Kristályfény (Összetört glóriák 5.) 91 csillagozás

A. O. Esther: Kristályfény A. O. Esther: Kristályfény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​angyalok megérkeznek a törpék birodalmába a varázsporért, de a szívük is megszakad attól, amit ott találnak.
Az anyját sirató Frídr, aki bűbájjal hatalmába kerítette Joshuát, bosszúért remeg. Elijah szemére rémálmokat küld, melyekben Sophiel más férfiaknál keresi a gyönyört. Alig várja, hogy a féltékenységtől őrjöngő Elijah megölje szerelmét, majd a varázsital bódulatából felébredve maga is belehaljon a bánatba.
A még mindig Arielről ábrándozó Machiel az Azraeltől ellopott néhány kristálykoponyával Birca szigetére menekülne, ám foglyul ejti a kegyetlenségéről híres norvég király, Harald.
A kristálykoponyák pusztító erejét tudva Muriel, az Ásványok Angyala alászáll, hogy hatástalanítsa azokat, de halálos veszedelembe kerül. A démoni megszállás alól megszabadult Gabriel siet a segítségére, és nocsak, mintha gyengéd vonzalom ébredezne köztük.
Persze, a békésebb időkre vágyakozó Sahranfer és Azura sem tétlenkednek, és bár békejobbot nyújtanak Elijahnak, ki… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
KÖR-ÍV, 2018
488 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158085557
>!
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630892971

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Elijah (Sötét Angyal) · Bardo · Sophiel · Harald Tryggvason (Véreskardú Harald) · Ramodiel · Machiel · Muriel · Erik · Lamachael · Ruchiel (A Szél Angyala) · Mizariel · Szilaj


Kedvencelte 22

Most olvassa 5

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
A. O. Esther: Kristályfény

Ez a rész egész jó volt, sőt majdnem olyan érzéssel olvastam, mint anno a sorozat első kötetét.
Izgalmas világképpel, érdekes karakterekkel színesítve a lapokat, már összeszedettebb cselekményszállal ellátott.
Talán van remény a számomra, és ismételten visszatudok rázódni az írónő által teremtett világba.
Remélem a következő kötet is legalább ennyire fog tetszeni.
Bizakodó vagyok és kíváncsi.
Egy olvasásnak megfelelt.

Naiva P>!
A. O. Esther: Kristályfény

Nem mostanában kezdtem el ezt a sorozatot. Így egy hosszas kihagyás után örültem a történet elején annak a kis összefoglalónak, ami lényegében összefoglalta az eddig történteket. Mennyi minden történt az első rész óta és mennyi változás. Továbbra is izgalmas és pörgős fantasy mese. Több szálon futó cselekménnyel, sok szereplővel. Sajnáltam, hogy Joshuával elbánt az írónő. A korábbi részekből kiindulva azt reméltem, hogy hálásabb szerepe lesz a további részekben. Értem én, hogy kell az izgalom és a feszültség, de úgy érzem, amit Sophiel és Elijah párosa kapott, az már egy kicsit túlzás. Továbbra is ők a kedvenc párosom ebben a sorozatban, míg a többi szerelem számomra nagyon instalove. pl. Harald és Muriel. Duh

Démonika>!
A. O. Esther: Kristályfény

Imádtam!
A.O. Esther egy zseni!
Annyira jól csűri csavarja a szálakat, hogy azok soha sem lesznek, kuszák, unalmasak vagy elcsépeltek.
Viszont annál kalandosabbak, és szívmelengetőbbek.
Egy rossz szavam sincs az egészre, egyszerűen sugárzik a könyvből a szeretet és a jóság, még akkor is amikor brutális tarncsírozások mennek végbe benne.
A szereplőkről meg egyszerűen már nem tudok többet mondani, teljesen kiforrottak, és a maguk módján mind szerethetők.

Kérem a következőt!
MOST! :D

FAngie>!
A. O. Esther: Kristályfény

Öt csillag! Egyértelműen ez volt az Összetört glóriák legizgalmasabb, legeseménydúsabb része. Itt merült fel a legtöbb komplikáció is! :D A vikingek mellé, most már a svédek is betársultak, akik nem kevés meghökkentő pillanatot okoztak nekünk. Machiel végre főszereplővé érett, így jó nagy szerepet kapott az ő szerelme is. Volt itt minden, ami csak kell. Átok, küzdelem, varázslatok, sírás, bizalom, bizalmatlanság, félelem, szeretet. A Kristályfény egy igazán fondorlatos mű, amit öröm olvasni. A romantikus szál/szállak mostanra maximálisan kiteljesedtek, persze attól még rengeteg veszekedésnek lehettünk szemtanúi. Sok csatajelenet tette még izgalmasabbá, ezt az amúgy is eseménydús könyvet. Persze a feszültség egyre csak fokozódik, hiszen érződik, hogy a nagy csata még csak ezután fog bekövetkezni. A kristálykoponyák pedig erősítik az ellenséget?! A testvéreinket.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, felejthetetlen élményt nyújt! :) Én imádtam! <3 ♥
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/03/a-o-esther-kristalyf…

Tüncsimüncsi>!
A. O. Esther: Kristályfény

Annyi szent, hogy ebben a regényben sem csalódtam A. O. Esther könyvében. Nagyon izgalmas és eseményekben gazdag történettel találkoztam. Volt benne harc, szerelmi küzdelem, hazugságok és még sorolhatnám. Gabriel végre már önmaga lett, amit örömmel olvastam, mert az Életfa óta hiányzott a jelleme. Elijah és Sophiel élete most sem egyszerű és csupa öröm. Sok nehézséggel kellett szembenézniük. Tetszik a jellemük fejlődése és az új szereplők bevonása. Nem laposodott el a történet.
Csak ajánlni tudom :)

Annie04>!
A. O. Esther: Kristályfény

Olyan jó volt újra ebben a reménnyel, szerelemmel, barátsággal, küzdeni akarással, hittel teli világban elmerülni, ami a kötet végére igencsak megsokszorozta a pulzusszámomat. Az utolsó oldal valami eszméletlenül briliáns függővéggel szolgált, ami miatt azonnal neki is álltam a folytatásnak (hát az le is vett a lábamról). Viszont ez a rész ha szerettem is, mégis akadt vele egy óriási problémám, mégpedig, hogy túl gyors tempójú volt a történetvezetés. Szerettem volna még ízlelgetni az eseményeket…

Fairy>!
A. O. Esther: Kristályfény

Hú ez a kötet aztán izzott rendesen.
A sorozat legeseménydúsabb része.
Volt benne érzelem,bosszú,féltékenység,szerelem,ármány,harc,
küzdelem.
Elijah-Sophiel kedvenc párosom, Eszter megtépázta őket rendesen ebben a kötetben,fájt a szívem értük.
Frídr már az előző kötetben is ellenszenves volt nekem ebben pedig gyűlöltem meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben.
A sorozat legundorítóbb karaktere szerintem.
Tetszett Rosie a cserfes talpraesett kislány remélem még találkozunk vele a későbbiekben.
Machiel tetszett a vadsága és a tiszta lelke,igazi nővé érett megérdemelte a szerelmet Harald király oldalán. Cukik együtt.
Muriel belevaló klassz csaj hasznos tagja lesz a kis csapatnak.
A vége meg hol a többi oldal Eszter?
Még jó,hogy itt a következő kötet különben a falat vakarnám a folytatásért.

Paulina_Sándorné P>!
A. O. Esther: Kristályfény

Izgalmas, pörgős volt a történet. De ennyi szenvedést, nehézséget, amit az angyaloknak át és túl kell élniük már nagyon sok. spoiler A szívem szakadt meg Sophiel miatt, annyira féltettem. Imádom a szerelmüket Elijah-val, annyira gyönyörű páros ők ketten. spoiler Machiel aranyos lány, izgalmasan alakult a sorsa. Imádtam a történet azon részeit, ahol ő és Harald szerepel. Szinte látom magam előtt a hatalmas vikinget és a pici lányt. :-) A vége a könyvnek fájdalmas, spoiler

roganedina>!
A. O. Esther: Kristályfény

Fantasztikusan zseniális könyv volt, tökéletes folytatása az előző részeknek, Imádtam a szereplőket – beleértve a gonoszokat is, mert elképesztően jól kidolgozott és összerakott karakterek. A történet pörgős, fordulatos és letehetetlen. Akár egy remek film vagy sorozat, az ember egyszerűen nem tud betelni vele. Angyalok, vikingek, norvégok, törpék, szörnyetegek – egy percig sincs megállás, nagyon ott van minden. Sajnos már csak egy könyv várja, hogy elolvassam. :(
Bárcsak csinálnának belőle egy jó filmet vagy sorozatot! Szerintem sokakat meggyőzne, akik még nem olvasták a könyveket.

Sheila_7 I>!
A. O. Esther: Kristályfény

Összegyűjtöttem azt a 10 dolgot, amit kiemelendőnek tartok a könyvben, legyen az pozitív, negatív, izgalmas, vicces, vagy érdekes.

1. Helyszínek és skandináv mentalitás
A Kristályfény jelentősebb hányadában kedvenc szereplőink a skandináv vidékeken kalandoznak, kerülnek bajba vagy esnek szerelembe. Ez persze nem újdonság, hisz az előző kötetek során is érezhető volt, hogy az írónő szíve merrefelé húz, de most végre egy egész könyvön keresztül élvezhetjük a vikingek és svédek lélegzetelállító és vadregényes helyszíneit, valamint temperamentumos mentalitását.
Látszik, hogy Eszter mennyire szereti ezeket a népcsoportokat és az ő kultúrájukat, csak úgy lubickolt az általuk nyújtott lehetőségekben, és ezáltal mi, olvasók is rengeteg új dolgot tanulhatunk az északiakról.
Én, a magam részéről rettentően élveztem a mulatságaikat, és a különféle szertartásaikat. Érdekes volt látni, miként állnak a temetés vagy az esküvő kérdéséhez, milyen ruhákban járnak, milyen fegyverekkel rendelkeznek, vagy, hogy milyen hierarchia szerint élnek. Illetve a táj sem elhanyagolható, a hideg folyóival, melyeken viking hajók ringatóznak, vagy vadakkal és egyéb veszélyekkel teli erdőivel.

2. Új szereplők
A régebbi szereplőkről – Sophiel, Bardo, Ramodiel, stb. – most direkt nem mondanék semmit, mivel őket már ismerjük, és bár folyamatosan fejlődnek, alapjaikban ugyanazok a szerethető figurák, akiket valószínűleg minden Összetört glóriák rajongó imád. Viszont társaságukhoz csatlakozik néhány új karakter, akik bizony így vagy úgy, de felbolygatják az életüket.
Elsőként rögtön ott van Harald, a svéd király, akibe én úgy belezúgtam, mint Micimackó a mézesbödönbe. Harald belépője roppant hatásos. Akkor ismerkedünk meg vele, amikor a cserfes, állandóan bajba keveredő Machiel megpróbál elmenekülni előle, ám ehelyett pont Harald városába szalad, és a szeleburdi lány egyből felkelti a svéd király érdeklődését. Ha azt mondom, ezek ketten halálos páros, akkor nem túlzok. Két konok, ámde annál szenvedélyesebb ember, akik ezer fokon égnek. Olyan szócsatákat nyomnak le, hogy fetrengtem tőlük. Emellett Harald, ez a védelmező, jólelkű, mégis tekintély parancsoló férfi (akit én pont őgy képzeltem el, mint Elijah Mikaelsont a The Originalsból – jellemre és kinézetre is) az, aki igazán megmutatja nekünk Machielt.
Számomra Machiel egészen addig aranyos volt, de különösebben nem érintett meg. A Haralddal való találkozása után viszont kinyílt, és potenciális kedvenccé vált… természetesen a svéd királlyal együtt. Minden spoiler nélkül annyit mondhatok, hogy rengeteg izgalmat, könnyeket és nevetést tartogatnak számunkra.
Harmadikként pedig Murielt emelném ki, az ásványok angyalát, aki új tagként csatlakozik Sophielék földi csapatához. Ez az angyallány teljesen más, mint Sophiel vagy Machiel. Ő egy vérbeli talpraesett, harcos lány, határozott elképzelésekkel.

3. Baráti-, testvéri- és bajtársi összetartás
Ahogy egyre nagyobbak lesznek a tétek, úgy válnak ezzel együtt párhuzamosan egyre jelentősebbé a különféle barátságok, szövetségek. Ősellenségeknek kell összefogniuk azért, hogy legyőzhessenek egy mindük felett álló hatalmat. És testvéreknek kell végletekig kitartaniuk egymás mellett.
Nagyon jó volt látni, miként tesznek félre régi sérelmeket Elijahék vagy Erikék, azért, hogy szeretteiket és/vagy népüket megvédhessék. Gyönyörű folyamat a bizalom megalapozása, elfogadása.

4. Elijah
Elijah óriási utat járt be az első rész óta. Rengeteget fejlődött, és kötetről kötetre egy-egy újabb rétegét ismerhetjük meg. Tudom, hogy még közel sem járunk ott, hogy teljesen ki- és megismerjük a lényét, gondolatait, érzéseit, de nekem már az is nagy boldogság, ha csak újabb és újabb falatokat kapunk belőle.
Valamilyen szinten ő testesíti meg A Férfit. (Direkt nem a tökéleteset mondom, mert közel sem az, de a hibáitól lesz emberi és esendő.) Bátor, kiváló harcos, pusztító, félelmetes, gyengéd, megbízható, becsületes és még sokáig sorolhatnám.
A Kristályfényben (is) több okból is érdekes. Egyrészt újabb viszontagságokat kell kiállnia Frídrnek, a boszorkánynak köszönhetően, aki fondorlatos módon hamis illúziókkal táplálja. Elhiteti Elijah-val, hogy Sophiel minden férfival kikezd és ágyba bújik. A Sötét Angyalnak pedig ez a legnagyobb félelme. És emiatt betekintést nyerhetünk egy vad, fékevesztett, féltékeny szerelmes elkeseredettség vezérelte tetteibe és megbánásába.
Másrészt pedig, Machiel révén megismerhetjük, milyen az oltalmazó báty szerepében.

5. Frídr
El is érkeztünk az első negatívumhoz. Gyűlöltem ezt a nőszemélyt. Olyan undort váltott ki belőlem, mint senki más ebben a világban. Pedig vannak még itt negatív hősök, akik bőven cselekednek szemét dolgokat, ám az ő indokaikat meg tudom érteni, vagy ha nem is teljesen, de mégis imádom utálni őket. Nem úgy, mint Frídrt.
Számomra teljesen érthetetlen volt ez a 180 fokos fordulata, és a Joshua szál is. Tudom, hogy kellett a bonyodalom, de én simán meglettem volna nélküle. Pláne anélkül, amit Joshua karakterével művelt.

(…)

8. Humor
A humorból most sem volt hiány. Bardo, Ramodiel és a többiek is csak úgy sziporkáznak. Fergeteges poénokat, szócsatákat nyomnak le, sőt nem csak szóbeli megnyilvánulásaikkal, hanem tetteikkel is mosolyt fakasztanak. Hihetetlenül bolondok együtt!
Ráadásul ahogy fentebb említettem Harald és Machiel is bőven szolgáltat okot a nevetésre. Főként ismertségük kezdetén. Ha másért nem, már önmagában ezért is megérné elolvasni a könyvet!

További pontok: http://dreamworld-books.blogspot.hu/2014/11/a-o-esther-…


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– Ne csináld már! Nem sejthetik, mi van közöttünk!
– Miért, mi van?
– Semmi – vágott vissza dacosan a lány. – Ne légy ilyen közvetlen velem! Viselkedj úgy, mint az elején, amikor megismertél!
– Machiel, negyedórával azután, hogy elém járultál, az asztalra gyűrtelek és megcsókoltalak. Ha feltűnt volna, odavagyok érted. Nem tudok úgy tenni, mintha hidegen hagynál!
– Hát jó. Akkor viselkedj úgy, mintha haragudnánk egymásra, jó?
– Akkor letépném a ruhádat és az ágyba döntenélek. Addig szeretkeznék veled, amíg elszállna a haragod és zihálva sikítoznád a nevem – vigyorodott el a férfi.

229. oldal

6 hozzászólás
>!

– Menten meghalok… – motyogta Bardo.
A lány elnevette magát.
– Hoppá, te lennél az a szőke, jóképű angyal, aki nekem való?
– Ne mondd, hogy hallottad, amit mondtam….
– Mindenki hallotta. Tőletek zeng a Mennyország.
Az angyalok összenéztek.
– De jó értelemben vagy rosszban? – kérdezte Ramodiel.
– Mit súg a szíved?
– Hogy egyre nagyobb szarban vagyunk.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Muriel · Ramodiel
Annie04>!

– Mit súg a szíved?
– Hogy egyre nagyobb szarban vagyunk…

mrsp>!

Szerelmes vagyok beléd, ez az egyetlen, amit biztosan tudok. Minden porcikád vonz, akárcsak a hangod, az érintésed, az illatod vagy a nevetésed. Sosem éreztem így még senki iránt.

407. oldal

nykyriana>!

– Ezt komolyan mondod?
– Semmit sem mond komolyan – szólt a Bardo mellett fekvő Sophiel, és elhúzódott a szőke angyaltól, amikor az játékosan elkapta.
– Elfenekellek, ha rossz híremet kelted!
– Ez nem rossz hír, ez az igazság. Erik, ne hallgass rá!
– Hercegnőm, aludj inkább, mert még be talállak dobni a vízbe.
Sophiel kuncogott, majd hirtelen letépte Bardoról a takaróját.
– No, most véged van! – hördült fel a szőke angyal, és a lány felé kapott, ám az elgördült mellőle, és a hajó vége felé kúszott. Bardo azonban gyorsabb volt nála, elkapta a lábát és magához rántotta. Az angyallány annyira nevetett, hogy védekezni sem tudott, ám amikor a nagydarab angyal a karjába vette, és a hajó oldalánál a víz fölé emelte, elhallgatott. – Szóval? Milyen is vagyok? – kérdezte lassan.
– Édes, mint a bor, vidám, mint a táncot járó pipafüstkarikák és vonzó, mint Thor, Odin szépséges, szőke királyi sarja.
– Óóó. Pedig esküszöm, be akartalak dobni…
– Utána repültél volna – dörmögte a hajó végéből Elijah.

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
Cheril>!

Én nem vagyok bátor, csak nagy a szám.

Kapcsolódó szócikkek: Machiel
Cheril>!

– A végén kiderül, hogy neked is van szíved – nevetett fel Elijah, és megveregette Erik vállát.
A viking is elmosolyodott.
– Nem tenne jót a hírnevemnek, ha ezt nagydobra vernéd.

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Erik
Cheril>!

– Csodaszép az a lány. Nálatok minden nő gyönyörű – sóhajtott fel Erik. – Nem bánnám, ha valamelyik végre belém szeretne…
– Azt lesheted – heherészett Bardo. – Sophiel Elijaht szereti, a pöttöm lány kezelhetetlen, Muriel pedig azt sem tudja, mi a szerelem.
– Akkor kettejüknél még van esélyem…

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Erik · Machiel · Muriel · Sophiel
>!

– Ha most találkoznék veled a kriptasoron, ugyanúgy pórul járnék.
– Ne hozzám mérd magad – felelte halkan a férfi. – A Mennyország legmegátalkodottabb angyala vagyok.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
Cheril>!

– Nem ütünk meg nőket – nézett rá Elijah a kupája felett. – De ha rosszul vagy, te bármikor kaphatsz egyet.
Ramodiel felröhögött.
– Hogy ti milyen bunkók vagytok…

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Ramodiel

A sorozat következő kötete

Összetört glóriák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Üvegváros
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Margit Sandemo: Örvényben
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Neil Gaiman: Csillagpor
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Leda D'Rasi: Lidércfény