Light ​in the Shadows – Fény az éjszakában (Utánad a sötétbe 2.) 72 csillagozás

A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogyan ​tovább, amikor úgy érzed, vége az életednek?

Maggie sosem hitte, hogy újra látja Clayt. Ezért inkább igyekszik újra összerakni régi életének darabjait, még ha úgy is érzi, nem bízhat meg senkiben. Megpróbál továbblépni, előre, ahogy Clay kívánta.

Clay nem képes elfelejteni Maggie-t, bár erőszakkal elszakította magát tőle, hogy megkaphassa a segítséget, amire mindennél jobban szüksége van. És most gyógyul… apránként. De a szíve még mindig a lányé, akinek az életét köszönheti.

Amikor egy váratlan tragédia újra egymás mellé sodorja a fiatalokat, többé semmi nem olyan, mint azelőtt. Csakhogy vannak dolgok, amik sosem változnak. Lehetséges átformálni a sötétséget, ami kis híján elnyelte őket, és elérni végre, amire mindketten vágynak? Létezik vajon a boldogság két ember számára, akik ennyit küzdöttek már, csak hogy együtt legyenek? Vagy a félelem és a démonaik örökre elszakítják őket egymástól?

A szerelem attól különleges, hogy ha szinte bele is… (tovább)

Eredeti mű: A. Meredith Walters: Light in the Shadows

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634570110 · Fordította: Somogyi Eszter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Clayton Reed · Maggie May Young


Kedvencelte 14

Most olvassa 14

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
KönyvMoly_1989
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

„A szerelmünk elvitt a legmagasabb csúcsokra és a legmélyebb szakadékokba, halálra rémített és reménnyel töltött el. És tudtam, hogy a kettőnk szerelme az egyetlen, amire a hátralevő életemben vágyni fogok.”

Istenem… Teljes 3 évet vártam erre a könyvre és minden várakozásomat felülmúlta. Imádtam!
Gyönyörű gondolatok követték egymást lapról lapra, hol a szívemet mardosva, hol a lelkemet melengetve.
Clay és Maggie egyedülállóan fantasztikus karakterek, egyszerűen nem tudtam nem szeretni őket. A hibáikkal együtt, úgy, ahogy vannak!
Egy hullámzó, mélypontokkal és fájdalommal teli, mégis szerelemmel és erős érzelmekkel egybefont utazás részesei lehettünk velük együtt.
Komoly témát boncolgat ez a rész is, félvéve az első kötet fonalát. Sírtam, mosolyogtam, legszívesebben ordítottam volna néha, annyira a húsomba mart minden oldalon a történet.

Tiszta szívből ajánlom. Ennél tökéletesebb könyvvel nem is zárhattam volna az évet. Abszolút kedvenc lett!

2 hozzászólás
>!
Naiva P
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

Elég sokat kellett várni erre a részre, de megérte. Pedig már olvastam angolul. Nem tudtam volna ilyen sokáig várni.
Ez sokkal érettebb, összeszedettebb történet volt, mint az Utánad a sötétbe. Híján volt mindenféle felesleges drámázásnak. Clayton fejlődése hihető volt, pedig nem könnyű őt megérteni. Mindenesetre nagyot nőtt a szememben, Sajnos kellettek a tragédiák a változáshoz. Az epilógust úgy, ahogy volt, imádtam. Sokat sejtet.

3 hozzászólás
>!
Trice29 P
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

Még az első résznél is jobb, így kevésnek tartom az öt csillagot.
Itt is volt érzelem a csillagokban, szenvedés és nevetés, de talán egy kicsit kevésbé hullámzóan, mint az első részben. Felkészült az írónő a témából és nagyon jól prezentálta, nem túlzott el semmit, mégis nagyon megérintett. 17-18 éves fiatalokról szól, mégsem adnám minden hasonló korú kezébe, mert úgy gondolom ehhez a sorozathoz kell egyfajta érzelmi érettség, hogy valóban betaláljon. Clay és Maggie is kedvencem lett! Azt hiszem ezt a sorozatot megőrzöm :o)

2 hozzászólás
>!
perpetua P
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

Sikerült szépen megvezetni magam, mert valamiért azt hittem, hogy egy trilógia második részét olvasom és sokszor nem értettem, hogy lesz ebből még egy kötet, ha teljesen a lezárás felé haladunk, sőt valahogy már nagyon a végén vettem a fáradtságot, hogy megnézzem mi is van, mert tényleg nem értettem. :D
Na de ezen túllendülve, szerettem volna jegyet váltani egy újabb menetre Clay és Maggie kapcsolatának hullámvasútjára, remélve, hogy most kedvezőbb befejezést kapok, mint legutóbb. Visszaolvasva az első részről írt értékelést, vannak, amiben javult a történet. Gondom volt a nyelvezettel, és a túlmagyarázást. A stílust nem érzékeltem, valószínűleg azért, mert annyira arra figyeltem, hogy képes lesz-e Clay változni. A hosszas gondolatmenetek utólag visszagondolva megvoltak, de olvasás közben szintén nem volt annyira feltűnő, mint legutóbb.
A történetet nézve voltak most is kicsit unalmasabb részek, de tetszett a fő fordulat, ami miatt elindult itt a változás. Sok szomorú pillanatot éltem át velük, hosszú a folyamat, aminek a végén talán egy felépült Clay-t láthatunk és Maggie-nek nagyon erősnek kell lennie, ha ki akar tartani mellette.

>!
szandrabene
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

Nem igazán emlékszem az első részre, de az értékelésem alapján (mivel 5 csillagot adtam), igencsak el voltam ragadtatva. Sajnos, most nem mondható el ugyanaz.
Lehet, hogy az idővel van a baj, lehet, hogy öreg vagyok én már az efféle mindent elsöprő szerelemhez, lehet, hogy régebben azért tetszett az első rész, mert másban hittem, más céljaim voltak, más gondolatvilág zsongott a koponyám kérge alatt, talán más ember voltam, de ez az ember aki most vagyok, nem elégedett meg ezzel a történettel, nem elégítette ki sem a tudás szomjam a mentális betegségekkel kapcsolatban, sem a lelkem, mert nem volt ez már nekem olyan forró, inkább csak egy lagymatag tini sztori, egy olyan szerelemről, amiben már nem is igazán hiszek.

1 hozzászólás
>!
Hópárduc P
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

Nagyon tetszett a történet folytatása.
Hihetetlenül érzelmes volt.
Jó volt újra olvasni a szereplőkről, a nehézségek legyőzéséről, és a szerelemről. :)

>!
K_A_Hikari
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

„Néha eljön az az idő az ember életében, hogy félre kell tennie, amiről úgy gondolja, hogy helyes, és azt kell tennie, amiről érzi ugyanezt.”

Egyvalami biztos: A Meredith Walters nem adja könnyen a boldogságot a karaktereinek.
Nagyon kellett ez a befejezés a lelki békém érdekében.
Pont úgy váltakoztak az érzelmeim olvasás közben, mint a karaktereknek: egyszer boldog voltam, aztán szomorú, néhol nyomasztott a téma, egy másik fejezetben viszont úgy éreztem, ennek pont így kell lennie.
Különleges könyv, amiben pont annyira van jelen a sötétség, hogy elhihessük, egyszer jönni fog az a fénysugár, ami elosztatja

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/08/a-meredith-w…

>!
ladydark
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

„Bármilyen vonzó is a csomagolás, még mindig ott rejtőzik benne a fájdalom.”
Nekem ez a rész jobban tetszett, mint az előző.
Sok dolog, amit az első részből hiányoltam, itt megjelent és ez tetszett, értelmet adott a könyvnek.
Kimondottan jó volt Clay szemszögét olvasni. A betegségéről és a problémáiról sokat megmutatott a könyv, könnyebb volt megérteni a helyzetét.
Maggie is egy nagyobb pálforduláson ment keresztül, eddig mindent csak halogatott, itt végre azonban a sarkára állt, kimondta a dolgokat, odanézett, nem fordította el a fejét, ettől életszerűbb és valóságosabb lett a történet.
Még mindig kicsit sok volt nekem benne a sírás-rívás-nyafogás, de a téma miatt gondolom megkövetelte a könyv.
A klinika működése és a pszichológusok munkája érdekes pluszt adott a könyvnek.
Már majdnem megvolt benne minden, de azért még van hová fejlődni.

>!
ari159
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

Sokkal jobb volt mint az első rész. Korábban azt a tanácsot kaptam hogy egy kicsit várjak a 2. résszel, szerencsére és a könyvtárnak hála meg volt az a kicsi szünet, így még élvezhetőbbé vált a történet.
Látszott mind a két szereplőn hogy szeretnének megváltozni, hogy szeretnének jobbak lenni, és ami a legfontosabb együtt szeretnének lenni. Ennél a résznél nem éreztem azt hogy a fejem akarom a falba verni a balgaságaikon, itt most csak reményt és szeretetet éreztem.

Annyira megható volt Maggie és Clay életéről olvasni. Clay vívódásairól, arról hogy nem adja fel, hogy harcol.
Sajnálom hogy Clay szülei nem nyitottak a fiuk felé. :( Viszont örülök hogy Young szülőknél fokozatosan felengedett a jég.
Minden elismerésem az írónőnek hogy megírta ezt a történetet, és hogy gyönyörű lezárása lett.

>!
Evika82 P
A. Meredith Walters: Light in the Shadows – Fény az éjszakában

Kellett ez a folytatás, szép kerek egész a két rész együtt. Így lett teljes Clay és Maggie története.
Nagyon örülök, hogy Clay-nek sikerült a gyógyulás útjára lépnie. Nem lesz egyszerű, vagy könnyű, de Maggie tényleg mindig ott lesz, és támogatni, szeretni fogja Clayt. Maggie segítségével igazán szép közös jövő állhat előttük…


Népszerű idézetek

>!
KönyvMoly_1989 

Nem volt könnyű utunk. De az életben a legjobb dolgok sosem jönnek könnyen.

386. oldal

>!
KönyvMoly_1989 

A szerelmünk elvitt a legmagasabb csúcsokra és a legmélyebb szakadékokba, halálra rémített és reménnyel töltött el. És tudtam, hogy a kettőnk szerelme az egyetlen, amire a hátralevő életemben vágyni fogok.

360. oldal

>!
KönyvMoly_1989 

Soha ne érezd úgy, hogy szégyen beismerni, hogy nem tudsz egymagad megbírkózni egy – egy helyzettel. Semmi gyengeséget nem jelez, ha tudomásul vesszük, hogy túlnőttek rajtunk a dolgok.

187. oldal

>!
KönyvMoly_1989 

Bár csúnyán végződtek a dolgok kettőnk között, az iránta érzett szerelem az egyetlen makulátlanul tiszta dolog az életemben. Ezért meg akartam tartani magamnak, nem akartam megosztani senki mással. Ő volt az utolsó gondolatom elalvás előtt és a legelső, aki eszembe jutott, ahogy kinyitottam a szemem reggel.

15. oldal

3 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 

A karma bosszúálló egy rohadék tud ám lenni.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: karma
>!
Evika82 P

Néha eljön az az idő az ember életében, hogy félre kell tennie, amiről úgy gondolja, hogy helyes, és azt kell tennie, amiről érzi ugyanezt.

226. oldal

>!
KönyvMoly_1989 

Megbocsátás. Milyen egyszerű szó! Négy szótag az egész, mégis talán semmi másnak nincs ekkora súlya.

5. oldal

>!
KönyvMoly_1989 

– Te vagy minden jó, ami eddig történt velem. Amikor azt hittem, nem maradt más, csak sötétség, te ott voltál. Értelmet adtál az életemnek. Nem tudtam lemondani rólad, akárhogy próbáltam. Már tudom : azért mert veled a saját magam legjobb részét veszíteném el.

230. oldal

>!
szandrabene

Utálom az együttérzést – akár a műszálas ruhát. Mindkettőtől viszketek és kellemetlen viselni.

>!
KönyvMoly_1989 

A döntések, amiket az életben hozunk, nem kell, hogy egészen meghatározzanak minket. Az a fontos, hogy mit tanulunk belőlük.

45. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Lylia Bloom: Védtelenül
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Ruby Saw: Az igazi
Beth Ciotta: Párban a szerelemmel
John Green: Csillagainkban a hiba
Kendall Ryan: Szeress és hazudj