Frigg ​rokkája I. (Frigg rokkája I.) 211 csillagozás

A. O. Esther: Frigg rokkája I. A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Valaki ​vár valahol, akivel összetartozol, és akiért a halálon is átkelnél, csak hogy megtaláld.

A húszéves Sonja és hét évvel idősebb bátyja, Alex Sommerland rockzenészek. Norvégiában, a Stjerne-tó partján élnek, és ötfős bandájukkal teltházas koncertekkel szórakoztatják az egyre gyarapodó rajongótáborukat. Nem is sejtik, hogy hamarosan mindannyiuk élete megváltozik, ugyanis egy különös varázslat folytán az égen ragyogó csillagkép, Frigg rokkája működésbe lép, és összeköti a jelent a múlttal…

Sonja szerény, magának való lány, akinek gyermekkora óta karmikus álmai vannak az előző életéről, amikor is a vikingek közt élt. Az emlékképek ködösek, de mindig ugyanarról a világról szólnak, és rendre sötéten végződnek.

A Szent Iván napjára meghirdetett jelmezbálon Sonja megismerkedik egy viking ruhába öltözött férfival, Einarr Sigurdssonnal, akiről idővel kiderül, hogy nem is jelmezt visel, és nem is a mi világunkból érkezett… Noha a férfi tudja, hogy soha többé nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tartalomjegyzék

>!
KÖR-ÍV, 2017
442 oldal · ISBN: 2147483647
>!
442 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158018906

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Einarr Sigurdsson · Sonja Sommerland · Alex Sommerland · Hakon · Laetitia Clark · Ben Carter · Brenna · James · Leif · Mikkel · Mrs. Collins · Rikki


Kedvencelte 46

Most olvassa 6

Várólistára tette 158

Kívánságlistára tette 132

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Nagyon szerettem ezt a könyvet, akár a Gombnyomásra trilógiát! ♥ Nagyon sok szenvedély és romantika található benne, ami az én lelkemnek pont tökéletes volt. Szerethető karakterekkel dolgozott az irónő. Sonja a szerény, meggyötört lány, Einarr a tökéletes viking férfi. Hatalmas nagy csavarok nincsenek a könyvben, mégis végig izgalmas volt. Nagyon hamar kiolvastam, ami ritka a sűritett napjaim mellett. A vége miatt, alig várom a következő kötetet, remélem az is minimum ilyen fantasztikus élményt nyújt.

Bővebb ajánlom: https://missreaders.com/books/details/5

VNoémi>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Számomra ilyen egy tökéletes regény. Nem számít, milyen szempontból, hány pontot ér el egy alkotás, ha az annyire képes elszórakoztatni, hogy mellette semmi másra nem tudok gondolni és semmilyen más tevékenységet nem szeretnék csinálni. Ez lenne a szórakoztató irodalom célja. Egy bő nap alatt el is fogytak a kezeim közül az oldalak.
Biztos vagyok benne, hogy ha lesz folytatás, az elsők közt leszek, aki megveszi.
Fordulatos cselekményszál, szerethető hősök és rengeteg romantika fűszerezte kalandokkal és humorral.

http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/03/a-o-e…

9 hozzászólás
Naiva P>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Ahogy azt már előttem is olyan sokan írták, ráfért volna egy alapos kutatómunka. Olvasóként, aki alig jártas a skandináv mitológiában, éreztem, hogy valami nagyon sántít. És a történelmi korszakba is bele lehetne kötni. De az is hihetetlen, hogy az a pontosan 1100 év nem okozott semmi nyelvi akadályt. Olvastam már az írónőnek az angyalos sorozatát, ami kifejezetten tetszett. Abból indulok ki, hogy az is minden résszel csak jobb volt. Bízom benne, hogy így lesz ennél a sorozatnál is. A romantikus és a fantasy szál tetszett, ügyesen meg lett oldva. Bírom a vikingeket.
A vége mindenért kárpótolt.

MissFortune>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Látok benne fantáziát, tetszik ez az időutazós dolog is. Azonban az író, mintha nem tudná olyan jól megvalósítani az ötleteit. A párbeszédeket sokszor furcsának találtam, mintha két retardált beszélgetne egymással, vagy sokszor teljesen feleslegesek voltak.
Sonja eleinte szimpatikus volt. Érdekes volt követni, ahogy a másik világban próbál élni. Latetiat kedves szereplőnek tartottam eleinte,hiszen segítette Sonját. Még önfeláldozónak is tartottam, azért, amit tesz. Aztán amikor rájöttem, hogy ez a nő bizony már a 21.században is szajha volt, akkor elég nagyot zuhant a szememben. A leggázabb, hogy minden fiú (Alex, James, Leif) kb. megértette amit a 21. században művelt. Pedig ezt nem lehet.
Na, de visszatérve Sonjára. Kis kedves lány, de vannak oltári hülyeségei. Pl. hogy a házuknál lévő csirkéket nem vágják le… Ugyan már kicsi lány. Visszakerültél a sötét középkorba, ami szerintem még nem esett le…
A vége azonban elég ígéretesnek tűnt, lehet folytatom.

Lizz_>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Ez a könyv már egy ideje ott „porosodott” a polcomon . Úgy gondoltam majd akkor rá érek elolvasni mikor a következő kötet már megjelent , ez a terv meghiúsult és most meg is iszom a levét >< .
Komolyra fordítva a szót . Ez a könyv nem csak hogy a külsejével varázsol el hanem a lapjaival is . Próbáltam húzni az olvasást , hogy hátha tovább tart . Nem akartam elhagyni ezt a csodás mégis brutális világot , amit az írónő elénk tár .
A történet két különböző korban játszódik , ami félelemre add okot , hisz elég nehéz a kettő között lavírozni , itt mégis sikerült . Egyáltalán nem volt zavaró hogy az egyik fejezetben még a vikingekkel vacsoráztunk , a másikban pedig egy összetört testvér próbálja túltenni magát a gyászon .
A karakterek kellő részletességgel lettek kidolgozva , – a borítón is látható – Sonja a maga művészlelkével ami mellett nem csak hogy erős gerinccel is rendelkezik , de bátorságáról is tanúbizonyságot szerez . A bátya , Alex szintúgy rendelkezik az előbb felsoroltakkal és a húga iránt érzett töretlen szeretettel , ami erőt add neki a túléléshez . Einarr pedig egy vérbeli viking , brutális harcos , a nők bálványa , de igenis képes gyengédségre főleg Sonjával szemben . Na és persze Brenna ,a kétszínűsége szinte már művészi , de ettől függetlenül gyűlöletes karakter a számomra . Csakhogy fontos szereplő is egyben , mivel minden cselekményszál hozzá vezethető vissza , ha ő nincs nem lenne bonyodalom .
Nagyon fontos még megjegyeznem a könyvben énekelt dalokat , mivel azokat egy kivételével maga az írónő írta .
Összességében megemelem a kalapom , ezt a könyvet olvasni kell és látni . Igaz picit lassú folyású , de erre csak a könyv befejezése után egy nappal ébredsz rá .

U.I. Tanuljatok a hibámból és csak a következő kötet beszerzése után kezdjetek bele , mert én még mindig sokkos állapotban vagyok a vége miatt ><

Mrs_Curran_Lennart P>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Tudom, hogy történelmileg nem teljesen hiteles, meg egy kicsit cukormázas is, de nekem akkor is nagyon jólesett ez a történet. Tipikus tündérmese bátor herceggel, aki megküzd a gonosz banyával a szeretett lányért. Ebben az esetben a gonosz banya a saját anyja. Ami a hibákat illeti, nem hiszem hogy megértenénk egy ezer évvel előttünk élt ember szavait. Persze, lehet, hogy a norvég nyelvre nem voltak más népek olyan hatással, mint a magyarra, de a szókincs és a nyelvtan is sokat változik. Ráadásul a lisztérzékenység is modern betegség, nem hiszem, hogy ezer éve (vagy akár száz éve) volt ilyen. Szerencsére ha tetszik a sztori sokáig nem agyalok ilyesmin, és ez a történet tényleg édes volt.

AniTiger P>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

spoiler

Rengeteg kérdés zizegett a fejemben már olvasás közben is, amikre szépen sorban meg is érkeztek a magyarázatok. Nagyon jól felépített sztoriról van szó ismét, ahol minden akkor derül ki, amikor szükséges. Nem vágja az olvasóhoz az infót, hogy ossza be magának… Mázlimra a történet tökéletesen értelmezhető és érdekes volt számomra is, pedig nem nagyon vagyok otthon ebben a korban, népcsoportban és a mítoszaikat se nagyon ismerem.

Kaptam egy szerethető, kedves főszereplő lányt, akinek az eddigi élete sem volt csokitorta, de van egy gyönyörű és fantasztikus bátyja, aki az életét odaadná a lányért. A felbukkanó, titokzatos Einarr első látásra ijesztőnek tűnik, de nagyon hamar a szívembe lopta magát ő is – akárcsak a testvérei. A történet egyszerre szerelmes regény és kalandos kutatás az elveszett testvér után. Zabáltam a sorokat! Újraolvasósan jó!

Kedvenc szereplők: Sonja. Einarr. Alex ♥. Asa. Utáltam, tűzre vele: Brenna. Kedvenc részek: Tetoválás. A jelmezes nap éjszakája és a találkozás. A cica.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/09/frigg-rokka…

Laura_Bakos P>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Sok jót olvastam róla, még mielőtt belekezdtem.
Most végre én is elolvashattam ;)
Amikor megtudtam, hogy vannak benne vikingek, akkor már tudtam, ez az én könyvem.
A Vikingek című sorozat a kedvencem, és olyan jó volt hozzá hasonló történetet olvasni.
Kíváncsian várom a folytatást, mert sok mindenre nem derült még fény.
Hosszú, de mégis olyan rövidnek tűnik.
Sok mindenre rájöttem a könyv olvasása során, de erről inkább nem írok semmit.
Csak ajánlani tudom.

2 hozzászólás
_Enii_>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Álmok tengerén hajóztam
a teliholdat lesve,
csillagok táncoltak körül,
fényszikrákat vetve.

Ha egy szóval kellene jellemeznem azt mondanám,egyedi. Történelmi,misztikus,vicces,viking,romantikus nem a csöpögős fajta,Norvégia,és még zenészeket is kaptunk. ;) Ügyesen összekötött történeti szálak,ahol az információ cseppeket az írónő a megfelelő időben csepegtetni elénk. Amikor azt hinnéd,hogy kezded érteni a dolgokat,jön egy akkora csavar,hogy…szóval nem árt ha jár az agyad olvasás közben,bár inkább ne,mert a végén úgyis padlót fogsz. ;D spoiler

ncsn87>!
A. O. Esther: Frigg rokkája I.

Elég nehéz véleményt alkotnom. Magammal viaskodom folyamatosan róla. :D Nagyon örülök mindenesetre, hogy egy magyar írónőtől olvashattam ezt az izgalmas történetet.
Őszintén? Tetszett, nagyon olvastatta magát, de valahogy mégsem tudott teljesen meggyőzni. Mindjárt kifejtem, miért.
Ott indult, hogy már a fülszöveg után, meg persze aztán olvasás közben is nagyon Outlander feelingem volt (csak itt Norvégia volt a helyszín és a vikingek világa). Persze az alapokra gondolok, mert ettől függetlenül mégis jó volt a sztori maga, érdekes volt, jól kitalált, picit misztikus, fantasy.
Azt is furának találtam eleinte, hogy 2024-ben ugyanúgy beszélnek, mint 924-ben. Közben aztán átértékeltem, hogy ez mégsem olyan egetverően fontos. Nem volt ebben korhű, de üsse kavics, így jobban tudott folyni a cselekmény és amit az írónő fontosabbnak tartott.
Tetszettek a karakterek, de amikor a vikingek világába bekerültünk, olyan nyámnyilának éreztem őket. Einarrt is sajnos. Tudom, hogy nagyon szerelmes, hogy ilyen szerelmes még sohasem volt, stb… De akkor is, egy viking nem így viselkedne szerintem, sokkal szenvedélyesebb, erőszakosabb, hevesebb, durvább. Vártam a tűzesebb sorokat minden tekintetben…
Alapból meg olyan hamar, szinte azonnal szerelem szövődött közöttük Sonjával. Tudom, tudom… Értem, hogy miért, ami szuper. spoiler De azért átkerülök egy idegen világba is, csak jobban összeszarom magamat. spoiler Értem, hogy miért történt minden ilyen gyorsan, de valahogy mégsem tudtam teljesen átérezni ezt a kötődést közöttük, nem jött át.
Meg úgy az egész párbeszédek is közöttük olyan rózsaszín és ártatlan volt. Mindenki más is olyan tünci kedves, olyan simán megy minden… Komolyan, ne már! Ezek vikingek! Persze biztos a további részekben sok minden vár még ránk.
Most mondhatnánk, hogy ott van Einarr anyja, Brenna, aki szinte az egyetlen az egész könyvben a gonosz szereplők közül. Mondjuk ebben elég erős. Egy rohadt, undorító hp… Nah, ezt jól esett kimondani vagyis leírni! :D
Miért ajánlom mégis? Nem tudom megmondani teljesen. :D Van benne rendesen potenciál a folytatásokra. Tényleg érdekes a történet, izgalmas, nem akarod letenni. Hmmm… Lehet, felejtsétek is el, amit fentebb írtam és olvassátok! :D Mondtam, hogy magammal viaskodom. XD Az is lehet, hogy ilyen kukacoskodó kedvemben talált meg a könyv. Mindenesetre szeretném a további részeket is ide a kezecskémbe. :)

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

AniTiger P>!

    – Hát, amikor kisgyermek voltam, nekem mindig azt mondta a nagynéném, hogy akkor villámlik odafent az ég, amikor egy hófehér és egy sötétkék felhő egymásba szeret, és csókolózni kezdenek.
    A lány elmosolyodott.
    – Ez gyönyörű.
    – Igen. Apám pedig azt mondta, a villámlás, amit idelentről látunk, nem más, mint Odin ostora, ahogy mérgében pattogtatja, amiért Loki jégdarabokkal dobálja az embereket.

58. oldal, 2. Különös éjszaka (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Einarr Sigurdsson · Loki · Odin · Sonja Sommerland
FayeLinn>!

    – Felnőttem? Húszévesen? Szerinted így néz ki egy normális felnőtt?
    Alex elmosolyodott, és megcirógatta a lány dühös arcát.
    – Hát, igen, szerintem határozottan úgy festesz, mint egy felnőtt nő. Normálisnak, mondjuk, nem mondanálak.

27. oldal, 1. Sötét árnyak (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Alex Sommerland · Sonja Sommerland
AniTiger P>!

    – Te vagy szép…
    Sonja szemében vidám fények gyúltak.
    – Most azért udvarolsz, hogy velem alhass?
    – Nem. Azért udvarolok, mert odavagyok érted. És mert a fürdőben, amikor megláttalak, több ütemet kihagyott a szívem. Életemben nem vágytam még úgy semmire, mint rád… ez az igazság.
    – Hát, mi tagadás, jól megbámultál.
    – Mint említettem, szívmegállásom volt.

206. oldal, 8. Rokonok (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Einarr Sigurdsson · Sonja Sommerland
Szyszyyy IP>!

    – Nem érted a lényeget.
    – Ne haragudj! A torokelvágás kizökkentett…

218. oldal, 8. Rokonok (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Einarr Sigurdsson · Sonja Sommerland
FayeLinn>!

    – Gondolj arra, hogy most újra szabad vagy, és elcsábíthatod a fél várost…
    – Miért csak a felét?
    Sonja felnevetett.
    – Mert a másik fele már úgyis megvolt.

74. oldal, 3. Segítő kezek (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Alex Sommerland · Sonja Sommerland
Sołya>!

Mindannyian cipelünk fájó dolgokat, és mindenkinek a magáé tűnik a legnehezebbnek… Az élet már csak ilyen. De nézd a dolgok jó oldalát! Valami csoda folytán ugyanoda sodródtunk, így van kivel megbeszélni a kétségeinket és a félelmeinket.

359. oldal, 13. Vérkeresztség (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Laetitia Clark
Szyszyyy IP>!

    – Azt hittem, zavarba hozlak, ha levetkőzöm…
    – Ne tévesszen meg a látszat! Halálfélelmem van.

205. oldal, 8. Rokonok (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Einarr Sigurdsson · Sonja Sommerland
mrsp>!

Amikor megláttalak, úgy dobogott a szívem, hogy attól féltem, meghallod.

344. oldal, 12. Besározott becsület (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Einarr Sigurdsson · Sonja Sommerland
mrsp>!

    – Azt hittem, amíg belejössz a főzésbe, faleveleken fogunk élni és a tó vizén, de látom, alaptalan volt a félelmem…
    – Faleveleken? Hát ennyire sutának hittél?
    – Hát, látva, hogy gyönyörű vagy, és úgy énekelsz, mint az angyalok, úgy éreztem, túl meseszerű lenne, ha kiderülne, hogy még főzni is tudsz.

383. oldal, 14. Bizalom (Decens Magazin Média, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Einarr Sigurdsson · Sonja Sommerland
VNoémi>!

Árnyékos erdőn
Bolyongtam én,
Sötétzöld sátor
Borult fölém.

Egy kis virágot
Találtam ott,
Amely csillagként
Világított.

Utánanyúltam,
De kérve kérte:
"Ne ölj meg! Nagy kár
Egy életért!"

Gyökérrel együtt
Kivettem őt,
Elültettem a
Házunk előtt.

Kertünk csendjében
Lel most hazát,
S virulni fog még
Sok éven át.

128. oldal, 5. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Angel
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Tomor Anita: Álmodtam már rólad
Carlos Ruiz Zafón: Lelkek labirintusa
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Anna Banks: Poszeidón
Karen Chance: Holdvadász
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl