Hívogat ​a fény (Összetört glóriák 2.) 179 csillagozás

A. O. Esther: Hívogat a fény A. O. Esther: Hívogat a fény

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután ​Sophiel kiszabadította az üvegcsékbe zárt lelkek millióit, a Mágus és boszorkány nővérei gyűlöletes haragjával kell szembenéznie. Joshua életéért cserébe angyali nyakékét követelik tőle, ami nélkül testét elhagyja az erő, és elkezd fénnyé válni.
A Jó és Rossz küzdelme eközben a Mindenség Térképéért folyik: a Pokol ura végzetes háborúra készül a Mennyek Országa ellen. Sophiel is harcba szállna angyaltársai mellett, de miközben a világot szeretné megmenti, ő szorul megmentőre. Élet és halál közt lebeg már, amikor egy viking gyógyító fura jóslatot mond neki, de segíteni ő sem tud. Sophiel eszméletlenül omlik össze egy öreg malom padlásán.
Eközben ketten is keresik, akik akár az életüket adnák, hogy megmentsék a földi haláltól. Elijah – aki annyi fájdalmat okozott már a lánynak – és Gabriel arkangyal, aki szintén Sophielben talál rá a szerelemre. Vak gyűlölet és mámoros szerelem, halálos intrikák és gyilkos merényletek, őrjítő szenvedély és pokoli féltékenység,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
KÖR-ÍV, 2018
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158085526
>!
Decens Magazin Média, Debrecen, 2013
468 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630858588

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Elijah (Sötét Angyal) · Bardo · Sophiel · Gabriel (arkangyal) · Ariel · Diril · Joshua · Raphael (arkangyal) · Sariel · Astrid · Halla · Magnus Brestisson · Rahsan


Kedvencelte 41

Most olvassa 8

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

Úgy tűnik, gyakrabban be kellene iktatnom ehhez hasonló könyveket, mert ez egyszerűen letehetetlen volt. Faltam minden sorát, oldalát. Lényegében véve „megettem a könyvet.” Tetszett a három szálon futó történetvezetés, miközben ezek szorosan kapcsolódtak egymáshoz. Mindezt úgy, hogy egyik sem volt lapos, vagy érdektelen. Az írói stílus szerintem sokat fejlődött az előző részhez képest. A karaktereket pedig imádtam. Sophiel közelebb került a szívemhez, Elijah pedig ♥ Kétség kívül ő a legnagyobb kedvenc. Még a negatív szereplők is nagyon szerethetőek, vagy éppen utálhatóak, de nagyon bírtam őket. Diril-t különösen. Kifejezetten tetszett, hogy ők is kaptak háttértörténetet így az indítékuk és a motivációjuk teljesen érthető volt. Ebben a sorozatban majdnem az összes fantasy karakter szerepel. Amit viszont nem értek, persze a történet szempontjából abszolút nem zavaró, de muszáj mindenkinek, olyan gyönyörűnek, és tökéletesnek lennie?

Nikolett0907 P>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

"– Elijah, te szerelmes lettél – torpant meg Bardo, és hahotázni kezdett. – Ezt nem hiszem el!
– Fogd be, Bardo! Lóbáld inkább a buzogányodat!"

Felettébb csalódott vagyok.
Ennek a sorozatának, az első kötetével lettem rajongója az írónőnek.
Nem volt könnyű a könyveit anno sem beszerezni, ezért egy alkalommal ami fellelhető volt megvettem.
Megjelent két másik sorozata is közben. A gombnyomásra első kötete hatalmas szerelem lett, aztán jó pár hónapra félre tettem – mondván kevés van és csemege –, de pár hete megint éreztem kell ez a varázs és hirtelen ötletből a harmadik sorozata első kötetét is elkezdtem olvasni. Viszont ott amit tapasztaltam teljesen megdöbbentett. Trehányságnak éreztem, hogy olyan modern problémákat helyez adott korba, ami nem létezett anno és semmilyen fantasyval nem voltam képes megemészteni ezt a fordulatot.
Akkor úgy gondoltam még a kedvenc írónk is írhat olyat, ami nem áll közel hozzánk.
De megvettem a további újabb megjelent könyveket, reménykedve csak az első részel leszek döcögősen.

Mivel ezen érzések maradtak bennem, vissza nyúltam az első megkezdett sorozatom második kötetéhez.
És rá kellett döbbenjek valamire.

Ahogy az írónő is, úgy én is változtam.
Már nem látom olyan varázslatosnak a megalkotott világot.
Már nem tudok Sophiel – el szenvedni, örülni, sírni, mert ezek műkönnyek a számomra, és „életképtelennek” nyilvánítom az ilyen típusú karaktert. (Igen tudom mi húzódik a háttérben, akkor is így gondolom).
Elijah pedig egy "csábító, vad b*rom.
Beképzelt, irritáló, uralkodó és tahó.
Az egyetlen karakter, akit megmosolyogtam, illetve érdeklődést váltott ki, Bardo személye, de sok minden még nem derült ki róla sem.

A cselekményszál, bár nagyon szépen kidolgozott és a három csillagot ezért is adom meg, és kellően izgalmas, valamiért mégsem hozta meg számomra azt az érzést, hogy emelni tudja számomra a hangulat és ezáltal a fent leírtakat is elhomályosítja.

Egyszerűen a vallás része túlírt lett számomra, amúgy sem rajongok ettől a dicsfénybe emelem a „semmit” érzéstől, de mikor ezen problémákat még mellé teszem, hatalmas kérdőjelet látok, miért rajongtam én itt pár évvel ezelőtt.
És, hogy változhattam ennyit, mert nagy valószínűséggel az írónő ennyit nem „ kophatott ”, anno megismert stílusából!!????

És még számos könyve ott leledzik az olvasatlanok között.
A következő kötete a Gombnyomás folytatása lesz, most már csak abban reménykedem annak még megmarad az érzete, „imádom” ezt a világot.

Csalódás volt, kár érte!!!!

Szilvi00 P>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

„azért abban egyetértünk, hogy kedvenc szőkeségünk nem hagy minket idelent unatkozni."

Az az igazság, hogy kedvencnek még mindig nem nevezhetem Sophielt, de egyre jobban kedvelem ezt a jólelkű, picit naiv, de végtelenül kedves angyallányt. A második rész cselekménye is sokkal jobban tetszett, mint az első részé. A gonosz boszorkány nővérek nagyot dobtak a történeten, a velejéig romlott nőszemélyek semmitől sem riadtak vissza annak érdekében, hogy megszerezzék a Mindenség Térképét. Csak úgy pörögtek az események, sort került pár izgalmas összecsapásra, aggódhattam Sophiel egészségéért, és romantikában sem volt hiány.
Általánosságban elmondhatom, a szerelmi háromszögekkel az a bajom, hogy mindig túlságosan szurkolok a számomra kedvesebb férfihősnek (jelen esetben Elijah-nak), míg a másik félt általában elkívánom a búsba. Gabrielt-t viszont képtelenség nem szeretni, olyan egyenes, nyíltszívű és védelmező személyiség, szóval hivatalosan is bajban vagyok!
Elég gyorsan haladtam a könyvel, olvastatta magát és végig volt miért-kiért izgulni. Tetszett a váltott szemszög, jó volt más szemén keresztül is végig kísérni az eseményeket, megismerni és megérteni érzéseiket. A perzsa király és családjának történetét olvasva nem csodálom, hogy Sahranfer-ből ilyen „ember" lett.

2 hozzászólás
ßißi>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

Na, tudtam én, hogy folytatnom kell!:D
Sokkal jobb volt, mint az első rész, bár Sophiel még mindig sokat siránkozott ebben a részben is…
A három boszorkányt és a Mágust is szívből gyűlölöm, igazán jó gonoszok, főleg Diril, kikészít a nő.
Gabriel pedig aranyos, és cuki, meg azért őt is elfogadnám:D de úgyis mindenki tudja, hogy Sophiel majd Elijahval marad, nem tudom, miért kellett bele ez a szerelmi háromszög..ez is kikészít!:D
Mindegy, érzem én, hogy ez a sorozat minden résznél egyre jobb lesz, úgyhogy jöhet még bőven!

1 hozzászólás
Fanolda___Angie>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

Ez a könyv úgy, ahogy van angyali! O:) Nincsenek szavak, melyek leírják, hogy mennyire élveztem ezt a részt! Sokkal izgalmasabb, érzelem dúsabb, bravúrosabb lett, mint az első rész. A boszorkányságról szőtt elképzelés nagyban dobott a köteten. Imádtam minden visszaemlékezést, melyeknek köszönhetően sokkal teljesebb, komplexebb képet kaphattam a szereplőkről. Szintén nagyon tetszett, hogy már nemcsak Elijah és Sophiel, de más emberek szemszögéből is követhettem a cselekményt. A történet több szálon futott, így szükség is volt a váltott szemszögre. A románc előtérbe került, és most jóval több érzelemmel szembesülhettünk, mint az Elveszett lelkekben. Kifejezetten izgat, hogy vajon a szerelmi háromszögből melyik fiú kerül ki győztesként (Gabriel!! ♥). Az egész kötet szívdobogtató, váratlan, kiszámíthatatlan, tele sötét mágiával! És egy olyan fő gonoszt kaptunk (Diril) akiről tényleg elhiszem, hogy egy kiskanál vízben is megfojtaná az ellenséget, ha szórakozni támad kedve. :O A vikinges beütés külön tetszett, remélem egy kicsit többet is kapunk majd belőle az elkövetkezendő részekben! :) És ez a függővég! Wháááá!!! >-<
Mindenkinek ajánlom!!
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/01/a-o-esther-hivogat-f…

Ancsúr P>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

Még mindig emlékszem, hogy mennyire sokkolóan hatott rám a könyv mese szerű volta. Ez kb. úgy hatott akkor rám, mintha napozás után nyakon öntöttek volna egy vödör jeges vízzel, így aztán elment a sorozat további olvasásától a kedvem. Most mégis belekezdtem a második részbe.
Most, hogy fel voltam készülve a könyv egyedi stílusára, sokkal szerethetőbb volt. Sőt, számomra is meglepő módon, még tetszett is. Jó, mondjuk Sophieltől a végén már nem falra, hanem plafonra mászhatnékom volt, mert már agyhalott voltam a lány túlzott mértékű ártatlanságától, ami állandó pityergésből, és kényeskedésből állt. Nagyon lefárasztott az utolsó 50 oldalnál.
A történet viszont nagyon tetszett, ahogy a nem várt fordulatok is. Azt hiszem, hogy a számomra unszimpatikus borítók ellenére, folytatni fogom a történetet.

Lisie87 P>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

Igazság szerint tényleg tetszik ez a sorozat! :D
Kicsit könnyedebb, mint amihez hozzá vagyok szokva, de nagyon olvastatta magát, és a kezdeti nehézségek után, eléggé összekapta magát. Sok új dolog, titok derül ki, és egyre jobban bontakozik ki a világ és a történetet.
Ami nagyon tetszett. Nagyon megszerettem Sahranfert, annak ellenére, hogy gonosz szereplő, imádtam a részeit spoiler.
Ami nem tetszett! :/ spoiler Sophiel és még pár „jó” oldalon álló szereplő…annyira naiv volt, hogy az már fájt. Emiatt sokan a halálukat lelték. A másik, amin kiakadtam, hogy azért, mert valaki szép, már rögtön nem ölték meg, akár boszorkány, akár ellenség. Pff, most komolyan???!!!
Mindenképpen folytatom a sorozatot! :)

Fairy>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

Gyönyörű kiadás.
Hú még mindig a könyv hatása alatt vagyok.
Imádtam minden sorát.
Nagyon jó volt elmerülni az írónő világában,kicsit ott is maradtam a szereplőkkel.
Itt aztán zajlottak az események.
Több szálon fut a történet,a visszaemlékezések a mágus gyerekkorára jók voltak.
A boszis részek nagyon tetszettek.
Diril igazi dög de ő így jó ahogy van.
Szegény Sophiel amin keresztülment ebben a részben volt,hogy nagyon sajnáltam szegényt.
Az angyal nyaklánc még mindig lenyűgöz én is szeretnék egyet.
Na és Elijah Ahhhhh imádom őt belelátunk a lelkébe ami nem is annyira sötét…
Bár én ezt kezdettől fogva éreztem.
Sajnáltam nagyon amikor kétségek között maga alatt volt hát én szívesen megvigasztaltam volna…
Kíváncsi vagyok a folytatásra.

molybarby>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

Atyaég! Ezerszer jobb volt, mint az első rész. Végre haladtak az események, történtek a dolgok, úgy ahogy kellett. Még mindig nem kedvenc, de alakul, a borító csodálatos (ez azt hiszem Diril akar rajta lenni? :) )
Ahol abba maradt az első rész folytatódott a második. A könyv végére pedig olyan messzire jutottunk, hogy az elképesztő. Annyi minden történt ebben a könyvben.
Elijah és Sophiel útjai egy jó időre külön váltak, amit most nem is bántam, mert amint találkoztak jött az újabb nyálcsorgatás. Ezzel még mindig nem tudok kibékülni. Viszont Elijahért oda meg vissza vagyok :D Akárcsak Gabrielért is. Viszont a szerelmi háromszögek sose voltak az erősségeim. Egyszerűen kikészülök tőle. Néha Gabrielt is fenéken tudtam volna billenteni (Elijahval együtt). Az viszont tetszett, hogy lassan összeáll a banda. Más angyalok is a képbe kerülnek jobban, és tényleg arra koncentrál a történet amire kell.
A három boszorkány és ugye Christopher (alias Sarhanfer) nagyot dobott az egészen. Bár azért kicsit túlzásnak tartottam ezt a Diril és Sophiel közti folytonos test cserét, de vicces volt, hogy mindig sikerült megszöknie a kiscsajnak :D
A harmadik kötet a kezemben, lássuk mi sül ki a folytatásból :)

Dyus33 P>!
A. O. Esther: Hívogat a fény

Meg vagyok elégedve ezzel a résszel is. Tetszett a 3 szálon futó történetvezetés. Az előző tüncikés részhez képest kicsit eldurvultak az események. Szegény Szofit az elejétől fogva ütötték, verték, megvágták, megbetegítették, majd csodálatos gyógyulása után újra indult a mókuskerék, becsapták, elrabolták, lemásolták a testét, vonszolták, véresre karmolták, eltörték a karját, miközben 2x majdnem megölették Gábriellel… Most pedig a pokolba is elrángatták… Hát, mit ne mondjak, lesz dolgod Elijah :)
U.i.: A borító és a kötés még mindig pazar :)

>!
Decens Magazin Média, Debrecen, 2013
468 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630858588
2 hozzászólás

Népszerű idézetek

nykyriana>!

– Elijah, te szerelmes lettél – torpant meg Bardo, és hahotázni kezdett. – Ezt nem hiszem el!
– Fogd be, Bardo! Lóbáld inkább a buzogányodat!

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal)
Nes>!

– Az van, amit hiszünk. Amit megteremtünk. Én nem akarok egy olyan világban élni, ahol eszelős uralkodók pöffeszkednek az arany városaikban, míg a világ másik fele éhezik. Nem érdekel a pénz, és nem érdekel a bűnbánat. A változásra képtelen halandóknak pusztulniuk kell! Rendet és harmóniát akarok a világban. Színeket, fényeket, valódi érzelmeket.
– Te hazavágysz, Elijah – nézett rá szomorúan a lány, és megfogta a férfi ökölbe szorított kezét. – Azért küzdesz idelent oly elkeseredetten, és azért nem tetszik a lenti világ, mert a szíved odafent rekedt, mikor Atyánk elkergetett titeket.

334. oldal, XXVIII. fejezet: Vallomás (Decens Magazin Média, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
Sheila_7>!

– Mit jelentek neked?
Sophiel elmosolyodott.
– A Napot. Te vagy az én Napom, ahogy Astrid is mondta. A Napom, amely beragyogja az életemet, Óvón vigyáz rám tüzes lángsugaraival, és elég csak felém fordulnia, máris megperzseli a szívemet.

335. oldal, XXVIII. fejezet: Vallomás (Decens Magazin Média, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Astrid · Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
Sheila_7>!

– A szívem ott van, ahol te vagy, Sophiel. Hát nem érzed, mit jelentesz nekem? Amióta megismertelek, megfordult velem a világ. Már semmi sem olyan, mint régen. (…) Értelmét veszítette minden, ami régebben lázba hozott. Nem akarom már mindenáron megváltoztatni a világot. Veled akarok lenni. Téged szomjazlak. A csókodra, az érintésedre, a szerelmedre vágyom.

334. oldal, XXVIII. fejezet: Vallomás (Decens Magazin Média, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal)
Sheila_7>!

– Nem küzdök többé a sorsom ellen!
– De nincs olyan, hogy sors, hát nem érted? Te is tanúbizonyságot szerezhettél arról, hogy az életünk a döntéseink szerint változik. Felelős vagy azért, hogy miként alakulnak a dolgaid, és én nem olyannak ismertelek meg, aki küzdelem nélkül feladja mindazt, amit fontosnak tart.

59-60. oldal, II. fejezet: Ezüstös növény (Decens Magazin Média, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Joshua · Sophiel
Jeffi P>!

– Pedig az élet gyönyörű, Sariel! – győzködte Gabriel. – Nézd csak meg egyszer a napfelkeltét a rét illatozó virágai között pihenve, vagy csodáld meg a nyárvégi csillaghullást! Olvass el néhány izgalmas könyvet, és merülj el a gyermekek önfeledt mosolyában! Ússz egy jót egy tiszta vizű hegyi tóba, és fuss az őszi ruhába öltözött, színes levelű fák között! Lásd meg az emberekben a jót, és a te létezésed is jobbá válik!

371. oldal, XXX. fejezet: Halálos csapás (Decens Magazin Média, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel (arkangyal)
Lunèa_Charlotté>!

Lásd meg az emberekben a jót, és a te létezésed is jobbá válik!

Sheila_7>!

– Sophiel, őszinte meggyőződéssel hinni sokkal nehezebb, mint azt bárki gondolná! Az igazi hit nem azt jelenti, hogy tudod, van Isten, hanem azt, hogy elhiszed, ő mindig veled van, és minden körülmények között számíthatsz rá!

60. oldal, II. fejezet: Ezüstös növény (Decens Magazin Média, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Joshua

A sorozat következő kötete

Összetört glóriák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Kresley Cole: A sötétség démona
Margit Sandemo: Örvényben
Debora Geary: Láthatatlan boszorkány
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Leda D'Rasi: Lidércfény
Virág Emília: Sárkánycsalogató