Frigg ​rokkája II. (Frigg rokkája II.) 66 csillagozás

A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Azt ​mondják, a szerelem az égben köttetik… De mi van azokkal, akik nem a dönthetnek a sorsukról? Vajon képes az ember ép lélekkel megúszni egy ráerőltetett házasságot?

Az idegenek érkezésével Syn lakóinak élete felbolydul, de csak Einarr családjának egy része tudja vendégeik kilétéről a teljes igazságot. Sonja szervezetét rejtélyes betegség támadja meg, ami – tekintve, hogy a többiekkel ellentétben ő még nem halhatatlan –, a középkorban számára akár végzetes is lehet.

Einarr arra gyanakszik, ugyanaz akar ártani Sonjának, aki előző életében megölte a lányt, ezért fáradhatatlanul kutat az egykori gyilkos kiléte után. Egy öreg látó segítségét kéri, hogy mágikus varázslatával felszínre hozza Sonja emlékeiből a legsötétebb titkok titkát, ám nem számít arra, hogy végül legközelebbi rokonai egyikével találja magát szemben, akit – hogy teljesítse vérbosszúját, meg kell ölnie.

Mindeközben a Sigurdsson család két esküvőt is meg akar ülni a nyári hónapi hónapok… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
KÖR-ÍV, 2017
460 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631288148

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Sonja Sommerland


Kedvencelte 17

Most olvassa 3

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Az első kötet sikertelensége után, igen csak félve vettem kézbe ezt a részt.
Az első pár fejezet még nem hozta meg a kedvem, félre is tettem.
Aztán újra kézbe került, de ott már jobban letudott kötni.
Még mindig nem tudom azt írni, hogy tetszett, de nem is utáltam.
Itt már jobban beletudtam képzelni magamat az adott világba, még megvolt az idegenkedésem, de olvashatónak találtam és végül is jobb lett.
A karakterekkel még mindig vannak bajaim, de az események pörgése sokat számított és jobban eloszlatta a kezdeti aggályaimat.

Úgy gondolom van egy reményszál amibe kapaszkodhatok és bátrabban kezdek neki a következő résznek.

Egy olvasásnak megfelelt.

3 hozzászólás
>!
Naiva P
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Amit az előző részben hiányoltam, azt ebben megkaptam. Éreztem, hogy jön az áttörés. Az írónő könyvei eléggé sodró lendületűek. Sok mindent lehet rá mondani, de azt, hogy áll a sztori és/vagy azt, hogy az még unalmas is lenne, azt nem. Ebben a történetben sokkal több csavar és meglepetés volt. Ráadásul az írónő beleszőtt egy újabb izgalmasabb és talán érdekesebb szerelmi szálat. Brenna karaktere pedig sokkal árnyaltabb lett. Ez pontosan így volt jó. A korszak ismeretének hiánya még mindig érezhető, de nem zavaró. El tudtam tőle vonatkoztatni. Az idealizált vikingeket pedig szerintem minden női olvasó szereti. Persze, hogy én is.

>!
MissFortune
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Jobb volt, mint az első rész. Ebben pörögtek az események, mindig volt valami izgalom. Ugyan egyáltalán nem ad hiteles képet a 10.századról, mégis kezd megtetszeni.
Annyira örültem, hogy végre együtt a kis csapat! Feldobják a könyvet a poénjaikkal, nélkülük nem lenne ennyire jó. Alex kezd különösen a kedvencem lenni.
Sonja és Einarr édes párost alkotnak. Elég sok volt a vérengzés ebben a kötetben, ami megrázta Sonját, de Einarr nagyon jól gondját viseli.
Kedvenc részeim lettek az esküvők. Mindkettő. :)
Asa és Ralf kapcsolatában eleinte nagyon bíztam. Asa nagyon megérdemelne egy rendes férfit. Annyira megnyugodott a lelkem, amikor spoiler Alexxal szívesebben látnám.

>!
perpetua P
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Nagyon örültem, hogy szereplőink most már egy helyen vannak, így még jobb lett a történet. Most is igazán érdekes volt a cselekmény, bár azt hiszem most kicsit többet vártam az egyik száltól.
Sonja és Einarr imádni való páros, a korábbi ármánykodások még folytatódtak és sajnos volt mint izgulni, sőt a nagy lelepleződéstől konkrétan leesett az állam. Álmomban se hittem volna, hogy pont ő áll a mostani ármánykodás mögött. Ám azért most mégis inkább egy másik párosért izgultam jobban, és ők azért eléggé fejtörést okoztak. A vonzalom egyértelmű, de túl sok akadály áll kapcsolatuk előtt. :( Fejben már ki is végeztem az egyiket, úgy gondoltam így lenne a legkönnyebb számukra. :D
Na de normálisabban, nagyon jól éreztem magam ebben a világban, nagyon olvasmányos a stílus, jól esik olvasni. Viszont hiába van sok érdekes fordulat, meglepő esemény, mégis sokszor érzem azt, hogy leül az egész, pedig belegondolva nem így van, de mégis ezt érzem. :S Hiába élveztem, valami hiányérzetem volt végig, de az biztos, hogy a lezárás után megint nagyon érdekel a folytatás. :)

>!
Felixa P
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Egyetlen hibája van: az, hogy vége… Ráadásul megint olyan befejezéssel szembesültem, ami számtalan megválaszolatlan kérdést hagyott maga után. Sokkal keményebb volt, mint az előző könyv. Remekül van fonva a történet szála. Mindig jön egy új, s még újabb fordulat, amely tovább marcangolja az olvasó kíváncsiságát. Az írónő fantáziája egyszerűen elképesztő. A karakterek egyedisége fokozatosan tovább bontakozik, egyre több betekintést nyerhetünk az első rész óta az életükbe, érzéseikbe, érzelmeikbe, humorukba.
Az intrika fontos mozgatórugója a cselekménynek, a romantika mellett most valamivel több gonoszság ütötte fel a fejét. De kellett a történetbe…, remekül álltak össze a rózsaszín romantikus és a véres, fekete láncszemek.
A misztikum nagyon felkeltette az érdeklődésemet, sajnálom, hogy abból most kevéske jutott.
Összességében: ismét egy lebilincselő olvasmányt tudhatok magam mögött!
Köszönöm Eszter! :)

>!
Zsuzsanna_Makai
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Imàdtam! Az elejèn kicsit furcsàlltam, h szinte semmi nem törtènik, mègis vàrom, h folytathassam. Aztàn beindultak a dolgok, de nagyon. El is kèpzeltem egy Trònok harcàs sorozatot nekik…
Az a durva h 6 könyv van, amit be kène fejeznem, 6000 màsik is elolvasàsra vàr, plusz az angol vizsgàmra is kèszülnöm kell, ès mit csinàlok, kikèszìtettem a következő rèszt, h holnap amint hazaèrek folytathassam. Kiràly
Szòval az Asa-Ralf vonal hàt nagyon èrdekel, mert amolyan Jack Sparrow-san nem tudom, èppen most minek is drukkolok jobban, vagy kinek.
Hàt h Viggo ès Corina mèg kapni fog Ralftòl az tuti.
A Meridàs poènon pedig konkrètan felröhögtem.

>!
Ashriver
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Miért is vártam én ezt olyan nagyon? Egy kissé most össze vagyok zavarodva. Úgy emlékszem, hogy első rész nagyon jó volt, sőt…. de lehet, hogy keverem valamivel, mert ez a könyv egy nagy csalódás volt számomra. Egyszerűen nem bírtam haladni vele. Ez most nagyon nem jött be.

>!
meteoritastar
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

A sorozat első részét nagyon szerettem és nagyon vártam már a folytatását.
De sajnos elég sokáig tartott, mire beletudtam feletkezni a történetbe. Sokat gondolkoztam, hogy mi lehetett ennek az oka. Lehet túl rég olvastam az első részt vagy rosszkor került a kezembe ez a könyv. De az biztos, hogy néha a párbeszédek kicsit műek voltak és nehezen jelent meg előttem az a kor. Viszont végig imádtam Alexéket. Mindig mosolyt tudtak csalni az arcomra, tetszettek a poénjaik, a közös jelenetek, amikor ugratták egymást. spoiler Jó volt, hogy együtt volt a banda és mindenki.
A történet eleje lassúbb lefolyású volt, olyan vihar előtti csend, amit azért tarkított egy két izgis pillanat. De az igazi izgalmak csak később jöttek. Megjelent az igazi viking vérmérséklet. Kegyetlenség, vér, brutalitás. Amik persze szívfájdalommal jártak.
kb 200. oldal után letehetetlen lett a könyv. Meg is tudott lepni. Nem tudok panaszkodni rá. Egy rossz szavam sincs. Úgy ahogy volt tetszett. Bááááár azért a könyv vége ……. hmmm….Mikor is jön a következő rész?
Aggodok Asa miatt….

Extra:
A dalszövegek nagyon tetszettek. Szívesen meghallgatnám őket.
Sajnálom, hogy nincs védőborítása a könyvnek. :((:((
Imádom, hogy keménykötésű a könyv és úgy ahogy van a könyv dizánját is.

>!
DarkDerina
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Nem tudok mást mondani, mint hogy még mindig nagyon tetszik a történet! Ismét csak gratulálni tudok az írónőnek a világhoz, a szereplőkhöz, az eseményekhez és csavarokhoz! Bámulatos fantáziája van! Ez a rész kifejezetten mozgalmas, izgalmas és még véresebb volt, mint az elődje! Micsoda fordulatok voltak benne!! Csak pislogtam és kapkodtam a fejem, hogy ez hogy lehet?! Nagyon tetszett és tudom, hogy még csak most jelent meg, de már a harmadik rész után ácsingózom! :D

>!
Dorina_S
A. O. Esther: Frigg rokkája II.

Húúú hát ez a rész sem volt semmi. Amikor befejeztem az első részt, az írónő olyan függővéget hagyott hátra az utolsó oldalakon, hogy a falat tudtam volna kaparni a folytatásért. Ezért nem is volt kérdés a következő rész beszerzése, amit személyesen az írónő webáruházából rendeltem meg, és pár napon belül meg is érkezett. Csak egy hibát vétettem….a további köteteket nem rendeltem meg, így azokra még várnom kell, de ami késik nem múlik.

Mondanom sem kell ezt a részt is hamar kivégeztem, egy hétvége elég volt hozzá. Nem tudom, hogy csinálja az írónő, de mesterien repített vissza a viking világba, ahonnan szinte fájdalmas volt visszatérni a valóságba. A második kötet ott folytatódik, ahol az első véget ért, ismét Syn városában találjuk magunkat Einarr és Sonja társaságában. A folytatásban sem kell nélkülöznünk a viking életmód megjelenítését, és az északiakra jellemző brutalitást. Ebben a részben jóval több a gyilkolás, a vér, és az erotikus jelent. Míg az első részben inkább kísérletezett utóbbival az írónő, itt jóval többször szerepelnek ilyen jelenetek, bár ez kapcsolódik a szereplők életének a változásaihoz. Olyan bonyodalmak alakulnak ki, és titkok, ármányok kerülnek napvilágra, amire megmondom őszintén nem is számítottam. Borzalmas cselekményekről hullanak le a leplek, és a bűnéért mindenki megkapja a büntetését.

Ebben a részben Einarr és Sonja mellett nagy szerepet kap, Alex és Asa is. Előbbi végre megtalálja halottnak hitt testvérté, és gondolhatnánk, hogy beteljesedik a családi idill, de ez közel sem alakul ilyen egyszerűen. Utóbbi, viking lányka, pedig éppen egy kényszerházasság elől szándékozna menekülni, miután megismeri mi is az a szerelem. Sajnos Asa nem éppen illik a viking társadalomba sebezhető, érző lelkével. Már az első perctől a szívébe zárja az olvasó, a mindenkin segíteni akaró lányt. A ráerőltetett férfi is okoz neki csalódást, kellemeset és kellemetlent egyaránt. Két kötet után kijelenthetem, hogy Asa a kedvencem. Gyenge, de mégis erősebb mint azt sokszor gondolnánk róla. A igazságért képes kockáztatni saját testi épségét, az igazságtalanságért pedig képes minden erejét bevetni, hogy gátat szabjon neki. A legfiatalabb Sigurdsson egy igazi harcos, még ha nem is tudja, a saját értékrendjét követi, és ezzel nyeri el az emberek szívét. Egy gyenge nő egy kegyetlen, férfiak uralta világban….csak a férfiak nem tudják, hogy a gyengének hitt nők is képesek harcolni, és győzni is.

Sonja ezzel szemben a törékeny virágszál. Sokkal erőtlenebb és gyengébb, mint Asa. Elhiszem, hogy a XXI. századból csöppent vissza a X. századba, és ez megrázó, sőt sokkoló lehet, de azt hittem ez csak az első részben lesz rá jellemző. Igaz, most sem kerül egyszerű helyzetbe, sőt számos megalázó, és kegyetlen esemény szemtanúja, szereplője lesz, de ahelyett, hogy megacélozná magát, csak egyre gyengébb lesz érzelmileg. Ez ebben a korban nem éppen előnyös. Nagyon kedvelem a karakterét, de a sok szenvedés, megmentés, sírás, összecsuklás kezd kicsit sok lenni. Mindig őt kell megmenteni, mindenkinek rá kell figyelni….kicsit kezd ez nekem sok lenni, bár ebben a részben még pont elég volt. Remélem kicsit megkeményíti a szívét és a lelkét. Bár az is igaz, hogy Einarr, pont a lágysága miatt szeretett bele, mert az akkor viking társadalomban túl erősek és kemények voltak a nők. És hát Einarr…hát ha lehetne, én is hozzámennék. Ez az ember egy főnyeremény, kívül-belül tökéletes. Ismét herceg volt fehér lovon, minden helyzetben a szeretett nő mellett volt, megmentette, szerette, az életét adta volna ha kell. Bár kegyetlen, igazi viking énjét is megmutatta, és testvérként is csillagként tündökölt. Imádtam most is, nem okozott csalódást. Ide sorolnám még Sonja bátyját, Alexet, aki szintén lehengerlő karakter lett. Nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom kedvelni. Az ő életéről kiderült kis részletek tették ezt, és a nemes jelleme, amely számtalan esetben megmutatkozott. Egy bizonyos szőkével nagyon szép párost alkothatnának, de a sors máshogy rendezte a szálakat, bár még ki tudja, hogy mit sző Frigg rokkája.

Most sem hagyta az olvasókat bonyodalmak nélkül az írónő. Brennára nem lehet panasz, ármánykodásban és zavarkeltésben ismét kimagasló teljesítményt nyújtott, viszont nagyon tetszett, hogy Sigurd jarl jóval több szerephez jutott ebben a részben. Beleláthattunk a házasságukba a boszorkánnyal, és, hogy milyen ember is a jarl valójában. Új karakterek is érkeztek Syn városába a történet vége felé. Különösen ki kell emelnem Ralfot, akiről először én is csupa szépet gondoltam, jó pár oldallal később viszont véresre kapartam volna az arcát. Nem minden arany, ami fénylik jelző illene rá a legjobban. A regény vége miatt az ő történetszálára nagyon kíváncsi vagyok, nem éppen a favoritom az biztos.

Itt is találkozhatunk mágiával, boszorkánysággal, és számos viking áldozati eseményekkel, amelyek ismét egy sajátos hangulatot adtak a történetnek.

A könyv külseje ismét magával ragadó, már a borító üzenetet hordoz, mert ez már nemcsak Sonja és Einarr története volt. Ha tehetném ismét ezer csillagot is adnék. Alig várom, hogy a kezembe legyen a folytatás.


Népszerű idézetek

>!
Felixa P

A szerelem égi ajándék, ami odafent köttetett.

302. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
1 hozzászólás
>!
KockaCica

– Jól vagy, kisgyerek? – kiálltott utána Einarr. – Nyakik véres vagy.
– Semmi bajom. De majd szólok Sonjának, hogy segítsen megfürödni.
– Agyonütlek.

110. oldal

>!
KockaCica

– Brutálisan néz ki ez a csávó – mormogta James. – Én igazán, soha nem szóltam bele a húgod párválasztásába, de…

22. oldal

>!
KockaCica

– … Imádom a finom kis lelkedet. Még azt is, hogy képtelen vagy lenyúzni egy nyulat, vagy kibelezni egy halat. Hogy még mindig nem tudsz lovagolni, az öngyújtód nélkül tüzet rakni, és ha a kezedbe adnék egy kardot, szárított virágokat kötöznél rá és kitennéd a falra, dísznek.
Sonja rosszallóan nézet rá.
– A nyúl meseállat, halat meg trancsírozzon az, akinek hat anyja van. Lovagolni majd megtanulok, tüzet gyújtani pedig amíg lehet, öngyújtóval fogok, mivel nem vagyok ősember, és nem fogok fél napig a kövekkel kopácsolni, a kipattanó szikrákra várva. A kardoddal pedig hiába húzol. Láttam milyenek azok a nők, akik veletek együtt harcolnak. Túlfűtött pszichopaták. Szerintem farkuk is van.
Einarr harsogva felröhögött, és magához ölelte a lányt.

97. oldal

>!
KockaCica

– …ő hozott el idáig.
– Szívem, a lovad egy zsák krumplit is elhozott volna, de ha haladni akartunk volna, mert, mondjuk megtámadnak a medvék, félek, vágta közben az első bokorban hagyott volna.
– Jolene nem dobna le engem Einarr.
A férfi elmosolyodott.
– Leestél volna magadtól Sonja.

300. oldal

>!
KockaCica

…egyszeriben lepkék ezrei emelkedtek fel a magasba. Szivárványszínű, víztestű pillangók, amik úgy ragyogtak a horizonton felbukkanó napsugarak fényében, akárcsak a gyémántok.

45. oldal

>!
Sołya

(…) épp ez a szerelem lényege nem? Hogy másnak látjuk egymást, mint a többiek. Olyannak, amilyennek Isten talán eredendően teremtett minket. És ettől kezdve nem számít, hogy nem vagyunk tökéletesek, hiszen épp a hibáink és az emberi esendőségünk tesz minket egyedivé és megismételhetetlenné.

96. oldal, 4. Véres valóság

Kapcsolódó szócikkek: Sonja Sommerland
>!
KockaCica

Nem tudok aludni éjjelente,
mert folyton rád gondolok.
Ha becsukom a szemem,
akkor is rólad álmodom.

A nevetésed a legszebb dallam,
amit valaha hallottam,
a szíved dobbanása az a ritmus,
amitől a testem lángra lobban.

Mondd leszel a múzsám?
Leszel az én kincsem?
Pendítsd meg a lelkeem,
énekelj velem!

Az illatod oly édes,
akár a Mennyországé,
szemed ragyogása
a fénylő csillagoké.

Annyira vágyom rád,
hogy már fáj a testem,
kérlek öleld át gyorsan a nyakam,
és hagyd, hogy elvigyelek innen.

Mondd leszel a múzsám?
Leszel az én kincsem?
Pendítsd meg a lelkem,
énekelj velem!

148-149. oldal

>!
vargvani

– Mennyit ittál, tündérem?
A lány ajkai nehezen formálták a szavakat.
– Nem eleget.

>!
Alexa48

Erős férfikar simult Sonja derekára, mire összerezzent.
– Miért ijedezel így, tündérem?
– Mert hallgatózom, és nem számítottam rá, hogy felbukkansz a sötétből. Megrémítettél. Einarr elmosolyodott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Margit Sandemo: Vérbosszú
Neal Stephenson – Nicole Galland: A D.O.D.O. felemelkedése és bukása
Karen Chance: A hajnal átka
Orson Scott Card: Bűvölet
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Kresley Cole: Vámpírvér
Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse
Nora Roberts: Örvénylés
Deborah Harkness: Az élet könyve
Nora Roberts: Sötét boszorkány