Kristályfény (Összetört glóriák 5.) 91 csillagozás

A. O. Esther: Kristályfény A. O. Esther: Kristályfény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​angyalok megérkeznek a törpék birodalmába a varázsporért, de a szívük is megszakad attól, amit ott találnak.
Az anyját sirató Frídr, aki bűbájjal hatalmába kerítette Joshuát, bosszúért remeg. Elijah szemére rémálmokat küld, melyekben Sophiel más férfiaknál keresi a gyönyört. Alig várja, hogy a féltékenységtől őrjöngő Elijah megölje szerelmét, majd a varázsital bódulatából felébredve maga is belehaljon a bánatba.
A még mindig Arielről ábrándozó Machiel az Azraeltől ellopott néhány kristálykoponyával Birca szigetére menekülne, ám foglyul ejti a kegyetlenségéről híres norvég király, Harald.
A kristálykoponyák pusztító erejét tudva Muriel, az Ásványok Angyala alászáll, hogy hatástalanítsa azokat, de halálos veszedelembe kerül. A démoni megszállás alól megszabadult Gabriel siet a segítségére, és nocsak, mintha gyengéd vonzalom ébredezne köztük.
Persze, a békésebb időkre vágyakozó Sahranfer és Azura sem tétlenkednek, és bár békejobbot nyújtanak Elijahnak, ki… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
KÖR-ÍV, 2018
488 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158085557
>!
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630892971

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Elijah (Sötét Angyal) · Bardo · Sophiel · Harald Tryggvason (Véreskardú Harald) · Ramodiel · Machiel · Muriel · Erik · Lamachael · Ruchiel (A Szél Angyala) · Mizariel · Szilaj


Kedvencelte 24

Most olvassa 5

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
A. O. Esther: Kristályfény

Ez a rész egész jó volt, sőt majdnem olyan érzéssel olvastam, mint anno a sorozat első kötetét.
Izgalmas világképpel, érdekes karakterekkel színesítve a lapokat, már összeszedettebb cselekményszállal ellátott.
Talán van remény a számomra, és ismételten visszatudok rázódni az írónő által teremtett világba.
Remélem a következő kötet is legalább ennyire fog tetszeni.
Bizakodó vagyok és kíváncsi.
Egy olvasásnak megfelelt.

Naiva P>!
A. O. Esther: Kristályfény

Nem mostanában kezdtem el ezt a sorozatot. Így egy hosszas kihagyás után örültem a történet elején annak a kis összefoglalónak, ami lényegében összefoglalta az eddig történteket. Mennyi minden történt az első rész óta és mennyi változás. Továbbra is izgalmas és pörgős fantasy mese. Több szálon futó cselekménnyel, sok szereplővel. Sajnáltam, hogy Joshuával elbánt az írónő. A korábbi részekből kiindulva azt reméltem, hogy hálásabb szerepe lesz a további részekben. Értem én, hogy kell az izgalom és a feszültség, de úgy érzem, amit Sophiel és Elijah párosa kapott, az már egy kicsit túlzás. Továbbra is ők a kedvenc párosom ebben a sorozatban, míg a többi szerelem számomra nagyon instalove. pl. Harald és Muriel. Duh

Démonika>!
A. O. Esther: Kristályfény

Imádtam!
A.O. Esther egy zseni!
Annyira jól csűri csavarja a szálakat, hogy azok soha sem lesznek, kuszák, unalmasak vagy elcsépeltek.
Viszont annál kalandosabbak, és szívmelengetőbbek.
Egy rossz szavam sincs az egészre, egyszerűen sugárzik a könyvből a szeretet és a jóság, még akkor is amikor brutális tarncsírozások mennek végbe benne.
A szereplőkről meg egyszerűen már nem tudok többet mondani, teljesen kiforrottak, és a maguk módján mind szerethetők.

Kérem a következőt!
MOST! :D

Fanolda___Angie>!
A. O. Esther: Kristályfény

Öt csillag! Egyértelműen ez volt az Összetört glóriák legizgalmasabb, legeseménydúsabb része. Itt merült fel a legtöbb komplikáció is! :D A vikingek mellé, most már a svédek is betársultak, akik nem kevés meghökkentő pillanatot okoztak nekünk. Machiel végre főszereplővé érett, így jó nagy szerepet kapott az ő szerelme is. Volt itt minden, ami csak kell. Átok, küzdelem, varázslatok, sírás, bizalom, bizalmatlanság, félelem, szeretet. A Kristályfény egy igazán fondorlatos mű, amit öröm olvasni. A romantikus szál/szállak mostanra maximálisan kiteljesedtek, persze attól még rengeteg veszekedésnek lehettünk szemtanúi. Sok csatajelenet tette még izgalmasabbá, ezt az amúgy is eseménydús könyvet. Persze a feszültség egyre csak fokozódik, hiszen érződik, hogy a nagy csata még csak ezután fog bekövetkezni. A kristálykoponyák pedig erősítik az ellenséget?! A testvéreinket.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, felejthetetlen élményt nyújt! :) Én imádtam! <3 ♥
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/03/a-o-esther-kristalyf…

Tüncsimüncsi>!
A. O. Esther: Kristályfény

Annyi szent, hogy ebben a regényben sem csalódtam A. O. Esther könyvében. Nagyon izgalmas és eseményekben gazdag történettel találkoztam. Volt benne harc, szerelmi küzdelem, hazugságok és még sorolhatnám. Gabriel végre már önmaga lett, amit örömmel olvastam, mert az Életfa óta hiányzott a jelleme. Elijah és Sophiel élete most sem egyszerű és csupa öröm. Sok nehézséggel kellett szembenézniük. Tetszik a jellemük fejlődése és az új szereplők bevonása. Nem laposodott el a történet.
Csak ajánlni tudom :)

vgabi >!
A. O. Esther: Kristályfény

2016: 5/3.5 (Machielt és Haraldot hibáztatom)
2021: 5/2-2.5

Nemi erőszak szintű ”szerelmi” aktus, ahol a nő spoiler hiába fejezi ki, hogy fájdalmai vannak, a férfi spoiler észre sem veszi.* Gorombaságnak lekicsinyíteni egy férfi spoiler viselkedését, aki majdnem megerőszakolt egy nőt spoiler, és közben megverte.** Nők közötti féltékenység miatti ellenségeskedés még mindig. Újabb instalove-ok. További drámák Sophiel és Elijah között (mert nem fáradtam még bele, hogy ez ment az előző négy kötetben is folyamatosan). Egyes szereplők pedig tovább táncoltak az idegeimen az idiótaságukkal (igen, Mizariel, főleg rád gondolok). És sok problémára még ki sem tértem.

Anno ez a kötet tetszett a leginkább Machiel és Harald szála miatt (miattuk szerettem volna végigolvasni a sorozatot), és bár sajnos az is instalove, de az ő részeik még most is érdekeltek valamennyire. Plusz továbbra is vannak benne érdekes ötletek, ezért is gondolkodtam a 2.5 csillagon, de egyszerűen nem. Nem értem, miért van ennyi erőszakosság a nőkkel szemben a sorozatban, mi értelme van ilyen Mary Sue karaktereket létrehozni, és utána ennyit bántani őket, mint ami itt folyik. Ahogy az is nevetséges, mennyi nő utálja az említett Mary Sue-kat, és mennyi férfi epekedik utánuk.

*275-277. oldal, X. fejezet: Ellenségek
**383. oldal, XIV. fejezet: Kristályfény

>!
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630892971
4 hozzászólás
Annie04>!
A. O. Esther: Kristályfény

Olyan jó volt újra ebben a reménnyel, szerelemmel, barátsággal, küzdeni akarással, hittel teli világban elmerülni, ami a kötet végére igencsak megsokszorozta a pulzusszámomat. Az utolsó oldal valami eszméletlenül briliáns függővéggel szolgált, ami miatt azonnal neki is álltam a folytatásnak (hát az le is vett a lábamról). Viszont ez a rész ha szerettem is, mégis akadt vele egy óriási problémám, mégpedig, hogy túl gyors tempójú volt a történetvezetés. Szerettem volna még ízlelgetni az eseményeket…

Fairy>!
A. O. Esther: Kristályfény

Hú ez a kötet aztán izzott rendesen.
A sorozat legeseménydúsabb része.
Volt benne érzelem,bosszú,féltékenység,szerelem,ármány,harc,
küzdelem.
Elijah-Sophiel kedvenc párosom, Eszter megtépázta őket rendesen ebben a kötetben,fájt a szívem értük.
Frídr már az előző kötetben is ellenszenves volt nekem ebben pedig gyűlöltem meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben.
A sorozat legundorítóbb karaktere szerintem.
Tetszett Rosie a cserfes talpraesett kislány remélem még találkozunk vele a későbbiekben.
Machiel tetszett a vadsága és a tiszta lelke,igazi nővé érett megérdemelte a szerelmet Harald király oldalán. Cukik együtt.
Muriel belevaló klassz csaj hasznos tagja lesz a kis csapatnak.
A vége meg hol a többi oldal Eszter?
Még jó,hogy itt a következő kötet különben a falat vakarnám a folytatásért.

Paulina_Sándorné P>!
A. O. Esther: Kristályfény

Izgalmas, pörgős volt a történet. De ennyi szenvedést, nehézséget, amit az angyaloknak át és túl kell élniük már nagyon sok. spoiler A szívem szakadt meg Sophiel miatt, annyira féltettem. Imádom a szerelmüket Elijah-val, annyira gyönyörű páros ők ketten. spoiler Machiel aranyos lány, izgalmasan alakult a sorsa. Imádtam a történet azon részeit, ahol ő és Harald szerepel. Szinte látom magam előtt a hatalmas vikinget és a pici lányt. :-) A vége a könyvnek fájdalmas, spoiler

roganedina>!
A. O. Esther: Kristályfény

Fantasztikusan zseniális könyv volt, tökéletes folytatása az előző részeknek, Imádtam a szereplőket – beleértve a gonoszokat is, mert elképesztően jól kidolgozott és összerakott karakterek. A történet pörgős, fordulatos és letehetetlen. Akár egy remek film vagy sorozat, az ember egyszerűen nem tud betelni vele. Angyalok, vikingek, norvégok, törpék, szörnyetegek – egy percig sincs megállás, nagyon ott van minden. Sajnos már csak egy könyv várja, hogy elolvassam. :(
Bárcsak csinálnának belőle egy jó filmet vagy sorozatot! Szerintem sokakat meggyőzne, akik még nem olvasták a könyveket.


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– Ne csináld már! Nem sejthetik, mi van közöttünk!
– Miért, mi van?
– Semmi – vágott vissza dacosan a lány. – Ne légy ilyen közvetlen velem! Viselkedj úgy, mint az elején, amikor megismertél!
– Machiel, negyedórával azután, hogy elém járultál, az asztalra gyűrtelek és megcsókoltalak. Ha feltűnt volna, odavagyok érted. Nem tudok úgy tenni, mintha hidegen hagynál!
– Hát jó. Akkor viselkedj úgy, mintha haragudnánk egymásra, jó?
– Akkor letépném a ruhádat és az ágyba döntenélek. Addig szeretkeznék veled, amíg elszállna a haragod és zihálva sikítoznád a nevem – vigyorodott el a férfi.

229. oldal

6 hozzászólás
>!

– Menten meghalok… – motyogta Bardo.
A lány elnevette magát.
– Hoppá, te lennél az a szőke, jóképű angyal, aki nekem való?
– Ne mondd, hogy hallottad, amit mondtam….
– Mindenki hallotta. Tőletek zeng a Mennyország.
Az angyalok összenéztek.
– De jó értelemben vagy rosszban? – kérdezte Ramodiel.
– Mit súg a szíved?
– Hogy egyre nagyobb szarban vagyunk.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Muriel · Ramodiel
Annie04>!

– Mit súg a szíved?
– Hogy egyre nagyobb szarban vagyunk…

mrsp>!

Szerelmes vagyok beléd, ez az egyetlen, amit biztosan tudok. Minden porcikád vonz, akárcsak a hangod, az érintésed, az illatod vagy a nevetésed. Sosem éreztem így még senki iránt.

407. oldal

nykyriana>!

– Ezt komolyan mondod?
– Semmit sem mond komolyan – szólt a Bardo mellett fekvő Sophiel, és elhúzódott a szőke angyaltól, amikor az játékosan elkapta.
– Elfenekellek, ha rossz híremet kelted!
– Ez nem rossz hír, ez az igazság. Erik, ne hallgass rá!
– Hercegnőm, aludj inkább, mert még be talállak dobni a vízbe.
Sophiel kuncogott, majd hirtelen letépte Bardoról a takaróját.
– No, most véged van! – hördült fel a szőke angyal, és a lány felé kapott, ám az elgördült mellőle, és a hajó vége felé kúszott. Bardo azonban gyorsabb volt nála, elkapta a lábát és magához rántotta. Az angyallány annyira nevetett, hogy védekezni sem tudott, ám amikor a nagydarab angyal a karjába vette, és a hajó oldalánál a víz fölé emelte, elhallgatott. – Szóval? Milyen is vagyok? – kérdezte lassan.
– Édes, mint a bor, vidám, mint a táncot járó pipafüstkarikák és vonzó, mint Thor, Odin szépséges, szőke királyi sarja.
– Óóó. Pedig esküszöm, be akartalak dobni…
– Utána repültél volna – dörmögte a hajó végéből Elijah.

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
Cheril>!

Én nem vagyok bátor, csak nagy a szám.

Kapcsolódó szócikkek: Machiel
Cheril>!

– A végén kiderül, hogy neked is van szíved – nevetett fel Elijah, és megveregette Erik vállát.
A viking is elmosolyodott.
– Nem tenne jót a hírnevemnek, ha ezt nagydobra vernéd.

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Erik
Cheril>!

– Csodaszép az a lány. Nálatok minden nő gyönyörű – sóhajtott fel Erik. – Nem bánnám, ha valamelyik végre belém szeretne…
– Azt lesheted – heherészett Bardo. – Sophiel Elijaht szereti, a pöttöm lány kezelhetetlen, Muriel pedig azt sem tudja, mi a szerelem.
– Akkor kettejüknél még van esélyem…

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Erik · Machiel · Muriel · Sophiel
>!

– Ha most találkoznék veled a kriptasoron, ugyanúgy pórul járnék.
– Ne hozzám mérd magad – felelte halkan a férfi. – A Mennyország legmegátalkodottabb angyala vagyok.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
Cheril>!

– Nem ütünk meg nőket – nézett rá Elijah a kupája felett. – De ha rosszul vagy, te bármikor kaphatsz egyet.
Ramodiel felröhögött.
– Hogy ti milyen bunkók vagytok…

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Ramodiel

A sorozat következő kötete

Összetört glóriák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Üvegváros
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Margit Sandemo: Örvényben
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Neil Gaiman: Csillagpor
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Leda D'Rasi: Lidércfény