Halálos ​hallgatás 33 csillagozás

A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

A jól szituált, középkorú pár, Jodi és Todd kapcsolata válságban van. Többek között a chicagói tópartra néző lakásuk és a jólétük forog kockán. A férfi megrögzött nőcsábász. A tökéletességre törekvő nőnek pedig lételeme a tagadás. A férfi kettős életet él. A nő nem hagyja kiegyenlítetlenül a számlát. A férfi nagyban játszik. A nőnek nem marad vesztenivalója.

A Halálos hallgatás váltakozó nézőpontból elmesélt története egy széthullóban lévő házasságról, szakításról és elhagyatottságról, kompromisszumképtelenségről és be nem tartott ígéretekről szól. A bosszú azonban nem sokáig várat magára…

Eredeti cím: A. S. A. Harrison: Silent wife

>!
Alexandra, Pécs, 2014
296 oldal · ISBN: 9789633574638 · Fordította: Sári B. László

Most olvassa 5

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
catilde
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Sajnos nekem ez a leírásos történet kevés párbeszéddel nem fogott meg.
Sajnos jobbra számítottam.
Biztos nem olvasnám újra.

3 hozzászólás
>!
Kókuszka
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Lélektani thriller arról, hogy a párkapcsolatok milyen könnyen rossz irányba mehetnek. Jodi gondosan megtervezett napirend szerint él, melynek a középpontjában a férfi (Tod) áll, elnézve annak kicsapongásait. Nem próbálja kisajátítani, szabad teret ad neki, homokba dugja a fejét. Ebbe a látszólagos harmóniába berobban egy erősebb harmadik. Tod elköltözik, Jodi élete értelmetlenné, üressé válik. Ráadásul mindketten magukban hordozzák gyermekkori traumáikat.
Amennyire nehezen hangolódtam rá a vontatott cselekményszövésre a végén egészen magával ragadott.

>!
smetalin
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Nos nem én leszek aki a százalékot növelni fogja!!! Nagyon gyenge és idegőrlő egy könyv. Két nézőpontból mutatja be egy pár „szenvedését”, a NŐ és a FÉRFI. plusz ÉN aki olvasom is szenvedek. Unalmas, nyomokban sem tartalmaz thriller-t. Arról olvashatunk, hogy a nő mit el nem tűr a férfitól, (megcsalás) és ezt úgy viseli el, hogy mélyen hallgat. A férfi meg úgy tesz mintha nem tudná, hogy a nő tudja. Tömören ennyi, persze vannak még egyéb dolgok, de az már spoiler lenne. Felejthető, és köze sincs a Holtodiglanhoz!

4 hozzászólás
>!
buzavirág
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Nem azzal van problémám, hogy ez egy szörnyen rossz könyv, egye fene becsúszik néha egy hanem azzal, hogy teleírják a borítóját jobbnál-jobb utalásokkal.
Itt az egyik:
„Jobb, mint Gillian Flynn Holtodiglanja”
Ugyan már a nyomába sem ér, halálosan unalmas, többször elaludtam rajta.
Csak krónikus álmatlanságban szenvedőknek!

>!
fukszia
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Még várni kell az értékeléssel, még ülepszik. Jó volt nagyon, de az igazságosság és a becsület kérdése még nem hagy nyugodni.

>!
Anna_Sera
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Rémes ez a könyv!A háromnegyed részéig tiszta unalom,aztán van egy kis izgalom,és ennyi.Nem is tudom ez a mű mi akar lenni,mert se nem krimi,se nem thriller,szóval semmi se.A vége is nagyon furcsa,csomó nyitott kérdés marad,amit utálok,mintha lemaradt volna a könyv vége.

>!
GwenPage
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Előbb vettem meg a könyvet, minthogy láttam volna az értékeléseket – pánikba is estem, hogy anyám, sikerült egy rossz könyvre kiadnom az amúgy sem sok pénzem, de kellemesen csalódtam. Szerintem ez egy jó könyv, bár nem ajánlanám olyanoknak, akik nem szeretik a NAGYON lassú folyású történeteket. Én viszont imádom őket.
A fél csillag levonás azért megy, mert azért voltak feleslegesen kifejtett részek, de annyira nem zökkentettek ki. Tetszettek a könyv karakterei is, a részletekkel való pepecselgetés által szépen ki lett alakítva a jellemük. Egyiket sem lehet igazán utálni se szeretni, de ez így talán pont jó volt.
Szerintem tényleg jobb, mint a Holtodiglan. Ezt végig tudtam olvasni.

>!
Ny_Szilvia
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Elgondolkodtató volt a könyv, de – mint ahogy beharangozták – jobbra számítottam. Sokkal, de sokkal jobbra. Csalódás volt.

>!
noji789
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Nagyon unalmas vol, ahogy már előttem is írták kevés volt a párbeszéd, sok unalmas oldal amit ki lehetett volna hagyni.
A történet sem volt túl izgalmas, viszont a vége tetszett. Nem gondoltam volna,hogy ilyen tervet eszelnek ki.

>!
Viktória_Pap
A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás

Fúúú ha! Ilyen jellegű könyvet még nem olvastam, de tetszett. Azért nem 5 csillagot kapott, mert nem egy szuszra olvastam el, valami apróság hiányzott, amit jelenleg nem tudok megfogalmazni, de az is lehet, hogy csak emésztenem kellett az olvasások között. Vagyis biztos, így át is fogom minősíteni 5 csillagossá! Egyet abszolút megerősített, amit eddig is sejtettem, hogy soha, de soha nem fogom megérteni a pasikat, hogy mi kell Nekik, mire van szükségük!!! (Mert ugye Toddnak Jodi is kellett volna és Natasha is.) A kommunikáció és a vágyaink kifejezése meg -főleg a mai világban- elengedhetetlenül szükséges. (Mondjuk az is igaz, hogy én most megfelelő élethelyzetben olvastam.)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Kókuszka

Mások nem azért léteznek, hogy kielégítsék a szükségleteinket, vagy hogy megfeleljenek az elvárásainknak, és nem is mindig bánnak velünk jól. Ha ezt nem fogadja el az ember, az haragot és neheztelést szül. A lelki békét az hozza el, ha másokat úgy fogadunk el, ahogy vannak, és a jót hangsúlyozzuk.

27. oldal, 1.fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Gillian Flynn: Holtodiglan
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Bleeding Bride: A téboly kertje
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Andy Weir: A marsi
John Cure: A gonosz új arca
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Lakatos Levente: Aktus