A ​Mennyország Kulcsa (Összetört glóriák 4.) 122 csillagozás

A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Míg ​az angyalok a Pokolban időztek, a földön húsz év telt el. Viking harcosok térhódításait rettegik halandók és halhatatlanok. A visszamaradt Sötét Angyalok kegyetlen, hataloméhes zsarnokokká váltak, velük kíván szövetkezni Gabriel képében Arshamon, akit testvérei és Sharanfer új testben követnek.

Hőseink a már felnőtt Joshua városának vendégei, ám nincs idő az ünneplésre, mert az Életfa felett megjelenik Vidfornir, az aranysas, aki az óriások eljöttét, s ezzel a világ pusztulását jelzi.

Csak egy módon lehet elkerülni a véget. Le kell győzni a mágikus erővel bíró aranyszarvasokat, mert csak az agancsukból készített varázspor tudja elpusztítani az óriásokat. Ám mindehhez a titokzatos, de annál zsugoribb törpéktől kell segítséget kérniük. Cserébe azok kristálykoponyákat követelnek, melyeknek megszerzése szinte lehetetlen… A csapat mégis elindul szent célja felé, ám máris Moro lidérceibe ütköznek. A túlerő reménytelen, hacsak az angyalok szövetségre nem lépnek a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tartalomjegyzék

>!
KÖR-ÍV, 2018
524 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158085540
>!
562 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630878043

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Elijah (Sötét Angyal) · Bardo · Sophiel · Gabriel (arkangyal) · Ramodiel · Machiel · Ariel · Uriel · Lamachael


Kedvencelte 30

Most olvassa 7

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

„Az igaz szerelem valószínűleg vak hiten és sziklaszilárd bizalmon alapul, ami csak keveseknek adatik meg.”
Jó volt majd’ egy év kihagyás után folytatni ezt a remek fantasy mese sorozatot. Feltétlenül tervben volt. Nem is értem, miért vártam a folytatással ilyen sokáig. Ez most nagyon jólesett. Mindenesetre örültem, hogy volt a történet elején egy gondosan válogatott összefoglaló az előzményekről. Így könnyebben el tudtam kezdeni a sorozat 4. részét. Nem csalódtam, de az előző rész, mintha mozgalmasabb lett volna.
Örültem, hogy a két főszereplő végre igazán együtt lehetett spoiler. Sokkal több időt tölthettek együtt. Nagyon édesek, aranyosak, de van még min csiszolni ezen a kapcsolaton. Sophiel karaktere helyes irányba változott. Már nem olyan áldozati bárány típus. Elijah szerelme szinte már félelmetes. Olykor egészen fojtogató, fullasztó. Ez nem biztos, hogy jó.
Szeretem a mellékszereplőket is. Persze még mindig Bardo a legjobb. A viking szál még jobban feldobta a történetet. Erikről még nem tudom eldönteni, mit gondoljak. Annyira barbár!
Az írónő egyik erőssége a részletgazdag leírás és az izgalmas történetvezetés.

Nikolett0907 P>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Azt hiszem végleg kezdek kiábrándulni ebből a sorozatból is.
A kezdeti szeretetem már a második kötetnél kezdet csillapodni, de még reménykedtem, hogy csak egy adott időszakra vonatkozik, hogy fáraszt a karakterek gondolkodása, helyenként érthetetlen viselkedése és a logikai bakik.

Maga a világkép és úgy az egész ahogy megvan álmodva és le van írva csodálatos.
Teljesen elvarázsol minden egyes kötetben és tulajdonképpen csak is ezért van meg bennem a kitartás, hogy újra és újra kézbe vegyem a következő részeket.

Ami a karaktereket illeti, nekem ez nem megy.
Elijah, bár szerelmes, ahogy azt várni lehet, de gondolkodni képtelen, bármit is tesz szíve „angyala” azt elnézi, sőt sok esetben hamar felenged és minden rendben van alapon tekint rá.
Sophiel meg egy „ártatlanság”, de a viselkedése logikátlan. A kényeskedése kiakasztó és egyszerűen képtelen vagyok vele azonosulni.
Az egyetlen „legény a gáton”, akivel tudok mit kezdeni, Bardo személye.
Annyira egyedi, és sokszor vigyorgok, mikor róla olvasok.

Valószínű én is változtam az évek alatt, de most először fogalmazódott meg bennem, hogy az írónőnek bár a képzelete határtalan és azt el kell ismernem írni azt tud, de a történetei, bár nem örülök neki és ezt nagyon komolyan írom, nem nekem szólnak, nem hozzám beszélnek.
Tényleg bántja a lelkemet, mert nagyon szerettem az elején, és mikor egy időben nem lehetett kapni a könyveit, szó szerint vadásztam minden fellelhető darabjára.

Kár érte.

>!
562 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630878043
molybarby>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Az előző részhez képeset nekem ez a rész csalódás volt. Ott végre beindultak a dolgok, nem folyton a nyáladzásról szólt az egész. Szép meg minden, hogy két ember ennyire szereti egymást, de mikor már ugyanazt hallgatod körbe-körbe, kicsit unalmas. Pl. Elijah szereti Sophielt, Sophiel szereti Elijaht. Sophiel csinál valami h@lyeseget, Elijah mérges rá, de azért szereti és megbocsát neki. Sophiel ezért nagyon rosszul érzi magát, de végül ismét egymásra találnak. Aztán Sophiel érdekes módon újra és újra ugyanabba a hibába esik (miközben a fél világ beleszeret…) és retteg tőle, hogy Elijah mit fog csinálni. DE Elijah bár mérges mégis szereti ezért újra és újra és ÚJRA túlteszi magát a dolgon….

Ha viszont ezeket a részeket leszámítjuk, nekem maga a történet tetszett, viszont kicsit inkább ilyen mesés volt. Sajnáltam, hogy ilyen keveset kaptunk Joshuaból,a végére pedig már nagyon le lett egyszerűsítve a szarvasos rész. Látomásoknak pedig fogalmam sincs mi értelme van, mivel egyszer se lett az ami, még csak szorult helyzetbe se kerültek miatta. És még annyit nem értek így lezárásként, hogy ahhoz képest, hogy az angyalok halhatatlanok és ki tudja mennyi ideje élnek már, nagyon keveset tudnak, míg egy normál ember aki jóval kevesebbet élt sokkal többet ért meg és tud. Nekem ez fura volt.

vmonika_>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Én egyszerűen annyira szerelmes letten az írónő alkotta karakterekbe, világba, hogy elmondani nem tudom. Emlékszem, az első részben még találtam némi kivetnivalót….A második meggyőzött, hogy nekem folytatnom kell a sorozatot. A harmadiknál pedig már konkrétan megszerettem az egészet, de ennél a résznél…Ennél kerültek hozzám igazán közel a karakterek is. És úgy érzem, a szereplők is egymáshoz. Jót tett a történetnek az új szereplők bevonása is. És végre végre több Sophiel-Elijah jelenet!:-) A középkori hangulat annyira ott van, és mégis, a történetnek ez a misztikussága, a mitológiák megjelenése olyan pluszt ad, amitől ez lett a kedvenc magyar könyvsorozatom az már biztos! Ó, na meg persze csodaszép a borító, mint mindig. :-)

vgabi >!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Korábbi csillagozás (2016): 5/3
Újraolvasás után (2021): 5/2.5
Újraolvasás oka: Egyszer akkor is végigolvasom ezt a sorozatot.

Még ha vannak is érdekesebb részei a történetnek (ezért kap 2 helyett 2.5 csillagot), egyszerűen ezek a szereplők és kapcsolatok, értékrendek….
Konkrétan benne van, hogy csak a Sophielhez hasonló „lágy, szelíd és érzelmes” nő vonzó (nem is véletlen, hogy minden kötetben van egy újabb férfi, aki szerelmes lesz belé…), aki nem ilyen, vagy akár erősebb, mint egy férfi, az már taszító.*
Mondja ezt Elijah, aki emellett ráadásul állandóan ideges, ha valaki ránéz a lányra, és olyanok miatt lesz dühös, hogy Sophiel elmegy szó nélkül sétálni. Jó, hát spoiler, de azért elég érdekes, hogy minden lépéséről tudni akar. Ráadásul ha ő maga mond olyanokat Sophielről, hogy „Azt hiszem, fél tőlem, amikor haragos vagyok. (…) Ő komolyan fél.”, akkor át kellene értékelni néhány dolgot a saját viselkedésével kapcsolatban. De hát… „Nem tudok másként viselkedni, mint amilyen vagyok.” "Az pedig, hogy lobbanékony vagyok, sosem volt titok előtted." Ezek komoly mentségek, nemde?
Őket emelném ki főleg, de egyébként vannak más érdekes dolgok is. Például a spoiler

Nem tudom, lehet velem van a gond, hogy nem találom az ilyesmit romantikusnak.

Illetve néhány szereplő elég OOC, pl. Sahranfer – szinte semmi köze nincs a korábban megismert Mágushoz, de Azura sem éppen úgy viselkedik, mint eddig. Mivel folyamat nem volt a változás mögött, így nem nevezném karakterfejlődésnek.

*A jelenet bővebben:
Elijah Machielnek: „Nem te vagy borzasztó, hanem az akaratosságod! Ne vedd ennyire a szívedre! Irtózom a férfias nőktől, és azoktól, akik mindenáron irányítani és diktálni akarnak. Számomra az igazi nő lágy, szelíd és érzelmes, akárcsak Sophiel. Örülök, ha meg tudja védeni magát, de nem tetszene, ha erősebb lenne nálam. Ez a természet rendje, kislány. Nem veheted át a férfiak szerepét.”

:'D … Hát jó. Szegény Elijah nehezen viseli, hogy még a negyedik kötet elején sem spoiler, és ezért Machiel akaratos, mert arra kéri, hogy romantikázás helyett ejtsen meg egy 10 perces beszélgetést, és ez már taszító egy nőben.

>!
562 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630878043
4 hozzászólás
Fanolda___Angie>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Egy igazán jó könyv volt, ami tele volt újdonságokkal, titkokkal, hazugságokkal, megdöbbentő fordulatokkal, természetfeletti lényekkel, csatával, veszteségekkel, romantikával, reménnyel. Minden benne volt, ami egy jó könyvhöz szükséges. A karaktereket továbbra is nagyon szeretem. Gabriel végre a felszínre tört, így belőle is kaphattam egy keveset. Machiel egy igazi szivárvány volt a szakadó esőben. Joshua azonban elvesztette a hitét, így ő elég negatív emberé vált. Bardo a sorozat egyik fénypontja, imádom a szarkazmusát! :) És Mizariel!? Kíváncsi vagyok, hogy mi telik ki abból a nőből! Az Aranyszarvas vadászatból származó agancsra is borzasztó kíváncsi lettem, hogy mit fognak belőle készíteni a kis lurkók.
Összességében egy jó könyv volt, ajánlom!
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2015/02/a-o-esther-mennyorsz…

Démonika>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Sohasem gondoltam volna, hogy egy magyar író sorozata valaha a kedvencemmé fog válni, de hát ilyen az élet tele van meglepetésekkel. Emellett arra is rájöttem, hogy az írónő nagyon ravasz ám és nagyon ért a dolgához. Mivel az egyik pillanatban olyan szinten és úgy beszél a hitről, szeretetről, megbocsájtáról és a vallásról, hogy esküszöm a sorozat befejeztével hatalmas hívővé válok majd… a másik pillanatban meg vége ennek a szép álom világnak és jön a kőkemény véres öldöklés, és nuku kegyelem..

Egyszerűen nem tudok róla rosszat mondani, ez a rész is fantasztikus volt. és milyen szerencse, hogy a folytatással együtt szereztem be ;)

Minden benne van ami egy jó könyvhöz kell, kaland, mágia, hit, fantasztikus világ és szereplők, romantika, humor, hatalmas fordulatok és ármány.

Na meg a Bardo és az ő hülyeségei… nem egyszer röhögtem magam miatta könnyesre olvasás közben..

Azt hiszem készen állok a követező részhez! :D

3 hozzászólás
Pandalin>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Visszaesés az előző részhez képest, pedig az már tényleg tetszett. Sajnálom, hogy ez így sikerült, mert javulni éreztem a sorozatot részről részre, de ez nagyjából az első résszel van egy szinten nálam.
Mindenki minden oldalon nagyon csodálatos és gyönyörű. Engem már zavart, hogy az egyes szereplők felbukkanásakor a történetben mindig le kellett írni, hogy mennyire szépséges a bőre, a haja, az arca. Azt már korábban megtudtuk, hogy az angyalok milyen szépek, de ha nyomatékosítani akarjuk akkor is elég ebben a részben is leírni egyszer, nem kell feltétlenül a szereplő minden egyes megmozdulásakor kifejteni, hogy még mindig milyen szépséges.
Aztán ott voltak a különféle mitológiai lények, akikből hirtelen annyi lett ebben a részben, hogy Noé bárkája is kicsinek bizonyult volna. Törpök, jégóriások, csodaszarvasok, vikingek, emberek, angyalok, démonok, farkasok, sellők…. szerintem egy kicsit sokra sikeredett.
Sophiel megint idegesítő lett, az állandó elrohanásával, világmegmentésével és naivitásával. Elijah meg rohangál utána, folyton ideges és mindenkit szét akar tépni, aki csak ránéz a lányra. Mondjuk valahol meg is értem, mert Sophiel mániája, hogy mindenkivel túlontúl kedves és nagyon szeret mindenkit ölelgetni. A többieknek meg egyfolytában Elijaht kell nyugtatni.
Joshuat már a sorozat elején se kedveltem, az újra feltűnésével azt hittem ez változni fog, de nem így lett. A rosszak közül ebben a részben is van, aki megjavul. Mint ahogy azt Diril tette, most Sharanfer is kezd elgondolkodni, hogy eddig lehet, hogy nem jó úton járt, a pokol rá is hatással volt. Ez tetszett.
Gabriel is kezd a felszínre törni és kezd ő is megváltozni, a végén még olyan lesz mint Bardo. :D
És ha már Bardo került szóba – abszolút a legjobb karakter ő és Ramodiel, ahogy piszkálják egymást, vagy ahogy Bardo odaszól másoknak, kommentál egy-egy eseményt, imádom! Folyton az ő részeit várom. :)
Lehet, hogy nem jókor olvastam ezt a részt, de ez most nem igazán tetszett sajnos. Ettől függetlenül nem hagyom abba a sorozatot, és remélem sikerül a harmadik részhez hasonlóan folytatni.

Fairy>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Eszter könyvei engem mindig elvarázsolnak és beszippantanak teljesen,annyira szépen ír.
Ebben a kötetben aztán zajlottak az események.
Sahranfer múltjából egyre több dolog felszínre kerül ami nekem nagyon tetszik,érdekes karakter szerintem egy külön könyvet is simán megérdemelne. Eszter???
Gabriellel kötött szövetsége is jelentős jellemfejlődést mutat szerintem.
A vikingek szertartása a csata után nekem kicsit erős volt.
Bardo nagy kedvenc nagyon jó karakter kifeküdtem a vicceitől,kíváncsi vagyok nagyon milyen lesz az a lány aki elrabolja a szívét.
Elijah-Sophiel imádom őket ebben a kötetben sok sok jelenetük volt végre.
Elijah-tól teljesen elolvadok nekem is kéne egy ilyen angyal ekkora szerelemmel és gyógyító erővel. ♥
Sophiel gyűrűje meseszép lett.
Machiel-re nagyon kíváncsi vagyok.
Frídr karaktere nagyon nem tetszett.
Kíváncsi vagyok milyen fegyverek készülnek a szarvasok aggancsaiból.
A mennyország kulcsa vajon miért Elijah nyakában van,és mire való?

Ancsúr P>!
A. O. Esther: A Mennyország Kulcsa

Mi ez a borító már megint?! Ez valami szörnyű. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a történethez sem passzol.
A történetről: nagy visszaesést éreztem benne. Nagyot is csalódtam benne. És megint elkezdett idegesíteni egy bizonyos angyallány. Sophiel maga a megtestesült ártatlanság (vagy ezerszer), Sophiel elbőgi magát ilyen-olyan okból (vagy százszor), Sophielbe minden pasi csak beleszeretni tud (még vagy százszor), Sophielt leütik, hogy elhurcolhassák (vagy öt tucatszor), Sophiel, Sophiel, Sophiel… Az egész könyv mintha e körül a csaj körül forogna, és ettől már a hajam is kihullik! A közepénél legalábbis már nagyon elegem lett abból, hogy ez a csaj sosem képes nyugton maradni. Mondhatni ön- és közveszélyes. Nem is értem, hogy a többi angyal miért van még vele.
Egyre nagyobb csalódás nekem ez a sorozat… :/

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

mrsp>!

Néha szabályosan sajog a szívem, annyira szeretlek.

528. oldal

4 hozzászólás
Sheila_7>!

– Valószínűtlenül boldog vagyok.
– Én is…
– Én pedig szomjan pusztulok! – dörömbölt újra Bardo.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
Annie04>!

Amikor a tudat alszik, a lélek szárnyra kel.

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel (arkangyal)
Sheila_7>!

Az angyalok megálltak, és némán olvasták végig a borostyánnal befutott sírkövekbe vésett neveket: Gabriel, Sophiel, Elijah, Bardo, Ramodiel, Lamachael, Ariel, Uriel.
(…)
– Még sosem volt saját sírom, de szavamra, barátom, igazán tetszik! Nahát, angyalszárny is van rajta!

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bardo
Sheila_7>!

– (…) A szerelem… a szerelem a bizonyosság érzése, amikor ráébredsz, hogy a másik feled nélkül nem tudsz, és nem is akarsz élni. Amikor találkozol valakivel, és a szíved kiugrik a helyéről. Fürödni akarsz a tekintetében, és elolvadni a szeretetében. Az érintése, az illata, a hangja, a nevetése után sóvárogsz, és minden percet vele akarsz tölteni. Aggódsz érte, ha nincs veled, és ha baja esik… nos, abba te is belehalsz.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elijah (Sötét Angyal)
Cheril>!

Az embereknek szükségük van rá, hogy utat mutassunk, és megtanítsuk: mindig van remény.

eSsZ P>!

– Valószínűtlenül boldog vagyok.
– Én is…
– Én pedig szomjan pusztulok! – dörömbölt újra Bardo. – Mégis, mi tart már ennyi ideig?
– Menjünk, mert mindjárt tokostól kiszedi az ajtót!

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bardo · Elijah (Sötét Angyal) · Sophiel
Cheril>!

A jövő állandóan változik, semmi sincs kőbe vésve.

Cheril>!

– Most mit vagy úgy oda?
– Nem vagyok oda. De miért kell mindenkit így ölelgetnie?
Bardo felröhögött.
– Ha csak hétéves lenne, zavarna?
– Nem tudom – rázta meg a fejét, majd bosszúsan a távolodó párra nézett. – Talán nem. De most határozottan zavar.


A sorozat következő kötete

Összetört glóriák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: A hercegnő
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Leda D'Rasi: Lidércfény
Bauer Barbara: Kétszáz éves szerelem
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
J. Goldenlane: A Szélhámos és a Varázsló