Megbocsátás (Összetört glóriák 6.) 76 csillagozás

A. O. Esther: Megbocsátás A. O. Esther: Megbocsátás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Elijah ​és társai a Halál Angyalának börtönébe kerülnek, ahol Azrael könyörtelen kínzással akarja rávenni őket, hogy fogadják el őt vezérüknek.
Sophiel, Gabriel, Ramodiel, Muriel, Machiel és a két viking király eközben rettegve várják a naplementét, hisz tudják, ahogy a véres korong alábukik, a déróriások elevenen felfalják őket. Mi mást tehetnének, mint hogy imádkoznak? Az egész tömeg egyszerre ismétli Gabriel arkangyal szavait, és csodák csodájára a segítség nem marad el: Valkűrök mentik meg az embereket és az angyalokat. Ezután azt is elárulják, hol rejtőznek a maradék kristálykoponyák, melyek segítségével az angyalok kiszabadíthatják társaikat. A koponyákat a leghátborzongatóbb helyeken őrzik, kígyókkal, medvékkel, sárkánnyal kell megküzdeniük értük. Megannyi lélekvesztő út, megannyi veszély leselkedik rájuk, miközben csendben szárnyait bontogatja a szerelem.
Eközben Elijah csak nem hajt fejet Azrael előtt, így az cselhez folyamodik. Tudja jól, csakis egy módon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
KÖR-ÍV, Budapest, 2017
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631278866
>!
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631205251

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Elijah (Sötét Angyal) · Bardo · Sophiel · Gabriel (arkangyal) · Harald Tryggvason (Véreskardú Harald) · Ramodiel · Machiel · Ariel · Muriel · Azrael (a Halál Angyala) · Ruchiel (A Szél Angyala) · Arshamon · Mizariel · Nidhogg

Helyszínek népszerűség szerint

Birca


Kedvencelte 23

Most olvassa 2

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
A. O. Esther: Megbocsátás

Jó kis sorozat ez. Lehet érezni, hogy mennyit változtak, fejlődtek a karakterek. A leírások továbbra is alaposak, részletesek. Olyan az egész, mint egy fantasy mese, ami olykor meglepően átmegy horrorba, és abban is biztos vagyok, hogy az írónő egy kicsit szadista. Alaposan megkínozza, próbára teszi a szereplőit. Nem akartam elhinni, amit Elijah-ékkal tett. Nem volt sem szép, sem okos húzás. Főként már így lassan a finishben. Megérdemelnék már végre a maguk boldogságát. A többi szereplőt is kedvelem. Erik valamiért nagyon a háttérbe szorult.
Ramodiel volt ebben a rézben szerintem a legjobb szereplő. Nagyon bírtam. Hol volt eddig? Költői kérdés. Izgatottan várom a befejező részt. Simán 5 csillagot adtam volna, ha nem lett volna az a szerintem értelmetlen és felesleges malőr.

>!
Nikolett0907 P
A. O. Esther: Megbocsátás

Változatlanul hullámvölgybe kerültem evvel a résszel is.
Ami másoknak megható és felemelő volt, az számomra idegőrlő és fárasztó.
Sok küzdelem, rengeteg érzelem, és mégis olyan szinten nem tudok azonosulni vele, hogy az már számomra is elgondolkodtató.
A leírások továbbra is szépek, kidolgozottak.
Most már végig olvasom a sorozatot, de be kell lássam az írónő iránti kezdetleges rajongásom veszendőben van.
Változom, ahogy e történet is.
Egy olvasásnak megfelelt.

>!
Fanolda___Angie
A. O. Esther: Megbocsátás

Nem is tudom, hogy mit mondhatnék! Szó nélkül maradtam, ami nálam nagyon is ritka jelenség! ;) A Megbocsátás lenyűgözött, kedvencemmé vált. Ez a kötet tele volt romantikával, érzésekkel, vággyal, harccal, kalanddal, reménnyel, szomorúsággal, halállal, jövendölésekkel, hazugsággal, szerelemmel, szarkazmussal, szenvedéssel. Egy nagyon komplex, összetett sorozattal van már dolgunk. Eszter képes játszani az érzéseinkkel, könnyet csalni a szemünkbe. Izgalmas, eseménydús, lebilincselő kötet volt, tele misztikummal, újabbnál újabb karakterekkel, történésekkel. A fülledt erotika sem az utolsó a listán! ;) A szerelmi szál számomra egy kicsit sok volt, viszont a bonyodalmak, melyeket Eszter beleszőtt a történetbe, kárpótoltak. :)
Alig várom a következő részt, csaj ajánlani tudom!
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/03/a-o-esther-megbocsat…

>!
enibartok
A. O. Esther: Megbocsátás

A legtalálobb címet kapta ez a kötet.
Teljesen magával ragadott, és összetörte a szívem… talán ez volt a legnagyobb próbája Sophiel és Elijah szerelmének.
Eszter!!! Nagyon megkínoztál engem is!
Imádtam!!!

>!
Annie04
A. O. Esther: Megbocsátás

„Féltem ettől a kötettől miután olyat olvastam amiről még véletlenül sem szerettem volna, aztán végül csak sikerült elfogadnom a rosszat, és csak a jóra, a szerelemre, és nagyszerű kalandokra koncentrálnom. Nem hittem volna, hogy ez a kötet ennyire magával ragad majd, és úgy elsodor a lendületes történetvezetésével, mint egy apró gallyat a sebesen sodró folyó. A végére érve úgy csuktam be a könyvet, hogy ez nagyon jó volt!…”
Bővebben: http://izyanniemsm.blogspot.com/2015/01/ao-esther-megbo…

>!
Tüncsimüncsi
A. O. Esther: Megbocsátás

Kezdem sajnálni, hogy már csak egy rész van vissza a sorozatból, ennek ellenére türelmetlenül várom a végét. Nem gondoltam volna, hogy az írónő még mindig ilyen szinten képes lekötni a figyelmem. Amikor kicsit megnyugodtam ismét egy váratlan fordulattal kerültem szembe. Nem tudom, hogy Sophiel és Elijah megkapja e a teljes boldogságot a sorozat végére, de nagyon megérdemelnék már ennyi küzdelem után. Ebben a kötetben érdekes kérdésekre kaphattam választ, amit még plusz pontként díjaznék. :)
Herald is bekerült a kedvenc szereplőim közé ;)
Már epekedve várom a folytatást :D

>!
Katara_Phoenix P
A. O. Esther: Megbocsátás

Kezdem megszeretni Haraldot, már nem bánt annyira, hogy Machiel vele van – Ariel helyett – , de nagyon remélem, hogy a viking boszi jóslata beválik, és tényleg spoiler.
Muriel, amilyen szimpi volt az elején, annyira idegesített a végére..sokat kell még tanulnia, de Gabriel mellett sokra viszi. Már egész sokat haladtak, együtt. Tényleg jó csapatot alkotnak.
Mizariel nem tudott felidegesíteni, egyszerűen annyira vicces volt, amikor tombolt – csak ő képes rá, hogy akkor is spoiler, amikor épp lidércekkel küzdenek. Ruchielt eddig is szerettem, és igazából Azraelt is..nem magától lett ő ilyen. Tetszett, ahogyan a dolgát végezte – még a kiátkozása előtt. Sajnálom, hogy spoiler.
Elijah és Sophiel pedig egy újabb pokoli próbát áltak ki, bár igaz,hogy Elijah igazságtalan volt…"odafent kényesen ügyelnek a mérleg nyelvére". Ezt a fájdalmat Sophiel is átélte már egyszer, de könyörgöm miért kell állandóan spoiler valakit?! Egy módszeres kínzásról is szívesebben olvastam volna, mint erről…
Kíváncsi vagyok,hogy mi lett Erikkel. Hol van a „gerlepár”? Bardonak spoiler?

>!
Nello
A. O. Esther: Megbocsátás

A hatodik rész is ugyanolyan váratlan fordulatokat és izgalmakat tartogatott számunkra, mint az előző kötetek. Én egyenesen imádtam minden sorát. Teljesen magába szippantott a történet, szinte alig tudtam lerakni a kezemből. Már a kezdés is egészen drámaira sikeredett, ezzel az írónő az első pillanattól magával ragadja az olvasót.
Ezt a sorozatot mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen olyan kérdésekre kapsz választ, mint Van-e olyan bűn, ami nem megbocsátható? Van-e olyan seb, amit soha nem gyógyít be szerelem? Vagy éppen, hogy eltörölhető a gonosz a föld színéről? Légy részese te is az Összetört glóriák sorozatnak. Nevess, harcolj, ess szerelembe és légy boldog az angyalokkal együtt!
Bővebben: http://mondedeslivre.blogspot.hu/2015/08/ao-esther-ossz…

>!
mrsp
A. O. Esther: Megbocsátás

Azt a mindenit!
Mindig is tudtam, hogy Eszter jól ír, és a könyveit eddig is imádtam, viszont a Megbocsátás az eddigi kedvencem lett az írásai közül. És ez nem csak a borítóról visszanéző szexi pasinak köszönhető…

Főhőseink most is kitettek magukért és egy percig sem ültek nyugton. Mindig történt velük valami, izgalmas és hátborzongató kalandokban vettek részt. Be kell vallanom, rendkívül hozzám nőttek a szereplők, így egyre nehezebb elviselnem, ha valami fájdalom vagy bánat éri őket. Sokat sírtam ezen a könyvön, és ezt nem szégyellem. Voltak benne gyönyörű, romantikus részek, amik megdobogtatták a szívem, és könnyfakasztó jelenetek, amikor valami igazságtalanság érte főszereplőinket.

Ebben a kötetben történt a legtöbb kaland, születtek a legnagyobb és leggyönyörűbb szerelmi vallomások és már nagyon félek, hogy mi lesz velem, ha a következő kötettel lezárul a sorozat…

Folytatás: http://mostjo.blogspot.hu/2014/12/a-o-esther-megbocsata…

>!
roganedina
A. O. Esther: Megbocsátás

Az elmúlt időszakban egyik könyvet kezdtem a másik után, de egyik sem kötött le, csak pakolgattam őket néhány oldal után. Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor olyan könyvet kell a kezembe venni, amiről BIZTOSAN tudom, hogy letehetetlen és magával ragadó. Tehát az Összetört Glóriák kövi részét, amit egészen eddig vész esetére tartogattam. Most vész volt, hát ide vele – éééés természetesen azt hozta, amit akartam: lendületes volt, pörgős, beszippantós, fordulatos, tele olyan egyedi és kedves vagy éppen kevésbé kedves szereplőkkel, akikről érdemes és jó olvasni. Akiknek a kalandjai varázslatosak és magával ragadnak. Nincs csak jó és csak rossz, mindenben és mindenkiben ott van a mind a kettő – és ettől egészen nagyszerűvé válik az egész. Volt ebben minden: szeretet, gyűlölet, győzelem és veszteség, szomorúság és boldogság – az ember végigizgulja az egész könyvet a szereplőkkel, szinte észre sem veszi, hogy közben órák telnek el és mindjárt vége…
És sajnos vége lett, pedig még oly' szívesen olvastam volna tovább… Persze ott fityeg az a bizonyos folytatás-ígéret, és én komolyan alig várom. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot és ha olvasási válságba kerül valaki, nagyon tudom ajánlani, hamar visszarángatja az embert az olvasós-mederbe. :D De persze olvasás-válság nélkül is szuper-jó olvasmány, mindenkinek csak ajánlani tudom. Varázslatos mese felnőtteknek, szerethető karakterekkel, izgalmas leírásokkal és jó történetvezetéssel. Nagyon tetszik az író stílusa is, nem pongyola, de nem is túl fennkölt, pont olyan, amilyenre az embernek szüksége van a kellemes kikapcsolódáshoz. Jah és könyv a külleme: még mindig imádom! Komolyan! A napokban levettem az előző köteteket is a polcról és egyszerűen el se hiszem, hogy mennyire szépségesek! Szalag-könyvjelző, védőborító, kemény kötés (fűzött és nem csak ragasztott!!!!!), papirusz-betoldás, szép betűstílus, és nincs helyesírásai hiba, elütés vagy nyomda-pacni. Csak azt nem értem, hogy nem kapott díjat a könyv a szépségére? Meg a tartalmára is??? Na nem baj, én egy életre beleszerettem a sorozatba és nagyon várom a folytatást. Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam! :) <3


Népszerű idézetek

>!
mrsp

Mi magunk írjuk a sorsunkat, ezt soha ne feledd!

76. oldal, 3. fejezet - Látomások

11 hozzászólás
>!
mrsp

Csodák igenis nap mint nap történnek!

58. oldal, 2. fejezet - Tűzzel-vassal

3 hozzászólás
>!
mrsp

Az idő mindenre gyógyír, kisfiam!

107. oldal, 4. fejezet - Fény az éjszakában

Kapcsolódó szócikkek: idő
5 hozzászólás
>!
mrsp

– Tudod, folyton azon töprengek, mit kéne másképp csinálnom, hogy Sophiellel könnyebb legyen az életünk.
Az arkangyal felnevetett.
– Tudod, vezérem, azt mondják, az a rózsa, amelyik a viharban nyílik, a legritkább és legszebb valamennyi közül.

425. oldal, 17. fejezet - Más világ

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Gabriel (arkangyal) · Sophiel
>!
mrsp

Mindenkinek szüksége van arra, hogy néha odabújjon valakihez, és megmutassa a legsérülékenyebb arcát. Szeretném, ha egy nap az a valaki én lennék neked…

207. oldal, 8. fejezet - Olvadó jég

>!
mrsp

Tudod, Azrael, ebben az egészben az a legrémesebb, hogy megjártuk a Poklot, de még ott sem voltak ilyen megátalkodott gonosztevők, mint te.

299. oldal oldal, 12. fejezet - A legdrágább kincs

Kapcsolódó szócikkek: Azrael (a Halál Angyala) · pokol · Ramodiel
>!
mrsp

Én egyszerűen nem arra születtem, hogy nyugodtan éljek.

210. oldal, 9. fejezet - Felkészülés

>!
mrsp

– Honnan tudod, hogy testi vonzalmat érzel-e vagy szerelmet? Túlságosan is halovány e kettő közt a határ.
– Nem egészen. Ha csak a teste vonz, nem vágysz a társaságára, csak az ölelésére… ideig-óráig. Ha viszont szerelmes vagy belé, meghalnál a mosolyáért, és néha egy érintés, egy fél mondat jobban lángra lobbantja a szívedet, mintha egyszerre öt szajhával henteregnél.

427. oldal, 17. fejezet - Más világ

>!
Cheril

– Nálatok mindenki ilyen? – Ramodielnek tetszettek a tetoválások. – Fáj, amíg felraknak egy ekkora rajzot?
– Nem vészes. Szeretnél egyet?
Ramodiel felröhögött.
– Mindenképp! Valami rémes nagy kígyót, óriási fogakkal. Az hatásos lenne, nem? Sophiel, szerinted mi állna jól nekem?
– Egy sárkány – az angyallány felszabadultan nevetett. – Egy sárkányt kérj!
– Hú, tényleg, az jól nézne ki! Elintézed nekem, Harald?
– Persze! – a norvég jól mulatott. – De miért pont sárkány?
– A pokolban láttam egyet, Nidhoggnak hívták. A frász tört ki tőle. Ha rajtam lesz, talán többé nem lesz miatta rémálmom.
– Nidhogg? Hát valóban létezik?
– Igen. Undorító egy dög. Élőhalottakat zabál. Lerágja őket, aztán a partra köpködi a csontjaikat. Egy bűzös vértóban úszkál, aminek okádék szaga van…
– Ramodiel, mindjárt eszünk! – Elijah szigora mögött mosoly bujkált. – Ne beszélj ilyen gusztustalanságokról!
– Na, és a patkányhús… – a fiatal angyal mintha meg sem hallotta volna a vezére hangját. – Az valami kibírhatatlan! Olyan, mintha bőrt rágnál, amit előtte pöcegödörben aszaltak.

>!
mrsp

– Rohadj meg, Azrael!
– Csínján a jókívánságokkal, testvér!

11. oldal, 1. fejezet - Derül égből


A sorozat következő kötete

Összetört glóriák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Hestia Potter: Legendary – Lázadás
Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt
T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
J. R. Ward: Megbosszult szerető
Nalini Singh: Angyalárny
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
J. R. Ward: Halhatatlanság
Wendy Higgins: Angyali gonosz