A ​mitológia nagykönyve 5 csillagozás

A mitológia nagykönyve

Hogyan képzelték az ősi egyiptomiak az Alvilágot? Miért nem tántorította el semmi a fortélyos Mauit? Mi a költészet mézsöre, és mi lett azokkal, akik ittak belőle? Hogyan született Ganésa? Mi történt a majomkirállyal? Hogyan bosszulta meg Oresztész Agamemnónt?
A mítoszok többek meséknél. Olyan történetek, amelyekben a különböző kultúrák az élet mindannyiunkat foglalkoztató nagy kérdéseire adnak csodálatos, tanulságokkal teli magyarázatokat.
A mitológia nagykönyve képekkel illusztrálva meséli el az egyes népek misztikus karaktereinek színes történeteit, amelyek generációkon keresztül különös erőt jelentettek a közösségeknek, és szórakoztatóan enged bepillantást a társadalmi fejlődés rejtelmeibe.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: HVG Nagykönyvek

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2019
356 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633048191

Most olvassa 7

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ValerinLanz P>!
A mitológia nagykönyve

Erre a kötetre azóta vágytam, hogy megtudtam, megjelenik, mert biztos voltam benne, hogy csodás dísze lesz a könyvespolcomnak. Ez így is van, a külseje mesés, imádom az arany színt rajta és azt, hogy mindig felfedezek a borítón valami újat. A lapok jó minőségűek, szépek a színek, de a tartalomban kicsit csalódtam. Az eleje valóban túl terjengős lett, a végére tett mítoszok viszont már kevesebb karaktert kaptak.
Öröm volt olvasni természetesen Lokiékról, habár őt kezdtem megutálni. Szerettem az egyiptomi részt, ez a kedvenc könyvemben, A fáraó lányában is felbukkant ugye. A kedvencem mégis a cseroki mítosz lett, az teljesen lenyűgözött, többször is visszalapoztam!
Szóval nagyon szép, igényes kiadvány. Egyhuzamban nem éri meg olvasni, én is csak egy-két mítoszt olvastam el egy este. Ezen túl esetleg bele lehet majd lapozgatni, és szépen mutat majd a polcon. :)

1 hozzászólás
Amy_Lee>!
A mitológia nagykönyve

Nagyon rövid általános képet kaphatunk a különböző kultúrák mondáiról, azonban ez a legnagyobb hátránya is a könyvnek. Mindent főként érintőlegesen látunk, és kicsit talán túlságosan nagy hangsúlyt kapott a görög és római mitológia. (vagy inkább helyesebben túl keveset a többi)
Igyekszik nem tankönyv szagú lenni, azonban a sok rövid történet miatt (főleg ázsiától kezdve) néha sikerült elveszteni a fonalat a rengeteg név miatt.

SMK>!
A mitológia nagykönyve

Érdekes könyv, minden földrész mitológiájába betekinthetünk egy kicsit. Én még biztos elolvasom egy párszor. :) Ó, igen, és a borítója is nagyon tetszik! :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Hana Doskočilová: Diogenész hordója
Frank Schwieger: Zeusz és bandája
Jánosi-Halász Rita – Entz Sarolta – Fekete-Horváth Erika – Mészáros János: Különös lények
Fedezd fel az ókor világát! – Kína
Bera Károly – Tóth Dóra (szerk.): Képes mitológia
Michele Angelico: Az ókori Róma
Philip Parker: 50 tény, amit tudnod kell a vikingekről
Tittel Kinga: Mesélő Budapest
Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő
Bálint Ágnes: Lepke az írógépen