Kristályfény (Összetört glóriák 5.) 83 csillagozás

A. O. Esther: Kristályfény A. O. Esther: Kristályfény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​angyalok megérkeznek a törpék birodalmába a varázsporért, de a szívük is megszakad attól, amit ott találnak.
Az anyját sirató Frídr, aki bűbájjal hatalmába kerítette Joshuát, bosszúért remeg. Elijah szemére rémálmokat küld, melyekben Sophiel más férfiaknál keresi a gyönyört. Alig várja, hogy a féltékenységtől őrjöngő Elijah megölje szerelmét, majd a varázsital bódulatából felébredve maga is belehaljon a bánatba.
A még mindig Arielről ábrándozó Machiel az Azraeltől ellopott néhány kristálykoponyával Birca szigetére menekülne, ám foglyul ejti a kegyetlenségéről híres norvég király, Harald.
A kristálykoponyák pusztító erejét tudva Muriel, az Ásványok Angyala alászáll, hogy hatástalanítsa azokat, de halálos veszedelembe kerül. A démoni megszállás alól megszabadult Gabriel siet a segítségére, és nocsak, mintha gyengéd vonzalom ébredezne köztük.
Persze, a békésebb időkre vágyakozó Sahranfer és Azura sem tétlenkednek, és bár békejobbot nyújtanak Elijahnak, ki… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
KÖR-ÍV, 2018
488 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158085557
>!
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630892971

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Elijah (Sötét Angyal) · Bardo · Sophiel · Harald Tryggvason (Véreskardú Harald) · Ramodiel · Machiel · Muriel · Erik · Lamachael · Ruchiel (A Szél Angyala) · Mizariel · Szilaj


Kedvencelte 23

Most olvassa 5

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
A. O. Esther: Kristályfény

Ez a rész egész jó volt, sőt majdnem olyan érzéssel olvastam, mint anno a sorozat első kötetét.
Izgalmas világképpel, érdekes karakterekkel színesítve a lapokat, már összeszedettebb cselekményszállal ellátott.
Talán van remény a számomra, és ismételten visszatudok rázódni az írónő által teremtett világba.
Remélem a következő kötet is legalább ennyire fog tetszeni.
Bizakodó vagyok és kíváncsi.
Egy olvasásnak megfelelt.

>!
Naiva P
A. O. Esther: Kristályfény

Nem mostanában kezdtem el ezt a sorozatot. Így egy hosszas kihagyás után örültem a történet elején annak a kis összefoglalónak, ami lényegében összefoglalta az eddig történteket. Mennyi minden történt az első rész óta és mennyi változás. Továbbra is izgalmas és pörgős fantasy mese. Több szálon futó cselekménnyel, sok szereplővel. Sajnáltam, hogy Joshuával elbánt az írónő. A korábbi részekből kiindulva azt reméltem, hogy hálásabb szerepe lesz a további részekben. Értem én, hogy kell az izgalom és a feszültség, de úgy érzem, amit Sophiel és Elijah párosa kapott, az már egy kicsit túlzás. Továbbra is ők a kedvenc párosom ebben a sorozatban, míg a többi szerelem számomra nagyon instalove. pl. Harald és Muriel. Duh

>!
Démonika
A. O. Esther: Kristályfény

Imádtam!
A.O. Esther egy zseni!
Annyira jól csűri csavarja a szálakat, hogy azok soha sem lesznek, kuszák, unalmasak vagy elcsépeltek.
Viszont annál kalandosabbak, és szívmelengetőbbek.
Egy rossz szavam sincs az egészre, egyszerűen sugárzik a könyvből a szeretet és a jóság, még akkor is amikor brutális tarncsírozások mennek végbe benne.
A szereplőkről meg egyszerűen már nem tudok többet mondani, teljesen kiforrottak, és a maguk módján mind szerethetők.

Kérem a következőt!
MOST! :D

>!
Fanolda___Angie
A. O. Esther: Kristályfény

Öt csillag! Egyértelműen ez volt az Összetört glóriák legizgalmasabb, legeseménydúsabb része. Itt merült fel a legtöbb komplikáció is! :D A vikingek mellé, most már a svédek is betársultak, akik nem kevés meghökkentő pillanatot okoztak nekünk. Machiel végre főszereplővé érett, így jó nagy szerepet kapott az ő szerelme is. Volt itt minden, ami csak kell. Átok, küzdelem, varázslatok, sírás, bizalom, bizalmatlanság, félelem, szeretet. A Kristályfény egy igazán fondorlatos mű, amit öröm olvasni. A romantikus szál/szállak mostanra maximálisan kiteljesedtek, persze attól még rengeteg veszekedésnek lehettünk szemtanúi. Sok csatajelenet tette még izgalmasabbá, ezt az amúgy is eseménydús könyvet. Persze a feszültség egyre csak fokozódik, hiszen érződik, hogy a nagy csata még csak ezután fog bekövetkezni. A kristálykoponyák pedig erősítik az ellenséget?! A testvéreinket.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, felejthetetlen élményt nyújt! :) Én imádtam! <3 ♥
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/03/a-o-esther-kristalyf…

>!
Tüncsimüncsi
A. O. Esther: Kristályfény

Annyi szent, hogy ebben a regényben sem csalódtam A. O. Esther könyvében. Nagyon izgalmas és eseményekben gazdag történettel találkoztam. Volt benne harc, szerelmi küzdelem, hazugságok és még sorolhatnám. Gabriel végre már önmaga lett, amit örömmel olvastam, mert az Életfa óta hiányzott a jelleme. Elijah és Sophiel élete most sem egyszerű és csupa öröm. Sok nehézséggel kellett szembenézniük. Tetszik a jellemük fejlődése és az új szereplők bevonása. Nem laposodott el a történet.
Csak ajánlni tudom :)

>!
Katara_Phoenix P
A. O. Esther: Kristályfény

NA, végre alakulunk.
Sophiel, amióta megkapta spoiler, azóta nem is használta – igen,ez most tűnt fel – pedig olykor nem ártott volna. De legalább már csak akkor sír, amikor tényleg oka is van rá.
Tetszett Harald, de úúúúúúgy sajnáltam, hogy Ariel ennyire „lassú” volt. Néma gyereknek ugye… Szívesebben láttam volna őt Machiellel.:( Elijah kardja a spoiler nagyon aranyos gesztus volt, bár én azért magát az spoiler sokalltam. Egyszerűen feleslegesnek és őrültségnek éreztem.
Éééés…végre egy angyallány, aki meg tudja védeni magát! Gabriel és Muriel spoiler nagyon tetszett, nagyon cuki volt. :D Komolyan, ő az első angyallány,aki hasznossá is teszi magát.
Azrael pedig, akármennyire „gonosz”, a saját háza táján igazságos vezér. Én szerettem. Még egy-két ilyen trükk lett volna Machieltől és biztosan máshogy alakult volna a vége.
Mizariel pedig, már annyira szerencsétlen, hogy azon egyszerűen felröhögtem. Ruchielt is szerettem, és, hogy folyton helyreteszi azt a sárkányt.

>!
Annie04
A. O. Esther: Kristályfény

Olyan jó volt újra ebben a reménnyel, szerelemmel, barátsággal, küzdeni akarással, hittel teli világban elmerülni, ami a kötet végére igencsak megsokszorozta a pulzusszámomat. Az utolsó oldal valami eszméletlenül briliáns függővéggel szolgált, ami miatt azonnal neki is álltam a folytatásnak (hát az le is vett a lábamról). Viszont ez a rész ha szerettem is, mégis akadt vele egy óriási problémám, mégpedig, hogy túl gyors tempójú volt a történetvezetés. Szerettem volna még ízlelgetni az eseményeket…

>!
Fairy
A. O. Esther: Kristályfény

Hú ez a kötet aztán izzott rendesen.
A sorozat legeseménydúsabb része.
Volt benne érzelem,bosszú,féltékenység,szerelem,ármány,harc,
küzdelem.
Elijah-Sophiel kedvenc párosom, Eszter megtépázta őket rendesen ebben a kötetben,fájt a szívem értük.
Frídr már az előző kötetben is ellenszenves volt nekem ebben pedig gyűlöltem meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben.
A sorozat legundorítóbb karaktere szerintem.
Tetszett Rosie a cserfes talpraesett kislány remélem még találkozunk vele a későbbiekben.
Machiel tetszett a vadsága és a tiszta lelke,igazi nővé érett megérdemelte a szerelmet Harald király oldalán. Cukik együtt.
Muriel belevaló klassz csaj hasznos tagja lesz a kis csapatnak.
A vége meg hol a többi oldal Eszter?
Még jó,hogy itt a következő kötet különben a falat vakarnám a folytatásért.

>!
roganedina
A. O. Esther: Kristályfény

Fantasztikusan zseniális könyv volt, tökéletes folytatása az előző részeknek, Imádtam a szereplőket – beleértve a gonoszokat is, mert elképesztően jól kidolgozott és összerakott karakterek. A történet pörgős, fordulatos és letehetetlen. Akár egy remek film vagy sorozat, az ember egyszerűen nem tud betelni vele. Angyalok, vikingek, norvégok, törpék, szörnyetegek – egy percig sincs megállás, nagyon ott van minden. Sajnos már csak egy könyv várja, hogy elolvassam. :(
Bárcsak csinálnának belőle egy jó filmet vagy sorozatot! Szerintem sokakat meggyőzne, akik még nem olvasták a könyveket.

>!
Nitetisz
A. O. Esther: Kristályfény

Függő lettem :)
Ami nagyon tetszett, hogy olyan helyekre is visszamentek hőseink, ahol már jártak. Olyan volt, mintha én is visszatértem volna velük. Tudtam a lupomok helyéről, és féltőn olvastam, hogy hőseink remélem emlékeznek a vízben élő szörnyekre….
Aggódtam mindenkiért.
Ez a rész tele volt szerelemmel :)
Ez is tetszett , milyen meglepő :D


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Ne csináld már! Nem sejthetik, mi van közöttünk!
– Miért, mi van?
– Semmi – vágott vissza dacosan a lány. – Ne légy ilyen közvetlen velem! Viselkedj úgy, mint az elején, amikor megismertél!
– Machiel, negyedórával azután, hogy elém járultál, az asztalra gyűrtelek és megcsókoltalak. Ha feltűnt volna, odavagyok érted. Nem tudok úgy tenni, mintha hidegen hagynál!
– Hát jó. Akkor viselkedj úgy, mintha haragudnánk egymásra, jó?
– Akkor letépném a ruhádat és az ágyba döntenélek. Addig szeretkeznék veled, amíg elszállna a haragod és zihálva sikítoznád a nevem – vigyorodott el a férfi.

229. oldal

6 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P

– Menten meghalok… – motyogta Bardo.
A lány elnevette magát.
– Hoppá, te lennél az a szőke, jóképű angyal, aki nekem való?
– Ne mondd, hogy hallottad, amit mondtam….
– Mindenki hallotta. Tőletek zeng a Mennyország.
Az angyalok összenéztek.
– De jó értelemben vagy rosszban? – kérdezte Ramodiel.
– Mit súg a szíved?
– Hogy egyre nagyobb szarban vagyunk.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Muriel · Ramodiel
>!
Annie04

– Mit súg a szíved?
– Hogy egyre nagyobb szarban vagyunk…

>!
nykyriana

– Ezt komolyan mondod?
– Semmit sem mond komolyan – szólt a Bardo mellett fekvő Sophiel, és elhúzódott a szőke angyaltól, amikor az játékosan elkapta.
– Elfenekellek, ha rossz híremet kelted!
– Ez nem rossz hír, ez az igazság. Erik, ne hallgass rá!
– Hercegnőm, aludj inkább, mert még be talállak dobni a vízbe.
Sophiel kuncogott, majd hirtelen letépte Bardoról a takaróját.
– No, most véged van! – hördült fel a szőke angyal, és a lány felé kapott, ám az elgördült mellőle, és a hajó vége felé kúszott. Bardo azonban gyorsabb volt nála, elkapta a lábát és magához rántotta. Az angyallány annyira nevetett, hogy védekezni sem tudott, ám amikor a nagydarab angyal a karjába vette, és a hajó oldalánál a víz fölé emelte, elhallgatott. – Szóval? Milyen is vagyok? – kérdezte lassan.
– Édes, mint a bor, vidám, mint a táncot járó pipafüstkarikák és vonzó, mint Thor, Odin szépséges, szőke királyi sarja.
– Óóó. Pedig esküszöm, be akartalak dobni…
– Utána repültél volna – dörmögte a hajó végéből Elijah.

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
>!
Cheril

Én nem vagyok bátor, csak nagy a szám.

Kapcsolódó szócikkek: Machiel
>!
mrsp

Szerelmes vagyok beléd, ez az egyetlen, amit biztosan tudok. Minden porcikád vonz, akárcsak a hangod, az érintésed, az illatod vagy a nevetésed. Sosem éreztem így még senki iránt.

407. oldal

>!
Cheril

– A végén kiderül, hogy neked is van szíved – nevetett fel Elijah, és megveregette Erik vállát.
A viking is elmosolyodott.
– Nem tenne jót a hírnevemnek, ha ezt nagydobra vernéd.

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Erik
>!
Cheril

– Csodaszép az a lány. Nálatok minden nő gyönyörű – sóhajtott fel Erik. – Nem bánnám, ha valamelyik végre belém szeretne…
– Azt lesheted – heherészett Bardo. – Sophiel Elijaht szereti, a pöttöm lány kezelhetetlen, Muriel pedig azt sem tudja, mi a szerelem.
– Akkor kettejüknél még van esélyem…

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Erik · Machiel · Muriel · Sophiel
>!
Katara_Phoenix P

– Ha most találkoznék veled a kriptasoron, ugyanúgy pórul járnék.
– Ne hozzám mérd magad – felelte halkan a férfi. – A Mennyország legmegátalkodottabb angyala vagyok.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
>!
Cheril

– Nem ütünk meg nőket – nézett rá Elijah a kupája felett. – De ha rosszul vagy, te bármikor kaphatsz egyet.
Ramodiel felröhögött.
– Hogy ti milyen bunkók vagytok…

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Ramodiel

A sorozat következő kötete

Összetört glóriák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Anna Teleki: Angyalvér
Isabel Healian Rose: Kísértés
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk
Hestia Potter: Legendary – Lázadás