Crow ​– Varjú (Boston Underworld 1.) 120 csillagozás

A. Zavarelli: Crow – Varjú

Volt egy tervem.

Bemegyek, megszerzem az információt és eltűnök. Egyszerű, nem?

Lachlan Crow! Egy dögös ír maffiózó! Az ír alvilág trónjának várományosa, a következő láncszem a sorban. Hiába az ördögi akcentus, észnél maradok, minden körülmény között. Nem bízom benne. Szabályaim vannak, de ha az ír maffiáról van szó, kidobhatom az egész szabálygyűjteményem, mert semmi sem érvényesíthető velük szemben.

De nem engedem, hogy bárki akadályt gördítsen elém a célom elérésében. Azt gondoltam, a barátkozás Lachlannal segít a küldetésem elérésében, csakhogy közbeszólt a kémia.

Az őrült, pusztítóan ártalmas vágy.

Azt mondja, soha nem enged el. És én, hiszek neki!

***

Mackenzie Gyönyörű! Lenyűgözően dögös, szexi és okos! Nem tudom ki ő. Mit akar? Miért van itt?

Ő egy megengedhetetlen bonyodalom, mégis az életére kell vigyáznom, mert a halálát akarják.

Zavaró figyelem elterelés. Vágyaim tárgya. Vékony jégen szárnyalok. Akartam őt, és nem hátrálok!

Ő az enyém!

A. Zavarelli: Crow

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Book Dreams, 2022
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156155863

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Lachlan Crow


Kedvencelte 17

Most olvassa 4

Várólistára tette 115

Kívánságlistára tette 121

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

„Megkeményített. Ezek az élettapasztalataim eltüntették a bennem maradt törékenységet.”

Elég sokat kellett rá várni, talán vagy ötször is eltolták a megjelenését. Remélem a folytatással nem így lesznek. off

Borító: Nagyon dög!
Szenvedély: Sistergős. Őrület!
Szereplők: Egyéniségek. Törekvőek, okosak és galádak. (mellékszereplők is igazi mellékszereplők nem csak kirakati bábuk, alig várom már a történeteiket!))
Történet: Mocskos Maffiás. Nem tucat! Nem klisés, nem finomkodó és igazán maffiás, bűnös világban játszódik életszagúan megírva.

Imádtam az egészet! Ajánlom, tessék csak elolvasni!

2 hozzászólás
Nixii P>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

Ez egy elképesztően gyors, sötét és kegyetlen lefolyású történet. Ebben a könyvben semmi sem csak fekete-fehér. Veszélyesen izzó, már-már gyűlöletes könyv. Ha az ember lelke nincs felkészülve a fájdalmas valóságra, akkor keménynek tűnhet ez a könyv. Még szerencse, hogy a gyomrom bírja a hasonlókat, sőt külön öröm és izgatottság lett úrrá rajtam már az első oldalakon. Nagyon szeretem, azokat a könyveket, amelyekben megelevenedik a szervezett bűnözés, ahol betekintést nyerünk egy picit a maffia hierarchikus, fenyegető és eszméletlen veszélyes világába. Sajnos nekem sok csalódásom volt már e téren, hiszen sokan egy gyenge klisére építik fel a maffia szálat, ami miatt sokszor élvezhetetlen egy történet. Pont emiatt számomra már csak ezért is megérdemelné az 5 csillagot, mert itt nagyon realisztikusan és sötéten árnyalva lett bemutatva, hogyan is uralja Boston városát az ír és orosz maffia. Nem volt nyáladzás, könyörület vagy gyengédség. A jéghideg valóság áramlik a lapokról. Ha olyat teszel, amit a szervezet nem fogad el vagy éppenséggel átlépsz egy határt, halott vagy. Ha rosszat szólsz, halott vagy. Ha elcsavarod a főnök fejét és átvered, meghalsz… Érdekes volt megélni az írónő által kreált sötét és beteges valóságot, itt nem volt semmi rózsaszín felhő, ebben a világban nincs olyan, akinek ne kellene a háta mögé tekintenie.

Mack és Lachlan párosa engem őszintén nem fogott meg. Egyiküket sem zártam különösen a szívembe, engem a maffia-szál varázsolt el, pusztán az volt a jó, hogy két oldalról láthattuk a fejleményeket. Mack nagyon veszélyes játékot játszott már a történet eleje óta. Tetszett, hogy kemény csaj volt, viszont a történet eleji bunyózást hiányoltam a könyv többi részéből. Ő egy kicsi őzgida volt, aki oroszlánnak képzelte magát a farkasok között. Lachlan semleges karakterként él a fejemben, nem különösebben kedveltem meg, inkább azokat a részeket szerettem, ahol a szervezetet irányította. Számomra az abszolút befutó a történetben Lachlan jobb keze volt, Ronan. Rá már az elején felfigyeltem. Az egész kiállása baljós, annak a csávónak, körbelengi a veszély sötét felhője. A Kaszás becenév pedig bebetonozta magát nálam, ugyanis tudnom kell ki ő valójában.

Összeségében nagyon tetszett a könyv, maga a történetvezetés pedig izgalmas volt. Nem voltak üres körök, minden egy óriási hatalmi játszma volt, miközben rájöhetünk, hogy az Alvilág nem egy babazsúr. Itt mindenki kőkemény és brutális, az ítélet pedig mindig a halál. Ha belekerülsz a világba, többé nem szabadulsz. Várom a folytatást!

6 hozzászólás
Ruby_εïз IP>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

Először a borító fogott meg, és konkrétan másodjára is. Nem szeretem a maffiás sztorikat, viszont ebben írek vannak, azok pedig állatok. És tényleg! :D
Harmadjára pedig nagyon kellemesen csalódtam Zavarelli írásmódjában, mert szerintem eszméletlen szépen ír off, inspiráló és jó kis sztorit rakott össze.
Ollóval lehetett vágni a feszültséget a sztoriban, és a karakterek is jóra sikeredtek, Lachlan kifejezetten jóra.

Zso89 P>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

Ha elég jól megnézel egy embert, mindig találsz valami árulkodót róla.❤❤❤

Sóhajsóhajsóhaj.❤❤❤
Most rögtön és azonnal akarom az összes részt.❤
Az írónőtől még nem olvastam.
De a borító volt az ami igazából felkeltette a figyelmemet.
Igen,még mindig fontos számomra a borító,és boldog vagyok hogy az lett ami.❤
Valahogy mindig is a szívem csücske volt a maffiás történetek.
Mikor és hogyan történt azt nem tudom de tarolt.❤

Mackenzie
Egy határozott kemény csaj akit már az első oldalak után megkedveltem.
Az élet nem bánt vele kesztyűs kézzel.
Leginkább azt szeretem ezekben a karakterekben amikor az irányítás kicsúszik a kezükből,és nem tudnak mit tenni ellene.
A keménységből lágyság lesz,az irányításból pedig alávetettség vagy inkább behódolás.
Szeretem amikor elmosódik a határ a gyűlölet,a szerelem és a vágyak között.❤
Az érzelmeknek való megadás az ami nagyon átjött. ❤

Lachlan Crow ❤❤❤
Maffia ide vagy oda mégis egyből elvarázsolt ez a pasi.❤
Jött,látott és tarolt.❤
Nem csak Mackenzie-t de engem is.❤
Szerettem a sötét és egyben a gondoskodó énjét bár ez cseppet sem tette szelídebbé ezt a pasit és ez határozottan tetszett.❤
Szexi,dögös,sármos,és hihetetlenül vonzó.
Minden téren IS tipikus rooszfiú vagy alfahím ,mindegy minek nevezem.❤
Tetszett a történet felvezetése és az ahogy kerülgették egymást Mack-el.
spoiler

spoiler
Ez a befejezés arra volt jó hogy a kíváncsiságommal már nem tudok mit kezdeni….☺❤

Ronan nagyon piszkálja a fantáziámat.
Nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen volt az ő élete,nagyon szimpatikus a pasi,főleg hogy ilyen mogorva.❤

Új kedvencet avattam.❤❤❤
Nem kérdés hogy polcomon a helye.❤❤❤

2 hozzászólás
Aninaa P>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

Pontosan olyan jó volt, amennyire akartam, hogy az legyen! Nagyon megfogott a borító és a fülszöveg még tavaly amikor belebotlottam ebbe a könyvbe. Így aztán alig vártam, hogy olvashassam. Csak aztán ki kellett várni, hogy a rengeteg tologatás után végre megjelenjen.
Azért azt már lehet rólam tudni, hogy imádom a dark romancet. Maffiás történettel engem könnyen meg lehet venni, és ennek a könyvnek ez egy csapásra sikerült is. Minden megvan benne ami csak egy ilyen sztorihoz kell és amit el is vár az ember. Sötétség, titokzatosság, ármány, cselszövés, árulás, szerelem, erotika (ez talán egy hangyányit több a kelletténél, de szerintem eszméletlenül jól vannak megírva az erotikus jelenetek).
Főszereplőink nagyon szimpatikus, szerethető karakterek. Igazi egyéniségek. Annyira könnyen elhittem azt ami köztük van. Tökéletesen passzoltak egymáshoz minden értelemben.
Lachlan egy újabb könyves álompasi. Igazi alfahím, érző szívvel.
Mack pedig egy céltudatos, erős nő, aki nem fél kimutatni ha elgyengült és beismerni a vereséget. Ezt becsültem benne a legjobban.
Talán annyi negatívumot tudok felhozni, hogy maradtak nyitott kérdések számomra. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a végén annyira felpörögtek az események, hogy csak kapkodtam a fejem és bevallom voltak bekezdések, amiket többször el kellett olvasnom, hogy felfogjam mi is történt :D Ez viszont abszolút pozitívum. Imádom az ilyen izgalmakat.
off
A sorozat következő részeinek alapkövei is olyan jól vannak lerakva ebben a részben, hogy felkeltsék az érdeklődést és biztosan el akarjam olvasni azokat is. Új kedvencet avattam :) Alig várom, hogy olvashassam Ronan és Sasha könyvét!

6 hozzászólás
L_B_Mariann P>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

Lachlan Crow tudtam, hogy imádni foglak!
Persze nem tagadhatom, hogy a borító volt az ami megfogott és nem engedett. Nem is értem miért?!? ;) Erre a fülszöveg csak rásegített, hogy kell nekem ez a könyv! A megjelenésével azért jól megvárattak minket.
Olvasatta magát a történet, és szinte haragudtam magamra amiért ilyen gyorsan haladok… második részre… még gondolni se merek, hogy mikor vagy, hogy egyáltalán lesz e
Lachlan és Mackenzie már az első pillanattól kezdve vonzották egymást. Lachlan persze kézzel lábbal az ellen volt, hogy a csaj a közelbe legyen, mert tudta, hogy előbb utóbb Mackenzie lesz a mindene…spoiler Mackenzie-vel sokszor nem értettem egyet de ez nem befolyásolta azt, hogy megkedveljem. Ő is tagadásban volt még saját magával szemben sem volt őszinte, Lachlan-nel kapcsolatban.
Ronan történetére nagyon kíváncsi vagyok. Felkeltette az érdeklődésemet, ezzel a hallgatag viselkedésével. Szóval bízzunk benne, hogy jönni fog a Kaszás.

7 hozzászólás
B_Kittina P>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

"Just like a crow chasing the butterfly
Dandelions lost in the summer sky
When you and I were getting high as outer space,
I never thought you'd slip away
I guess I was just a little too late"

link
Amikor megláttam a lejátszási listában a könyv végén, tudtam, hogy ez az én könyvem lesz.. És igazam is lett. Pont olyan „sötét” , amilyet szeretek. :)

Ha a borító miatt nem is, emiatt a dal miatt biztosan elolvastam volna a könyvet …imádom az együttest is, és a dalt is… És most már a könyvet is.

Végre nem egy nyámnyila főszereplő lány! Mac egy igazi harcos. Amit eltervezett, azt véghez viszi, kerül, amibe kerül.
Lachlan pedig… Igazi vérbeli maffiózó,aki belopta magát a szívembe.
Szerencsére egyikőjük sem felszínes karakter, sőt a mellékszereplők is kifejezetten érdekesek voltak.

Remélem a következő rész is hasonlóan fog tetszeni, mint ez.

>!
Book Dreams, 2022
330 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156155863
noni55 P>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

Mackenzie barátnője, Talia nyomtalanul eltűnt már egy ideje, a rendőrség Mack szerint nem tesz semmit a megtalálása érdekében. A lány így elhatározza, hogy kézbe veszi a dolgokat és bekerül az ír maffia világába. Itt ismeri meg a veszélyes, jóképű és zavarbaejtően vonzó Lachlan-t. A férfi cseppet sem bízik benne, sok idő telik el, mire eljut odáig. Szikrázik a levegő közöttük, hamar egymásba is gabalyodnak. A lánynak bűntudata van az eredeti szándékai miatt, de Lachlan is rejteget valamit a lány elől. Mack alaposan kiképeztette magát, mielőtt elindította ezt a folyamatot, bátor, de hirtelen természete többször is bajba sodorja. Lachlan talpig férfi, erős kisugárzása van, ezért sokan tartanak is tőle. Nem úgy Mack, aki folyamatosan visszaszól neki. A lány olyan mélyre merül ebben a világban, hogy innen már nincs kiút. A kérdés csak az, hogy megússza ép bőrrel vagy sem? Lachlan is sokat veszíthet, ha rossz döntéseket hoz miatta.
Kegyetlen világba engedett az író bepillantani. Ha valaki hibázik, nincs bocsánat, azonnali a büntetés. Elég egy rossz lépés és vége mindennek. Mack és Lachlan egymás iránti vonzalmát imádtam olvasni, még a lapok is felforrósodtak :D

turanett P>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

A csillagozással bajban vagyok, mert 3,5-4 között őrlődöm. Amenniyre vártam ezt a könyvet, annyira volt csalódás. Az alap ötlet nem lenne rossz, de kivitelezéssel voltak gondjaim.
Az eleje dögunalom, márt alig vártam, hogy végre Mack lépjen valamit. Mackről azt gondoltam, hogy kapok egy belevaló csajt, aki tudja, hogy mit akar, hát ehhez képest, szegény néha olyan ostoba volt. spoiler Lanchlant szerettem volna megismerni, de túl sokat nem kaptam belőle, ha igen, akkor is inkább csak az üzlet, és ,hogy ő aztán senkiben sem bízik. Hát jó. A történettel annyi volt a bajom, hogy olyan gyorsan történtek az események, hogy néha azt sem tudtam, hogy miről van szó. Illetve sok dologhoz nem kaptam miérteket, és hogyanokat. Csak megtörtént és kész. Ennek ellenére, ha megjelenik a többi rész, azért szeretném elolvasni, hátha lesz fejlődés.

Nyuszika91>!
A. Zavarelli: Crow – Varjú

Épp most ébresztett fel valamit, ami bennem élt. Valamit, amiről nem is tudtam, hogy létezik.

A borító egyből megvett, az meg, hogy maffia, alvilág, szerelem… akartam egyből!
Mack-et az első perctől kedveltem, vagány, kemény bele való csaj aki semmitől és senkitől nem fél. Az elején nagyon jól indult a karaktere, a későbbiekben azonban hiány érzetem volt vele kapcsolatban. Igazából semmire nem jutott a nyomozással, pedig reméltem, hogy lesz belőle izgalom bőven.
Lach-et imádtam! Jobb lett volna ha többet kapunk belőle, az ő szemszögéből. A kemény külső mögött egy végtelen gondoskodás van, amivel nagyon a szívembe lopta magát.
Maga a történet nagyon tetszett, nem voltak benne felesleges részek. Izgalmas volt, sötét, mocskos… egyszerűen imádtam!
Jó volt, hogy bár az elején kerülgették egymást és próbálták távoltartani magukat a másiktól, mégsem volt túl húzva.
spoiler
A mellékszereplők is érdekessé váltak a történetben, rájuk is kíváncsi lennék, remélem nem kell rájuk sokat várni!
Nagyon várom a folytatást!


Népszerű idézetek

Nixii P>!

– Tudom, hogy egész életedben keménynek kellett lenned, édesem – mondja. – De nem kell ezt csinálnod velem. Megvédelek, és néha dicsekedni fogok, mert az enyém vagy. Így megy ez.

218. oldal; 26. fejezet (Mackenzie)

Nixii P>!

A hűség az egyetlen dolog, ami igaz az életben, és ha a nőd nem hűséges, nincs helye az ágyadban.

74. oldal; 6. fejezet (Lachlan)

Nixii P>!

Ezen a ponton fogalmam sincs, hogy meg akar ölni, vagy szeretkezni velem.

91. oldal; 8. fejezet (Mackenzie)

2 hozzászólás
Nixii P>!

A szervezetet a hűség és a becsület uralja.

12. oldal; 1. fejezet (Lachlan)

Ruby_εïз IP>!

Család, hűség, becsület és vér.
Ez az egyetlen dolog, ami igaz.

12. oldal

Nixii P>!

Nem változtathatod meg a leopárd foltjait. A megtört emberek csak magukat tudják helyrehozni.

22. oldal; 2. fejezet (Mackenzie)

Dóri_Margit P>!

– Aggódsz a lelked miatt? – kérdezem.
– Ez a naptól függ – válaszolja rejtélyesen. – Néha a pillanattól.

Dóri_Margit P>!

Minden harcosnak megvan a maga előnye. Nekem az, hogy az agyammal gondolkodok, és nem egy farokkal.

Zso89 P>!

Épp most ébresztett fel valamit, ami bennem élt. Valamit, amiről nem is tudtam, hogy létezik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Skye Warren: The Castle – A bástya
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre
Marilyn Miller: A vezér
L. J. Shen: Vadító
Ella Steel: Érzéki rabság
Ruby Saw: Savages – Vadak
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Audrey Carlan: Elme