A ​XX. század krónikája 22 csillagozás

A XX. század krónikája

A ​XX. század krónikája A nálunk is népszerű sorozat kéttucatnyi országban legsikeresebb kötete: a Krónikák közül mindenütt ez fogyott a legnagyobb példányszámban. Sikere érthető – ez az a krónika, amely rólunk szól. Egyrészt nagyszüleink, szüléink korát, másrészt a mi életünk hosszabb-rövidebb eseményeinek történelmi hátterét rajzolja meg. A „boldog békeidők” lendületes fejlődését, amikor elkészült az első repülőgép, gurulni kezdett az első autó, és Budapesten átadták a forgalomnak a világ akkor legnagyobb nyílású közúti lánchídját: a gyönyörű régi Erzsébet hidat… Tárgyilagosan, a tények és képek alapján ismerjük meg a helyi és a világháborúk eseményeit, az át- meg átrajzolt térképekből fakadó feszültségeket, az emberéletek millióinak pusztulását hozó ideológiák, a fasizmus és a kommunizmus kialakulásának és bukásának történetét, a magyar múlt és világtörténet hősi és szomorú napjait. Ám a történelem nemcsak véres eseményekből áll: a XX. század a tudomány és a technika… (tovább)

Eredeti cím: Chronik des 20. Jahrhunderts

Eredeti megjelenés éve: 1994

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Krónikák


Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Alíz_Simon P>!
A XX. század krónikája

Mindig is a XX. század volt a kedvenc kutatási területem! A különböző felvételiken és tanulmányokban, ha választhattam, XX. századi témára csaptam le akár kritikai esszéről, vagy vitafórumról volt szó. Lehet, hogy ezért tetszik a legjobban ebből a sorozatból is ez a rész :D Alaposan végigbogarásztam, mivel három versenyhez is a felkészülési irodalom egyike volt ebben a második félévben: a dualizmus összeomlása az I. világháborúval + diktatúrák kialakulása a 20-as és 30-as években + a hidegháború korszaka… Egyikben sem találtam hibát, vagy csúsztatást, vagy maszatolást, sőt a szócikkek, a források, a képek egyaránt érdekesek és korrektek ebben a kötetben:)

acsferi>!
A XX. század krónikája

A sorozat egyik legjobb kötete, minden fontos esemény benne van, ami a megelőző században történt. Jók a szócikkek, és hozzá remek kiegészítésül szolgálnak a fotók és térképvázlatok.

Orbantorgyan>!
A XX. század krónikája

Akkor íródott ez a történelmi mű, amikor a liberális-kommunista történészek még nem árasztottak el mindent. Meglepően igazmondó számos témában. Azóta már mindenki fasiszta, náci, nyilas aki ilyeneket ír. Egyszerűen kinyírtak a liberálbolsevikok minden más hangot. Mégis ők sivalkodnak, „bezárták a Népszabadságot!!!!!”.
Ideje megírni a folyatatást egészen napjainkig.

Quator>!
A XX. század krónikája

Maga műfajában szerintem tökéletes mű, biztos vannak benne olyan események, amik kimaradtak, de én mindig találok benne olyan eseményeket, amikről nem is hallottam, maga a felépítése pedig olyan, mintha az ember elővenne régi újságokat az 1900 évektől, és végignézné a legjelentősebb eseményeket, szalagcímeket, hónaponként. Szerintem még ma az internet korában is aktuális és hasznos a könyv, mert átláthatóbb a könyv, illetve szerintem vannak olyan események is benne, amit az interneten sem találni meg.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bertényi Iván (szerk.): A történelem segédtudományai
Christopher Clark: Alvajárók
Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete
Henry Kissinger: Diplomácia
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2.
Bihari Péter: 1914 – A nagy háború száz éve
Sudár Balázs (szerk.): Magyarok a honfoglalás korában
Antony Beevor: Sztálingrád
Az emberiség története
Yuval Noah Harari: Sapiens