A vakok és az elefánt 3 csillagozás

Egy napon a vakok falujába elefánt háton egy utazó érkezett, miután az emberek még sosem találkoztak elefánttal, megkérték a falu hat bölcsét, hogy írják le nekik az állatot. A bölcsek sorra végigtapogatták, de mindannyian, annak csak egy-egy részletét ismerték meg, és az alapján alkották meg véleményüket.
Ez a régi tanmese emlékeztet mindannyiunkat arra, hogy amikor az igazságot keressük, nemcsak másokkal, hanem önmagunkkal szemben is legyünk kritikusak, hiszen ha csak egy nézőpontból közelítjük meg a világot akkor valószínűleg téves következtetésre jutunk.
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Papírszínház Csimota

A vakok és az elefánt hindu mese
Gyermekirodalom órán hétről hétre új mesével ismerkedünk meg a Papírszínháznak köszönhetően.
Ez a mese különösen megérintett, mert nagyon fontos mondanivalója van: attól, hogy különbözően látjuk vagy érzékeljük a világot, még nem biztos, hogy nincs mindannyiunknak igaza.
Fantasztikus mese, aki csak teheti, olvassa el! Az illusztrációk gyönyörűek, és tényleg, az ember kikapcsol erre a pár percre. Elgondolkodtat és megmosolyogtat. Csak ajánlani tudom! ❤
Edit 1.:
Ezt a papírszínházas mesét meséltem életemben először önállóan, a saját keretemmel. Csak most jöttem rá, milyen gyönyörű képet tesz ki a sok kis kép, ha egymás mellé tesszük őket!