Rebel Stand

Egész jó volt, talán kicsit kevésbé vicces, de azért így is volt bőven mosolyogni való. Talán akik már olvasták a Barbara Hambly: A Jedik gyermekeit, azoknak nagyobbat üt Lord Nyax karaktere, nekem az az egész szál olyan fura volt, és nagyon elrugaszkodott, indokolatlan, és a megoldás is.. nem azt mondom, h kiszámítható lett volna, fogalmazzunk úgy, hogy nem ütött akkorát.
A többi szál is olyan egynek elmegy, jön valami kaland, aztán megoldódik, valahogy fel kellett volna turbózni kicsit. Viszont muszáj kiemelnem spoiler.
Hát na, sok minden történt de semmi egetrengető, na de jöjjön a következő rész, a sorozat állítólagos legjobbja!

>!
Sastojci
Aaron Allston: Rebel Stand

Nagyon tetszik, hogy ha már párban összetartozik ez az előző kötettel, akkor nem csak nagyjából és névleg teszi, hanem tényleg szép ívben viszi végig a borleiasi ellenállást és az előző részben – kifejezetten izgalmasan – felvezetett helyzetet.
Wegde még mindig zseniális, a bolygó védelme még az előző 300 oldal után sem unalmas egy percre sem, és sose hittem volna, hogy Jaina szála valaha ennyire érdekelni és szórakoztatni fog. Pedig de. Mert oké, nyilván Jag magában is elvinné a hátán az egészet, de Jaina is nagyon jó irányba fejlődött az elmúlt néhány kötethez – és főleg az azelőttiekhez – képest. Kezd tényleg dimenziókat növeszteni, kifejezetten érdekeseket méghozzá. És igen, a szereplők közti dinamika itt is ötcsillagos, akár a Kyppel való kapcsolatát nézem (és milyen elegánsan kikerültünk minden lehetséges geometriai nyűglődést, és milyen jól működnek ezek ketten), akár azt, ahogy Jaggel működnek. És régen tudtam ennyire szurkolni minden egyes embernek külön-külön és együtt, aki ezt a bolygót védi. (spoiler jobban izgultam a végén, mint bármelyik pilótáért bármelyik filmben vagy könyvben valaha. Zseniális lett.)
A két új szál sajnos már kevésbé fogott meg, bár Hanék még mindig a szokásos formájukat hozzák legalább, és ezzel szeretnivalóan otthonos maradt a történetszáluk még úgy is, hogy a cselekmény annyira nem sikerült erősre.
Luke-ék szála sajnos szintén nem lett túl erős, bevallom, én itt valami többre/másra számítottam. spoiler története nekem innen eléggé kilógott, még úgy is, hogy nem most találkoztam először a karakterrel. Ezt jobban el tudtam volna képzelni egy másik történetben, mint a Yuuzhan Vong háború kellős közepén – de az is igaz, hogy önmagában valószínűleg így se, úgy se lett volna elég erős sztori. Innen viszont sajnos tényleg teljesen kilógott. Annak ellenben örültem, hogy ugyanezen a szálon spoiler története viszont egész szépen le lett zárva végül. Pont ideje volt, és sikerült is elég jól megoldani. (És hát azért itt volt Baljos Arnjak, akinek minden egyes megnyilvánulására hangosan felnevettem, mert ezen a névadáson nem tudom túltenni magam.)
Szóval nem volt ez rossz, de még jobb lehetett volna több borleiasi ellenállással, és kevesebb droidakcióval és árnykergetéssel.


Népszerű idézetek

>!
Sastojci

„How long will you be insystem?”
„Oh, until I get killed, I guess.”

Chapter 2, Borleias

Kapcsolódó szócikkek: Wedge Antilles
>!
Sastojci

„Now, you should admit it: you are here engaged in some military action directed against the Yuuzhan Vong, knowing full well that any action you take could embroil the people of this peaceful world in your destructive war.”
Han considered. „Isn't destructive war kind of redundant? Until I see a constructive war, or even a giggly war, I have to think so.”

Chapter 9, Aphran System, Aptiran IV

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo

A sorozat következő kötete

Star Wars: The New Jedi Order sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Ender's Game
Nalini Singh: Branded by Fire
George Lucas: Star Wars
Frank Herbert: Dune
Margaret Atwood: The Handmaid's Tale
Ilona Andrews: One Fell Sweep
Peter F. Hamilton: The Reality Dysfunction
Margaret Atwood: The Year of the Flood
Peter F. Hamilton: Judas Unchained
Aaron Dembski-Bowden: The First Heretic