Megbocsátás (Összetört glóriák 6.) 87 csillagozás

A. O. Esther: Megbocsátás A. O. Esther: Megbocsátás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elijah ​és társai a Halál Angyalának börtönébe kerülnek, ahol Azrael könyörtelen kínzással akarja rávenni őket, hogy fogadják el őt vezérüknek.
Sophiel, Gabriel, Ramodiel, Muriel, Machiel és a két viking király eközben rettegve várják a naplementét, hisz tudják, ahogy a véres korong alábukik, a déróriások elevenen felfalják őket. Mi mást tehetnének, mint hogy imádkoznak? Az egész tömeg egyszerre ismétli Gabriel arkangyal szavait, és csodák csodájára a segítség nem marad el: Valkűrök mentik meg az embereket és az angyalokat. Ezután azt is elárulják, hol rejtőznek a maradék kristálykoponyák, melyek segítségével az angyalok kiszabadíthatják társaikat. A koponyákat a leghátborzongatóbb helyeken őrzik, kígyókkal, medvékkel, sárkánnyal kell megküzdeniük értük. Megannyi lélekvesztő út, megannyi veszély leselkedik rájuk, miközben csendben szárnyait bontogatja a szerelem.
Eközben Elijah csak nem hajt fejet Azrael előtt, így az cselhez folyamodik. Tudja jól, csakis egy módon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
KÖR-ÍV, Budapest, 2017
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631278866
>!
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631205251

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Elijah (Sötét Angyal) · Bardo · Sophiel · Gabriel (arkangyal) · Ramodiel · Harald Tryggvason (Véreskardú Harald) · Machiel · Ariel · Muriel · Azrael (a Halál Angyala) · Ruchiel (A Szél Angyala) · Arshamon · Mizariel · Nidhogg

Helyszínek népszerűség szerint

Birca


Kedvencelte 21

Most olvassa 2

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 83

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
A. O. Esther: Megbocsátás

Jó kis sorozat ez. Lehet érezni, hogy mennyit változtak, fejlődtek a karakterek. A leírások továbbra is alaposak, részletesek. Olyan az egész, mint egy fantasy mese, ami olykor meglepően átmegy horrorba, és abban is biztos vagyok, hogy az írónő egy kicsit szadista. Alaposan megkínozza, próbára teszi a szereplőit. Nem akartam elhinni, amit Elijah-ékkal tett. Nem volt sem szép, sem okos húzás. Főként már így lassan a finishben. Megérdemelnék már végre a maguk boldogságát. A többi szereplőt is kedvelem. Erik valamiért nagyon a háttérbe szorult.
Ramodiel volt ebben a rézben szerintem a legjobb szereplő. Nagyon bírtam. Hol volt eddig? Költői kérdés. Izgatottan várom a befejező részt. Simán 5 csillagot adtam volna, ha nem lett volna az a szerintem értelmetlen és felesleges malőr.

Nikolett0907 P>!
A. O. Esther: Megbocsátás

Változatlanul hullámvölgybe kerültem evvel a résszel is.
Ami másoknak megható és felemelő volt, az számomra idegőrlő és fárasztó.
Sok küzdelem, rengeteg érzelem, és mégis olyan szinten nem tudok azonosulni vele, hogy az már számomra is elgondolkodtató.
A leírások továbbra is szépek, kidolgozottak.
Most már végig olvasom a sorozatot, de be kell lássam az írónő iránti kezdetleges rajongásom veszendőben van.
Változom, ahogy e történet is.
Egy olvasásnak megfelelt.

Paulina_Sándorné P>!
A. O. Esther: Megbocsátás

Izgalmas, érdekes volt a történet. De ennyi fájdalmat, min ami ebben volt, az már nagyon sok volt a számomra. Elijah és a többiek rengeteget szenvedtek. Csoda, hogy túlélték. spoiler Most komolyan Elijah és Sophiel nem szenvedett még eleget?! Muszáj ennyiszer próbára tenni a szerelmüket? Harald és Machiel párosát nagyon bírtam. Imádni való köztük a kémia. Nagyot nevettem a halfogásnál. Ramodiel is vicces, nagyon csípem, ahogy bánik Sophiel-lel.

vgabi >!
A. O. Esther: Megbocsátás

2017: 5/2.5
2021: 5/3

A kötet nagy részénél úgy voltam, hogy oké, már nem igazán érdekel a szereplők nagy része, és bár előre van vetítve egy újabb Elijah-Sophiel dráma (mert minden kötetbe kell legalább egy ilyen), de a cselekmény váza az úgy nem rossz, tehát legyen, 5/3.

Aztán betetőzött az említett dráma, és most sem tetszett jobban mint máskor, így 2.5-re zuhant, mert dráma, dráma, dráma, és Elijah már megint elkezdett idegesíteni.
VISZONT ekkor Bardo és Sophiel is kiosztotta Elijah-t, hogy talán nem ő a helyzet legnagyobb áldozata, és hm, a második kötetben volt egy kicsit hasonló szituáció, amit Sophiel nem hánytorgatott fel Elijah-nak így anno. Wow. 5/3 – az előző kötetben már arra vártam, mikor áll már Sophiel a sarkára az egyébként elég toxikus kapcsolatukban, és ez a pár bekezdés jól esett.

Ha pedig ez még nem lenne elég… spoiler Erre várok már jó ideje, mert ez a nő… az idegeimen táncolt. Mondanám, hogy csak ez további emelést érdemel, és 5/3.5, de azért ne túlozzunk.

Ó, ez a sorozat… De ezzel az újraolvasás végére értem, és jöhet az utolsó kötet.

Most pedig megosztanék bár bölcsességet, amit Gabrielnek köszönhetünk:

„Muriel, a nők gyengébbek, mint a férfiak, épp ezért kevesebbet is bírnak. Nincs ezzel semmi baj.”

„De hisz nő vagy, Muriel! A nők néha sírnak. Miért vagy ettől úgy oda?”

Muriel, legközelebb, ha ilyeneket mond, tegyél egy szívességet, és húzz be neki egyet. Bár legalább annyit elmondhatunk, hogy spoiler

>!
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631205251
5 hozzászólás
FAngie>!
A. O. Esther: Megbocsátás

Nem is tudom, hogy mit mondhatnék! Szó nélkül maradtam, ami nálam nagyon is ritka jelenség! ;) A Megbocsátás lenyűgözött, kedvencemmé vált. Ez a kötet tele volt romantikával, érzésekkel, vággyal, harccal, kalanddal, reménnyel, szomorúsággal, halállal, jövendölésekkel, hazugsággal, szerelemmel, szarkazmussal, szenvedéssel. Egy nagyon komplex, összetett sorozattal van már dolgunk. Eszter képes játszani az érzéseinkkel, könnyet csalni a szemünkbe. Izgalmas, eseménydús, lebilincselő kötet volt, tele misztikummal, újabbnál újabb karakterekkel, történésekkel. A fülledt erotika sem az utolsó a listán! ;) A szerelmi szál számomra egy kicsit sok volt, viszont a bonyodalmak, melyeket Eszter beleszőtt a történetbe, kárpótoltak. :)
Alig várom a következő részt, csaj ajánlani tudom!
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/03/a-o-esther-megbocsat…

enibartok>!
A. O. Esther: Megbocsátás

A legtalálobb címet kapta ez a kötet.
Teljesen magával ragadott, és összetörte a szívem… talán ez volt a legnagyobb próbája Sophiel és Elijah szerelmének.
Eszter!!! Nagyon megkínoztál engem is!
Imádtam!!!

Annie04>!
A. O. Esther: Megbocsátás

„Féltem ettől a kötettől miután olyat olvastam amiről még véletlenül sem szerettem volna, aztán végül csak sikerült elfogadnom a rosszat, és csak a jóra, a szerelemre, és nagyszerű kalandokra koncentrálnom. Nem hittem volna, hogy ez a kötet ennyire magával ragad majd, és úgy elsodor a lendületes történetvezetésével, mint egy apró gallyat a sebesen sodró folyó. A végére érve úgy csuktam be a könyvet, hogy ez nagyon jó volt!…”
Bővebben: http://izyanniemsm.blogspot.com/2015/01/ao-esther-megbo…

Tüncsimüncsi>!
A. O. Esther: Megbocsátás

Kezdem sajnálni, hogy már csak egy rész van vissza a sorozatból, ennek ellenére türelmetlenül várom a végét. Nem gondoltam volna, hogy az írónő még mindig ilyen szinten képes lekötni a figyelmem. Amikor kicsit megnyugodtam ismét egy váratlan fordulattal kerültem szembe. Nem tudom, hogy Sophiel és Elijah megkapja e a teljes boldogságot a sorozat végére, de nagyon megérdemelnék már ennyi küzdelem után. Ebben a kötetben érdekes kérdésekre kaphattam választ, amit még plusz pontként díjaznék. :)
Herald is bekerült a kedvenc szereplőim közé ;)
Már epekedve várom a folytatást :D

Nello>!
A. O. Esther: Megbocsátás

A hatodik rész is ugyanolyan váratlan fordulatokat és izgalmakat tartogatott számunkra, mint az előző kötetek. Én egyenesen imádtam minden sorát. Teljesen magába szippantott a történet, szinte alig tudtam lerakni a kezemből. Már a kezdés is egészen drámaira sikeredett, ezzel az írónő az első pillanattól magával ragadja az olvasót.
Ezt a sorozatot mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen olyan kérdésekre kapsz választ, mint Van-e olyan bűn, ami nem megbocsátható? Van-e olyan seb, amit soha nem gyógyít be szerelem? Vagy éppen, hogy eltörölhető a gonosz a föld színéről? Légy részese te is az Összetört glóriák sorozatnak. Nevess, harcolj, ess szerelembe és légy boldog az angyalokkal együtt!
Bővebben: http://mondedeslivre.blogspot.hu/2015/08/ao-esther-ossz…

mrsp>!
A. O. Esther: Megbocsátás

Azt a mindenit!
Mindig is tudtam, hogy Eszter jól ír, és a könyveit eddig is imádtam, viszont a Megbocsátás az eddigi kedvencem lett az írásai közül. És ez nem csak a borítóról visszanéző szexi pasinak köszönhető…

Főhőseink most is kitettek magukért és egy percig sem ültek nyugton. Mindig történt velük valami, izgalmas és hátborzongató kalandokban vettek részt. Be kell vallanom, rendkívül hozzám nőttek a szereplők, így egyre nehezebb elviselnem, ha valami fájdalom vagy bánat éri őket. Sokat sírtam ezen a könyvön, és ezt nem szégyellem. Voltak benne gyönyörű, romantikus részek, amik megdobogtatták a szívem, és könnyfakasztó jelenetek, amikor valami igazságtalanság érte főszereplőinket.

Ebben a kötetben történt a legtöbb kaland, születtek a legnagyobb és leggyönyörűbb szerelmi vallomások és már nagyon félek, hogy mi lesz velem, ha a következő kötettel lezárul a sorozat…

Folytatás: http://mostjo.blogspot.hu/2014/12/a-o-esther-megbocsata…


Népszerű idézetek

mrsp>!

Mi magunk írjuk a sorsunkat, ezt soha ne feledd!

76. oldal, 3. fejezet - Látomások

11 hozzászólás
mrsp>!

Csodák igenis nap mint nap történnek!

58. oldal, 2. fejezet - Tűzzel-vassal

6 hozzászólás
mrsp>!

Az idő mindenre gyógyír, kisfiam!

107. oldal, 4. fejezet - Fény az éjszakában

Kapcsolódó szócikkek: idő
7 hozzászólás
mrsp>!

Mindenkinek szüksége van arra, hogy néha odabújjon valakihez, és megmutassa a legsérülékenyebb arcát. Szeretném, ha egy nap az a valaki én lennék neked…

207. oldal, 8. fejezet - Olvadó jég

mrsp>!

Tudod, Azrael, ebben az egészben az a legrémesebb, hogy megjártuk a Poklot, de még ott sem voltak ilyen megátalkodott gonosztevők, mint te.

299. oldal oldal, 12. fejezet - A legdrágább kincs

Kapcsolódó szócikkek: Azrael (a Halál Angyala) · pokol · Ramodiel
mrsp>!

– Tudod, folyton azon töprengek, mit kéne másképp csinálnom, hogy Sophiellel könnyebb legyen az életünk.
Az arkangyal felnevetett.
– Tudod, vezérem, azt mondják, az a rózsa, amelyik a viharban nyílik, a legritkább és legszebb valamennyi közül.

425. oldal, 17. fejezet - Más világ

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Gabriel (arkangyal) · Sophiel
Cheril>!

– Nálatok mindenki ilyen? – Ramodielnek tetszettek a tetoválások. – Fáj, amíg felraknak egy ekkora rajzot?
– Nem vészes. Szeretnél egyet?
Ramodiel felröhögött.
– Mindenképp! Valami rémes nagy kígyót, óriási fogakkal. Az hatásos lenne, nem? Sophiel, szerinted mi állna jól nekem?
– Egy sárkány – az angyallány felszabadultan nevetett. – Egy sárkányt kérj!
– Hú, tényleg, az jól nézne ki! Elintézed nekem, Harald?
– Persze! – a norvég jól mulatott. – De miért pont sárkány?
– A pokolban láttam egyet, Nidhoggnak hívták. A frász tört ki tőle. Ha rajtam lesz, talán többé nem lesz miatta rémálmom.
– Nidhogg? Hát valóban létezik?
– Igen. Undorító egy dög. Élőhalottakat zabál. Lerágja őket, aztán a partra köpködi a csontjaikat. Egy bűzös vértóban úszkál, aminek okádék szaga van…
– Ramodiel, mindjárt eszünk! – Elijah szigora mögött mosoly bujkált. – Ne beszélj ilyen gusztustalanságokról!
– Na, és a patkányhús… – a fiatal angyal mintha meg sem hallotta volna a vezére hangját. – Az valami kibírhatatlan! Olyan, mintha bőrt rágnál, amit előtte pöcegödörben aszaltak.

mrsp>!

Én egyszerűen nem arra születtem, hogy nyugodtan éljek.

210. oldal, 9. fejezet - Felkészülés

mrsp>!

A lélek előrébb lát, mint a szem.

89. oldal, 4. fejezet - Fény az éjszakában

mrsp>!

– Honnan tudod, hogy testi vonzalmat érzel-e vagy szerelmet? Túlságosan is halovány e kettő közt a határ.
– Nem egészen. Ha csak a teste vonz, nem vágysz a társaságára, csak az ölelésére… ideig-óráig. Ha viszont szerelmes vagy belé, meghalnál a mosolyáért, és néha egy érintés, egy fél mondat jobban lángra lobbantja a szívedet, mintha egyszerre öt szajhával henteregnél.

427. oldal, 17. fejezet - Más világ


A sorozat következő kötete

Összetört glóriák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hercz Júlia: Acél és Lazurit
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Gaura Ágnes: Kard által
Adèle Dan: Démoni ketrec
Aurora Lewis Turner: A megtörhetetlen átok
Lione Stanislav: Csillagom
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk
Isabel Healian Rose: Kísértés
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok