A ​rövidlátó zsiráf és a többiek 29 csillagozás

Vidám állatmesék
A rövidlátó zsiráf és a többiek

Lehet egy vakondból is hős? Hordhat a zsiráf szemüveget? Erre és sok más izgalmas kérdésre is választ kapunk ezekben a kedves, humoros és sokszor tanulságos állatmesékben.

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Móra, Budapest, 2020
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634865735

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

pveronika>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A rövidlátó zsiráf és a többiek a polcunk jelenlegi „leg”-je. A legcukibb, a legtöbbet olvasott, az egyik legszebb és a legnagyobb kedvenc. Amióta néhány hete megérkezett hozzánk, egész álló nap ezt kell olvasni Bencének, egyszerűen nem tudja megunni. Még kétéves sincs, és képes mind a nyolc mesét egymás után végighallgatni, utána pedig újra és újra kéri őket.

A kötet nyolc különböző mesét tartalmaz, amelyek mindegyike nagyon aranyos és tanulságos. A történeteket szinte kivétel nélkül más-más szerző írta, és a rajzok is különböző illusztrátorok munkái, stílusukban mégis nagyon egységes és gyönyörű a kötet.

Összességében ez tényleg egy nagyon szép, igényes, és hihetetlenül aranyos könyv, amit őszintén ajánlok bölcsis és óvodás korú gyerekeknek. Garantáltan kedvenccé fog válni!

Bővebben:

http://veronikasreaderfeeder.com/a-rovidlato-zsiraf-es-…
https://www.instagram.com/p/CFkJpuKhGl1/

Sippancs P>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

Ez az egyik legcukibb mesekönyv, amivel valaha találkoztam. Igényes, szép és egyszerűen jó elmerülni benne. Ráadásul annyira ellenállhatatlanul új-illata van, hogy gyanítom, az elsők között foghattam a kezemben (könyvtári példány).
Ha egyszer anya leszek, mindenképpen beszerzem a gyereke(i)mnek.

2 hozzászólás
Juca P>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

Előolvasás, mielőtt meghozza a nyuszi Annának. ☺️

Meglepődtem, amikor kézhez vettem a kötetet, milyen nagy méretű. Az illusztrációk imádnivalóak. 8 rövid mesét tartalmaz a könyv. Az utolsó oldalon pedig ötleteket találunk, miket kérdezzünk a gyerkőcöktől a mesékhez kapcsolódóan. Bevallom valamiért hosszabb történetekre számítottam.

Rengeteg különböző állat szerepel a mesekönyvben, minden gyerek megtalálhatja benne a maga kedvencét. Az egyik kedvencem Valér, a hős, ami egy apró vakondról szól, aki hős szeretne lenni.
Nagyon aranyos történet Az elefántnak való munka is, amelyben a kis elefánt rájön, mihez ért igazán.
A címadó mese a zsiráfról tanulságos, különösen azoknak a gyerekeknek, akik most kapnak szemüveget. ☺️

Szerintem sokat fogjuk forgatni ezt a mesekönyvet. ♥

Nordlicht P>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A könyv egy olyan mesegyűjtemény, ami igazán kedves és okos meséket tartalmaz. A gyerekek sokat okulhatnak a tanulságos történetekből, melyek a hibáink és hiányosságaink elfogadására, mások hibáinak és hiányosságainak tolerálására nevelnek, és megmutatják, milyen fontos a barátság.
A sok szép, színes kép (nagyon kedvesek az állatfigurák) csak még vonzóbbá teszi a könyvet. Már kis óvodásoknak is mesélhető.

Zoe27>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

La Fontaine állat meséi tanulságosak ugyan, de amikkel én találkoztam kiadásokkal nem éppen kicsiknek való.
Ez a mesekönyv azonban pont az aprónépet hivatott megszólítani és tanulságokat átadni. Rengeteg ízléses illusztráció ( mind színében, mind kidolgozásában ) és rövid , tömör frappáns szöveg.
A legjobb mesekönyv, amit egy óvodás csak kaphat.

Utószó_blogger>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

Már az első pillanatban megfogott a könyv, ugyanis elképesztően szép. Nemcsak a kemény borító és a vastag minőségi lapok teszik különleges látvánnyá a mesekönyvet, hanem az is, hogy minden oldalon rengeteg, nagy rajz kapott helyet, melyek ráadásul iszonyatosan cukik. Az egyes mesék más-más szerzők nevéhez fűződnek, és az illusztrációkat sem egy ember készítette, így a történetek egy kicsit egyedi hangulatot és képi világot kaptak, miközben remekül passzoltak egymáshoz is, így a könyv nem esik szét, egységes marad.

De nemcsak külsőre, hanem belsőre is nagyon különleges ez a kötet, a benne szereplő mesék ugyanis mind nagyon aranyosak, kedvesek és tanulságosak. Az ilyen rövid mesék gyakran túlságosan leegyszerűsítők, kissé buták lesznek, de ebben a kötetben szerencsére nem ez történik, a rövidke történetek ugyanis rendkívül szórakoztatóak, néhol izgalmasak, és minden esetben van valamilyen mondanivalójuk. A rövidlátó zsiráf és a többiek szerintem egy igazán különleges könyv, melyet gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen forgatnak majd, ezért az egész család számára remek szórakozást nyújthat.

Bővebb értékelés a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/09/19/a-rovidlato-zsiraf-es-…

Sztike74>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

A könyvben nyolc aranyos állatos mese található. Kedves és tanulságos történetek. Biztosan találnak kedvenceket a legkisebbek. Szép színes képekkel illusztrált.

oltidori I>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

Különleges „kis” antológia. Az illusztrációk nagyon mesések, a mesék legnagyobb része is jó – kivéve az űrkutyásat, azzal nem tudunk kibékülni, nagyon kilóg a kötet többi meséje közül. A legtöbb mese klasszikus állatmesés elemekkel építkezik, felnőttfejjel nézve már-már közhelyes tanulságokkal, de a gyerekek számára érthető, kedves, szórakoztató, olykor vicces történetek ezek.

Érdekes, hogy 3 év felettieknek ajánlják, nálunk alapvetően már kinőtte az ilyen kevés szöveg, sok illusztráció-típusú könyveket a kisfiam 3 évesen, de ez mégis nagyon népszerű nála. Szerintem fiatalabbaknak is nyugodtan olvasható.

AKR P>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

Egy fantasztikus mesegyűjtemény, amelyben az összes kedvenc állatunk szerepel. Az illusztrációk nagyon szépek és mivel minden egyes mesét más más írt és illusztrált, így a könyvnek van egy sajátos hangulata. Ami kifejezetten tetszett az óriási rajzok és csak pár soros szöveg egy egy oldalon, így a legkisebbek is szívesen hallgatják.
Mint minden mese ezek is igazán tanulságosak a végén lehet erről a gyerekkel beszélgetni.
A kötet végén pedig a szülők kapnak néhány tippet, hogyan tudják még hasznosabban alkalmazni a mesekönyvet. Szerintem ez igazán klassz ötlet.
A könyv garantáltan kedvenc, többször olvasós.

Vörös_Brigitta>!
A rövidlátó zsiráf és a többiek

Gyönyörű mesekönyv és a tartalom is tökéletes!


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

Ha a testem csupa cukor, csoki volna,
lefogadom, jönne a sok barát –
de meddig tart egy barátság, ha olykor
egyik a másikba belerág?

140-141. oldal

TTauriel P>!

Egy szemüveges zsiráf olyan bután néz ki.

115. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sam McBratney: Találd ki, mennyire szeretlek
Walt Disney – Macskarisztokraták – Fürgén, mint a macska!
Helme Heine: A három jóbarát
Walt Disney – Chip és Dale
Nagy Éva (szerk.): A három kismalac
Walt Disney – Bambi és a szomorú mackó
Luca Anna (szerk.): Micimackó – Higgy magadban!
Walt Disney – Kacsanagyi apró segítőtársai
Walt Disney – Az Oroszlánkirály 3. – Hakuna Matata
Csupor és a táncóra