Kristályfény (Összetört glóriák 5.) 72 csillagozás

A. O. Esther: Kristályfény A. O. Esther: Kristályfény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​angyalok megérkeznek a törpék birodalmába a varázsporért, de a szívük is megszakad attól, amit ott találnak.
Az anyját sirató Frídr, aki bűbájjal hatalmába kerítette Joshuát, bosszúért remeg. Elijah szemére rémálmokat küld, melyekben Sophiel más férfiaknál keresi a gyönyört. Alig várja, hogy a féltékenységtől őrjöngő Elijah megölje szerelmét, majd a varázsital bódulatából felébredve maga is belehaljon a bánatba.
A még mindig Arielről ábrándozó Machiel az Azraeltől ellopott néhány kristálykoponyával Birca szigetére menekülne, ám foglyul ejti a kegyetlenségéről híres norvég király, Harald.
A kristálykoponyák pusztító erejét tudva Muriel, az Ásványok Angyala alászáll, hogy hatástalanítsa azokat, de halálos veszedelembe kerül. A démoni megszállás alól megszabadult Gabriel siet a segítségére, és nocsak, mintha gyengéd vonzalom ébredezne köztük.
Persze, a békésebb időkre vágyakozó Sahranfer és Azura sem tétlenkednek, és bár békejobbot nyújtanak Elijahnak, ki… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tartalomjegyzék

>!
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630892971

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Elijah (Sötét Angyal) · Bardo · Sophiel · Harald Tryggvason (Véreskardú Harald) · Ramodiel · Machiel · Muriel · Ruchiel (A Szél Angyala) · Erik · Lamachael · Mizariel · Szilaj


Kedvencelte 26

Most olvassa 5

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Démonika
A. O. Esther: Kristályfény

Imádtam!
A.O. Esther egy zseni!
Annyira jól csűri csavarja a szálakat, hogy azok soha sem lesznek, kuszák, unalmasak vagy elcsépeltek.
Viszont annál kalandosabbak, és szívmelengetőbbek.
Egy rossz szavam sincs az egészre, egyszerűen sugárzik a könyvből a szeretet és a jóság, még akkor is amikor brutális tarncsírozások mennek végbe benne.
A szereplőkről meg egyszerűen már nem tudok többet mondani, teljesen kiforrottak, és a maguk módján mind szerethetők.

Kérem a következőt!
MOST! :D

>!
Fanolda___Angie
A. O. Esther: Kristályfény

Öt csillag! Egyértelműen ez volt az Összetört glóriák legizgalmasabb, legeseménydúsabb része. Itt merült fel a legtöbb komplikáció is! :D A vikingek mellé, most már a svédek is betársultak, akik nem kevés meghökkentő pillanatot okoztak nekünk. Machiel végre főszereplővé érett, így jó nagy szerepet kapott az ő szerelme is. Volt itt minden, ami csak kell. Átok, küzdelem, varázslatok, sírás, bizalom, bizalmatlanság, félelem, szeretet. A Kristályfény egy igazán fondorlatos mű, amit öröm olvasni. A romantikus szál/szállak mostanra maximálisan kiteljesedtek, persze attól még rengeteg veszekedésnek lehettünk szemtanúi. Sok csatajelenet tette még izgalmasabbá, ezt az amúgy is eseménydús könyvet. Persze a feszültség egyre csak fokozódik, hiszen érződik, hogy a nagy csata még csak ezután fog bekövetkezni. A kristálykoponyák pedig erősítik az ellenséget?! A testvéreinket.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, felejthetetlen élményt nyújt! :) Én imádtam! <3 ♥
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/03/a-o-esther-kristalyf…

>!
Tüncsimüncsi
A. O. Esther: Kristályfény

Annyi szent, hogy ebben a regényben sem csalódtam A. O. Esther könyvében. Nagyon izgalmas és eseményekben gazdag történettel találkoztam. Volt benne harc, szerelmi küzdelem, hazugságok és még sorolhatnám. Gabriel végre már önmaga lett, amit örömmel olvastam, mert az Életfa óta hiányzott a jelleme. Elijah és Sophiel élete most sem egyszerű és csupa öröm. Sok nehézséggel kellett szembenézniük. Tetszik a jellemük fejlődése és az új szereplők bevonása. Nem laposodott el a történet.
Csak ajánlni tudom :)

>!
Katara_Phoenix P
A. O. Esther: Kristályfény

NA, ez még jobban tetszett, mint az eddigiek.
Sophiel, amióta megkapta spoiler, azóta nem is használta – igen,ez most tűnt fel – pedig olykor nem ártott volna. De legalább már csak akkor sír, amikor tényleg oka is van rá.
Tetszett Harald, de úúúúúúgy sajnáltam, hogy Ariel ennyire „lassú” volt. Néma gyereknek ugye… Szívesebben láttam volna őt Machiellel.:( Elijah kardja a spoiler nagyon aranyos gesztus volt, bár én azért magát az spoiler sokalltam. Egyszerűen feleslegesnek és őrültségnek éreztem.
Éééés…végre egy angyallány, aki meg tudja védeni magát! Gabriel és Muriel spoiler nagyon tetszett, nagyon cuki volt. :D Komolyan, ő az első angyallány,aki hasznossá is teszi magát.
Azrael pedig, akármennyire „gonosz”, a saját háza táján igazságos vezér. Én szerettem. Még egy-két ilyen trükk lett volna Machieltől és biztosan máshogy alakult volna a vége.
Mizariel pedig, már annyira szerencsétlen, hogy azon egyszerűen felröhögtem. Ruchielt is szerettem, és, hogy folyton helyreteszi azt a sárkányt.

>!
Annie04
A. O. Esther: Kristályfény

Olyan jó volt újra ebben a reménnyel, szerelemmel, barátsággal, küzdeni akarással, hittel teli világban elmerülni, ami a kötet végére igencsak megsokszorozta a pulzusszámomat. Az utolsó oldal valami eszméletlenül briliáns függővéggel szolgált, ami miatt azonnal neki is álltam a folytatásnak (hát az le is vett a lábamról). Viszont ez a rész ha szerettem is, mégis akadt vele egy óriási problémám, mégpedig, hogy túl gyors tempójú volt a történetvezetés. Szerettem volna még ízlelgetni az eseményeket…

>!
Fairy
A. O. Esther: Kristályfény

Hú ez a kötet aztán izzott rendesen.
A sorozat legeseménydúsabb része.
Volt benne érzelem,bosszú,féltékenység,szerelem,ármány,harc,küzdelem.
Elijah-Sophiel kedvenc párosom, Eszter megtépázta őket rendesen ebben a kötetben,fájt a szívem értük.
Frídr már az előző kötetben is ellenszenves volt nekem ebben pedig gyűlöltem meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben.
A sorozat legundorítóbb karaktere szerintem.
Tetszett Rosie a cserfes talpraesett kislány remélem még találkozunk vele a későbbiekben.
Machiel tetszett a vadsága és a tiszta lelke,igazi nővé érett megérdemelte a szerelmet Harald király oldalán. Cukik együtt.
Muriel belevaló klassz csaj hasznos tagja lesz a kis csapatnak.
A vége meg hol a többi oldal Eszter?
Még jó,hogy itt a következő kötet különben a falat vakarnám a folytatásért.

>!
roganedina
A. O. Esther: Kristályfény

Fantasztikusan zseniális könyv volt, tökéletes folytatása az előző részeknek, Imádtam a szereplőket – beleértve a gonoszokat is, mert elképesztően jól kidolgozott és összerakott karakterek. A történet pörgős, fordulatos és letehetetlen. Akár egy remek film vagy sorozat, az ember egyszerűen nem tud betelni vele. Angyalok, vikingek, norvégok, törpék, szörnyetegek – egy percig sincs megállás, nagyon ott van minden. Sajnos már csak egy könyv várja, hogy elolvassam. :(
Bárcsak csinálnának belőle egy jó filmet vagy sorozatot! Szerintem sokakat meggyőzne, akik még nem olvasták a könyveket.

>!
enibartok
A. O. Esther: Kristályfény

Elijah és Sophiel boldogságát nem adják egyszerűen. Eddig is átmentek már rengeteg bonyodalmon és ki tudja mit tartogat nekik még a sors.
Harald nagy kedvencem lett, bár sajnálom Arielt.
A kristálykoponyák rendesen felforgatják a szereplőink életét.
Nem is gondoltam volna, hogy a Sötét angyaloknak ennyire elment az esze. Eszter nem is találhatott volna jobb „ellenfelet” angyalainknak.

>!
Sheila_7
A. O. Esther: Kristályfény

Összegyűjtöttem azt a 10 dolgot, amit kiemelendőnek tartok a könyvben, legyen az pozitív, negatív, izgalmas, vicces, vagy érdekes.

1. Helyszínek és skandináv mentalitás
A Kristályfény jelentősebb hányadában kedvenc szereplőink a skandináv vidékeken kalandoznak, kerülnek bajba vagy esnek szerelembe. Ez persze nem újdonság, hisz az előző kötetek során is érezhető volt, hogy az írónő szíve merrefelé húz, de most végre egy egész könyvön keresztül élvezhetjük a vikingek és svédek lélegzetelállító és vadregényes helyszíneit, valamint temperamentumos mentalitását.
Látszik, hogy Eszter mennyire szereti ezeket a népcsoportokat és az ő kultúrájukat, csak úgy lubickolt az általuk nyújtott lehetőségekben, és ezáltal mi, olvasók is rengeteg új dolgot tanulhatunk az északiakról.
Én, a magam részéről rettentően élveztem a mulatságaikat, és a különféle szertartásaikat. Érdekes volt látni, miként állnak a temetés vagy az esküvő kérdéséhez, milyen ruhákban járnak, milyen fegyverekkel rendelkeznek, vagy, hogy milyen hierarchia szerint élnek. Illetve a táj sem elhanyagolható, a hideg folyóival, melyeken viking hajók ringatóznak, vagy vadakkal és egyéb veszélyekkel teli erdőivel.

2. Új szereplők
A régebbi szereplőkről – Sophiel, Bardo, Ramodiel, stb. – most direkt nem mondanék semmit, mivel őket már ismerjük, és bár folyamatosan fejlődnek, alapjaikban ugyanazok a szerethető figurák, akiket valószínűleg minden Összetört glóriák rajongó imád. Viszont társaságukhoz csatlakozik néhány új karakter, akik bizony így vagy úgy, de felbolygatják az életüket.
Elsőként rögtön ott van Harald, a svéd király, akibe én úgy belezúgtam, mint Micimackó a mézesbödönbe. Harald belépője roppant hatásos. Akkor ismerkedünk meg vele, amikor a cserfes, állandóan bajba keveredő Machiel megpróbál elmenekülni előle, ám ehelyett pont Harald városába szalad, és a szeleburdi lány egyből felkelti a svéd király érdeklődését. Ha azt mondom, ezek ketten halálos páros, akkor nem túlzok. Két konok, ámde annál szenvedélyesebb ember, akik ezer fokon égnek. Olyan szócsatákat nyomnak le, hogy fetrengtem tőlük. Emellett Harald, ez a védelmező, jólelkű, mégis tekintély parancsoló férfi (akit én pont őgy képzeltem el, mint Elijah Mikaelsont a The Originalsból – jellemre és kinézetre is) az, aki igazán megmutatja nekünk Machielt.
Számomra Machiel egészen addig aranyos volt, de különösebben nem érintett meg. A Haralddal való találkozása után viszont kinyílt, és potenciális kedvenccé vált… természetesen a svéd királlyal együtt. Minden spoiler nélkül annyit mondhatok, hogy rengeteg izgalmat, könnyeket és nevetést tartogatnak számunkra.
Harmadikként pedig Murielt emelném ki, az ásványok angyalát, aki új tagként csatlakozik Sophielék földi csapatához. Ez az angyallány teljesen más, mint Sophiel vagy Machiel. Ő egy vérbeli talpraesett, harcos lány, határozott elképzelésekkel.

3. Baráti-, testvéri- és bajtársi összetartás
Ahogy egyre nagyobbak lesznek a tétek, úgy válnak ezzel együtt párhuzamosan egyre jelentősebbé a különféle barátságok, szövetségek. Ősellenségeknek kell összefogniuk azért, hogy legyőzhessenek egy mindük felett álló hatalmat. És testvéreknek kell végletekig kitartaniuk egymás mellett.
Nagyon jó volt látni, miként tesznek félre régi sérelmeket Elijahék vagy Erikék, azért, hogy szeretteiket és/vagy népüket megvédhessék. Gyönyörű folyamat a bizalom megalapozása, elfogadása.

4. Elijah
Elijah óriási utat járt be az első rész óta. Rengeteget fejlődött, és kötetről kötetre egy-egy újabb rétegét ismerhetjük meg. Tudom, hogy még közel sem járunk ott, hogy teljesen ki- és megismerjük a lényét, gondolatait, érzéseit, de nekem már az is nagy boldogság, ha csak újabb és újabb falatokat kapunk belőle.
Valamilyen szinten ő testesíti meg A Férfit. (Direkt nem a tökéleteset mondom, mert közel sem az, de a hibáitól lesz emberi és esendő.) Bátor, kiváló harcos, pusztító, félelmetes, gyengéd, megbízható, becsületes és még sokáig sorolhatnám.
A Kristályfényben (is) több okból is érdekes. Egyrészt újabb viszontagságokat kell kiállnia Frídrnek, a boszorkánynak köszönhetően, aki fondorlatos módon hamis illúziókkal táplálja. Elhiteti Elijah-val, hogy Sophiel minden férfival kikezd és ágyba bújik. A Sötét Angyalnak pedig ez a legnagyobb félelme. És emiatt betekintést nyerhetünk egy vad, fékevesztett, féltékeny szerelmes elkeseredettség vezérelte tetteibe és megbánásába.
Másrészt pedig, Machiel révén megismerhetjük, milyen az oltalmazó báty szerepében.

5. Frídr
El is érkeztünk az első negatívumhoz. Gyűlöltem ezt a nőszemélyt. Olyan undort váltott ki belőlem, mint senki más ebben a világban. Pedig vannak még itt negatív hősök, akik bőven cselekednek szemét dolgokat, ám az ő indokaikat meg tudom érteni, vagy ha nem is teljesen, de mégis imádom utálni őket. Nem úgy, mint Frídrt.
Számomra teljesen érthetetlen volt ez a 180 fokos fordulata, és a Joshua szál is. Tudom, hogy kellett a bonyodalom, de én simán meglettem volna nélküle. Pláne anélkül, amit Joshua karakterével művelt.

(…)

8. Humor
A humorból most sem volt hiány. Bardo, Ramodiel és a többiek is csak úgy sziporkáznak. Fergeteges poénokat, szócsatákat nyomnak le, sőt nem csak szóbeli megnyilvánulásaikkal, hanem tetteikkel is mosolyt fakasztanak. Hihetetlenül bolondok együtt!
Ráadásul ahogy fentebb említettem Harald és Machiel is bőven szolgáltat okot a nevetésre. Főként ismertségük kezdetén. Ha másért nem, már önmagában ezért is megérné elolvasni a könyvet!

További pontok: http://dreamworld-books.blogspot.hu/2014/11/a-o-esther-…

>!
mrsp
A. O. Esther: Kristályfény

Mint ahogy azt már megszokhattuk, a Kristályfény története is rendkívül összetett, több szálon futó cselekménnyel rendelkezik. Mivel főhőseink több, egymástól nagyon távoli helyszínen vannak néhány fejezet erejéig, minden fejezet más-más helyzetét mutatja be. A könyv ugyanott veszi fel a cselekmény szálát, ahol a Mennyország Kulcsában letette, vagyis hogy a hőseink a világ pusztulásának látomását nézik. Habár sok idő eltelt azóta, hogy olvastam a negyedik kötetet, az emlékeztető és az első pár oldal elolvasása után teljesen képben voltam, az írónő fokozatosan vezetett vissza minket a történésekbe, hogy aki esetleg nagyobb szünetet kénytelen tartani egy-egy könyve között, az is belerázódjon a történetbe.
Habár az írónő egyik könyvén sem unatkozunk, meg kell mondanom, hogy a Kristályfény rendkívül eseménydúsra sikeredett. Rengeteg új szereplővel találkozhattunk és sokszor alig tudtam türtőztetni magam, akkora fordulatot vettek az események. Ebben a kötetben már érződik, hogy nemsokára eldől a harc Elijah és Fagus csapata között, és ezt bizony a kedvenc szereplőink sem úszhatják meg szárazon – sajnos ebben a kötetben több kedvencemnek is baja esett (szerencsére nem mindig halálos kimenetelűen), és ez nagyon megviselte a lelkemet.
Szeretnék még egy pár szót szólni a rendkívül érzékletes leírásokról. Az írónő összes története olyan, mintha a könyv kinyitásával magába szippantana a történet, és közvetlen közelről, élőben néznéd végig az eseményeket: mintha együtt harcolnál Elijahval, együtt nevetnél Bardoval. Számomra ebben a részben vált teljesen nyilvánvalóvá, hogy mi is az, ami a kedvencemmé tette ezt a sorozatot. Ez nem más, mint az az angyali írásmód, harmonikus megfogalmazás és érzékeltetés, amivel az írónő szövi a történetet – a harcjelenetek simán beillenének bármilyen történelmi- vagy akcióregénybe, mindemellett az intim jeleneteket bármely erotikus regény megirigyelhetné.


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Ne csináld már! Nem sejthetik, mi van közöttünk!
– Miért, mi van?
– Semmi – vágott vissza dacosan a lány. – Ne légy ilyen közvetlen velem! Viselkedj úgy, mint az elején, amikor megismertél!
– Machiel, negyedórával azután, hogy elém járultál, az asztalra gyűrtelek és megcsókoltalak. Ha feltűnt volna, odavagyok érted. Nem tudok úgy tenni, mintha hidegen hagynál!
– Hát jó. Akkor viselkedj úgy, mintha haragudnánk egymásra, jó?
– Akkor letépném a ruhádat és az ágyba döntenélek. Addig szeretkeznék veled, amíg elszállna a haragod és zihálva sikítoznád a nevem – vigyorodott el a férfi.

229. oldal

6 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P

– Menten meghalok… – motyogta Bardo.
A lány elnevette magát.
– Hoppá, te lennél az a szőke, jóképű angyal, aki nekem való?
– Ne mondd, hogy hallottad, amit mondtam….
– Mindenki hallotta. Tőletek zeng a Mennyország.
Az angyalok összenéztek.
– De jó értelemben vagy rosszban? – kérdezte Ramodiel.
– Mit súg a szíved?
– Hogy egyre nagyobb szarban vagyunk.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Muriel · Ramodiel
>!
Annie04

– Mit súg a szíved?
– Hogy egyre nagyobb szarban vagyunk…

>!
nykyriana

– Ezt komolyan mondod?
– Semmit sem mond komolyan – szólt a Bardo mellett fekvő Sophiel, és elhúzódott a szőke angyaltól, amikor az játékosan elkapta.
– Elfenekellek, ha rossz híremet kelted!
– Ez nem rossz hír, ez az igazság. Erik, ne hallgass rá!
– Hercegnőm, aludj inkább, mert még be talállak dobni a vízbe.
Sophiel kuncogott, majd hirtelen letépte Bardoról a takaróját.
– No, most véged van! – hördült fel a szőke angyal, és a lány felé kapott, ám az elgördült mellőle, és a hajó vége felé kúszott. Bardo azonban gyorsabb volt nála, elkapta a lábát és magához rántotta. Az angyallány annyira nevetett, hogy védekezni sem tudott, ám amikor a nagydarab angyal a karjába vette, és a hajó oldalánál a víz fölé emelte, elhallgatott. – Szóval? Milyen is vagyok? – kérdezte lassan.
– Édes, mint a bor, vidám, mint a táncot járó pipafüstkarikák és vonzó, mint Thor, Odin szépséges, szőke királyi sarja.
– Óóó. Pedig esküszöm, be akartalak dobni…
– Utána repültél volna – dörmögte a hajó végéből Elijah.

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
>!
Cheril

Én nem vagyok bátor, csak nagy a szám.

Kapcsolódó szócikkek: Machiel
>!
mrsp

Szerelmes vagyok beléd, ez az egyetlen, amit biztosan tudok. Minden porcikád vonz, akárcsak a hangod, az érintésed, az illatod vagy a nevetésed. Sosem éreztem így még senki iránt.

407. oldal

>!
Cheril

– A végén kiderül, hogy neked is van szíved – nevetett fel Elijah, és megveregette Erik vállát.
A viking is elmosolyodott.
– Nem tenne jót a hírnevemnek, ha ezt nagydobra vernéd.

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Erik
>!
Cheril

– Csodaszép az a lány. Nálatok minden nő gyönyörű – sóhajtott fel Erik. – Nem bánnám, ha valamelyik végre belém szeretne…
– Azt lesheted – heherészett Bardo. – Sophiel Elijaht szereti, a pöttöm lány kezelhetetlen, Muriel pedig azt sem tudja, mi a szerelem.
– Akkor kettejüknél még van esélyem…

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Erik · Machiel · Muriel · Sophiel
>!
Katara_Phoenix P

– Ha most találkoznék veled a kriptasoron, ugyanúgy pórul járnék.
– Ne hozzám mérd magad – felelte halkan a férfi. – A Mennyország legmegátalkodottabb angyala vagyok.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
>!
Cheril

– Nem ütünk meg nőket – nézett rá Elijah a kupája felett. – De ha rosszul vagy, te bármikor kaphatsz egyet.
Ramodiel felröhögött.
– Hogy ti milyen bunkók vagytok…

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Ramodiel

A sorozat következő kötete

Összetört glóriák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Neal Stephenson – Nicole Galland: A D.O.D.O. felemelkedése és bukása
Cassandra Clare: A hercegnő
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Leda D'Rasi: Lidércfény
Benina: Milan könyve
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Karen Chance: Holdvadász
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Kresley Cole: A sötétség démona