Reclaiming ​the Sand (Reclaiming the Sand 1.) 7 csillagozás

A. Meredith Walters: Reclaiming the Sand

Bully ​and victim.
Tormenter and tormented.
Villain and hero.
Ellie McCallum was a bully. No connection to anyone or anything. A sad and lonely existence for a young woman who had come to expect nothing more for herself. Her only happiness coming from making others miserable.
Particularly Freaky Flynn.
Flynn Hendrick lived a life completely disconnected even as he struggled to become something more than that boy with Asperger's. He was taunted and teased, bearing the brunt of systematic and calculated cruelty, ultimately culminating in a catastrophic turn of events that brought Ellie and Flynn’s worlds crashing down.
But then Flynn and Ellie grew up.
And moved on.
Until years later when their paths unexpectedly cross again and the bully and the freak are face to face once more.
When labels come to define you, finding yourself feels impossible. Particularly for two people disconnected from the world who inexplicably find a… (tovább)

>!
CreateSpace, Washington, 2014
340 oldal · ISBN: 9781497383739 · ASIN: 1497383730

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Ellie McCallum · Flynn Hendrick


Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

pveronika>!
A. Meredith Walters: Reclaiming the Sand

Ez volt a harmadik autizmussal foglalkozó romantikus könyvem az elmúlt időben, és őszintén örülök, hogy ezt hagytam utoljára, mert olyan hihetetlen mélységei voltak ennek a történetnek, amellyel igencsak magasra tette a mércét bármely másik könyv számára. Csodálatos volt, bár A. Meredith Walters-től nem is vártam kevesebbet. Az írónő ismét olyan témákhoz mert hozzányúlni, amelyek nehezek, fájdalmasak és kibontásuk igazi profizmust igényel, de ő ismét megkérdőjelezhetetlen tehetséggel kezelte őket.

Talán azért is volt másabb ez a kötet, mint az eddigiek, mert igazán nyers és őszinte volt, és közel sem volt egy könnyű olvasmány. Nem szépítette a dolgokat, a főszereplő lány az elején teljesen ellenszenves volt, és őszintén átjött mindaz a harag, düh és fájdalom, amely a lelkében forrott, már hosszú idő óta.

A történet főszereplője Ellie, aki nagyon nehéz gyerekkort tudhat a háta mögött. Gyerekkorában nevelőszülőktől, nevelőszülőkig küldték, amely végül ahhoz vezetett, hogy igazi lázadó vált belőle, színes hajjal és piercingekkel, és végül miután rossz társaságban találta meg a barátságot, a javítóintézet lett a végállomás.

Viszont az egyetlen dolgot, amely egy pici fényt hoz a mindennapjaiba, egy nagyon különleges helyen találja meg, egy nagyon kivételes fiú társaságában, aki a legőszintébb barátjává válik.
Flynn-nek Asperger Szindrómája van, ezért nem teljesen érti az emberek reakcióját, és azt sem érti, hogy Ellie miért olyan gonosz vele. Ellie minden délutánt náluk tölt, és olyankor mindig a barátja, azonban az iskolában, mikor a lány a barátaival van, mindig hagyja, hogy bántsák őt, és még csatlakozik is hozzájuk. Később ugyan mindig bocsánatot kér, de akkor sem érti…

Most Ellie évekkel később még mindig ugyanazokkal a lecsúszott emberekkel barátkozik, azonban elkezdi keresni a lehetőséget arra, hogy hogyan törhetne ki abból a végtelen spirálból, amelybe évekkel ezelőtt bennragadt. Az első lépés efelé, hogy felvesz egy órát a helyi közösségi főiskolán, ahol sok év után először ismét megpillantja Flynn Hendrick -et, és az élete innentől kezdve egy új fordulatot vesz.
Ez a könyv egy nagyon különleges „second chance” történet, ugyanakkor egy lány története is, aki mindent megtesz azért, hogy megtalálja az útját egy új élet felé.

Nagyon-nagyon sok szempontból volt kivételes ez a történet, többek között a felépítésében. A történet váltott szemszögből íródott, Ellie fejezeti a jelenben, míg Flynn fejezetei a múltban játszódnak. Flynn részei igazán különlegesek voltak, és a fejezetek által az írónő gyönyörűen át tudta adni a kontrasztot a karakterek között, hiszen míg Flynn maga volt az őszinteség és nyíltság, addig Ellie egy kifejezetten magába zárkózó személyiség, sok-sok titokkal, mégis az a karakterfejlődés, amit végigkövethettünk Ellie kapcsán, lenyűgöző volt. A múlt és a jelen váltakozásával, igazán szép rétegeket tudott megalkotni az írónő, amelyeket a történet előrehaladtával szép lassan bontogatott ki, Flynn és Ellie szerelme pedig igazán szép és megindító volt.

Ez nem egy könnyű történet. Sokszor őszintén fájdalmas volt olvasni, de gyönyörű és különleges volt. Ez egy történet az újrakezdésről, új perspektívákról, a különbözőségekről és skatulyákról, fájdalomról amelyet elszenvedünk és amelyet mi okozunk, hibákról és megbánásról.

http://veronikasreaderfeeder.com/a-meredith-walters-rec…

8 hozzászólás
maar_molli>!
A. Meredith Walters: Reclaiming the Sand

Ritkán fordul elő velem, hogy téma szerint választok olvasnivalót. Tudatosan kerestem olyan NA könyvet, amiben fontos szerepet kap a fogyatékosság ténye, s amikor ráleltem a Reclaiming the Sandre, egyszerre ujjongott bennem a könyvmoly és a gyógypedagógus. Rögtön tudtam, hogy ez kell nekem, így fél év hezitálás után elhatároztam, hogy életemben először nekiállok angolul, sőt ez lett az első e-bookom is. Mivel pont idén jártam autizmus kurzusra, aktuálisnak éreztem belevágni, hogy jobban átérezhessem a történet ezen aspektusát, illetve összevethessem a valóságot a fikcióval.
Az elején kicsit nehezebben rázódtam bele a cselekménybe, de már a prológus is teljesen lenyűgözött. Tetszett, hogy nem a megszokott sablonokat kaptuk, a sztori a „másság” mellett egy sor társadalmi problémát felvet (elhanyagolt, szülők nélkül felnövő tinédzserek, elzüllés, kitörési lehetőségek stb.).
A szereplők közül egyik sem az a tipikus, szerethető fajta, akivel könnyű azonosulni. Ellie-vel sokáig nem volt különösebb bajom, de a vége felé egyre többször szerettem volna megrázni, hogy miért pusztítja ennyire önmagát, illetve hogy vegye már észre, mi a fontos az életben. Én még sosem akartam senkit úgy megtaposni, mint a történet 90%-ában Daniát. Ez a lány annyira sekélyes színvonalon tengette a mindennapjait, hogy az hihetetlen, ezért is voltak meglepőek számomra az utolsó fejezetek. Flynnért sajgott a gyógypedagógus szívem: ahogy állandóan megalázzák, miközben nem érti a körülötte folyó események miértjeit. De az autizmus, az Asperger-szindróma tényleg ez – egy tehetetlen sodródás, aminek zárkájából nem lehet kitörni. Saját tapasztalatból is tudom, hogy nem mindig könnyű elviselni az ingadozásaikat. Fontosnak éreztem, hogy az ő karaktere hiteles legyen, ezért is nagyon örültem, hogy az író jól át tudta adni a viselkedését, nem szépítette meg a dolgokat (bár nekem volt egy-két furcsább történés, de az is lehet, hogy én tévedek :D). Amennyire sötét és nehéz volt minden, annyira gyönyörű és meghitt volt a szerelem, két sebzett lélek egyesülése, s ez a látszólag lehetetlen kapcsolat.
Bár nagyon közel került hozzám a könyv, muszáj azért megemlítenem, hogy főleg a vége felé nekem voltak üresjáratok, s amikor erre még a dráma is rájött, félre kellett tennem, mert kicsit sok lett a jóból. Ugyanakkor voltak a szereplőknek olyan húzásaik, amik számomra elég visszásak voltak és megdolgoztatták az idegeimet.
A Reclaiming the Sand egy vegyes érzelmekkel és fájdalommal teli utazás, nem egy mosolygós történet, de igen örülök, hogy elolvastam. A. Meredith Walters stílusa szintén megfogott, biztosan olvasni fogok még tőle. Természetesen a második részre is be fogok nevezni, remélem, nem lesz benne sok drámázás. A mű hibái ellenére is nagyon tetszett és hihetetlenül boldog lennék, ha magyarul is megjelenne egyszer, hogy a polcomra tehessem.

9 hozzászólás
brigi11 P>!
A. Meredith Walters: Reclaiming the Sand

Könyörgöm valaki dugja el a gyufákat a mai fiataloktól, mert már legalább 4 írónőtől olvastam ilyen tűzes könyvet (Gyönyörű sorscsapás, November 9, We were liars, Visszafojtott lélegzet) igaz más-más változatban, és, ha tudom, hogy ebben is ez az egyik motívum, akkor a kezembe se veszem.
Ennek ellenére értem a történet mondanivalóját. Flynnt tényleg csak imádni lehet, Ellie-t meg utálni. Tipikus A. Meredith Walters történet, még a vége is ugyanaz, mint az Utánad a sötétbe című történetnek.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy itt és most elválnak az útjaink egymástól az írónővel.

CsepAdri>!
A. Meredith Walters: Reclaiming the Sand

Asperger…az autizmus egy típusa…édesanyámat kértem segítségül ennél a kérdésnél, mert ő napi szinten foglalkozik sérült gyerekekkel (gyógypedagógiai asszisztens), hogy írja le nekem, milyen egy ilyen ember. Miután beszéltem vele egyértelmű volt, h az írónő teljesen átadta Flynn karaktere által hogyan éli meg egy aspergeres a mindennapokat. Nem érti az emberek arckifejezéseit, ezt tanítják számukra, nem szeretik ha hozzájuk érnek vagy ha nézik, mindennek ott kell lennie ahol ő hagyta. Könnyen erőszakossá válhatnak ha nem érti az adott helyzetet ezért kiabálnak és ütnek.

Ellie fejeztei a jelen és ahogy elmeséli hogy a múltban miket követett el Flynn ellen. Flynn fejezeti a múlt az ő szemén át. Ellie nevelőszülőknél nevelkedett (sok családnál megfordult), megtanulta kikapcsolni az érzelmeit, 16 évesen javító intézetbe került. De túl gyenge volt kiállni egy sérült fiúért aki nem akart mást csak h a barátja legyen, de nem titokban, mivel nem értette, h az iskolában miért nem beszélhet Elliehez. Ellie barátai ahogy ő is megfogalmazza nem a barátai (de mégis mellettük maradt, mert fél h mit szólnak ha együtt látják "Freaky Flynnnel"), kegyetlen emberek akik megfékezhetetlenül gyűlölik és gúnyolják Flynnt csak azért mert más. (A barátairól még annyit, h az egyik terhes, nem tudja ki az apa, iszik, dohányzik és drogozik, majd ennek következtében kora szülött lesz a kisfiú, egy lyukkal a szívén és alkohol szindrómában szenved.) Ellie visszaemlékezéseiből látjuk hogyan élte meg Flynnel rövid életű barátságát és miért érezte úgy hogy véget kell annak vetni. Flynn szemén is látjuk ezt a barátságot, számunkra egyértelmű mi történik míg számára nem mert nem érti az arckifejezéseket, az emberek miért csúfolják és miért néznek úgy rá ahogy. Flynn középiskolában rajzol a részletekben megtalálja a nyugalmat, főiskolán szobrászkodik. Ellie beiratkozik a főiskolára, végre kezd valamit a életével. de ettől retteg egyúttal, mert mit szólnak a barátai és fél a lehetőségektől. Szépen lassan rájön h a barátai nem a barátai. Flynn visszatér az életébe és végre kiáll mellette. Közben kiderül, h miért került javítóba és miért volt számára könnyebb gyűlölni Flynnt, mint beismerni mennyire szereti. Majd bevallja a titkot melyről azt hitte h a fiú nem tudja, de tudja csak nem volt ideje és lehetősége kifejezni magát és Ellie inkább magára hagyja fiút minthogy beszéljen vele, mert úgy gondolja így jobb mindenkinek. Flynnek erről más a véleménye…
Ezzel a könyvvel betekintést nyerünk h a társadalom mennyire elutasító és kegyetlen tud lenni, pedig el kell hogy szomorítsak mindenkit, egy ponton mindenki autista.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

pveronika>!

You should do what makes you happy. You are smart. You are beautiful. You can do anything. You don’t belong here. You belong out there.

pveronika>!

I had been slowly dying for all these years and he brought me back to life.
He taught me that being Ellie McCallum was okay. Because she was flawed and troubled. But she was also smart and capable and worthy of love.

pveronika>!

Then you'd leave. And I'd be there when you felt like coming back.

maar_molli>!

I hated the joy his pain gave me. But it was a power I couldn’t have anywhere else.

Chapter Four

Kapcsolódó szócikkek: Ellie McCallum
pveronika>!

Some people came into your life and they changed it completely and then they slipped out of it again before you could grab ahold of them. And their presence motivates you and strengthens you and devastates you all at the same time.

pveronika>!

There were never two people more ill suited for a relationship than us. We were all wrong. We didn’t have a chance.
And that made me want to fight for it even harder.

pveronika>!

I remember everything about you. Even the stuff I wish I could forget…

pveronika>!

He owned me. Completely.
There was no coming back from this.
Flynn had reclaimed me.

maar_molli>!

Our roles in each other’s lives had been to every extreme.
Bully and victim.
Friend.
Champion.
Lover.

Chapter Thirty-Three

Kapcsolódó szócikkek: Ellie McCallum
pveronika>!

We say that a lot to each other. You and me. It’s always I’m sorry. I’m tired of being sorry. Why can’t we just be nice to each other so we don’t have to say it all the time?” he asked and I was struck mute by his statement. Because he was right.


A sorozat következő kötete

Reclaiming the Sand sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Ilona Andrews: Wildfire
Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels
Amy Harmon: The Song of David
Sarah Brianne: Lucca
Leylah Attar: Mists of The Serengeti
Beth Flynn: Out of Time
Colleen Hoover: It Ends with Us
Emma Scott: The Butterfly Project