A ​rövidlátó zsiráf és a többiek 13 csillagozás

Vidám állatmesék
A rövidlátó zsiráf és a többiek

Lehet egy vakondból is hős? Hordhat a zsiráf szemüveget? Erre és sok más izgalmas kérdésre is választ kapunk ezekben a kedves, humoros és sokszor tanulságos állatmesékben.

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2020
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634865735

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

pveronika>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A rövidlátó zsiráf és a többiek Vidám állatmesék

A rövidlátó zsiráf és a többiek a polcunk jelenlegi „leg”-je. A legcukibb, a legtöbbet olvasott, az egyik legszebb és a legnagyobb kedvenc. Amióta néhány hete megérkezett hozzánk, egész álló nap ezt kell olvasni Bencének, egyszerűen nem tudja megunni. Még kétéves sincs, és képes mind a nyolc mesét egymás után végighallgatni, utána pedig újra és újra kéri őket.

A kötet nyolc különböző mesét tartalmaz, amelyek mindegyike nagyon aranyos és tanulságos. A történeteket szinte kivétel nélkül más-más szerző írta, és a rajzok is különböző illusztrátorok munkái, stílusukban mégis nagyon egységes és gyönyörű a kötet.

Összességében ez tényleg egy nagyon szép, igényes, és hihetetlenül aranyos könyv, amit őszintén ajánlok bölcsis és óvodás korú gyerekeknek. Garantáltan kedvenccé fog válni!

Bővebben:

http://veronikasreaderfeeder.com/a-rovidlato-zsiraf-es-…
https://www.instagram.com/p/CFkJpuKhGl1/

Zoe27>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A rövidlátó zsiráf és a többiek Vidám állatmesék

La Fontaine állat meséi tanulságosak ugyan, de amikkel én találkoztam kiadásokkal nem éppen kicsiknek való.
Ez a mesekönyv azonban pont az aprónépet hivatott megszólítani és tanulságokat átadni. Rengeteg ízléses illusztráció ( mind színében, mind kidolgozásában ) és rövid , tömör frappáns szöveg.
A legjobb mesekönyv, amit egy óvodás csak kaphat.

Utószó_blogger>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A rövidlátó zsiráf és a többiek Vidám állatmesék

Már az első pillanatban megfogott a könyv, ugyanis elképesztően szép. Nemcsak a kemény borító és a vastag minőségi lapok teszik különleges látvánnyá a mesekönyvet, hanem az is, hogy minden oldalon rengeteg, nagy rajz kapott helyet, melyek ráadásul iszonyatosan cukik. Az egyes mesék más-más szerzők nevéhez fűződnek, és az illusztrációkat sem egy ember készítette, így a történetek egy kicsit egyedi hangulatot és képi világot kaptak, miközben remekül passzoltak egymáshoz is, így a könyv nem esik szét, egységes marad.

De nemcsak külsőre, hanem belsőre is nagyon különleges ez a kötet, a benne szereplő mesék ugyanis mind nagyon aranyosak, kedvesek és tanulságosak. Az ilyen rövid mesék gyakran túlságosan leegyszerűsítők, kissé buták lesznek, de ebben a kötetben szerencsére nem ez történik, a rövidke történetek ugyanis rendkívül szórakoztatóak, néhol izgalmasak, és minden esetben van valamilyen mondanivalójuk. A rövidlátó zsiráf és a többiek szerintem egy igazán különleges könyv, melyet gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen forgatnak majd, ezért az egész család számára remek szórakozást nyújthat.

Bővebb értékelés a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/09/19/a-rovidlato-zsiraf-es-…

mona0618>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A rövidlátó zsiráf és a többiek Vidám állatmesék

Amikor előrendeltem ezt a színes kis könyvet, fogalmam sem volt, mire számítsak. Kicsit féltem, mennyire lesz megfelelő a kisebb korosztálynak, de amikor belelapoztam, nagyon kellemesen csalódtam! Szép, színes rajzok, pont elégséges szöveg, ami nem túl sok, mégis kerek egész, sőt, tanulságos meséket rejt.

Különféle főszereplőkkel találkozhatunk: zebra, vakond, kutya, elefánt, sün, zsiráf, kisfiú és róka, akik teljesen más kalandokba keverednek. Tetszik, hogy mennyire más egy-egy mese hangulata és lefolyása, így nem válik sablonossá és repetitívvé a könyv.

Az biztos, hogy sokat fogjuk forgatni!

link

Vörös_Brigitta P>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A rövidlátó zsiráf és a többiek Vidám állatmesék

Gyönyörű mesekönyv és a tartalom is tökéletes!

AKR P>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A rövidlátó zsiráf és a többiek Vidám állatmesék

Egy fantasztikus mesegyűjtemény, amelyben az összes kedvenc állatunk szerepel. Az illusztrációk nagyon szépek és mivel minden egyes mesét más más írt és illusztrált, így a könyvnek van egy sajátos hangulata. Ami kifejezetten tetszett az óriási rajzok és csak pár soros szöveg egy egy oldalon, így a legkisebbek is szívesen hallgatják.
Mint minden mese ezek is igazán tanulságosak a végén lehet erről a gyerekkel beszélgetni.
A kötet végén pedig a szülők kapnak néhány tippet, hogyan tudják még hasznosabban alkalmazni a mesekönyvet. Szerintem ez igazán klassz ötlet.
A könyv garantáltan kedvenc, többször olvasós.


Népszerű idézetek

Tüncimo>!

Egy szemüveges zsiráf olyan bután néz ki.

115. oldal

A rövidlátó zsiráf és a többiek Vidám állatmesék


Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Webb: Mazsi elszökik
Rigó Béla: Vuk
Mélanie Watt: Cidrimókus barátot szerez
Bonny Becker: Medve aludni megy
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember
Margery Williams: A bársony nyuszi avagy a játékok életre kelnek
Julia Boehme: Mesekönyv az igaz barátságról
Walt Disney – Robin Hood / Csipkerózsika / 101 kiskutya
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai
Sam McBratney: Találd ki, mennyire szeretlek